Automotive education
Re: Automotive education
Ake auto?
-
RATZINGER666
Darca
- Kontaktovať používateľa:
co mas za skodovku? vyzera to na vadny snimac otvorenej kapoty, to bola casta zavada a sposobovala rozsvecovanie tejto kontrolky, ale nejde mi do hlavy, preco sa vypina nahodne, zvykne sa znova tusim az po 100km nedoliatia doplna... ale to moze byt cisto teoreticky aj ten tyzden, co opisujes, ak jazdis menej...
ked sa pytas na fungovanie - snimac otvorenej kapoty spolupracuje so snimacom hladiny oleja, snimac hladiny je vadny az vtedy, ked kontrolka blika nazlto... takze to bude skor ten snimac otvorenej kapoty... ten pri motoroch s longlifovym intervalom dava signal, ci bola kapota otvorena, aby si skontroloval kvapaliny apod.... ak nebola, rozsvieti kontrolku... ak je vadny, otvorenie kapoty nepomoze, lebo senzor reagovat nebude... preto Ti to teraz svieti...
// napisal som to ako madar, ale snad tomu budes rozumiet
ked sa pytas na fungovanie - snimac otvorenej kapoty spolupracuje so snimacom hladiny oleja, snimac hladiny je vadny az vtedy, ked kontrolka blika nazlto... takze to bude skor ten snimac otvorenej kapoty... ten pri motoroch s longlifovym intervalom dava signal, ci bola kapota otvorena, aby si skontroloval kvapaliny apod.... ak nebola, rozsvieti kontrolku... ak je vadny, otvorenie kapoty nepomoze, lebo senzor reagovat nebude... preto Ti to teraz svieti...
// napisal som to ako madar, ale snad tomu budes rozumiet
-
hrban
Addict
octavkaIIHegy napísal:Ake auto?
//autoeditácia príspevku (30 Apr 2013, 7:37)
práveže sa nevypne, vypne sa až keď cez VAG kábel resetnem chyby alebo keď otvorím kapotu na 10 sec. a nebliká, ale ostane svietiť furt len nechápem prečo to robí až na rozjazdnedý olej, minule mi doliali v servise málo oleja, len do štvrť rysky a problém zas nastal až po cca 5000 km keď bol olej tak isto a zas treba doliať až po vrch aby bol kľud nadobro
Co tak vymenit cidlo?
-
hrban
Addict
njn aj tak to prichádza do úvahy len s výmenou oleja a neviem či je čidlo vadlé alebo je tam iný zádrheľ
//autoeditácia príspevku (30 Apr 2013, 11:41)
plus 20€ za čidlo plus nejakých 6€ za poštu je moc i keď stále menej ako čo zapýta servis
//autoeditácia príspevku (30 Apr 2013, 11:41)
plus 20€ za čidlo plus nejakých 6€ za poštu je moc i keď stále menej ako čo zapýta servis
26 sa ti zda vela? Uvedom si, ze nemas embecku tisicku na ktoru ti daju na vrakoviskach veci. Cidla ti vacsiou chybu na diagnostike neukazu, od teplomera, cez termostat az po ine podobne veci. Vymena cidla je to najjednoduchsie a najlacnejsie riesenie co mozes spravit, ak neratam poistky.
-
hrban
Addict
njn vymenil by som hneď keby na 100% viem, že je vadné, podľa príspevu čo som písal vyššie kým je olej pekne hustý funguje to nádherne problém nastáva po 7-8 tis KM a vtedy je zas to čidlo o čosi akoby ''posunuté''...čiže veľmi skoro hlási nízku hladinu, ide o to, že neviem či nové čidlo po roku dvoch nebude robiť to isté
btw ak je vadné, že úplne nejde, diagnostika hodí chybu
problém je, že to čidlo dáva asi o čosi nižšie voltáže alebo na kábli je nejaké rušenie, o čom ale pochybujem
len preto sa pýtam, že či nepomôže prečistenie motora, ktovie aký sajrajt sa drží na tom čidle a kvôli tomu to môže merať blbo
//autoeditácia príspevku (01 Máj 2013, 19:07)
a s menením čidiel mám zlú skúsenosť, kolegovi som menil MAP sensor tiež na octavke, lebo sa mu vypínalo turbo v zákrute a diagnostika hlásila impaulse signal from MAP sensor...
kúpilo sa čidlo za 30€ a chyba pretrvala, ''chybné'' MAP čidlo som meral doma podľa návodu ako sa má testovať a zistilo sa že funguje perfektne, nakoniec bol na kúsku drôtik idúceho z čidla narezný, (chýbal len kúsok izoláce asi 1mm) dotýkal sa kostry a to prerážalo v zákrute, nech som meral drôty akokoľvek nevedel som to namerať lebo za státia auta problém nebol, našiel som to len náhodou keď som kábel chcel o čosi povyťiahnuť lebo ma bolel už chrbát z toľkého krčenia sa pod kapotou, oprava bola nakoniec kúsok izolačky, cena v podstate 0,0€
btw ak je vadné, že úplne nejde, diagnostika hodí chybu
len preto sa pýtam, že či nepomôže prečistenie motora, ktovie aký sajrajt sa drží na tom čidle a kvôli tomu to môže merať blbo
//autoeditácia príspevku (01 Máj 2013, 19:07)
a s menením čidiel mám zlú skúsenosť, kolegovi som menil MAP sensor tiež na octavke, lebo sa mu vypínalo turbo v zákrute a diagnostika hlásila impaulse signal from MAP sensor...
kúpilo sa čidlo za 30€ a chyba pretrvala, ''chybné'' MAP čidlo som meral doma podľa návodu ako sa má testovať a zistilo sa že funguje perfektne, nakoniec bol na kúsku drôtik idúceho z čidla narezný, (chýbal len kúsok izoláce asi 1mm) dotýkal sa kostry a to prerážalo v zákrute, nech som meral drôty akokoľvek nevedel som to namerať lebo za státia auta problém nebol, našiel som to len náhodou keď som kábel chcel o čosi povyťiahnuť lebo ma bolel už chrbát z toľkého krčenia sa pod kapotou, oprava bola nakoniec kúsok izolačky, cena v podstate 0,0€
Stale tvrdim to iste, je to len 26 eur a viac nie. Ine by to bolo, ak mas menit nieco v hodnote 600 eur. Keby aj to zacne po roku alebo dvoch robit to iste, tak to opat vymenis. Podla mna mas zbytocne vela reci okolo toho, uz davno si mohol mat nove cidlo a vedel by si, ci je problem v tom alebo nie. Ak si uz taky skrob, ze je ti 26 eur vela, tak si kup pouzivane z eBayu alebo Allegra.
-
hrban
Addict
poprosím pána majstra aby sa viac neozýval, alebo ak vieš ako vymeniť čidlo na spodku olejovej vaničky bez toho aby sa vylial olej tak mi to povedz, takže výmena oleja 100€ plus čidlo 30€ plus práca v servise kristus ho vie koľko si zapýtajú za povolenie troch šróbov ale isto aspoň 50€ a ak zistím o pol roka, že to robí znova tak zasa meniť čidlo a olej ?
-
hojko
Site Admin
Je taky problem vypustit olej do nadoby, uzavriet to..., spravit potrebne ukony na vymenu cidla a naliat olej spat??? To ti spravi hocikto doma v garazi, kto ma jamu.
-
hrban
Addict
Njn lenže som v zahraničí a v garáži sa to nesmie robiť a ani garáž nemám, keby to robím na dvore, tak susedia sú schopní za to zavolať políciu a pokuta je pekne mastná, na svk by som to vymenil pekne doma aj s filtrom a novým olejom za polovičnú cenu, ale hold nedá sa, olej jedine v servise ...
-
tuto ho chcem_D
Expert
skusim jednu otazku v tomto vlakne...
doma mame auto na alu diskoch s vyrazne zodratymi pneumatikami z vnutornej strany, kvoli rozhadzanej geometrii prednej aj zadnej napravy,
zo servisu nas s tym poslali prec, ze najskor je potrebne vymenit pneumatiky za nove, a az potom su schopni spravit geometriu (my sme to chceli spravit opacne),
asi tomu nerozumiem, ale az doteraz som si myslel, ze pri geometrii su pneu nepodstatne, ze dolezite su hlavne disky, na ktore sa upinaju tie zariadenia...
ako to vlastne je teda?!
dakujem za objasnenie
doma mame auto na alu diskoch s vyrazne zodratymi pneumatikami z vnutornej strany, kvoli rozhadzanej geometrii prednej aj zadnej napravy,
zo servisu nas s tym poslali prec, ze najskor je potrebne vymenit pneumatiky za nove, a az potom su schopni spravit geometriu (my sme to chceli spravit opacne),
asi tomu nerozumiem, ale az doteraz som si myslel, ze pri geometrii su pneu nepodstatne, ze dolezite su hlavne disky, na ktore sa upinaju tie zariadenia...
ako to vlastne je teda?!
dakujem za objasnenie
Geo sa robi tak, ze je auto na zariadeni na kolesach. Urcite je lepsie dat nove pneu a az potom spravit geo.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
to neviem ... na nasich dodavkach to robili so starymi pneu - pneu totiz skutocne nemaju nic spolocne s geometriou, ide o nastavovanie parametrov, ktore su nezavisle na stave, sirke, profile, priemere, ci miere nahustenia penumatik ... navyse ani samotne nastavovanie nema s pneu nic spolocne 
mozno su tie pneu az tak zle zjazdene, ze im to robilo problem pri "obuvani" CCD jednotiek ? ? ?
mozno su tie pneu az tak zle zjazdene, ze im to robilo problem pri "obuvani" CCD jednotiek ? ? ?
-
tuto ho chcem_D
Expert
dovody netusim, nakoniec sa to spravilo tak, ako pozadovali v servise, osobne som pri tom nebol, tak neviem nic blizsie k tomu povedat
Akurat som chcel napisat, ze ked aj tak chystate menit tie pneu, tak ich vymente pred geo.
No nakolko sa aj ja chystam na geometriu po vymene pruzin, tak by ma to celkom zaujimalo. Skus sa na to popytat.
No nakolko sa aj ja chystam na geometriu po vymene pruzin, tak by ma to celkom zaujimalo. Skus sa na to popytat.
vie mi niekto vysvetlit ako funguje turbo? a jeho zopinanie a vypinanie? zopne sa pri nejakych urcitych otackach a potom stale ide alebo pri rovnobeznej jazde sa znovu vypne? a ked sa prida tak sa zopne?rozmyslal som dnes pri jazdne na dialnici ako to funguje 
Turbo je poháňané výfukovými plynmi. Keď ich je dosť, tak sa roztočia lopatky a turbo začne poháňať dúchadlo (?), ktoré tlačí vzduch do motora.
Čiže potrebuješ výfukové plyny a tých máš logicky viac pri väčších otáčkach.
Naproti tomu kompresor je pripojený priamo na hriadeľ a zaberá takpovediac okamžite. Ale o tom až tak neviem. Turbo je typické pre dízle, ale vysokovýkonné benzíny majú kompresor (Ford Mustang)
Čiže potrebuješ výfukové plyny a tých máš logicky viac pri väčších otáčkach.
Naproti tomu kompresor je pripojený priamo na hriadeľ a zaberá takpovediac okamžite. Ale o tom až tak neviem. Turbo je typické pre dízle, ale vysokovýkonné benzíny majú kompresor (Ford Mustang)
-
RATZINGER666
Darca
opravim: turbo samotne sa nevypina/nezapina... turbo sa vrti stale, aj na volnobehu... zapina sa kompresor a to az od urcitych otacok, kedy to zacina byt efektivne... pri rovnobeznej jazde sa turbo ani kompresor nevypina...
preplnanie cisto kompresorom funguje rovnako, akurat kompresor nie je hnany vrtulou, ktoru roztacaju vyfukove plyny ale remen z hriadela... tlak kompresoru je pritomny stale...
preplnanie cisto kompresorom funguje rovnako, akurat kompresor nie je hnany vrtulou, ktoru roztacaju vyfukove plyny ale remen z hriadela... tlak kompresoru je pritomny stale...
takze cisto teoreticky sa turbo najviac opotrebuvava na dialnici kde je stale v zabere?