Passat B5.5 1.9tdi automat spotreba
-
G0lDiER_
King
- Kontaktovať používateľa:
Passat B5.5 1.9tdi automat spotreba
Caute, prosim vas chcem sa spytat ako je to so spotrebou na tomto aute. je to 2004ka 1.9tdi 98kw, 5 stupnovy automat. otec na tom ma priemerku asi 8 litrov, po meste asi 11 a mimo mesta tak 7.
chcem sa spytat ci je to normalne, podla mna je to dost velka spotreba. o ake percenta to asi zvysuje ten automat? predpokladam ze obzvlast v meste ten automat spravi aj 2 litre. auto je po servise, malo by byt vsetko v poriadku, motor aj prevodovka idu pekne. aku spotrebu mavaju tieto auta s manualom? mame aj staru 1.9 81kw manual a tam je spotreba 4-5 litrov, nech sa chodi akokolvek.
chcem sa este spytat ci sa daju robit nejake softwarove upravy aj s tym automatom..s motormi sa daju robit kadiejake carimari po softwarovej stranke ako chiptuning atd, tak ci sa neda aj ten automat nejako vyladit. radi sice pekne plynulo, myslim ze tak ako by mal, no ako kazdy stary automat trochu natahuje. pri normalnej jazde uz moze preradit niekde okolo 2000 rpm a on natahuje este aj do 2500, pri viacej plyne este viac natahuje.
dakujem za akekolvek odpovede.
chcem sa spytat ci je to normalne, podla mna je to dost velka spotreba. o ake percenta to asi zvysuje ten automat? predpokladam ze obzvlast v meste ten automat spravi aj 2 litre. auto je po servise, malo by byt vsetko v poriadku, motor aj prevodovka idu pekne. aku spotrebu mavaju tieto auta s manualom? mame aj staru 1.9 81kw manual a tam je spotreba 4-5 litrov, nech sa chodi akokolvek.
chcem sa este spytat ci sa daju robit nejake softwarove upravy aj s tym automatom..s motormi sa daju robit kadiejake carimari po softwarovej stranke ako chiptuning atd, tak ci sa neda aj ten automat nejako vyladit. radi sice pekne plynulo, myslim ze tak ako by mal, no ako kazdy stary automat trochu natahuje. pri normalnej jazde uz moze preradit niekde okolo 2000 rpm a on natahuje este aj do 2500, pri viacej plyne este viac natahuje.
dakujem za akekolvek odpovede.
Re: Passat B5.5 1.9tdi automat spotreba
11 v meste je nejak moc, kolega to ma a hovori ze na palubaku ma obvykle po 9 litrov (co je podla mna ajtak dost)
-
Suffel
Guru
mal si na mysli 96kW? 2003-ka 1.9TDi 96kW 4Motion dlhodoba priemerna 6,6l/100km... v meste 7,2 bez problemov.. takze na automat je toto dost vela, ked s 4 kolkou zajazdim takuto..
FWD TDI PD cca 6litrov v meste
4MOT TDI PD cca 7 litrov v meste
a 4MOT TDI PD AUTOMAT 9 litrov v meste
4MOT TDI PD cca 7 litrov v meste
a 4MOT TDI PD AUTOMAT 9 litrov v meste
-
G0lDiER_
King
Hegy odkial mas tieto cisla?
Suffel: hej, 96kw. takze to vyzera ze ma vseobecne vyssiu spotrebu tento nas kus, nez by bolo vhodne, ale asi aj ten automat robi zlobu viac nez uzitku.
Suffel: hej, 96kw. takze to vyzera ze ma vseobecne vyssiu spotrebu tento nas kus, nez by bolo vhodne, ale asi aj ten automat robi zlobu viac nez uzitku.
-
Suffel
Guru
este by stalo za opytanie ci ta spotreba je realna alebo podla palubaku.. aj ked viem ze 2 - 3 litre su brutalny rozdiel ale je mozne ze palubak ukazuje zle.. urcite by sa mal dat prehrat aj soft v prevodovke mozno to by pomohlo a znizilo spotrebu.. ak je motor v poriadku a vsetko ide ako ma tak moc rieseni nevidim.. este mozno taka otazka ci ta spotreba je stale od kedy mate auto alebo sa ukazuje len teraz v poslednom obdobi?
-
RATZINGER666
Darca
podla spritmonitoru vychadza kombinovana spotreba pri naftovych passatoch s automatom v 96kw verzii na 7,7l... tak v meste to asi menej nebude, a este k tomu, ak su to fakt kratke jazdy 
hegy: preco ma 4motion az o liter vyssiu spotrebu?
-
hrban
Addict
mne tiež na octavke s automatom rapídne stúpla spotreba ako som bol naposledy (a naozaj už naposledy) v servise u známeho.... interval nastavoval cez program ktorý vyzeral ako pre debilov a ani neviem čo to bolo za meno ale na nete som o tom nenašiel poriadne ani zmienku ...
ale v podstate keď si merám že natankujem plnú (50 litrov dávam) tak obídem +-850km takže dlhodobá 5,9 a ukazuje až 7,7 čo je rozdiel takmer 2 litrov
ale v podstate keď si merám že natankujem plnú (50 litrov dávam) tak obídem +-850km takže dlhodobá 5,9 a ukazuje až 7,7 čo je rozdiel takmer 2 litrov
lebo som ho jazdil jaRATZINGER666 napísal:podla spritmonitoru vychadza kombinovana spotreba pri naftovych passatoch s automatom v 96kw verzii na 7,7l... tak v meste to asi menej nebude, a este k tomu, ak su to fakt kratke jazdy
-
RATZINGER666
Darca
to by vela vysvetlovalo...Hegy napísal: lebo som ho jazdil ja![]()
tak nepis, ze ma o liter vyssiu spotrebu, ked je to dane inymi okolnostami, nie jeho nahonom...
// aha, som si to zle precital
-
Suffel
Guru
neviem sice kolko ma obycajna prednokolka ale na 4-kolke je to tych 7,2 litra, teda to bolo viac menej take minimum, aj ked este by sa dalo mozno menej.. ale vo vseobecnosti to 4x4 robi dost kedze to je staly nahon..
-
G0lDiER_
King
Je to udaj z palubaku a ta spotreba sa tak pohybuje odkedy ho mame. A zda sa mi ze ci je noha ako pierko alebo ako tehla tak sa ta spotreba v meste moc nehybe. proste okolo tych 10 nech jazdite akokolvek. Nevie niekto ako je to s tou upravou tiptronik softwaru?
Otec uz uvazoval ze by ten automat vymenil za manual, ak by to nebolo moc bolestne a nakladne.
Otec uz uvazoval ze by ten automat vymenil za manual, ak by to nebolo moc bolestne a nakladne.
-
Suffel
Guru
hm a neklame ten palubak? teda neratali ste to cez dojazd.. lebo nechce sa mi zdat ze je ta spotreba stale rovnaka ci tomu dupes alebo ides ako slimak.. ako nehovorim ze by sa mala zdvihnut o 2 litre ale tak rozdiel tam urcite musi byt.. tak vymena lacna urcite nebude novu prevodovku, vsetky tiahla, snimace a asi aj elektriku.. no neviem to skor predat a kupit M6.. s tym softom ti neporadim, skus sa spytat niekde kde sa zaoberaju chip-tuningom a podobnym veciam, tam by to mali zvladnut... alebo ptm vo VW ale to lacna zalezitost nebude..
Asi tam s tou prevodovkou nebudes mat nieco v poriadku ked ti to papa 11l po meste. Nemam s tvojim autom skusenosti ale mne trojliter v automate na dvojtonovej kravicke zral 10-11 litrov po meste a to cez zimu.
mi mame dva passaty B5 1.9TDI upraveny na b5.5 aj motor, cipnuty na 170koni cca mozno to je aj viac ma to 5 rokov a spotreba po dialnici sa da dat na 6.3l/100km v meste cca 9l/100km ale strasne vela zalezi od stylu jazdenia, rozbiehania etc.. Druhy passat b5.5 1.9TDI tiez cipnuty 170koni cca a ten zere 9.5l/100km vsade ten sa nestara teda aspon posledny tyzden co som nanom jazidl som sa pod 9.5l nedostal
ale je*al som tomu statocne a stale 
Tento 5stupnovy TipTronic ma stratu okolo 15% tzn ze mas o 15% vyssiu spotrebu ako na rovnakom aute s manualom. Prerabka na manual je pri funkcnom automate uplnou hlupostou. Sam mam Golfa IV 1.9TDi (PD ako ty, ale 85kw) s tymto TipTronicom a za manual by som uz nikdy nemenil. Jednak sa to neoplati financne (oprava automatu bude lacnejsia), dalej technicky to zvladne par ludi na Slovensku (ak vobec niekto) a posledna vec je, ze je to nelegalne, pretoze v TP mas napisany automat tzn pri dalsom predaji je to auto nepredajne. Spotreby co mas su v norme, pretoze je rozdiel mesto a mesto. U nas v ZH robim mesto za 6-7l, v BA bezne 10l (rekord z Chorvatskeho Grobu po Vajnory rano 7:30 = 13,3L/100). Softver v tej prevodovke sa neda nastavit tak, aby ti radil pri nizsich ci vyssich otackach. Na to ma vplyv milion veci od aktualneho zatazenia (kopec, dole kopec, pocet ludi), cez rezim v ktorom sa prave nachadza (je to adaptivna prevodovka tj v zapche ti radi pri ovela vyssich otackach ako pri normalnej jazde, aby prevodovku setrila), olej (menil si ho uz niekedy? ma sa menit kazdych 60 000km) a samotne opotrebenie hydromenica a ostatnych komponentov z ktorych sa tato prevodovka sklada. Nie je nicim vynimocnym ak ma nalietanych 250 000km a viac, takze necakaj zazraky. Chiptuning vie spravit kdejaky domacky majster, ale do automatu by som si ho nedaval, obzvlast takeho, ktory uz ma nieco za sebou. Ak ale mas predsalen zaujem, tak sa obrat na Profituning, upravuju aj automaty aby zvladli vyssi krutiaci moment.
Spotrebu tiez na PDckach mozes znizit spravnym nastavenim rozvodov, na ktore su tieto typy motorov mimoriadne haklive. Odchylka 2 stupne uz moze znamenat aj o liter ci dva vyssiu spotrebu. Kolko ti zerie na volnobehu zahriaty pri vypnutych vsetkych spotrebicoch? Mal by zrat do 0,6l/hod. Ak zere viac, s vysokou pravdepodobnostou je zle nastaveny rozvod (da sa to pozriet krasne cez diagnostiku - viac sa docitas na http://forum.autobazar.eu/nesmierne-dol ... 35221.html)
Spotrebu tiez na PDckach mozes znizit spravnym nastavenim rozvodov, na ktore su tieto typy motorov mimoriadne haklive. Odchylka 2 stupne uz moze znamenat aj o liter ci dva vyssiu spotrebu. Kolko ti zerie na volnobehu zahriaty pri vypnutych vsetkych spotrebicoch? Mal by zrat do 0,6l/hod. Ak zere viac, s vysokou pravdepodobnostou je zle nastaveny rozvod (da sa to pozriet krasne cez diagnostiku - viac sa docitas na http://forum.autobazar.eu/nesmierne-dol ... 35221.html)
-
hrban
Addict
l/hod ? nie l/100km 
ale díki za odkaz na fórum idem mrknúť na diagnostiku čo to bude ukazovať
ale díki za odkaz na fórum idem mrknúť na diagnostiku čo to bude ukazovať
-
Fabo
Hardcore addict
Ako chceš merať litre na 100 km na voľnobehu? 
-
hrban
Addict
no jo
to mi nenapadlo
no odchýlka -1° robené rozvody pred 10k KM, to teraz neviem či je to dobre alebo nie
Ja mam odchylku -0,6° a spotrebu na volnobehu 0,4l/hod. Jeden stupen je myslim este v tolerancii a nemal by sposobovat velke vykyvy, casom sa to opotrebenim vyrovna na 0 alebo pojde do +ovych hodnot, preto to treba obcas skontrolovat. Nenapisal si, aku mas na volnobehu spotrebu ty. Co mi este napada, tak zvysenu spotrebu mozu robit aj opotrebene vstrekovace, aku vyrovnavaciu davku maju pri zohriatom motore na neutrali?