Žiadny prístup na internet ale internet ide...

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
covax
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Žiadny prístup na internet ale internet ide...

Príspevok od používateľa covax »

Ahojte, obraciam sa na Vás s mojím problémom ktorý riešim už dobré tri dni.
Začnem poporiadku:
Doma mám zavedený internet od Telekomu (adsl modem DRAYTEK Vigor 2600 VGST), pred týždňom sa stalo že nás páni vypli pretože sa zabudla zaplatiť faktúra. Pripojenie nahodili znova v piatok. Pred odpojením bolo s internetom všetko v poriadku.

Teraz, keď idem na internet (chrome, hry, atď.) ikonka vľavo dole zobrazuje malý žltý trojuholník ktorý indikuje žiadne pripojenie na internet v sieti na ktorú som pripojený.
Internet ide, problém je ten že tá žltá značka nechce zmiznúť. Základnú dosku mám ASUS P8Z77-V DELUXE na nej sú 2 sieťové karty+wifi karta.

Skúsil som druhú sieťovku, trojuholník nezmizol, ale internet išiel, pripojil som sa na wifi, to isté internet ide, trojuholník nezmizol.
Pár krát som skúsil pripojiť, odpojiť, reštartovať PC, nič nepomohlo. Reštartoval som modem, nepomohlo, factory reset, nepomohlo, vymazal som údaje prehliadania, všetko okrem hesiel, taktiež to nepomohlo. Keďže som potreboval reinštalovať systém tak som sa do toho pustil, všetko v poriadku nainštaloval som posledné ovládače... a trojuholník stále tam kde ból aj predtým.
Jedna vec čo som si všimol je že keď idem na http://www.telekom.sk trojuholník zmizne. Skúšal som pripojenie na notebooku, tam bolo všetko v poriadku. Problém je iba na mojom PC a už neviem ako ďalej. Ak si na niečo spomeniem tak to sem doplním.

Za každú pomoc a radu budem vďačný.
Prílohy
internet.png
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Žiadny prístup na internet ale internet ide...

Príspevok od používateľa Hegy »

Mas problem s DNS, ciastocne.
Zrejme sa nacitalo nejake zle DNS a ta overovacia sluzba windowsu nedokaze cez ten dns vybehnut na nejaky testovaci server, avsak pri pokuse o skutocne pripojenie na WEB si bud alternativny alebo onen DNS nejake meno najde a pripoji sa.
Skus si manualne zadat DNS server (napr. aj do routru) ze 8.8.8.8 a 8.8.4.4 alternativne DNS.
Na 99.99% bude chyba v tom...
covax
Expert
Expert

ĎAKUJEM! nastavil som IP pre DNS server na modeme a zdá sa že som dal trojuholníku pá pá.... Zvláštne, pretože podobné nastavenie som riešil v minulosti keď mi mi nešlo pripojiť na internet cez mobil.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Neni začo ;-) občas sa to stáva, riešil som to už pár krát, nikdy som jasne nedošiel na to čo vlastne spôsobuje problém, koniec koncov môže to byť DNS záznam u providera ale to už ty neovplyvníš.
Hlavne že to ide :twisted:
covax
Expert
Expert

No, dnes som prišiel domov, zapol PC a žltý trojuholník znova v rožku. Pozrel som nastavenia modemu, všetko OK, resetol som, nepomohlo, skúsil som reset bez tej DNS, nepomohlo, v PC som nastavil DNS na pevno, nepomohlo. Niekto nejaké ďalšie rady? prosim?
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Nooo google dns idu na nejakom zvlastnom porte mozem pozriet firewalloch je dost mozne ze ak tvoj provider bezne blokuje porty ktore nepozna tak ti ho zablokovali.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

nastav DNS priamo v PC, poprípade použi OPENdns
208.67.222.222 a 208.67.220.220
i keď neviem načo to riešiš keď internet ide, možno je ešte problém niekde v routeri, skús update FW, alebo chyba windows-u samotného, pusti winwods update a poupdatuj čo sa dá takisto ovládače na wifi updatni
druhá vec je skús vypnúť sieťovku, môže byť priamo tam problém, podľa screenu máš zapnuté aj wifi aj sieťovku

//autoeditácia príspevku (30 Apr 2013, 14:23)
poprípade akú máš bránu (gateway)
covax
Expert
Expert

Riešim to pretože je mi nepríjemné keď dole svieti ten trojuholník. Dnes sa konečne našiel starý ADSL modem, tak som ho nahodil a trojuholník preč.
hrban: skúšal som aj OPENdns, aj na modeme aj na pc a nepomohlo
Takže zdá sa že sa niečo nepáči staručičkému Vigoru.
Zatiaľ je môj problém vyriešený ďakujem za advice :-)
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

ak chceš ten vigor tak skús nahrať nový FW ak je najnovší tak prepáľ nanovo a resetni do továrenských nastavení a nastav nanovo možno sa časom niečo domrvilo tam
covax
Expert
Expert

To som skúšal včera, je tam posledný FW, počas procesu nahrávania to zlyhalo, ďalej som sa s tým nehral, ale určite to ešte skúsim aby som nemusel kupovať nový modem.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

covax presne s Vigormi som tento problem riesil.... maju nejake DNS problemy nikdy som ich uplne nevyriesil ale internet isiel vzdy. :shock:
Napísať odpoveď