Aktualizácia dát v DB

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
S-player
Light Star
Light Star

Aktualizácia dát v DB

Príspevok od používateľa S-player »

Zdravím, tak opäť riešim dilemu - aký je čo najlepší spôsob pre aktualizáciu dát v DB. DB_1 je "online" nonstop a je to primárna DB ,s ktorou sa aktualizujú zvyšné dve databázy ,ktoré niesu stále "online", záleži na situácii.. Čiže mám napríklad:

DB_1 / DB_2 / DB_3:

Kód: Vybrať všetko

ID | TITLE
0 | A
1 | B
2 | C
Teraz povedzme ,že do DB_2 pridám novú hodnotu a v DB_3 nejakú starú zasa odoberiem takže tabuľky budú vyzerať následovne:

DB_2:

ID | TITLE
0 | A
1 | B
2 | C
3 | D
DB_3:

ID | TITLE
1 | B
2 | C

No a teraz k aktualizácii hlavnej DB ,ktorou je DB_1 čiže DB_1<->DB_2. Problémom je teraz: Mám pridať hodnotu s ID 3 do tabuľky (Je úplne nová) alebo ju mám z DB_2 vymazať pretože už pred tým bola v DB_1 a povedzme ,že bola zmazaná. To isté s DB_3<–>DB_1. Bola zmazaná hodnota s ID 0 tak sa zmaže aj v DB_1? Alebo naopak bola táto hodnota pridaná do DB_1 tak sa pridá aj do DB_3?

Dopracoval som sa k niekoľkým alternatívam:
- Ak nieje DB_2/DB_3 v "online" stave môžem query niekde sejvovať napríklad pre vymazanie a podobne a pri synchronizácii sa vykonajú...
- Môžem pridať všade nejaký TIME ,ktorý sa bude kontrolovať
- Môžem sledovať IDčka ,ktoré je < a ,ktoré >...

Problém je v tom ,že všetky vyššie uvedené alternatívy sú podľa mňa k h*vnu no a mám menší problém dopracovať sa k ďalším - lepším....

Vopred ďakujem všetkým za Vaše rady a čas
audiotrack
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aktualizácia dát v DB

Príspevok od používateľa audiotrack »

mne sa tie moznosti nezdaju tak na hovno. Na hovno je ten navrh ked si nuteny robit taketo nieco
S-player
Light Star
Light Star

Neviem čo konkrétne máš na mysli pod slovom "návrh". Myslíš celý ten nápad-systém? Pretože tam mi nič iné na výber asi ani neostáva. Mám proste databázy ,v ktorých sú dáta a tie musia byť synchronizované...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

A preco to chces manualne obsluhovat?

replikovane databazy
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to, ze nazves jednu db ako hlavnu, ale pritom podla nej vobec neaktualizujes. Tie dva pripady co si napisal maju byt jednoznacne. Ak je db1 hlavna, tak do trojky pridat a z dvojky zmazat. Hlavnu db nemas co upravovat podla vedlajsich. Vedlajsie upravujes podla hlavnej.

A ak su si vsetky rovne, tak nemaju byt co offline. Cela ta logika nedava zmysel
S-player
Light Star
Light Star

Pokúsim sa to popísať bližšie. Máš jednu hlavnú DB ,ktorá je online niekde na serveri. Ďalej máš veďľajšiu DB_2 vo svojom PC (V nejakom programe ,ktorý využíva databázu) a dajme tomu v ďalšom svojom PC máš opäť ten soft s ďalšou databázou. Program potrebuje s dátami pracovať aj keď nieje v online stave čiže musí meniť/mazať/pridávať dáta. Ak sa PC dostane do online stavu tak sa musia všetky zmeny/dáta zosynchronizovať z čoho vyplýva ,že z niečoho čo nieje rovnaké potrebujem spraviť "rovnaké" bez nejakej straty dát.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

ide iba o jednu tabulku, alebo je ich viac prepojenych?
inak, co tento softverovy system ma riesit?
S-player
Light Star
Light Star

No tabuliek je samozrejme viac, nemyslím si ,ale že ide o nejakú komplikovanú štruktúru. Čo sa týka zamerania softvéru tak to som už kúsok popísal vyššie. Pôjde o správu dát a DB1 čiže tá hlavná databáza bude slúžiť povedzme ako nejaký cloud... No a ten sa musí synchronizovať...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

- Ak nieje DB_2/DB_3 v "online" stave môžem query niekde sejvovať napríklad pre vymazanie a podobne a pri synchronizácii sa vykonajú...
- Môžem pridať všade nejaký TIME ,ktorý sa bude kontrolovať
Pouzi toto, ale s tym ze ID-cka nebudu int ale napr char(16) a budes pouzivat v nich nahodne vygenerovany retazec, daco ako uuid, potom predides velkej casti konfliktom id-ciek.
S-player
Light Star
Light Star

Neviem prečo ,ale mne sa tie vlastné "nápady" nejako nepozdávajú... Musím nad tým ešte kúsok porozmýšľať. Čo sa týka výmeny klasických INT IDčiek za Char nemyslím si ,že by to bol správny krok. Jednak to zaberie viac miesta, teoreticky to bude pomalšie a o tom prehľade ani nehovorím. Nuž uvidím, aj tak vďaka za rady ;)
Napísať odpoveď