Pohovor u policajtov

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Pohovor u policajtov

Príspevok od používateľa begbeee »

Pre mňa je najviac nepochopiteľné, ako niekto, kto má akú takú hrdosť a vedomie vlastnej cti, dokáže ísť robiť "službu" štátu ako je Slovensko.
By som sa hanbil, chodil po kanáloch, ak by som mal pokutovať otca rodiny 50€ (a ešte by mal byť vďačný, že to nie je za 100€), ktorý žije od výplaty k výplate, by som sa hanbil ak by som mal biť demonštrantov, ktorý protestujú proti korupcii, ktorú nevidia už len v PZ SR a v Justičnom paláci, by som sa hanbil ak by som mal povedať týranej manželke, že nemôžem nič spraviť kým jej manžel neublíži...
Hanbil by som sa lebo by som vedel, že štát ma platí len na to aby som reálne len ožobračoval a šikanoval občanov a v prípade nutnosti (nepokojov) bol smradľavý lokaj, ktorý chráni jeho záujmy.

Keď policajti budú slúžiť občanom, chrániť ich a nie len primárne vyberať pokuty a slovenská oligarchia a korupcia zmizne, potom získa môj rešpekt aj policajt, ktorý slúži štátu ako je Slovensko.
COTHW
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa COTHW »

TommyHot napísal: Kedze vas platime z dani (aspon z toho co pises to vyzera tak, ze si policajt), tak vas mozeme aj kritizovat, aj vam volat ked nieco potrebujeme. Neviem co je na tom nepochopitelne? Ked ty budes do niekoho nalievat peniaze, tak tiez budes mat pravo skritizovat jeho pracu, rovnako ako od neho pozadovat sluzby, za ktore si platis.
Nie som policajt :D, áno ľudia volajú a je to ich právo. Kritizovať niekoho, že robí svoju robotu je zložité, toto keby sme začlai rozoberať určite by sme narazili na kopec ďalších a ďalších otázok až by sme sa dostali k celému systému.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

No ved ja kritizujem aj ine statne sluzby, ktore musim pod hrozbou nasilia dotovat a ktore navyse ani nefunguju...
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Vidim ze vlna (ne)sympatizantov "dnešnej" polície pekne naberá na veľkosti.
Nebudem sa tváriť že sa tomu čudujem, begbee napísal pekne to, čo ja by som slušne napísať nevedel no pointa je rovnaká.
A ako som už vo viacerých vláknach napísal, aj na nich časom príde.
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

mulatt napísal:preco mate taky negativny nazor na policajtov? podla mna normalny, slusny clovek nema mat ake problemy s policajtmi. vacsinou to ale byva tak, ze sa na nich stazuju ti, co maju najmenej co hovorit :)
Ty o com tocis? Ja som si spravil v nasej bananovej republike nazor na policajtov uz od detstva a nic sa odvtedy nezmenilo. Mozes byt ako chces slusny clvoek, ale vzdy sa najde nejaky kontakt s nimi, to ze robia nelegalnu a trestnu cinnost je v poriadku, ale ked to robia obycajni ludia tak nie? Aj tak to schytaju iba biele kone, vsetko je v tomto Bananistane zamlcovane a potom ludia ako ty su neinformovani.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Zaujimave, osobne sa povazujem za slusneho obcana a este nikdy som s policajtmi problem nemal, ani som si nevsimol, zeby robili nieco nelegalne, par vtipnych udalosti som uz zazil a dostal som uz aj nejaku tu pokutu za ktoru si mozem sam, a aj som par krat bol povolany ako svedok.. kazdopadne vidim, ze na nich nadavaju vacsinou individua ktore nemaju az tak ciste svedomie.
A osobne suhlasim s tym, ze ako statny zamestnanci maju taktiez nizke platy, za ktore by som ja osobne pracovat urcite nechcel.. a nebol by som ziadny optimista ani lamac statistik.
Suhlasim ze pred rokmi policia fungovala vyslovene na znamosti ale sam vidim ze sa to za posledne roky o dost zmenilo, policia funguje inak, lepsie a o par dalsich rokov sa to urcite vykristalizuje, taktiez suhlasim ze je vela policajtov ktori tam nepatria, ale tak to je uplne v kazdom odvetvi.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Si pamatam ako sa pred 2 rokmi kamarat tocil na 4motion passate, v noci, okolo lampy na parkovisku pri metre, dosli 3 hliadky na majakoch, policajt prisiel so slovami ze "si j***tý? nemas co robit?", "mas zbytocnych 100€?"
Potom chvala bohu dosiel druhy a poslal nas prec ale vrela vo mne krv.... Koniec koncov kamos tiez dost bystro reagoval "za co pokuta, ze to viem a ty nie?" to uz zacal vret ten chudak :mrgreen:
Pointa je, na toto nam treba policiu? Policia tu je aby vyberala koruny za vsetko za co sa da :) s najvacsou satyrou "pomahat a chranit" nalepenou na blatniku :D
Korag
Professional
Professional

xH4wK napísal:Zaujimave, osobne sa povazujem za slusneho obcana a este nikdy som s policajtmi problem nemal, ani som si nevsimol, zeby robili nieco nelegalne, par vtipnych udalosti som uz zazil a dostal som uz aj nejaku tu pokutu za ktoru si mozem sam, a aj som par krat bol povolany ako svedok.. kazdopadne vidim, ze na nich nadavaju vacsinou individua ktore nemaju az tak ciste svedomie.
A osobne suhlasim s tym, ze ako statny zamestnanci maju taktiez nizke platy, za ktore by som ja osobne pracovat urcite nechcel.. a nebol by som ziadny optimista ani lamac statistik.
Suhlasim ze pred rokmi policia fungovala vyslovene na znamosti ale sam vidim ze sa to za posledne roky o dost zmenilo, policia funguje inak, lepsie a o par dalsich rokov sa to urcite vykristalizuje, taktiez suhlasim ze je vela policajtov ktori tam nepatria, ale tak to je uplne v kazdom odvetvi.
Nemal, vsak ked si cely den programujes a hrajkas sa, samozrejme ze nevies ako to tu funguje. Je mi jedno odkial si a kde zijes ale v mojom kraji su v tom zapletene hlavy TN policie, kuklaci, vacsinou aj samotni radovi policajti, vsetko to je podplatene a skorumpovane, vsetko to tu ovlada par rodin a ti rozhoduju kde a co budu policajne zlozky robit, nie policajti ;).
Mimochodom ziadny problem som s nimi nikdy nemal, mam ciste svedomie, no mozno ta jedna pokuta za vypate svetla a preto z duse nenavidim policajtov :D.
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

Asi zalezi na okrese.. tak nehadz vsetkych do jedneho vreca.;)
Korag
Professional
Professional

Ja vravim o kraji a je to jedno na juh, cele dolne povazie to ma zas iny clovek(rodina), takze to uz je viac regionov a silne pochybujem ze inde je to lepse.
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

hegy: si pekny priklad vsetkych tych co kydaju :) robia ko*ot, su drzi, plna huba prav a nakoniec je policajt kkt lebo si dovolil nieco vam povedat. nehovoriac o tom, ze mu nemal co tykat, uz len zo slusnosti
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Plna huba prav? o pravach viem hole hovno ale urcite v ziadnej vyhlaske nestoji ze na sukromnom pozemku sa nemozes smykat okolo lampy, v opacnom pripade dojde 20 rocny policajt ti vynadat do debilov a vyhrazat sa ti bezdovodne pokutou, right?
Ked vydim tie omonterkovane hovna tak ani nemam dovod na ne nekydat, oni kydaju sami na potom ziadna ucta k policii nieje myslitelna.
A co to ma s tym co robim? To fakt neviem. Robim ko*ot, hlavne ze to mne vyhovuje :smt033 :smt033
A teraz rozumna odpoved:
Nikde nieje taka policajna buzeracia
Nikde niesu take neprimerane pokuty
Nikde sa policajne sily nevyuzivaju na vyberanie nekrestanskych sum pre niekoho vrecko
Preco mestsky,obvodny a PMJ "dohliadaju" najma na dopravnu "situaciu"? V inych krajinach nemyslitelne, absolutne mimo ich kompetencie vacsina ani netusi presne znenia zakonov.
Je milion nezmyselnych nariadeni a postupov ktore zavanaju iba okradanim obyvatelstva, dokonca efektivita prace je merana v €urach.
Toto je policia, "pomáhať a chrániť"??
Autorita? Úcta?
Rodičia ma to síce tak učili ale kto nema v hlave nasrate vidi co sa deje a na co sluzia robotnici v zelenom. Howgh
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Lubenečko »

Voči našim policajtom necítim úctu. Rešpekt ale mám ... zbraň, obušok, hrozba pokuty (no kto by sa im postavil)

Vnímam ich len skôr ako vyberačov pokút. Niekto možno pozná v LM cestu do Demänovej. Na začiatku hneď za kruháčom 40ka.
Už ich tam nevídam (resp nechodím tadiaľ už často), ale kedysi tam merali hlava nehlava. A hlavne kasírovali zahraničných turistov, ktorí prišli do Tatier minúť peniaze !

BTW.., pokiaľ nie si spokojný s nejakým policajtom, môžeš podať sťažnosť. Kdesi avšak bola štatistika (teraz tie čísla nevie presne) ale z 500 sťažností
bolo 499 zamietnutých. Policajt proti policajtovi nepôjde ...
COTHW
Medium Star
Medium Star

Hegy: Začnem rozobratím situácie. My chceš tvrdiť, že náhodou išli okolo tri policajné autá a uvideli Vás tak po Vás vyleteli s majákmi ? Za predpokladu, že je táto historka pravdivá tak je oveľa pravdepodobnejšie, že boli na toto miesto privolaný (3 policajné autá pokope, idúce rovnakým smerom, tak to je veľká náhoda). To, že ste vy na súkromnom pozemku, ktorý nepatrí Vám robili "srandičky" na aute nemusí byť až tak samozrejmé pre SBS, ktorá to tam stráži. Policajti dostali upozornenie a prišli na miesto (zo zákona museli). Mimochodom za neuposlúchnutie pokynu, výzvy alebo príkazu policajta súvisiaceho s výkonom jeho oprávnení pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky je pokuta 100 €. Potom nedanie znamenia o zmene smeru jazdy pred odbočovaním a počas odbočovania 50 € (keď ste sa točili mali ste smerovku asi ťažko). Mohol to policajt vzhľadom na to, že to je verejné priestranstvo vyhodnotiť ako ohrozenie iných účastníkov cestnej premávky, tiež mimochodom za 100 €. Alebo ste si nebodaj zabezpečili dané miesto tak aby k tomu nemohlo dôjsť a navyše na cudzom pozemku (bez vedomia vlastníka, alebo oprávnenej osoby) ? Tvrdiť, že je to súkromný pozemok a tam si môžem robiť, čo chcem je mimo. To by potom nemohli policajti dať pokutu na týchto parkoviskách ani osobám, ktoré napríklad neoprávnene parkujú na miestach pre invalidov. Takže ste pravdepodobne vyviazli bez pokuty úplne z iných príčin ako si si doteraz myslel. :smt006
TommyHot napísal:No ved ja kritizujem aj ine statne sluzby, ktore musim pod hrozbou nasilia dotovat a ktore navyse ani nefunguju...
Ktoré štátne služby nefungujú vzhľadom na veľkosť personálneho obsadenia a zdrojov, ktoré majú?
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Zdravotnictvo, skolstvo, sudnictvo.. treba pokracovat? nedostatok zdrojov nikdy nebol problem.. problemom je, ze zdroje su verejne, ergo z cudzieho krv netecie ;)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

COTHW napísal:Hegy: Začnem rozobratím situácie. My chceš tvrdiť, že náhodou išli okolo tri policajné autá a uvideli Vás tak po Vás vyleteli s majákmi ? Za predpokladu, že je táto historka pravdivá tak je oveľa pravdepodobnejšie, že boli na toto miesto privolaný (3 policajné autá pokope, idúce rovnakým smerom, tak to je veľká náhoda). To, že ste vy na súkromnom pozemku, ktorý nepatrí Vám robili "srandičky" na aute nemusí byť až tak samozrejmé pre SBS, ktorá to tam stráži. Policajti dostali upozornenie a prišli na miesto (zo zákona museli). Mimochodom za neuposlúchnutie pokynu, výzvy alebo príkazu policajta súvisiaceho s výkonom jeho oprávnení pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky je pokuta 100 €. Potom nedanie znamenia o zmene smeru jazdy pred odbočovaním a počas odbočovania 50 € (keď ste sa točili mali ste smerovku asi ťažko). Mohol to policajt vzhľadom na to, že to je verejné priestranstvo vyhodnotiť ako ohrozenie iných účastníkov cestnej premávky, tiež mimochodom za 100 €. Alebo ste si nebodaj zabezpečili dané miesto tak aby k tomu nemohlo dôjsť a navyše na cudzom pozemku (bez vedomia vlastníka, alebo oprávnenej osoby) ? Tvrdiť, že je to súkromný pozemok a tam si môžem robiť, čo chcem je mimo. To by potom nemohli policajti dať pokutu na týchto parkoviskách ani osobám, ktoré napríklad neoprávnene parkujú na miestach pre invalidov. Takže ste pravdepodobne vyviazli bez pokuty úplne z iných príčin ako si si doteraz myslel. :smt006

Zaujimavy rozbor situacie ktory sice konci tym ze ani jeden z predpisov neplati na ceste MIMO statnu pozemnu komunikaciu. (o ktorej hovori Zákon o pozemných komunikáciach - cestný zákon - Zákon č. 135/1961 Zb.)
Ale k skutkovej podstate cinu (co uz nikoho nezaujima lebo kazdy vsivavy fizel uvazuje ako ty) len narata koruny za co vsetko sa da kasirovat a vobec ho nezaujima to, ze na to vlastne ani nema pravo kedze sme sa netocili na ceste.
Woahaaa a sme pri jadre problemu.
Tym teraz nejdem obhajovat vodica ktory sa tocil okolo lampy ze konal excelentne a s kostolnym poriadkom ale chovanie toho buze**** bolo absolutne neprofesionalne, sam nevedel aky priestupok vlastne riesi a za co chce pokutovat (i ked vlastne ani nemohol) a tu sme zase pri tom ze dosli 3 zbytocne hliadky, riesit zbytocnost (ktoru mohli vlastne riesit iba dohovorom vedenym v style nie porusovania dopravnych predpisov) chvala bohu vystupil jeden z tych normalnejsich ktory si zjavne uvedomoval co za sprostosti to ten dement vypraval a vysvetlil nam ze SBS si nepraje aby sme tu robili bordel a nasadali naspat a vystrelili do p nicnerobit.
COTHW
Medium Star
Medium Star

TommyHot napísal:Zdravotnictvo, skolstvo, sudnictvo.. treba pokracovat? nedostatok zdrojov nikdy nebol problem.. problemom je, ze zdroje su verejne, ergo z cudzieho krv netecie ;)
Z cudzieho krv netečie, no dobre, ale tak odpredajom štátnych podnikov sa toho veľa nevyriešilo. Tak čo navrhnúť ? Aké riešenie, lebo mňa žiadne nanapadá.

Hegy: Keď tieto zákony neplatia pre tieto parkoviská podľa teba tak ako je možné, že sú tam osadené dopravné značky? Výjazdy a vjazdy sú riešené často pomocou svetelnej signalizácie a pohyb na týchto parkoviskách sa riadi pravidlami cestnej premávky. Ďakujem, že si mi to uľahčil, keď si sem hodil ten zákon. Keby si ho aj prečítal zistíš, že je tam odsek:
Pozemné komunikácie sa rozdeľujú podľa dopravného
významu, určenia a technického vybavenia na
a) diaľnice,
b) cesty,
c) miestne komunikácie,
d) účelové komunikácie.
Áno, bude to znieť neuveriteľne ale parkovisko je účelová komunikácia. Tam patria aj poľné cesty, alebo autobusové nádržia.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

sukromne parkovisko nieje ziadna komunikacia
aby na takomto sukromnom parkovisku alebo ceste mohla mat policia pravomoc tak tam musi byt toto, znova
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Na Slovensku je to jednoduchá rovnica. Pokiaľ ste bezproblémový týpek a jazdíte podľa predpisov a "nespeedujete", tak o policajtoch nič neviete, pokiaľ Vám niečo ukradnú, alebo Vás niekto poškodí, zobudíte sa do krutej reality a zistíte že sa na Vás policajti z vysoka vypotrebujú a v momente ak ste náhodou horlivejšia povaha, máte nonstop problém s našimi "obrancami zákona" :roll:

Ale tak česť výnimkám...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Hegy (a tiez wladas): Opat len dokazujes, ze vies len ,,hole hovno", tak ako si napisal. Dokazal si to v teme Zakon o cestnej premavke, konkretne pri diskusii ohladom radaru ako ITP prostriedku, vid: http://www.hojko.com/post1966677.html#p1966677, ale dokazal si to opat. Parkoviska pred hypermarketmi a pod. su zaradene do cestnej siete a platia tam pravidla cestnej premavky, tak ako na ceste.

Parkovisko s označením súkromný pozemok
Neskúšajte šmyky na zasneženom parkovisku, riskujete pokutu
Napísať odpoveď