Politika

Diskusie na politické témy...

Ktorú stranu budete voliť?

1. Pirátska strana - Slovensko
0
Žiadne hlasovania
2. PRINCÍP
1
3%
3. Progresívne Slovensko
10
34%
4. Spoločne občania Slovenska
0
Žiadne hlasovania
5. OĽANO A PRIATELIA
0
Žiadne hlasovania
6. Komunistická strana Slovenska
0
Žiadne hlasovania
7. Maďarské fórum, Občianski demokrati Slovenska, Za regióny, Rómska koalícia, Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
8. Vlastenecký blok
0
Žiadne hlasovania
9. Modrí, Most-Híd
0
Žiadne hlasovania
10. Spravodlivosť
0
Žiadne hlasovania
11. Slovenské Hnutie Obrody
0
Žiadne hlasovania
12. Sloboda a Solidarita
11
38%
13. SME RODINA
0
Žiadne hlasovania
14. My Slovensko
0
Žiadne hlasovania
15. Slovenská národná strana
1
3%
16. Smer - Sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
17. HLAS - sociálna demokracia
0
Žiadne hlasovania
18. SZÖVETSÉG - Magyarok. Nemzetiségek. Regiók. | ALIANCIA - Maďari. Národnosti. Regióny
1
3%
19. Srdce vlastenci a dôchodcovia - Slovenská národná jednota
0
Žiadne hlasovania
20. SDKÚ - DS - Slovenská demokratická a kresťanská únia - Demokratická strana
0
Žiadne hlasovania
21. Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko
0
Žiadne hlasovania
22. Demokrati
4
14%
23. Kresťanskodemokratické hnutie
0
Žiadne hlasovania
24. KARMA
1
3%
25. REPUBLIKA
0
Žiadne hlasovania

Celkom hlasov: 29

Markuss0
Zablokovaný
Zablokovaný

Re: Politika

Príspevok od používateľa Markuss0 »

Minister financii:
daj viacej moznosti podnikatelom a nie ist silou mocou po nich, pretoze v konecnom dosledku su to oni, ktori vytvaraju volne pracovne miesta dalsim ludom... takze odvodmi, prikazmi a novymi zakonmi to nepojde... ak by dal ulavy alebo bonusi, som si isty zeby bola statna pokladnica vacsia... beztak podnikatelia vedia a maju svoje cesticky ako nepustit ojra do pokladnice... takze odvodmi to nepojde :nono:
TommyHot
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

1) vratil by som rovnu dan, ale na podstatne nizsiu uroven. Ak by bolo v mojej kompetencii privatizovat, tak by som sprivatizoval vsetko, ale hlavne VSZP a socialnu poistovnu a teda by som aj zrusil odvody (a nech sa kazdy poistuje na dobrovolnej baze). To su hned vyrazne osekane naklady na chod statu a hlavne instantne zvysena kupyschopnost obyvatelstva. Tych opatreni je samozrejme viacej co by som spravil, ale toto vnimam najviac.

2) existuju aj kompetentnejsie institucie, ktore vedia zvysit dopyt po mene, ale najprirodzenejsia cesta je vhodne podnikatelske prostredie ktore zvysi objem obchodov smerom k zahraniciu...

3) nemyslim si, ze v kompetenciach ministra zahranicnych veci je rozhodovat o tom co sa bude vyvazat. V podstate okrem mliecnych vyrobkov ani nie je co zaujimave vyvazat. Cestovny ruch je ina kapitola, ale na to ma pokial viem dosah ministerstvo kultury...

4) ministerstvo socialnych veci a rodiny NEMA absolutne ziaden vplyv na zamestnanost.. A zamestnanost sa standardne zlepsuje nizsimi danami, slabou az ziadnou byrokratickou buzeraciou a nizkou korupciou, ktora zlepsuje podnikatelske prostredie.. vsetko sa to odvija od toho, ako dobre sa budu mat podnikatelia, nikto iny realne pracovne miesta nevytvara... Zlepsenie socialnych podmienok? Zrusil by som soc davky, resp by ich dostali len ti, ktori by si to odpracovali cez VPP
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

krasny blog
http://hanzelova.blog.sme.sk/c/326506/V ... ijeme.html

dovod, preco to na Slovensku vyzera tak, ako to vyzera, je ten, ze vo vlade a parlamente su len taki, ako sme my vsetci, bohuzial...
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Veď je to tak, jazdíme autom, spolujazdec mi hovorí, že koľko je smeti v járku, prázdne fľaše a že nikto s tým nič nerobí a na to hneď vyhodí cez okno škatuľku od cigariet, čo dodať.

Alebo ľudia nadávajú, že v nemocniciach nie je toaletný papier nikde na záchodoch. Keď ale tam aj dajú do dvoch minút to zmizne, niekto to ukradne. Keby tam dali denne sto krát tak sto krát to ukradnú. Takže kde je chyba?

Alebo také hlúposti, že napr. v Kauflande sú mlynček na kávu ale musia tam už vylepovať, že je to len na kávu, čo kúpili v tomto obchode, lebo tam už dobre, že nestoja v rade aby tam pomleli kto vie kde kúpenú kávu.

Samí debili, sprostí sedliaci všade, takže čo sa čudujete, že tu vládnu takí ľudia akí vládnu? Tu treba takých ako je Mečiar, Fico, Slota, Gašparovič a im podobných.

Ja ľutujem len to, že už nemôžu zvoliť ešte raz Gašparoviča. Aká škoda, že tu už nebude tento mladý, bystrý, moderný, férový a nestranný prezident. Aspoň by som sa dobre zasmial, že ho zase zvolili. :)

Ja už fakt rozmýšľam nad tým, že budem voliť hranola, to je pre jeho voličov najlepší trest, že bude vládnuť on. Nech ho majú ešte par rokov, azda sa raz zobudí aj ten nasprostejší z nich. :D
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

Sprostych je vzdy viac ako tych inteligentnych, burina vzdy prerastie kvety. Otazka ale znie preco tomu tak je, a ako to napravit?
Cesar
Addict
Addict

Čo s tým? Určite nie to, že niekto robí za 400 eur mesačne a niekto druhý v živote nerobil ani deň ale má 8 detí a za to dostáva 1000 eur mesačne.
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

TommyHot napísal:Ak by bolo v mojej kompetencii privatizovat, tak by som sprivatizoval vsetko, ale hlavne VSZP a socialnu poistovnu a teda by som aj zrusil odvody (a nech sa kazdy poistuje na dobrovolnej baze).

Takze ked uvidim niekoho lezat na zemi najprv ho mam prehladat ci ma kartu poistenca a az potom volat sanitku?
Velmi ma zaujima ako si to predstavujes aj z tejto stranky lebo ja v tom jasno nemam.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Nie, mas zavolat sanitku (je jedno ci firmu, ktorej si aj ty klientom, alebo inu) a potom sa to bude riesit dodatocne. Ak je poisteny, tak nic netreba riesit, uhradi sa to z poistky, ak nie je poisteny tak je tam viacero moznosti:

1) zaplati cash
2) dodatocne sa poisti a teda firma ziska noveho platiaceho klienta
3) splatkovy kalendar
4) aj v casoch minimalneho statu a prvopociatkov kapitalizmu fungovali charity a neziskovky, ktore dobrovolne pomahali ludom - uhradia to oni z vlastneho fondu
5) pripadne odpustenie pohladavky ak je to niekto velmi chudobny (raz za cas to nemusi predstavovat problem pre firmu)
6) x dalsich moznosti v ktorych niekto uvidi potencialny zisk, alebo inu vyhodu

http://www.mises.cz/clanky/zdravotnictv ... tvi-1.aspx
kali520
Darca
Darca

Cesar napísal:Čo s tým? Určite nie to, že niekto robí za 400 eur mesačne a niekto druhý v živote nerobil ani deň ale má 8 detí a za to dostáva 1000 eur mesačne.
Takze nevies co s tym. Som si mohol myslet :roll:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

v prvom rade treba zosekat statnu masineriu. Vyhodit minimalne polovicu vsetkych statnych zamestnancov. Hlavne takych co su pozasivani vselikde po ministerstvach beru velke peniaze a neodvadzaju skoro ziadnu pracu. Potrebujem komunikovat s jednym odborom na ministerstve hospodarstva a za tyzden sa mi nepodarilo cez operatora spojit s hocikym s daneho odboru aj ked ma tam operator stale prepajal- nikto to nebral. Takto som napisal doporucene list a ubehol uz mesiac a nikto nic. Ale v kazdom pripade to tak nenecham a budem sa stazovat a dalej to medializovat.
Statna sprava je utocisko pre hnidy, ktore su tam vecsinou podosadzovane stylom ruka-ruku, ja tebe ty mne..povyhadzovat vsetko, 3/4 z tych ludi v zivote poriadne nepracovalo. :twisted:
A keby ich povyhadzovali, tak statny rozpocet bude volnejsi a aj dane by uz islo aj znizit.
A teraz najlepsia rada na zaver: vykaslite sa na cele slovensko a chodte prec, zabijat zivot v tejto krajine ja hlupost.
kali520
Darca
Darca

Gogo ja mam taky dojem ze ty si asi nepochopil naco sa pytam.
gogo956
Redeemer
Redeemer

kali520

pre slovensko nejestvuje ziadne REÁLNE riesenie. Iba "kvázi riesenia" ktore ale v konecnom dosledku nic podstatne nezmenia. Tato krajina je odsudena zostat periferiou europy-cim aj vzdy bola. Nie som pesimista, ale nemam ani silu malovat "ruzove obrazky" tam, kde viem ze nikdy v skutocnosti nemozu byt. Preto radim mladym v dobrom: chodte prec! Poznam osobne kopec mladych ludi aj rodin, ktori sa trvalo odstahovali a nikto nelutuje, aj ked zaciatky su vzdy tazke ale napokon vyhody jednoznacne vitazia.
kali520
Darca
Darca

Odporucam ti znova precitat prispevky od beardiho postu a zamysliet sa nad mojimi otazkami, zda sa mi ze si dost mimo.
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Tommy, vizia dajme tomu ze ok.

Odvezie ma sanitka, peniaze mam zebrak niesom iba lakomec, zdravotku si neplatim, osetria ma a ja poviem ze proste nezaplatim ja som ich nevolal ja ich firmu nepreferujem su drahy, konkurencia to ma o 10€ lacnejsie, ja som vlastne ani pomoc nechcel. Co potom?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

1) ponuknu ti nizsiu cenu aby si ta ziskali
2) nechaju to tak, niekam si ta zaveiduju a ked budes najblizsie potrebovat pomoc, tak ti oseru hlavu (akurat nemam celkom predstavu ako by sa dalo efektivne zistovat, ci uz ta maju v databaze "lakomcov")..
3) maju ta zaevidovaneho a moze sa stat, ze zdravotnicke firmy medzi sebou mozu viest nejaky spolocny register problemovych klientov (aby sa vyhli neplaticom) a nemusis sa dostat uz ani ku konkurencii, ak by si si to v buducnosti niekedy rozmyslel

Urcite su aj ine sposoby (tejto problematike sa na mises.cz venuju v niekolkych clankoch, ale este som si ich nestihol precitat, takze toto su take moje napady). Tak ci onak, ak ti niekto zachrani zivot, je podla mna velmi nepravdepodobne, ze by si v tom momente spekuloval...
gogo956
Redeemer
Redeemer

cssco

to zavisi od nich ci ta budu chciet riesit alebo nie. Ak ano, tak si nechaju vystavit platobny prikaz a exekutor ti to strhne s platu aj s nalezitymi poplatkami
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

gogo aha, my sa bavime o sprivatizovanom zdravotnictve v dnesnom statnom zriadeni.. ano, tam maju exekutori svoje teple monopolizovane miestecka :)
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

hughito napísal:Opäť odkazujem na Island - tam sa dosiahlo dosť veľa, padla vláda, zmrdi vo väzení a nová, občianska ústava na stole, prichystaná, už ju len treba referendom schváliť.
Volby na Islandu vyhrály strany, jež zemi přivedly před lety ke kolapsu

hh
Cesar
Addict
Addict

Aj tam chcú ľudia istoty! Vládnutie na grécky model.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Nj, dosť sa to precenilo a v podstate sa nič také nestalo. :D
Napísať odpoveď