SQL Databazy ...obsah a nazov tabuliek
-
D_I_C_K
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
SQL Databazy ...obsah a nazov tabuliek
Zdravim potreboval by som pomocť so zadanim ...ide len o primitívnu vec ktorá mi nijak raz nieje jasná ...dostal som nenormalizovanu tabuľku (skladovú kartu) naplnenú udajmi ..... no ja si neviem dať rady ako by mala vyzerať schema ...resp. koľko tabuliek potrebujem a čo budu obsahovať ...našiel by sa niekto čo by bol ochotný pomôcť ? ..ide o pomerne trápny problem ale proste si neviem predstaviť počet tabuliek a co majú obsahovať ...resp. ako majú byť navzájom prepojene ..PLS K

-
harrison314
Hardcore addict
Re: SQL Databazy ...obsah a nazov tabuliek
To sa s toho skladoveho listu neda.
Potrebujes nato aj domenove znalosti a dalsie poziadavky.
Potrebujes nato aj domenove znalosti a dalsie poziadavky.
-
D_I_C_K
Light Professional
mam len text zadania a tuto skladovu kartu nic viac .... .mozno to nieco pomoze no mne to nepomohlo absolutne ..
Navrhnite a vytvorte optimálnu databázovú schému, kde budú platiť všetky integritné obmedzenia a nasledovné pravidlá (výsledkom je DDL skript,
1.
a. hodnoty atribútu nazov_tovaru budú nadobúdať iba hodnoty, ktoré sú uvedené v nenormalizovanej forme, použite skrátený zápis
b. preddefinovaná hodnota v stĺpci datum_pohybu znamená aktuálny dátum
c. jednotkova_cena musí byť väčšia ako 0
d. minimálna zásoba musí byť väčšia ako 0
e. množstvá na príjme a výdaji musia byť väčšie ako 0
2. Pre vytvorenie databázovej schémy použite tabuľky, sekvencie, pohľady,
3. Vytvorené tabuľky naplňte údajmi z nenormalizovanej formy.
4. vytvorte nasledovné master-detail pohľady (výsledkom sú pohľady)
a. pre každú skladovú kartu vypíšte číslo karty, názov tovaru, jednotkovú cenu, minimálnu zásobu, aktuálny stav zásob, jednotku množstva
a celkovú sumu aktuálneho stavu tovaru (celková suma tovaru je odvodený, resp. vypočítaný atribút)
b. pre jednotlivé tovary vypíšte informácie o pohybe tovaru – druh pohybu, dátum, množstvo, jednotku množstva a meno skladníka
c. pre každého zamestnanca vypíšte koľko príjmov a koľko výdajov realizoval
d. vypíšte názvy tovaru, s ktorými sa vôbec neobchodovalo
e. zistite, z akých drevín je vyrobené rezivo. Vypíšte názov tovaru, všetky rozmery a jednotkovú cenu.
f. pre jednotlivé dátumy zmeny stavu zásob vypíšte typ zmeny, názov tovaru a množstvo tovaru aj s jednotkou množstva.
//autoeditácia príspevku (26 Apr 2013, 12:29)
naozaj nikto nevie ?..
Navrhnite a vytvorte optimálnu databázovú schému, kde budú platiť všetky integritné obmedzenia a nasledovné pravidlá (výsledkom je DDL skript,
1.
a. hodnoty atribútu nazov_tovaru budú nadobúdať iba hodnoty, ktoré sú uvedené v nenormalizovanej forme, použite skrátený zápis
b. preddefinovaná hodnota v stĺpci datum_pohybu znamená aktuálny dátum
c. jednotkova_cena musí byť väčšia ako 0
d. minimálna zásoba musí byť väčšia ako 0
e. množstvá na príjme a výdaji musia byť väčšie ako 0
2. Pre vytvorenie databázovej schémy použite tabuľky, sekvencie, pohľady,
3. Vytvorené tabuľky naplňte údajmi z nenormalizovanej formy.
4. vytvorte nasledovné master-detail pohľady (výsledkom sú pohľady)
a. pre každú skladovú kartu vypíšte číslo karty, názov tovaru, jednotkovú cenu, minimálnu zásobu, aktuálny stav zásob, jednotku množstva
a celkovú sumu aktuálneho stavu tovaru (celková suma tovaru je odvodený, resp. vypočítaný atribút)
b. pre jednotlivé tovary vypíšte informácie o pohybe tovaru – druh pohybu, dátum, množstvo, jednotku množstva a meno skladníka
c. pre každého zamestnanca vypíšte koľko príjmov a koľko výdajov realizoval
d. vypíšte názvy tovaru, s ktorými sa vôbec neobchodovalo
e. zistite, z akých drevín je vyrobené rezivo. Vypíšte názov tovaru, všetky rozmery a jednotkovú cenu.
f. pre jednotlivé dátumy zmeny stavu zásob vypíšte typ zmeny, názov tovaru a množstvo tovaru aj s jednotkou množstva.
//autoeditácia príspevku (26 Apr 2013, 12:29)
naozaj nikto nevie ?..
-
audiotrack
VIP
ono problém je v tom, že z jednej tabuľky nevytvoríš spätne databázu. Je veľa možností ako to môže byť, a nepoznáme hodnoty aké môžu byť nadobudnuté. Napríklad príjem / výdaj a niekde je prázdne. To čo znamená? Čo je to za skladovú kartu, keď sú v nej položky len tak odveci. Ani neprišli na sklad, ani sa nevydali. Čo sa s nimi teda robilo? Prečo tam sú? Ďalej, tie desiny a dvadsiatky na konci prvého stlpca sú čo?
a tiež to záleží aj od samotného systému. Napríklad ak sa to má pasovať na konkrétne túto kartu, tak by som dal iba tri atribúty výška, šírka, hrúbka. Takéto niečo by v praxi ale nefungovalo, lebo čo ak chceme skladovať niečo čo nemá (smerodatné) rozmery ale napríklad váhu? Alebo objem?
Databáza sa robí od návrhu k tabuľkám. Spätne je to nemožné. Ako keby ti ja dám dve vety a žiadam po tebe aby si dokončil zvyšných 5 strán tej knihy z kade to mám. Nemožné.
a tiež to záleží aj od samotného systému. Napríklad ak sa to má pasovať na konkrétne túto kartu, tak by som dal iba tri atribúty výška, šírka, hrúbka. Takéto niečo by v praxi ale nefungovalo, lebo čo ak chceme skladovať niečo čo nemá (smerodatné) rozmery ale napríklad váhu? Alebo objem?
Databáza sa robí od návrhu k tabuľkám. Spätne je to nemožné. Ako keby ti ja dám dve vety a žiadam po tebe aby si dokončil zvyšných 5 strán tej knihy z kade to mám. Nemožné.
-
D_I_C_K
Light Professional
no mne to prišlo nemožne hned preto som to tu pisal a žiadal o pomoc aj v škole aby mi nejak vysvetlila o čo ide ...čo odomna chce a ona mi povedala len aby som si pozornejšie prečital požiadavky a povytvaral si vlastne tabulky ze to je zadanie ktoré mam robiť sam, nema dovod mi s tym pomahať.....mam spravit tie selecty ktore tam spominaju a konec.......ok ...neda sa tak sa neda ...zas budem muset dat zarobit nejakemu chytremu loosrovi z intraku čo ma cely disk zadani ..
...
-
harrison314
Hardcore addict
Nemal si chciet pomoct s riesenim, ale len si nechat vysvetlit co, ktore polozky v tabulke znamenaju a zistich ich mozne nadobudane hodnoty. Vtedy by sa daco dalo vyriesit, aj ked iba odhadom.