Bezdrôtové slúchadlá - Bezpečné ?
Bezdrôtové slúchadlá - Bezpečné ?
Čaute, plánujem kúpiť slúchadlá, bezdrôtové slúchadlá. No zaujímalo by ma, či je to bezpečné, či tam nieje nejaké veľké žiarenie, ako keď mám napr. mobil pri uchu. Používal by som ich cez 5 hodín denne, tak aby som vedel. Díky
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Bezdrôtové slúchadlá - Bezpečné ?
Nie, lebo 99% z nich sú rádiové a to vysielanie Ti nič nespraví, len si daj pozor aby neboli pripojené ku PC cez BT, takým sa radšej vyhni. BT je v podstate neškodné žiarenie, ale len v podstate 
No sú fungujú na USB príjmač, čiže asi v pohode
dík
-
Michaelo
Hardcore addict
Dobre a taký BT headet, ktorý využíva veľa ľudí (ja tiež)?
Funguje cez BT a niektorí (napr. kuriéri), ho majú na uchu od 8:00 do 16:00.
Funguje cez BT a niektorí (napr. kuriéri), ho majú na uchu od 8:00 do 16:00.
-
uplink
VIP
Michaelo - podobné svinstvo ako mobil, alebo mikrovlnka v domácnosti, akurát v menšom merítku. Ide o to že rádiové frekvencie nenarúšajú ľudskú, ani inú biologickú DNA a ak, tak nie do takej miery ako práve gigahertzové wi-fi, bt a iné patoky, ktorými sa obklopujeme.
Ono je to len ďalší faktor. V prostate, keď výjdeš na slnko, tak Ti slnko bombarduje nonstop pokožku a rozbíja Ti v bunkách infraštruktúru a zasahuje aj do DNA. Nejaké haluze sa starajú o napravovanie DNA do pôvodného stavu a keď to raz nezvládnu, tak vznikne nefunkčná bunka. Tu sa ešte nič nedeje, nefunguje a umrie. Avšak keď máš šťastie, tak ostane ako živá a so schopnosťou sa ďalej rozmnožovať a vznikne Ti benigný, alebo pri ešte väčšom terne maligný nádor a zvyšok už poznáš.
Je to len ďalší faktor, slnku a mobilom sa nevyhneš, ale pridávať si ďalšie BT patoky nie je moc veľká výhra. Preto je dobré to rádiové. Rádiové frekvencie sa merajú rádovo v MHz a MHz frekvencie o energetickom potenciálne pri rádiových vlnách majú zlý vplyv na ľudský organizmus 0.nič.
Čo sa však nedá povedať o Wi-Fi a BT...
Ono je to len ďalší faktor. V prostate, keď výjdeš na slnko, tak Ti slnko bombarduje nonstop pokožku a rozbíja Ti v bunkách infraštruktúru a zasahuje aj do DNA. Nejaké haluze sa starajú o napravovanie DNA do pôvodného stavu a keď to raz nezvládnu, tak vznikne nefunkčná bunka. Tu sa ešte nič nedeje, nefunguje a umrie. Avšak keď máš šťastie, tak ostane ako živá a so schopnosťou sa ďalej rozmnožovať a vznikne Ti benigný, alebo pri ešte väčšom terne maligný nádor a zvyšok už poznáš.
Je to len ďalší faktor, slnku a mobilom sa nevyhneš, ale pridávať si ďalšie BT patoky nie je moc veľká výhra. Preto je dobré to rádiové. Rádiové frekvencie sa merajú rádovo v MHz a MHz frekvencie o energetickom potenciálne pri rádiových vlnách majú zlý vplyv na ľudský organizmus 0.nič.
Čo sa však nedá povedať o Wi-Fi a BT...
-
Andi_Cibula
Addict
Headsety v pásme 900MHz by som už tiež za výhru veľmi nepovažoval, nie je stále úplne známe či to škodí veľmi alebo len nepatrne, ja by som si to na gebulu nedával. 
Takže, ja sa moc tomu nerozumiem, stačí ak mi napíšete, že či je to moc škodlivé alebo nie. Jedná sa o tieto Logitechy - http://www.agem.sk/produkt/logitech-slu ... 35612.html
-
uplink
VIP
2.4 GHz, to je bluetooth 
Pfu... Je to moc zlé ?
ako tak ako bluetooth handsfree
-
uplink
VIP
Presne ako píše beardie. Ale ako pokiaľ žiješ v paneláku, a máte tam aspoň 5 aktívnych wi-fi sietí, tak by som to nejako extra neriešil, je to kvapka v mori, ale ak bývaš ako ja v niečo menšom, tak ja tu mám 2 wi-fi siete, a z toho jedna býva moja, ak je online, tak je to iné. V podstate je to fuk, matematicky máš asi väčšiu šancu že chytíš niečo z toho čo dýchaš, ako z toho bt. Avšak ak si ako ja, že sa snažíš minimalizovať zdroje škodlivého žiarenia, tak by som volil kábel.
Bývam v paneláku a je tu okolo mňa 8 wifi sietí. Ale keď vezmeš do úvahy, že za PC som cca 7 hodín denne a mám 13 rokov, mohlo by to moc ublížiť ?
-
uplink
VIP
Na veku nezáleží [teda pokiaľ nemáš 60+] a to žiarenie by som na Tvojom mieste teda neriešil. BT je oproti samotnej wifine nízkonapäťové a menej prierazné, avšak stále to nie je úplne allright. Btw. prečo chceš bezdrótové a nie wired?
Zo zvedavosti, chcem niečo nové vyskúšať. Mal som razerky, ale tie sa pokazili, tak som dal na reklamáciu a berem tieto
-
uplink
VIP
No hej, ale pokiaľ aktívne využívaš slúchadlá pri PC, tak nevidím na bezdrôt jediný zmysel...
Laka ma to
ved vyskusam, pri najhorsom ich predam. Dik za pomoc, k+ som ti uz dal 
ide skor o to ze za tu cenu by si vedel kupit podstatne kvalitnejsie kablove sluchatka
nemusis sa bat,nic ti to neurobi, ten vyzarovany vykon je velmi mali aby nieco sposobil.