Domaci serverik

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Domaci serverik

Príspevok od používateľa Chalesnik »

Zdravim uvazujem o kupe maleho "serverika"ak sa to da tak nazvat, chcem na tom prevadzkovat svoj osobny popripade nejakych par kamosov ftp server, internetove radio, obcas jednoduchy cs server 6na6, chcem sa opytat alebo poradte aky pc by nato stacil ci nieco z integrovanym cpu a hodit tam len dakych 8 gb ram a disky, alebo vyskladat radsej nieco lepsie, samozrejme chcem co najmensiu spotrebu a co najmenej penazi vrazit :)..... btw bude mi staci 512mbit upload alebo pouvazovat aj nad lepsim pripojenim ?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Domaci serverik

Príspevok od používateľa hojko »

512mbit upload je na Slovensku dost scifi, teda v domacich podmienkach nerealne. Evidentne si to myslis s 512kbit uploadom a to je nenormalny rozdiel. Ak to chces mat na 512kbit linke, teda nejake to DSLko, tak to nema ani vyznam robit. Na tej linke by mohlo bezat akurat tak CS pre 12 hracov, aj to by uz bolo asi malo. FTP server nema absolutne ziadny vyznam, pretoze ak to budes mat na tej 512kbit linke, tak to je 64KB/s, ak to navyse pojde o nieco pomalsie, napr. 60KB/s a zacnu tahat od teba dvaja ludia 700MB film, tak to pojde 30KB/s na jedneho a ten film bude tahat 6 a pol hodiny. V pripade, ze by tahal sam, tak polovicu z toho, teda nieco cez tri hodiny. A to ma vyznam vobec??? Nema.
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

hej malo to byt kbit.... teraz mam telekom a co som pozeral tak slovanet ponuka upload 2mbit ale to tiez nieje ziadna vyhra
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

A nemáte niečo s možnosťou doplatenia na symetrickú rýchlosť?

Ja som donedávna mal 4Mbit/4Mbit, teraz to zmenili na 12Mbit/4Mbit (za rovnakú cenu) + pridali možnosť symetrickej rýchlosť (3€ mesačne)i, tak som si doplatil a mám 12/12 Mbit cez Wi-Finu ;)

Nechce sa mi veriť, že by za doplatok nedali vyššiu rýchlosť, lebo 512Kbit je hrozne málo. Možno 512KB/s, ale nie Kbit.

Ps.: Ako bolo písané, tá rýchlosť je málo aj na CS server, nie to ešte na FTP. Keby že si to využíval ako NAS v domácnosti tak OK, ale ak z toho chceš ťahať veci mimo svojej siete, tak na to zabudni (možno tak dokumenty, ale nie hudbu či video).
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

teraz mam 318kbit a za jednorazovy poplatok neviem kolko sa da zvysit 512kbit ,,,, telekom ina moznost neni co som zistoval a to byvam v okresnom meste Brezne
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hmmm, telekom, ako inak. K nam do dediny tahali internet 7 rokov CCA. Povodne bol cez DialUP no chceli klasicky kabel. Natiahli ho az tohto roku. Medzi tym ich prebil slusny konkurent a za 20€ mesacne mas 12Mbit/4Mbit. Takze celkom to aj chapem, i ked Telekom by mal poskytovat aj vyssie rychlosti ak sa nemylim. Ci?
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no mozno poskytuje ale informoval som sa a u nas nie poskytuje vyssi download ale upload to iste .... max 512... serem na to .. dakujem za nazory
eustajl
Expert
Expert

Príspevok od používateľa eustajl »

ja mam 15Mbit/15Mbit slape mi natom ts3 server(512 slot), csgo server 12slot a este lokal ftp ale dostanem sa na neho aj z vonku a ten net nema problem na ts3 30ludi cca a csgo server je clanwar.. takze 10ludi zvlada aj ked je na ts3 40ludi
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

no tak podarilo sa mi zohnat 5/5 Mbit myslim ze to by uz mohlo nieco potiahnut nie ?? tym padom sa chcem spytat na ten moj prvy prispevok ohladom toho pc {servera}
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

neni to ani tak o vykone zeleza ale od operacneho systemu.... win. ma obmedzeny pocet konektov pri beznych domacich licenciach .... co sa tyka zeleza vsetko nad core two duo 2ghz a 4 gb ram by malo stacit ... dalsia vec budes musiet nejakym sposobom indentifikovat pc na internete (najjednoduchsie pevna verejna IP) co su dalsie prachy.... cize treba si o tom nastudovat viac ....
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

ip mam ... myslis nieaky win server alebo radsej na linuxe to rozbehnut ... z linuxom mam minimalne skusenosti ...rozbehal som si na tom uz ftp ale bolo to na dlhe lakte
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

...pokial nemas s tym skusenosti skusil by som XAMPP je tam FTP server plus este 3 dalsie .... a je friendlyuser :D
... je multiplatformovy ... cize ked sa casom rozhodnes prejst z win na linux nemusis zhanat a ucit sa nove rozhranie...
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

a cisto nejaky ftp soft ? dakedy davno som pouzival server - u ale najlepsie keby bol nejaky free ... ?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Ten net mas predpokladam stale od telekomu cize DSL.
To znamena ze sice mas verejnu IP ale je dynamicka (meni sa) co je pri servere nepouzitelne (jedine si zaplatit nejaku externu sluzbu na prekladanie ale v tom sa moc nevyznam)
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

... XAMPP je GPL lincencia....
Chalesnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

nie je od slovanetu takze by to malo byt v pohode
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

8GB ram na to co potrebujes je privela. Skor by som tam nahodil vykonnejsi CPU, kedze CS server aj s roznymi AMX modmi to dokaze riadne vypiect. Aj ked hovoris, ze je to len na obcasne hranie, ak budes streamovat radio, hrat CS a do toho ti par ludi pride stahovat z FTP, tak sa to niekde prejavi. Btw pokial nemas aspon 20 megovy upload, tak nad FTP ani neuvazuj, maximalne tak na lokalnej sieti, kde by si mal mat podstatne lepsi connect. Mimochodom pozri si pravidla tvojho ISP, aby sa nestalo, ze ti niekto z FTP za den stiahne par GB a ISP ta odstrihne od netu v ramci FUP.
Napísať odpoveď