Vaše filozofické úvahy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Laster
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Vaše filozofické úvahy

Príspevok od používateľa Laster »

Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Re: Vaše filozofické úlohy

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

begbeee napísal:"Most sexual offenders against children are male, although female offenders may account for 0.4% to 4% of convicted sexual offenders. On the basis of a range of published reports, McConaghy estimates a 10 to 1 ratio of male-to-female child molesters."
to znie teda ako riadna sprostosť a je mi jedno, že je to na wikipedii.. je to asi prvé, čo si vygooglil, tak pridám nejakú štúdiu ja, len citácia
Finkelhor found that in cases of daycare molestation, more than 60% of children who were molested, were molested by women
Moulden’s study of female sex offenders found that “females offended against younger victims and were more violent as compared with male abusers
http://www.female-offenders.com/Safehou ... les-2.html
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Budem označovaný za rasistu ak budem hlásať nenávisť k bielej rase ? (sám som biely)
Áno.
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Dnešná otázka ktorá mi zišla na um - prečo v napráskaných obchodných reťazcoch neotvoria ďalšie pokladne keď sa tvorí veľká rada ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to je psychologia. Keď už máš nakúpené, nepôjdeš všetko vracať do pultov a neodídeš z obchodu zato že je dlha rada. Práve naopak, takmer určite kúpiš ešte niečo. Buď pri čakaní v rade (žuvačky, čokoládu...) alebo sa otočíš lebo si ešte niečo spomenieš.

ono celý hypermarket je jedno veľké pschologické laboratorium. Všimni si, že vždy sú čipsy pri alkohole. Nikdy nemáš takéto slané veci napríklad pri zelenine. Vždy tam hrá rovnaký štýl hudby. Nikdy nepustia rádio kde hrá rock či metal. A všetky tieto detaily ovplyvňujú tvoj nákup. Aj to, že pečivo a zelenina čo je na dennom zozname dajú až na druhý koniec aby si cestou k nemu prešiel 10 iných regálov. A niektorý z nich čo máš cestou (ak nie všetky) sú so zľavneným tovarom. Nikdy nemáš pečivo hneď pri pokladni.

To sú všetko príklady ktoré pasujem napríklad na naše tesco. Možno vy ho máte inak orientované, ale základ bude rovnaký všade
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Ha ! Naopak, keď vidím že je dlhá rada, tak ani nevkročím do nákupnej sekcie obchodu a radšej idem niekde inde alebo prídem v iný čas. (zväčša mám možnosť)
To s nakúpením inej veci ktorá ma akože zaujme funguje len čiastočne, nekupujem zbytočnosti.

Ešte by som sa takto chcel nepriamo poďakovať dostatočne sčítaným brigádnikom, ktorí vedia z výrazu môjho tváre že ClubCard nemám a ani mať nebudem ! (ľudí predo mnou obťažovali otázkou o ClubCard, ľudí po mne tiež, ale mňa sa to nepýtali, jav sa opakoval)
hughito
Redeemer
Redeemer

audiotrack napísal:to je psychologia. Keď už máš nakúpené, nepôjdeš všetko vracať do pultov a neodídeš z obchodu zato že je dlha rada. Práve naopak, takmer určite kúpiš ešte niečo. Buď pri čakaní v rade (žuvačky, čokoládu...) alebo sa otočíš lebo si ešte niečo spomenieš.

ono celý hypermarket je jedno veľké pschologické laboratorium. Všimni si, že vždy sú čipsy pri alkohole. Nikdy nemáš takéto slané veci napríklad pri zelenine. Vždy tam hrá rovnaký štýl hudby. Nikdy nepustia rádio kde hrá rock či metal. A všetky tieto detaily ovplyvňujú tvoj nákup. Aj to, že pečivo a zelenina čo je na dennom zozname dajú až na druhý koniec aby si cestou k nemu prešiel 10 iných regálov. A niektorý z nich čo máš cestou (ak nie všetky) sú so zľavneným tovarom. Nikdy nemáš pečivo hneď pri pokladni.

To sú všetko príklady ktoré pasujem napríklad na naše tesco. Možno vy ho máte inak orientované, ale základ bude rovnaký všade
V Lidli je pečivo práveže relatívne na začiatku. Na konci sú však šunky, mäsá, syry a pod. srandy. Ale tak určite, marketingová psychológia je dôležitá.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ono uz len samotny fakt, ze mame chlpy na brade, pod pazuchami, na hrudi atd je zaujimavy, kedze dnes to ochlpenie na vacsine miest neplni ziadnu ulohu, okrem "estetickej".
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Prečo Samuel L. Jackson vždycky hrá černocha?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

TommyHot napísal:Ono uz len samotny fakt, ze mame chlpy na brade, pod pazuchami, na hrudi atd je zaujimavy, kedze dnes to ochlpenie na vacsine miest neplni ziadnu ulohu, okrem "estetickej".
preto je trendom si to holiť :) Evolúciu neurýchliš

a ešte k tým potravinám: lidl je inak orientovaný ako tesco. Aj keď je to na začiatku, tak musíš prejsť ešte celú druhú ulicu cestou späť k pokladni (inak by si sa predieral do protismeru medzi ľuďmi čo vchádzajú). A Andi_Cibula ja som narážal na veľké nákupy. Ak ideš kúpiť jednu vec, tak jasné. Aj ja sa otočím ak vidím dlhú radu a radšej tú čokoládku oželiem. Ale ak sa ide na rodinný nákup, tak neoželiem potraviny a suroviny čo domov jednoducho potrebujem. A tiež neriešim radu, lebo budem nakupovať minimálne pol hodinu a to už môžu byť rady úplne iné.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ono sa to da aj vypocitat kolko asi potrebuje mat obchod otvorenych pokladni na pocet zakaznikov aby bol optimalny zisk. Potom mas vec ako v tescu, kde by mali byt dvaja ludia na rad ak sa da, samozrejme nie vzdy sa da, hlavne v spickach neskombinujes vzdy smeny tak aby si vedel pokryt spicku (rano, na obed, poobede po konci beznej prac. doby), potom je to kompromis.

ostatne veci su fakt psychologia, kombinacie su take aby clovek co robi bezny nakup presiel co najviac oddeleni. Rovnako rozlozenie tovaru v regali, vo vyske oci az hrude mavas najdrahsie veci, najlacnejsie su obycajne uplne pri podlahe alebo niekde hore vysoko.
Old Dirty Bastard
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Old Dirty Bastard »

TommyHot napísal:Ono uz len samotny fakt, ze mame chlpy na brade, pod pazuchami, na hrudi atd je zaujimavy, kedze dnes to ochlpenie na vacsine miest neplni ziadnu ulohu, okrem "estetickej".
treba tomu dať ešte trochu času.. ale keďže tu mávame pravidelne zimu, tak to organizmus určite pletie.. pozri sa na černochov v afrike akí sú zarastení. btw už cca 30% ľudí sa rodí bez zubov múdrosti
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

A niektorí sa ešte rodia so zakrpateným chvostom.
matoa
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa matoa »

audiotrack napísal:to je psychologia. Keď už máš nakúpené, nepôjdeš všetko vracať do pultov a neodídeš z obchodu zato že je dlha rada. Práve naopak, takmer určite kúpiš ešte niečo. Buď pri čakaní v rade (žuvačky, čokoládu...) alebo sa otočíš lebo si ešte niečo spomenieš.

aj kvety pri vstupe nie sú len tak z ničoho nič...
V poslednej dobe začali obchodné reťazce pri vstupe vystavovať zopár kytíc rezaných kvetov s cieľom primovať návštevníka na čerstvosť tovaru. Ale popoludní už pár zvädnutých kytíc túto úlohu neplní. Tie prednastavia spotrebiteľa na »nečerstvosť«. Takže pozor, priming môže pomáhať, ale môže aj škodiť.
http://neuromarketing.sk/?p=827
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Majme situáciu že nastúpim do tramvajového vozidla s vlastnou stoličkou a posadím sa na ňu. V prípade že nastúpi potom nejaký postarší alebo inak menej mobilný človek, som povinný mu toto moje miesto uvolniť ? :shock:
M4jk1:-)
Professional
Professional

Príspevok od používateľa M4jk1:-) »

a si povinny pisat take od veci prispevky?
vesaK
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa vesaK »

Nerd jak svina ale co uz.. nikto nenuti nas to citat
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Andi_Cibula napísal:Majme situáciu že nastúpim do tramvajového vozidla s vlastnou stoličkou a posadím sa na ňu. V prípade že nastúpi potom nejaký postarší alebo inak menej mobilný človek, som povinný mu toto moje miesto uvolniť ? :shock:
A rozviňme to ďalej:
a) ak sa stane nehoda, to sedadlo nie je pripevnené k podlahe a zraní sa skôr ako keby stál a držal sa. Takže ak mu ho aj ponúkneš, treba ho upozorniť že si tam sadá len na vlastnú zodpovednosť a dať mu inštruktáž kde sa má chytať? Prípadne tú stoličku umiestniť v blízkosti tyčí? ...
b) ak náhodou vystupuješ skôr, vyhodíš dedka zo stoličky?
hughito
Redeemer
Redeemer

To váš naozaj baví riešiť takéto kktiny? :lol:
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

Inak ohľadne tých autobusov, som už dávnejšie premýšľal nad takou vecou: Rád sedím sám na dvoj sedadle oproti druhým dverám, bližšie k uličke (tašku mám položenú vedľa seba na sedadle pri okne). Ak si zaplatím za dve miesta v autobuse, musím pustiť hocikoho sadnúť si vedľa mňa ak ma o to požiada?
Napísať odpoveď