chybové hlásenie GPU
-
Ch.Daniels
Medium Expert
chybové hlásenie GPU
ahojte.
problem je nasledujuci - pc zamrzne, vypadne obraz, asi po 5 sekundach obraz naskoči a vyhodi tuto hlašku...
a dalsia varianta je taka že obraz už vobec nenaskočí a musim reštartovať pc, v tom prvom pripade sa to opakuje až dovtedy kym sa to nedostane k tej druhej variante... a deje sa to v rôznych casovych intervaloch, skušal som aj inu graficku, ale robi ten isty problem, takže to asi nebude v grafike, žeby to bola doska? samozrejme som skušal dalsie verzie ovladačov, ale chyba pretrvava
bol by som vdacny za kazdu radu
problem je nasledujuci - pc zamrzne, vypadne obraz, asi po 5 sekundach obraz naskoči a vyhodi tuto hlašku...
a dalsia varianta je taka že obraz už vobec nenaskočí a musim reštartovať pc, v tom prvom pripade sa to opakuje až dovtedy kym sa to nedostane k tej druhej variante... a deje sa to v rôznych casovych intervaloch, skušal som aj inu graficku, ale robi ten isty problem, takže to asi nebude v grafike, žeby to bola doska? samozrejme som skušal dalsie verzie ovladačov, ale chyba pretrvava
bol by som vdacny za kazdu radu
Re: chybové hlásenie GPU
zostava?
-
Ch.Daniels
Medium Expert
je to novo zakupena zostava, pouzivam ju cca 5 mesiacov, ale až teraz nastalo toto...
GTX 660 Ti
AMD FX 6200 / 3.80Ghz / 6 jadier
ram 16GB
doska - http://www.hej.sk/zakladna-doska-gigaby ... =srovnavac
zdroj 500w
pevne disky a mechaniky asi nemusim písať...
GTX 660 Ti
AMD FX 6200 / 3.80Ghz / 6 jadier
ram 16GB
doska - http://www.hej.sk/zakladna-doska-gigaby ... =srovnavac
zdroj 500w
pevne disky a mechaniky asi nemusim písať...
Skus up date driverov. Alebo ak mas najnovsie tak odskusanu starsiu verziu. Mne to robi ak prilis zatazim GPU (viac aplikacii).
-
Ch.Daniels
Medium Expert
lenže ja nemam zapnute nič, akurat tak prehliadač a ešte jedna vec, ked vypadne ten obraz tak viem že sa zvyšuje teplota procesora, lebo počujem ako chladič zvyšuje otačky
a drivery som skušal, ved som to uviedol v prvom prispevku hore
a drivery som skušal, ved som to uviedol v prvom prispevku hore
napajanie grafiky? Mas priamo zo zdroja, ci cez redukcie? Skus prehodit vetvy napajania.
-
Ch.Daniels
Medium Expert
je to priamo zo zdroja, teraz to začalo robiť v pravidelnych intervaloch asi 15min, potom obraz vypadne a musim reštartovat pc
-
MichalkoOo
Zablokovaný
1. máš staré ovládače. Odinštalovať staré, reštart a nainštalovať nové (custom inštalácia a zaškrtnúť clean install)
2. Tá zostava je zle navrhnutá
2. Tá zostava je zle navrhnutá
Povedal by som ze jadro GPU sa prehreje a vypne. Asi vela voltage do gpu prudi.
-
Ch.Daniels
Medium Expert
dal som už aktualne ovladace a problem pretrvava, možem to jadro sledovať cez speedfan a zistit či sa prehreje? lebo teplota gpu je stale 35 stupnov, sem tam skoči na 36, takže čo mam teraz robiť? servis?
lenže prečo to začalo robiť až po niekolkych mesiacoch?
ako teraz zistim v čom je presne chyba, čo nevyhovuje?
v grafike to asi nebude, kedže som dal aj inu a nepomohlo to...
lenže prečo to začalo robiť až po niekolkych mesiacoch?
ako teraz zistim v čom je presne chyba, čo nevyhovuje?
v grafike to asi nebude, kedže som dal aj inu a nepomohlo to...
skus kombustor na zataz GPU. Ci je tam naozaj tych 36°C. Mne sa to volajako nechce zdat. Ja som teraz skusal prepnut od renderovania na inu apku. Apku vyplo a hned napisalo tiez to hlasenie. Netaktoval si GPU, alebo nemas v nejakom programe povolene zvysenie vykonu ak to potrebuje program?
-
Ch.Daniels
Medium Expert
mam zapnuty jedine skype a chrome, nič viac, ci može to robiť aj program, ktory nie je zapnuty? dosť casto pouzivam dvd fab na konvertovanie full hd videi, ten mi v poslednej dobe počas konvertovania zvykne vypnuť, ale chybovu hlasku nevyhodi a kartu som netaktoval
možno maš pravdu, teplota sa zvyšila na 54 stupnov a obraz vypadol, sledoval som to cez speedfan, čo to môže robiť?
skusil som kombustor, teplota 66stupnov, ale chybu nevyhadzuje
možno maš pravdu, teplota sa zvyšila na 54 stupnov a obraz vypadol, sledoval som to cez speedfan, čo to môže robiť?
skusil som kombustor, teplota 66stupnov, ale chybu nevyhadzuje
Nemas spusteny nejaky program na pozadi? Proste nieco co si instaloval a spusta sa pri starte ale nie do viditelneho okna. Proste minimalizovany alebo nieco take?
-
Ch.Daniels
Medium Expert
ono to nakoniec vypadlo asi po 5 minutach, ked som dokoncil test v 1080p cez ten program, neviem o žiadnej aplikacii, ktora by bežala v pozadi
a mal si pravdu, ta teplota sa zvyšuje sama, niečo prehrieva to jadro grafiky, teplota začne isť hore a potom vypadne obraz
a mal si pravdu, ta teplota sa zvyšuje sama, niečo prehrieva to jadro grafiky, teplota začne isť hore a potom vypadne obraz
-
typek61
Darca
- Kontaktovať používateľa:
skus furmark a nechaj ho zapnuty aspon 30 min,zaskrtni vsetky stress testy
-
Ch.Daniels
Medium Expert
už to 2 dni neurobilo, no vypada to tak, že to robil nakoniec ten speedfan, odvtedy som s nim nemeral teplotu a pc šlape bez problemov, teda dufam že to robil ten pogram a nie je to niečo ine, uvidim či sa problem nevrati znovu, ale každopadne dakujem za rady všetkym čo prispeli 
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
DVD fab pri konvertovaní videí používa aj GPU a na dosť vysoký výkon, preto sa to mohlo prehrievať a následne blbnúť