Konšpirácie naše každodenné
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Konšpirácie naše každodenné
SRneC: Ja sa na rozdiel od konšpirátorov snažím pozerať na veci racionálne a neprikláňať sa hneď k nejakej "pravde". A to z dvoch dôvodov - ten prvý je, že tú pravdu sa nedozvieme a ak áno, tak až oveľa neskôr. A ten druhý je, že ak sa pravdu dozviem, nič už s ňou nenarobím.
Ďalej - ja nemám žiaden odpor k veriacim. Opäť zlá dedukcia z tvojej strany. Ak by som mal odpor k veriacim, tak to by som musel mať odpor voči svojim rodičom a podstate celej rodine, pretože sú veriaci. Ja sa v téme o bohu veľa pýtam, pretože viem, že veriaci neradi odpovedajú a ak áno, tak nie racionálne. A to platí aj pre konšpirátorov - tí síce tvrdia, že sa radi pýtajú a že spochybňujú "oficiálne" propagandy, ale pri otázkach na nich a na ich myšlienkové pochody, na ich dôkazy, teórie, ich overiteľnosť, ich dôveryhodnosť sa začínajú srdiť a v prípade, že niekto spochybní tú ich pravdu (ak keď ten niekto ani jednu z právd nezastáva), reagujú tak, ako zareagovali prispievatelia v tej diskusii pod článkom a ten na tomto fóre pod tebou.
Teda - tvoja teória je prinajmenšom chybná (nechcem ju nazvať inak) - nie, nie je to tak, že by som nemal rád veriacich alebo konšpirátorov. Iba sa pýtam a spochybňujem, čo ani jeden z táborov nemá rád. A keď to nemá rád, reaguje podobne "inteligentne", ako M4jk1.
Ďalej - ja nemám žiaden odpor k veriacim. Opäť zlá dedukcia z tvojej strany. Ak by som mal odpor k veriacim, tak to by som musel mať odpor voči svojim rodičom a podstate celej rodine, pretože sú veriaci. Ja sa v téme o bohu veľa pýtam, pretože viem, že veriaci neradi odpovedajú a ak áno, tak nie racionálne. A to platí aj pre konšpirátorov - tí síce tvrdia, že sa radi pýtajú a že spochybňujú "oficiálne" propagandy, ale pri otázkach na nich a na ich myšlienkové pochody, na ich dôkazy, teórie, ich overiteľnosť, ich dôveryhodnosť sa začínajú srdiť a v prípade, že niekto spochybní tú ich pravdu (ak keď ten niekto ani jednu z právd nezastáva), reagujú tak, ako zareagovali prispievatelia v tej diskusii pod článkom a ten na tomto fóre pod tebou.
Teda - tvoja teória je prinajmenšom chybná (nechcem ju nazvať inak) - nie, nie je to tak, že by som nemal rád veriacich alebo konšpirátorov. Iba sa pýtam a spochybňujem, čo ani jeden z táborov nemá rád. A keď to nemá rád, reaguje podobne "inteligentne", ako M4jk1.
-
xH4wK
Toto krasne vystihuje par ludi v tejto teme ;D
//edit:
k- "chod si nakodit kalkulacku na linux"
Ja som aspon codingu schopny, ty zjavne makas niekde manualne kde mozog netreba pouzivat, nie ?
k- "no asi ma pravdu, chod sa babrat v tom kde sa vyznas, nie jedno-vetne vyjadrenia v teme o ktorej nemas ani sajnu, ovca "
Ano ja som ovca, pretoze pouzivam mozog a zjavne mam viac analytickeho a logickeho myslenia ako ludia, co tu hlupo obhajuju nejake konspiracne teorie bez ziadneho zakladu, poskladane s ulomkov ktore sa objavia na internete, ano ja som ta ovca
-
Soviet
Darca
Chemtrails? Len dnes som k tomu narazil. Velmi zaujimave zhrnutie.
http://www.geoengineeringwatch.org/chem ... more-10006
http://www.geoengineeringwatch.org/chem ... more-10006
-
Fabo
Hardcore addict
tému o chemtrailoch sme tu mali, tiež tam bolo veľa zaujímavých videí, hasiace lietadlá a tak 
Idem si to pozrieť..
Idem si to pozrieť..
Tie prehľadné a hlavne objektívne zhrnutia, to je dar boží.
-
Fabo
Hardcore addict
No ja neviem, ja som z toho videa nič nepochopil, len toľko, že sa topia ľadovce, čo beriem, že potom miesto toho aby ľad odrážal svetlo tak sa zohrieva voda, čo dáva logiku a že sa z toho vo vode varí metán a sme na prahu ďalšieho veľkého vymretia ako u dinosaurov, čo ale som nepochopil je ako to súvisí s contrails, a čo chcel dokázať tými divnými obrázkami čo bežali na videu...
musím sa zasmaiť aj z týchto našich "akože na truc antikonšpiračných" zombíkov v tejto téme, čo aj vy zakážete pretlakové hrnce??
:D:D
-
seth82
Darca
Ja sa musím zasmiať z týchto našich pro-konšpiračných zombíkov v tejto téme, čomu ešte dokážete pripísať konšpiráciu - výbuchu plynu v Prahe?

-
Fabo
Hardcore addict
Soviet napísal:Chemtrails? Len dnes som k tomu narazil. Velmi zaujimave zhrnutie.
Nasiel som link na tu temu. Soviet citaj... http://www.hojko.com/chemtrails-ano-ale ... 18017.htmlFabo napísal:tému o chemtrailoch sme tu mali, tiež tam bolo veľa zaujímavých videí, hasiace lietadlá a tak
Seth k tebe stačí snáď toto.
James Madison, prezdient USA, povedal:
,,Ak tyrania a útlak vstúpia do tejto krajiny, bude to pod rúškom boja proti zahraničnému nepriateľovi."
Adolf Hitler tvrdil :
,,Terorizmus je najlepšia politická zbraň, pretože nič nevedie ľudí lepšie, ako strach z náhlej smrti."
Herman Goering:
,, Samozrejme, ľudia nechcú vojnu. Ale koniec koncov sú to vodcovia krajín, ktorí určujú politiku a je skutočne jednoduchou záležitosťou spojiť ľudí, či je to v demokracii, fašistickej diktatúre, parlamente alebo komunistickej diktatúre. Či je prítomné hlasovanie alebo nieje prítomné, ľuďom neustále musia byť ponúknutí vodcovia. Je to ľahké. Všetko čo potrebujete urobiť je povedať im, že sú napadnutí, odsúdiť pacifistov za nedostatok vlastenectva a vystavovanie krajiny nebezpečenstvu. Takto podobne to funguje v každej krajine.
Jozef Stalin:
,,Najľahším spôsobom, ako získať kontrolu nad populáciou, je vykonávať teroristické akcie.
/Verejnosť/... bude volať po takýchto zákonoch, ak ich osobná bezpečnosť bude ohrozená."
Zaujimave, Stalin bol hovado, ale tym vyrokom presne trafil dnesnu situaciu, ako keby to nepovedal pred 80 rokmi, ale teraz.
-
seth82
Darca
IvanSk: Ako ináč, zasa kompletne od veci. Tak ako tvoje video, ktoré si akosi spojil s intrákmi, tak aj táto tvoja reakcia. Tie citácie samozrejme všetko dokazujú. Podľa teba. Vlastne nie, nedokazujú a ani nenaznačujú nič, sú tak alegorické, ako biblia - zapasovať na udalosť hocičo, ako sa to kedy hodí.
Ivan a čo má byť? Tento behavioralizmus je nášmu druhu prirodzený, tak to bolo, je a bude. Chcel by si zmeniť celú ľudskú rasu aby ľudia neboli ľuďmi? Pre naše spoločenské vzťahy, rituály a princípy platia svojské zákonitosti, rovnako ako platia svojské pravidlá u skupiny nejakých primátov v tropickom pralese, alebo svorke psov či mravenisku. Je to naše.IvanSk napísal: James Madison, prezdient USA, povedal:
,,Ak tyrania a útlak vstúpia do tejto krajiny, bude to pod rúškom boja proti zahraničnému nepriateľovi."
Adolf Hitler tvrdil :
,,Terorizmus je najlepšia politická zbraň, pretože nič nevedie ľudí lepšie, ako strach z náhlej smrti."
Herman Goering:
,, Samozrejme, ľudia nechcú vojnu. Ale koniec koncov sú to vodcovia krajín, ktorí určujú politiku a je skutočne jednoduchou záležitosťou spojiť ľudí, či je to v demokracii, fašistickej diktatúre, parlamente alebo komunistickej diktatúre. Či je prítomné hlasovanie alebo nieje prítomné, ľuďom neustále musia byť ponúknutí vodcovia. Je to ľahké. Všetko čo potrebujete urobiť je povedať im, že sú napadnutí, odsúdiť pacifistov za nedostatok vlastenectva a vystavovanie krajiny nebezpečenstvu. Takto podobne to funguje v každej krajine.
Jozef Stalin:
,,Najľahším spôsobom, ako získať kontrolu nad populáciou, je vykonávať teroristické akcie.
/Verejnosť/... bude volať po takýchto zákonoch, ak ich osobná bezpečnosť bude ohrozená."
Ak padáš až do takých ilúzií o spoločnosti, že vygumuješ to čo robí ľudí ľuďmi, tak to si veľmi platonický pozorovateľ. Tie citáty budú pravdivé ešte veľmi dlho. Nemyslím, že s tým sa dá niečo robiť. Jedine ak zveríme riadenie spoločnosti nejakej vyššej inteligencii. Čo nás možno s príchodom nejakých kvantových počítačov bude čakať.
-
mARILYN mANSON
Medium Professional
Čo si myslíte o tomto videu? Mne prídu niektore časti ako propaganda a prehnané prípadne skreslené.
-
Bombo
Light Star
Propaganda na čo? skús byť úplne konkrétny. Takéto videá netreba brať 100% vážne ale treba si vďaka nim rozšíriť obzor, pretože mňa by ani len nenapadlo že niečo takéto sa vo svete deje a je dosť možné, že video je z veľkej časti pravdivé. Ak nemajú úradníci ani len záujem prešetriť situáciu v rodine tak je to ozaj podozrivé
A toto je tiež zaujímavý článok, niekto má ozaj obrovský záujem o ,,ochranu" detí. http://dsl.sk/article.php?article=14086
Nie nehcel by som zmeniť ľudskú mentalitu a pokolenie, človek sa len potrebuje zastaviť a uvedomiť si jedno, žiadne istoty nejestvujú a nikto vám ich neposkytne, ani štát ani diktátor, ani svorka. Všetci máme individuálne záujmy a sme sami o sebe individualitami nie stádom ktoré niekto ženie, sme preto slobdoný vo svojich právach aj povinnostiach, nikto nemá právo inému prikazovať absolútne nič. Avšak žaidny štát sa o vás ani nemá starať človek sa musí starť sám o seba a štát tu musí existovať len v obemdzenej miere na vynucovanie dodržiavania základných spoločenských pravdiel nie na upravovanie všelijakých vzťahov a na staranie sa o naše deti od kolísky až po hrob. Všetko zlé od vojen po konflikty vzišlo z porušovania tejto slobody jednotlivcov.slay napísal:
Ivan a čo má byť? Tento behavioralizmus je nášmu druhu prirodzený, tak to bolo, je a bude. Chcel by si zmeniť celú ľudskú rasu aby ľudia neboli ľuďmi? Pre naše spoločenské vzťahy, rituály a princípy platia svojské zákonitosti, rovnako ako platia svojské pravidlá u skupiny nejakých primátov v tropickom pralese, alebo svorke psov či mravenisku. Je to naše.
Ak padáš až do takých ilúzií o spoločnosti, že vygumuješ to čo robí ľudí ľuďmi, tak to si veľmi platonický pozorovateľ. Tie citáty budú pravdivé ešte veľmi dlho. Nemyslím, že s tým sa dá niečo robiť. Jedine ak zveríme riadenie spoločnosti nejakej vyššej inteligencii. Čo nás možno s príchodom nejakých kvantových počítačov bude čakať.
Záleží len na tom slay či veríš že ty ako človek si sa narodil do stáda alebo ako individualista a myslím že stále existuje dosť ľudí ktorí si viac vážia svoju individualitu než stádovitosť. Usa boli založené presne v tom duchu.
Čo sa týka robotickej spolčonosti riadenej hlavičkami a vedcami, myslím že socialsitický projekt Venus je presne ten smer. Avšak ja si myslím že ako ty aj ja a kopec iných ľudí by dokázalo celkom úspešne prežiť bez toho aby nás sekírovali nejakí tzv. "kockáči" a počítače ktorí nám už terz vravia že v rámci vyššieho dobra musíme obetovať svoje slobody a chystajús a prehlásiť zdroje na celom svete za celosvetové dedičstvo /ako za socializmu, všetko všetkých nič nikoho/ Bodaj by nie keď Fresco bol členom komunistickej strany USA a vystúpil nie preto žeby zmenil názor na socializmus a komunizmus ale preto že ho chcel uplatňovať svojim spôsobom....
"Vyššie dobro" to je mantra diktátora a špinavca. Nič nieje vyššie dobro než sloboda jednotlivca a ponechanie mu schopnosti sa rozhodovať samého za seba v každej otázke. Žiadne vyššie dobrá neexistujú a nik nieje povinný sa vzdávať svojej slobody pre falošnú propagndu o vyššom dobre spoločnosti.
Inak keď sme pri behaviorizme
Ľudia sú takí ako ich naprogramujú školy a spoločnosť. Dnes už nieje možné určiť čo je prirodzené ľudské chovanie a čo naučené, prevzaté od spolčonosti, školstva, štátnych orgánov, ideológií. Človek je programovateľný ako stroj, pokaiľ sa nechá.
S týmto absolútne a takmer bezvýhradne súhlasím.IvanSk napísal: Nie nehcel by som zmeniť ľudskú mentalitu a pokolenie, človek sa len potrebuje zastaviť a uvedomiť si jedno, žiadne istoty nejestvujú a nikto vám ich neposkytne, ani štát ani diktátor, ani svorka. Všetci máme individuálne záujmy a sme sami o sebe individualitami nie stádom ktoré niekto ženie, sme preto slobdoný vo svojich právach aj povinnostiach, nikto nemá právo inému prikazovať absolútne nič. Avšak žaidny štát sa o vás ani nemá starať človek sa musí starť sám o seba a štát tu musí existovať len v obemdzenej miere na vynucovanie dodržiavania základných spoločenských pravdiel nie na upravovanie všelijakých vzťahov a na staranie sa o naše deti od kolísky až po hrob. Všetko zlé od vojen po konflikty vzišlo z porušovania tejto slobody jednotlivcov.
Záleží len na tom slay či veríš že ty ako človek si sa narodil do stáda alebo ako individualista a myslím že stále existuje dosť ľudí ktorí si viac vážia svoju individualitu než stádovitosť. Usa boli založené presne v tom duchu.
S týmto súhlasím rovnako ako vyššie. Ale..IvanSk napísal:Čo sa týka robotickej spolčonosti riadenej hlavičkami a vedcami, myslím že socialsitický projekt Venus je presne ten smer. Avšak ja si myslím že ako ty aj ja a kopec iných ľudí by dokázalo celkom úspešne prežiť bez toho aby nás sekírovali nejakí tzv. "kockáči" a počítače ktorí nám už terz vravia že v rámci vyššieho dobra musíme obetovať svoje slobody a chystajús a prehlásiť zdroje na celom svete za celosvetové dedičstvo /ako za socializmu, všetko všetkých nič nikoho/ Bodaj by nie keď Fresco bol členom komunistickej strany USA a vystúpil nie preto žeby zmenil názor na socializmus a komunizmus ale preto že ho chcel uplatňovať svojim spôsobom....
"Vyššie dobro" to je mantra diktátora a špinavca. Nič nieje vyššie dobro než sloboda jednotlivca a ponechanie mu schopnosti sa rozhodovať samého za seba v každej otázke. Žiadne vyššie dobrá neexistujú a nik nieje povinný sa vzdávať svojej slobody pre falošnú propagndu o vyššom dobre spoločnosti.
Poviem ti to takto, myslel som si presne to isté čo ty, nadväzujúc na vyššie povedané. Ale, potom kdesi cestou životom som tieto idealistické predstavy stratil. Ale..IvanSk napísal:Ľudia sú takí ako ich naprogramujú školy a spoločnosť. Dnes už nieje možné určiť čo je prirodzené ľudské chovanie a čo naučené, prevzaté od spolčonosti, školstva, štátnych orgánov, ideológií. Človek je programovateľný ako stroj, pokaiľ sa nechá.
Keď sa zamyslíš nad tým prečo dnes vyzerá spoločnosť tak ako vyzerá aká je tvoja odpoveď?
Podľa odpovede na túto zásadnú otázku ja delím ľudí. Sú tu ľudia, ktorí si myslia, že za nazvime to krycím menom "negatívne javy" na svete môže malá skupina vyvolených ľudí, ktorí úmyselne spôsobujú tieto javy (tu patria, všemožní konšpirátori, ktorí vyznávajú teórie o slobodomurárstve, iluminátoch, bildenbergu, reptiliánoch.. to je jedno a aby som tu neflameoval, nepriradím tu mená z fóra, určite si vie každý domyslieť koho myslím). Potom sú tu ľudia, ktorí si myslia, že na vine je nejaké spoločenské usporiadanie, ktoré dáva napr. priestor moci a majetku, ktorá ničí, korumpuje a robí z ľudí egoistov a preto tí tiahnu spoločnosť niekam kde by nemusela byť. Aj tu si vieš určite zaradiť hlavného aktéra tohto prúdu. Potom sú tu ľudia, ktorí prestali hľadať a sú jednoducho zo všetkého znechutení a zanevreli na všetko a preto kritizujú všetko a každého, vo všetkom je podvod, všetko je zlé - to je skôr taká stratená nevyhranená skupina odpadlíkov.
Ty si teraz seba postavil niekde do pozície, že vidíš pred sebou nejakú víziu toho ako by svet mohol alebo teda mal vyzerať a na moje argumenty ohľadom toho čo je "človek" odpovedáš, že sa dá zmeniť "naprogramovať" a že potom by to mohlo fungovať.
Neviem. To je podľa mňa už trošku špekulácia. Ja osobne zase patrím do dosť zriedkavej skupiny ľudí, ktorí sa skôr snažia len pochopiť prečo sú veci tak ako sú, bez toho aby hodnotili či sú dobré alebo zlé. Keď si ja položím vyboldovanú otázku, tak odpovedám zvyčajne tak, že spoločnosť sa do dnešnej podoby vyvinula prirodzene, a nech by v nej boli akékoľvek negatívne javy (trebars aj mocenské skupiny, alebo neefektívne spoločenské zriadenia) tak sú dôsledkom toho vývoja a sú opodstatnené. Ja netvrdím, že vývoj skončil a že zajtrajšok sa nemôže meniť k lepšiemu. Podľa mňa sa to dokonca trvalo deje, ale možno nie tak ako si predstavujeme. Ja všetky ľudské vlastnosti beriem ako prirodzené. Korupcia, moc, vojny, nerovnosti, to všetko sú prirodzené a nevyhnutné javy, ktoré vyplývajú z ľudskej povahy. Taký je človek. Samozrejme, mám svoje predstavy o tom aký by mal byť systém aby tieto negatíva čo najviac eliminoval. A áno dosť sa zhodujem s tvojím prvým odstavcom. Myslím si že máš pravdu, že by to tak bolo lepšie. Avšak tu prichádza rovnaká odpoveď, že niečo ako zriadenie, pravidlá, tradície, mentalita a tak podobne sú tiež len výsledok vývoja. Áno, môžeš si povedať, keby keby keby.. a všetko keby sa dobre ponastavovalo a porobil poriadok, potom by to fungovalo. Áno, možno áno, pravdepodobne áno. Dočasne. Takéto dočasné skoky možno vidieť mnohokrát v histórii. Ale to boli skôr lokálne výkyvy z prirodzenej rovnováhy než nejaké celospoločenské osvietenie a prechod ľudstva na vyšší level. A často si tieto malé revolúcie vyžiadali neuveriteľne vysokú obeť, stratu slobody, alebo iné.
Preto si ja myslím, že skutočne sa prakticky nedá dosiahnuť žiadna rýchla zmena, nemyslím že môže pomôcť nejaká revolúcia, vojna, nemyslím že by ľudia mali na niečo čakať, niečo prevratné sa dnes dozvedieť, že zajtra už všetci budú mať otvorené oči. Nie nie, v tieto nezmysly ľudia veria od počiatku ľudstva. Stále čakajú na spasiteľa, koniec sveta, na lepšie zajtrajšky. Vždy je niečo zlé. Ľudia si totiž nie sú od prírody rovní. Nemyslím si, že môžeme my dnes začať niekoho programovať. Myslím že všetky takéto utopické pokusy sa skôr či neskôr skončia fiaskom. História to dokazuje.
Ja sa len pozerám. Preto ma často ľudia nesprávne chápu tak, že obhajujem status quo. Ja ho neobhajujem, len si myslím, že ako jednotlivec ho nemôžem absolútne nijako ovplyvniť. Neverím v to, že niekto vymyslí ideológiu, ktorá osloví celý svet a proletári všetkých krajín sa spoja a bude dobre, alebo že vznikne večná tretia ríša. Nie, tieto veci sú už dávno mimo mňa. Preto neverím ani v to, že sa dajú podstatné zmeny vedome presadiť. Nie, verím tomu, že zmeny prídu prirodzene a prirodzene vyplynú z diania vo svete. Verím tomu, že ľudia sa škrabú až keď ich svrbí. Verím, že napr. kríza prišla ako prirodzený dôsledok vecí pred ňou a dnes sa zase dejú ako prirodzená reakcia veci, ktoré by sa inak nikdy neudiali ani keby o nich robil ježiš kristus osvetu celému ľudstvu. Preto len dúfam, že ľudstvo sa vyberie radšej cestou slobody než cestou jej obmedzovania.
-
TommyHot
Addict
Ved zmeny prichadzaju prirodzene. Etatizmus pada na hubu a je len otazkou casu, kedy tento agresivny nezmysel, ktory ani neviem kedy a ako vznikol skonci na smetisku deijn. Myslim si, ze spustac po celom svete bude o par rokov (mozno desiatky rokov) absolutny kolaps USA. Cisla, ktore US vlady zbieraju uz vyse 50 rokov, hovoria jasnou recou. So zvysujucim sa vplyvom welfare state, zaznamenava amerika vo vsetkych dolezitych ukazateloch rapidny pokles. Odporucam pozriet, nejde o ziadneho konspiratora (vychadza z realnych dat za posledne desiatky rokov):
Tommy, vieš čo príde po kolapse štátu? Možno budeš prekvapený, možno nie, ale bude to opäť starý dobrý štát! Fiškálny kolaps nie je kolaps spoločenskej štruktúry, inštitucionalizmu ani procesov aké fungujú naprieč celou spoločnosťou. A kolaps verejných financií zďaleka nie je žiaden doomsday ako sa zvykne prezentovať. My a oni je v tomto prípade trochu ilúzia si myslím. Ale myslím, že táto kríza už plodí nové veci, takže akýkoľvek ďalší záchvev bude mať určite reakciu, len pochybujem, že až takú silnú, že by sme si to zo dňa na deň všimli, že je všetko inak. Každopádne, toho štátu sa asi nezbavíme tak ľahko.
-
TommyHot
Addict
slay dnes je podstatne viac priestoru na zanik statu ako kedykolvek predtym.. ludia maju jednoduchy, rychly a lacny pristup k informaciam, mozu si ich efektivne vymienat (aj preto sa uradnicek marne snazi o coraz vacsiu kontrolu internetu, ale jeho decentralizovane casti sa kontrolovat nedaju a uz vobec nie ovladat) + do toho nie len financna, ale aj celospolocenska moralna kriza a upadok, aky ludstvo snad este nezazilo. Vsetky ohavne autoritarske institucie typu staty, cirkvy atd su na pokraji sil, stale vacsi pocet ludi (aj ked stale zanedbatelny z pohladu globalu) si zacina uvedomovat, ze tieto institucie su zastarale a nefunkcne a tedia musia zakonite zaniknut, tak ako vsetko stare a nefunkcne okolo nas. Myslim si, ze nasa generacia zazije prerod. Ved nechajme sa prekvapit 
Btw ked uz sme v teme konspiracie... Ak verite, ze niekde vo vesmire existuje civilizacia, ktora dokaze cestovat mimo svojej solarnej sustavy, pripadne mimo galaxie, tak je viac nez pravdepodobne, ze tato civilizacia je naozaj slobodna, uvedomela, plna dobra a porozumenia, inak by pri technologiach od vymyslu sveta velmi pravdepodobne zahubila samu seba. Preto verim, ze sa nam aj s ohladom na technologicky pokrok podari docielit slobodnu spolocnost. Hughito tu niekde na fore dal link na vyskum, ktory tvrdi, ze ludia nie su od svojej podstaty zli (zatial su hlavne hlupi), s cim sa coraz viac zacinam stotoznovat.
Btw ked uz sme v teme konspiracie... Ak verite, ze niekde vo vesmire existuje civilizacia, ktora dokaze cestovat mimo svojej solarnej sustavy, pripadne mimo galaxie, tak je viac nez pravdepodobne, ze tato civilizacia je naozaj slobodna, uvedomela, plna dobra a porozumenia, inak by pri technologiach od vymyslu sveta velmi pravdepodobne zahubila samu seba. Preto verim, ze sa nam aj s ohladom na technologicky pokrok podari docielit slobodnu spolocnost. Hughito tu niekde na fore dal link na vyskum, ktory tvrdi, ze ludia nie su od svojej podstaty zli (zatial su hlavne hlupi), s cim sa coraz viac zacinam stotoznovat.