Radeon 5450 a starsia doska.
Radeon 5450 a starsia doska.
Zdravim. Mam zakladnu dosku Asrock 775twins hdtv. Dnes som do nej vlozil graficku kartu Sapphire Radeon HD 5450. Po zapnuti PC sa monitore nic neukazalo. Ked resetnem CMOS, tak sa pocitac zapne a aj nabehne normalne Windows. Ked ho ale vypnem, znova nemam po zapnuti ziadny obraz az kym neresetnem cmos. Viete co s tym?
-
Sphinx
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Radeon 5450 a starsia doska.
Osobne by som kartu vytiahol utrel kontakty a vystriekal pci slot kontoxom alebo inou prchavou latkou a vlozil znova kartu, casto staci zrnko prachu a uz stroj hapruje
to som uz skusal. updatol som aj bios. pocitac nabehne len po restarte cmos.
-
hrban
Addict
baterka na cmos je v poriadku ?
skús ešte vypnúť integrovanú grafiku v bios-e
skús ešte vypnúť integrovanú grafiku v bios-e
Baterka je v poriadku, lebo s ati radeon 800 pocitac nabehne normalne. Nemoze byt problem v tom, ze nova grafika je PCI Express 2.1 a doska ma len obycajny PCI Express slot?
-
hrban
Addict
PCI-e sloty sú kompatibilné, maximálne nepôjde grafika na plný výkon ale problém by som hľadal v nastaveniach biosu, keďže po reštarte to ide normálne, preto som navrhol vypnúť integrovanú GPU, možno sa to nejako bije poprípade nastaviť primárnu GPU tú radeonku, možno ti pc beží na integrovanej a ty máš kábel v dedikovanej
bios mam nastaveny dobre, lebo moja stara pci express karta radeon 800 pro beha normalne. uz som v koncoch 
-
hrban
Addict
vyhoď 5450 a daj tam nas5 tu radeon 800 omg, keď nič nechceš vyskúšať a všetko je dobre no ...
//autoeditácia príspevku (01 Máj 2013, 21:46)
lebo kur
a je ťažké skúsiť v boise vypnúť onboard GPU ? dať tam jedno disabled, asi by ti odpadlo z nosa ...
//autoeditácia príspevku (01 Máj 2013, 21:46)
lebo kur
vsetko som uz skusal a nic z toho. akurat v biose sa neda uplne vypnut integrovana grafika ale dal som preferovat pci express.