Pohovor u policajtov
Re: Pohovor u policajtov
Hlavne dostať sa ku policajtom bez kontaktov je celkom obtiažne 
srnec: a u teba je zvykom kontrolovat vlastnych kolegov a robit im problemy? 
Odomna mas potlesk. Krasne napisane.begbeee napísal:Pretože je to vysnívané zamestnanie pre ľudí, ktorí nič nevedia robiť, ale majú patent na pravdu, zmysel života a vesmír vôbec, myslia si o sebe, že sú majstri sveta a chcú to mať túto svoju bohorovnosť aj na papieri a zároveň nemajú dostatok hrdosti, aby im prekážalo, že sa zapredajú vykonávať službu skorumpovanému Banánistanu ako je Slovensko.
Ved, ale kontroly su zamerane na bezpecnost premavky, je jedno ci som v aute ja alebo fizel v policajnom, je takisto jej sucastou. Aspon si sa priznal sam, ze za kontrolami nie je prevencia ale robenie problemov. Lepsie sa to ani nedalo povedat.mulatt napísal:srnec: a u teba je zvykom kontrolovat vlastnych kolegov a robit im problemy?
nemyslis si ze, kontroly vo vlastnych radach by posobili kontraproduktivne? aky vyznam ma, ze policajt zastavi policajta, co by mu vlastne skontroloval? hawk to uz napisal, nato su vnutorne inspekcie aby ich kontrolovali a nie policajti.
mulatt,
vo všeobecnosti - pokiaľ má nejaký zákon platiť, tak platí pre všetkých - je jedno, či je niekto robotník, či právnik, či policajt, či slobodný umelec....
a čo sa týka kontrol vo vlastných radách - z praxe viem jedno, vnútorná kontrola a pravidelná výmena kádrov je pri správnom použití kľúčom k vysokej efektivite vo vykonanej činnosti. Holt, Damoklov meč je silná motivácia pre každého, aby robil čo najlepšie....
vo všeobecnosti - pokiaľ má nejaký zákon platiť, tak platí pre všetkých - je jedno, či je niekto robotník, či právnik, či policajt, či slobodný umelec....
a čo sa týka kontrol vo vlastných radách - z praxe viem jedno, vnútorná kontrola a pravidelná výmena kádrov je pri správnom použití kľúčom k vysokej efektivite vo vykonanej činnosti. Holt, Damoklov meč je silná motivácia pre každého, aby robil čo najlepšie....
Pre zaciatok by stacilo fukat a meranie rychlosti + stopky - samozrejme mimo zapnutych majakov.
Aj si sa nad týmto zamyslel, keď si to písal alebo to z teba len tak vypadlo ? Viac nedomyslenú myšlienku som nečítal dlho. Milujem ako sa ľudia stále navážajú do policajtov a potom 90% z nich zrazu zdvíha telefon a volá 158 aby im pomohli.SRneC napísal:Pre zaciatok by stacilo fukat a meranie rychlosti + stopky - samozrejme mimo zapnutych majakov.
-
PhYs0c
King
- Kontaktovať používateľa:
audio: +1 za tie narážky s policajtom 
Andi_Cibula: prečítaj si ešte raz autorove príspevky, odpoveď príde aj sama
btw. skúšam vysloviť to "svôj" ide to niekomu?
Andi_Cibula: prečítaj si ešte raz autorove príspevky, odpoveď príde aj sama
btw. skúšam vysloviť to "svôj" ide to niekomu?
sôvä sa este da, ale svôj, ani nie 
90% ludi im vola aby este sami nemali problemy ak nezavolaju. Pri kradeziach volaju ludia kvoli dokladom, kazdy den su u nich rady kvoli dokladom (pasy, auta, pokuty). 50 kilovych fetakov a pubertakov s vinom riesia sami aby sa povedalo, ze nieco robia. Zidu sa len ked treba urobit bububu. Na futbalove zapasy ich nikto nevola a predsa sa zastavia. Vrazdy, prepady, organizovany zlocin? Tomu sa venuju studovani inteligentni ludia, nie PMJ.COTHW napísal:
Aj si sa nad týmto zamyslel, keď si to písal alebo to z teba len tak vypadlo ? Viac nedomyslenú myšlienku som nečítal dlho. Milujem ako sa ľudia stále navážajú do policajtov a potom 90% z nich zrazu zdvíha telefon a volá 158 aby im pomohli.
Na margo policie som vlastne nic nepisal ako takej, vsetky moje prispevky v tejto teme, bol len moj nazor na policajtov najnizsej hodnosti.
K tej nedomyslenej myslienke, co jej chyba aby bola domyslena?
-
Fabo
Hardcore addict
A co tak fenomen "peknych znaciek" u policajtov?
Mali sme v rodine dlhe roky auto so znackou **-404** a potom **-667**, tj. pekne znacky druheho stupna. Nikdy si nepamatam ze by jedno z tych aut bolo policajtami zastavene, kazdy vedel ze s takou znackou to bude niekto "od nich" alebo znamy... Neskor konecne zaviedli ciselkovy system na DI a nemusel ist clovek bokom aby nepre*ebal 3 dni s nahlasenim auta, tak sme dostali "normalne" znacky a zrazu sme zacali existovat aj pre hliadky dopravnej policie...
Proste policajt policajta nezastavi ani ked je v civile, staci takyto "nenapadny" spoznavaci znak. Pre zaciatok by stacilo toto porusit.
Mali sme v rodine dlhe roky auto so znackou **-404** a potom **-667**, tj. pekne znacky druheho stupna. Nikdy si nepamatam ze by jedno z tych aut bolo policajtami zastavene, kazdy vedel ze s takou znackou to bude niekto "od nich" alebo znamy... Neskor konecne zaviedli ciselkovy system na DI a nemusel ist clovek bokom aby nepre*ebal 3 dni s nahlasenim auta, tak sme dostali "normalne" znacky a zrazu sme zacali existovat aj pre hliadky dopravnej policie...
Proste policajt policajta nezastavi ani ked je v civile, staci takyto "nenapadny" spoznavaci znak. Pre zaciatok by stacilo toto porusit.
veru ... paci sa mi historka kamarata, ktory ma pravidelne znacky *666* a isiel niekde len tak po dialnici a niekto mu blikal dialkovymi svetlami a kyval, nechapal, tak mu odkyval, potom islo druhe auto popri nemu chvilu, zamaval mu zakyval, zasmial sa a odfrcal dalej...az ked ho predbehol si vsimol ze druhe auto tiez malo *666* znacky.
Proste clovek ktoreho nikdy nevidel, nepoznal ho mu maval a "kamaratil" sa snim len preto, lebo mal rovnake znacky, teda tusil, ze by mali byt kamarati.
Proste clovek ktoreho nikdy nevidel, nepoznal ho mu maval a "kamaratil" sa snim len preto, lebo mal rovnake znacky, teda tusil, ze by mali byt kamarati.
-
xH4wK
Zaujimave, mal som *707* aj BL-320BL znacky a stale ma policajti zastavili, takze zjavne to je len nahoda.
hawk... take nieco moze existovat len lokalne (kraj). dohodnuta kombinacia nie je kontrolovana
Pokutu dostaneš len ak urobíš "chybu" a máš smolu, že ťa chytia (čo je tvoja vina tak nechápem prečo sa sťažovať na rad, keď si zato môžeš sám). Krádež dokladov je iné kafe. Pubertákov s víno riešia preto lebo to víno skrátka piť nemajú a ešte sú tak hlúpy, že si ho idú vypiť do parku atď. Nehovorím, že je to najdôležitejšia vec ale dnes keď sa už 14 ročné deti spíjajú pri rieke pomaly do bezvedomia tak to sme teda dopracovali a myslím, že aj toto treba riešiť, i keď mám pocit, že toto je skorej v pôsobnosti meskej polície. K tým feťákom asi toľko, že odkiaľ si myslíš, že feťáci berú peniaze na drogy ? Bohatý rodičia vždy vycalujú keš na stôl aby mal mladý (mladá) na dávku ? Kradnú! Žijú ako cigáni, zbierajú železo resp. iné kovy (často zbierajú aj také čo dakomu patrí alebo kradnú priamo doma) a krádnu v obchodoch od elektroniky, cez chlast až po oblečenie. Prípadne si zarábajú predajom drog, ďalej riedia ešte viac drogy, kradnú doma a sú to celkovo narušení jedinci. Neviem či chceš aby takýchto ľudí nechali napokoji a nechali ich pokojne existovať, ja určite nie. Zídu sa keď treba urobiť Bububu ? Toto môžeš skusiť charakterizovať, lebo nemám šajn, čo tým myslíš. Na futbalovom zápase som nikdy nemal problém s policajtami ? Ty hej ? Len tak prišli a začali do teba rýpať ? Asi nie, takže k tomuto sa vyjadrovať ani nebudem. PMJ slúži ako podpora poriadkovej polície, ale dosť možné, že sa mýlim.SRneC napísal: 90% ludi im vola aby este sami nemali problemy ak nezavolaju. Pri kradeziach volaju ludia kvoli dokladom, kazdy den su u nich rady kvoli dokladom (pasy, auta, pokuty). 50 kilovych fetakov a pubertakov s vinom riesia sami aby sa povedalo, ze nieco robia. Zidu sa len ked treba urobit bububu. Na futbalove zapasy ich nikto nevola a predsa sa zastavia. Vrazdy, prepady, organizovany zlocin? Tomu sa venuju studovani inteligentni ludia, nie PMJ.
Na margo policie som vlastne nic nepisal ako takej, vsetky moje prispevky v tejto teme, bol len moj nazor na policajtov najnizsej hodnosti.
K tej nedomyslenej myslienke, co jej chyba aby bola domyslena?
No a teraz prejdem k tomu hlavnému. Nedomyslená myšlienka.
1. V silových rezortoch sa fuka pravidelne a určite častejšie ako fúka bežný vodič pri svojej jazde autom vzhľadom na počet kontrol, ktorým sa za rok podrobí.
2. Meranie rýchlosti. Všetci policajti vedia aké autá merajú (to už vie aj bežný občan aké auto a kde sa vyskytuje) a myslieť si, že to nebudú vedieť oni je čistý nonsens. Alebo určite rád zo svojich daní prispeješ ( a pár milionov pracujúcich tiež) aby sa vytvora samostatná jednotka kontrolujúca policajtov, bude to zrejme len pár desiatok milionov eur ročne pre celé Slovensko. Vtipné v čase keď sami policajti majú problém sa dostať k novej výbave (nie všetkého je dosť).
3. Aby bolo možné chytiť policajta iným policajtom na stopke musel by tak urobiť v čase keď za ním bude stáť iný policajný voz respektíve, keď ho natočí tou kamerou priamo. Takže na tomto ak by vybrali za rok viac ako 10 pokút od policajtov pre celé Slovensko bol by som prekvapený. Navyše z mojej skúsenosti na minimálne 50% stopiek na Slovensku aj tak musíš zastaviť inak riskuješ rýchle zoznámenie sa s iným autom.
Týmto spôsobom chcem zároveň poďakovať karmohoničovi, ktorý nedokázal prekusnúť môj predchádzajúci príspevok.
-
TommyHot
Addict
Kedze vas platime z dani (aspon z toho co pises to vyzera tak, ze si policajt), tak vas mozeme aj kritizovat, aj vam volat ked nieco potrebujeme. Neviem co je na tom nepochopitelne? Ked ty budes do niekoho nalievat peniaze, tak tiez budes mat pravo skritizovat jeho pracu, rovnako ako od neho pozadovat sluzby, za ktore si platis.COTHW napísal:Milujem ako sa ľudia stále navážajú do policajtov a potom 90% z nich zrazu zdvíha telefon a volá 158 aby im pomohli.
-
Andi_Cibula
Addict
Nikdy som policajtov ešte nevolal a zatiaľ ani nemienim. A áno, kritizovať si môžem koľko chcem, špeciálne mestskú "políciu", chamraď mafiánsku. Obchody s drogami, vyplácanie si výplaty "zamestnávateľmi", 90% času zaoberania sa buzeráciou za parkovanie (počúvam ich na rádiu). Prečo sa Metská Polícia rovno nepremenuje na Parkovacia Polícia ?
-
TommyHot
Addict
karmista, takze my lepsie zarabajuci, tahajuci cely system nemame pravo kritizovat a toto pravo nadobudneme, az ked budeme zarabat 400 eur a teda prestaneme dotovat system??? zaujimava logikaked budes robit za 400€ ako ti najnizsi potom mozes kritizovat
kazdopadne, ty asi budes nejaky policajt - nemakacenko, ze?