compositing software
compositing software
ahojte, viete poradiť nejaký "compositing software", ktorý pracuje ako NUKE 3D,- video dole ukazuje akým systémom to funguje... myslím že také niečo je aj v Blendri, ale neviem či takto isto, ďakujem
Re: compositing software
štandardný camera mapping, to spravíš v každom 3D softe
a nevedel by si mi prosím za k+ pomôcť nájsť na toto nejaký tutorial, kde ukazuje ako sa robí podobná scéna?? je jedno či v blenderi, cineme 4d, 3d studio maxi alebo kde, ale aby šlo o podstatu takejto scény... Ďakujem 
-
lekoklatik
VIP
No tam potrebujes uz iny skill.
To nie je ze tutorial a hop vytvoril som nadhernu scenu.
Ved ti video aj ukazuje aky jednodcuhy mechanizmus to vsetko ma, avsak poskladat jednotlive casti (footage zo zaciatku toho kopca po koniec, background, nuke posun dopredu) si vyzaduje zrucnosti jednotlivych programov.
Photoshop mozno okej, ale 3D.
Alebo sa tu bavime o tom, ze ty vies pouzivat nejaky 3D soft a taktiez photohop (podla mna nuke nie je povinnost, to spravis aj v Premiere)?
To nie je ze tutorial a hop vytvoril som nadhernu scenu.
Ved ti video aj ukazuje aky jednodcuhy mechanizmus to vsetko ma, avsak poskladat jednotlive casti (footage zo zaciatku toho kopca po koniec, background, nuke posun dopredu) si vyzaduje zrucnosti jednotlivych programov.
Photoshop mozno okej, ale 3D.
Alebo sa tu bavime o tom, ze ty vies pouzivat nejaky 3D soft a taktiez photohop (podla mna nuke nie je povinnost, to spravis aj v Premiere)?
v photoshope som celkom dobrý- nejaký art a tieňovanie ma nebaví, to som ani neskúšal, ale z fotiek spravím obstojnú fotomontáž, alebo ako to nazvať... ak teda treba na toto veľa orezaných fotiek ( z jednej iba kopec, z ďalšej iba napr. strom,. hentam oblohu či semka zasa sochu), v tom nemám problém... s 3D softvérami mám skúsenosti skôr základné ( vymodelovať niečo jednoduchšie, hodiť textúru, nahrať to...), skúšal som aj vodu, dávnejšie aj niečo v štýle vlajky, či natextúrovanie nejakého "pohoria"- jednoduchý kopec, skôr mi šlo o o tú textúru...
ale v skratke- nepredstavujem si to ako niečo jednoduché, čo spravím za polhodinu aj s pauzou na WC, ale potreboval by som nejaký základ, od čoho sa posunúť
ďakujem že sa mi venujete + neviem či som zodpovedal to, čo si chcel
//autoeditácia príspevku (04 Máj 2013, 17:58)
a ešte takáto otázka, potom v týchto modelovacích programoch sa dá robiť pri tejto kompozícii aj s videom?? (na pozadí, alebo green screen,...) resp, dá sa to vôbec aj v Nuke??
ale v skratke- nepredstavujem si to ako niečo jednoduché, čo spravím za polhodinu aj s pauzou na WC, ale potreboval by som nejaký základ, od čoho sa posunúť
ďakujem že sa mi venujete + neviem či som zodpovedal to, čo si chcel
//autoeditácia príspevku (04 Máj 2013, 17:58)
a ešte takáto otázka, potom v týchto modelovacích programoch sa dá robiť pri tejto kompozícii aj s videom?? (na pozadí, alebo green screen,...) resp, dá sa to vôbec aj v Nuke??
teda, ja nechcem mudrovať, zasa až taký odborník nie som
, čiže nie som si istý tým čo teraz napíšem, to by som poprosil lekoklatika alebo iných, aby do odsúhlasili, či sa to takto dá, ale ak do Cinemi alebo aj Maxa či Blenderu importneš obrázky toho čo chceš, vo formáte alebo čom s koncovkou "png" (klasický obrázok je "jpg"- teda tak to používam ja, png je že môže byť obrázok všeliak tvarovaný či môže mať aj v sebe prázdne "diery") a to si následne rozmiestniš v cineme ako chceš (jeden do pozadia, tieto rôzne do popredia, ďalší ako podlahu)- príkladne ako to bolo v tom videu, malo by to účel splniť
ešte príspevok doplním tým, že si sa pýtal aj na možnosť robiť v týchto programoch s videom- to som ja ešte neskúšal, ani neviem čo sa to dá, ale príklad ako to spraviť- tober si do photoshopu green screen obrázok, a nakresli si naňho pár "záchytných, väčšinou oranžových bodov- to sú tie malé oné na zelených plátnach pri práci s green screen vo filmoch..... tento obrázok si daj ako backround za všetko čo si importol do cinemi, nahraj si čo chceš a potom si to v AAE alebo inom programe vymeň za svoje video, ktoré zachytíš pomocou tých oranžových hovadín, ktoré s pomocou "masking" zakryješ- to nie je až také zložité, a na youtube sú desiatky tutov len na toto...
Nuke 3D alebo NukeX som nikdy neskúšal, ale už som si nejaké videá s ním pozeral, ale myslím že to je len vychytávka na robenie tejto príslušnej veci, ktorá sa dá inak spraviť aj v klasickom modelovači
ale upozorňujem že týmto si niesom úplne istý, takže keby mi to niekto odsúhlasil prípadne napísal čo ide a čo nie- z toho čo som písal ja
ešte príspevok doplním tým, že si sa pýtal aj na možnosť robiť v týchto programoch s videom- to som ja ešte neskúšal, ani neviem čo sa to dá, ale príklad ako to spraviť- tober si do photoshopu green screen obrázok, a nakresli si naňho pár "záchytných, väčšinou oranžových bodov- to sú tie malé oné na zelených plátnach pri práci s green screen vo filmoch..... tento obrázok si daj ako backround za všetko čo si importol do cinemi, nahraj si čo chceš a potom si to v AAE alebo inom programe vymeň za svoje video, ktoré zachytíš pomocou tých oranžových hovadín, ktoré s pomocou "masking" zakryješ- to nie je až také zložité, a na youtube sú desiatky tutov len na toto...
Nuke 3D alebo NukeX som nikdy neskúšal, ale už som si nejaké videá s ním pozeral, ale myslím že to je len vychytávka na robenie tejto príslušnej veci, ktorá sa dá inak spraviť aj v klasickom modelovači
ale upozorňujem že týmto si niesom úplne istý, takže keby mi to niekto odsúhlasil prípadne napísal čo ide a čo nie- z toho čo som písal ja
ak by to tak išlo, ako píše peceman tak by to úplne stačilo... to s videom do pozadia by ani nemuselo byť, stačil by obrázok ale dik za typ
len predtým než sa do toho pustím, chcel by som aby to niekto teda "odsúhlasil"... pretože nechcem stráviť čas s robením obrázkov a importovaním a rozmiestňovaním, a potom po hodinách prace skončiť pre niečo čo nebude fungovať 
pôjde to. v tom videu v prvom poste je vlastne to isté ukázané. akurát ešte bude treba postprocessing v niečom spraviť. napr. v AE
ďakujem za odpoveď
a ten postprocesing za účelom robenia vecí ako: svetiel- lighting, tieňov, farebných korekcií, a podobne alebo pre iný účel??
skúr pre hmlu, artefakty na obraze. ale aj doladenie farieb
v skratke pre "detaily" ( ak berieme že základ scény je prostredie) ako je dážď, sneh, hmla, letiaci vtáci. a pod. jasne
a len pre ujasnenie- v photoshope si mám obrázok orezať podla potreby, uložiť vo formáte "png" a len preniesť do Cinemi??
a ešte by som, ak môžem, sa chcel spýtať na veci ako je v jednom z autorových videí z prvého príspevku, umiestnenie človeka do videa- pomocou green screen- to môžem spraviť potom v Adobe After Effects pomocou tzv. camera tracking- že si video vložím a "pripevním" na určité body vo videu- takže aj pri pohybe ostane na jednom mieste alebo to treba inak??- pretože toto som videl na nete iba s obrázkami, ale videom nie...
ďakujem:)
a len pre ujasnenie- v photoshope si mám obrázok orezať podla potreby, uložiť vo formáte "png" a len preniesť do Cinemi??
a ešte by som, ak môžem, sa chcel spýtať na veci ako je v jednom z autorových videí z prvého príspevku, umiestnenie človeka do videa- pomocou green screen- to môžem spraviť potom v Adobe After Effects pomocou tzv. camera tracking- že si video vložím a "pripevním" na určité body vo videu- takže aj pri pohybe ostane na jednom mieste alebo to treba inak??- pretože toto som videl na nete iba s obrázkami, ale videom nie...
-
lekoklatik
VIP
Ja by som to urobil napriklad aj v premiere (after effect je pre mna spanielska dedina ale keby som vedel after, tak urcite nejake veci after v after ^_^).
Tak ako hovoria vyssie. Proste rozkrajat si tu pracovnu plochu na vrstvy, tak ako vo photoshope. Akoby obycajny PS gif.
Na rozne pohyblive casti ako napriklad lietajuce vtaky urobit jednoduchu slucku a po scene ich uz len pustit.
Pokial vies after, tak urcite v after effect, ale znamy je aj Vegas a na Vegas mas dost tutorialov aj v cestine.
Princip je rovnaky ako v premiere, avsak ja robim v premiere.
Kvalitu vysledku dosiahnes taku, ako kvalitne si jednotlive prvky pripravis/nastrihas.
btw *.png subor si dokaze zachovat priesvitne pozadie, rovnako ako *.gif.
Tak ako hovoria vyssie. Proste rozkrajat si tu pracovnu plochu na vrstvy, tak ako vo photoshope. Akoby obycajny PS gif.
Na rozne pohyblive casti ako napriklad lietajuce vtaky urobit jednoduchu slucku a po scene ich uz len pustit.
Pokial vies after, tak urcite v after effect, ale znamy je aj Vegas a na Vegas mas dost tutorialov aj v cestine.
Princip je rovnaky ako v premiere, avsak ja robim v premiere.
Kvalitu vysledku dosiahnes taku, ako kvalitne si jednotlive prvky pripravis/nastrihas.
a takýchto formátov je myslím viac, nie iba tieto
v premiere robiť neviem (teda neviem čo znamená "vedieť"- ak skoro všetko, efekty, svetlá, tiene, a ostatné, tak neviem robiť v ničom, ak základ strih, kanály, nejaké green screen a text, tak som celkovo dobrý
//premiere som dávnejšie skúšal ale pre ten základ stihu bihate stačí vegas či AAE a nechcel som sa zbytočne motať v novom
ale ako píšeš ty, v premiere si to neviem predstaviť... ani v AAE... princípu ako asi rozumiem, ale čo ja viem
a keď už si spomenul ten pohyb vtákov, "slučku" nedá mi sa neopýtať lebo aj toto už dlhšiu dobu hladám- ako sa volá ten "efekt" kedy dám nejaké video/obrázok/animáciu na určitú dráhu kde sa má pohybovať- resp. je to aj vo Vegasi alebo AAE?? ale stačilo by to aj v Premiere- ten by som si zohnal
Smoke, fusion..
dosť som hladal, ale podla toho som našiel iba tutoriáli ako spraviť vo videu dym, a podla fusion akurát tak nejaké novinky z firmy adobe
neviem, je to podla tohoto pomenované v čom- vo všetkých troch, či v ktorom- sorry ako som hladal zle, ale nič som ani po dlhej dobe neobjavil 
//autoeditácia príspevku (11 Máj 2013, 17:38)
a keď si zoberiem napríklad takéto video-
tak to "camera mapping" budem musieť robiť na každú stranu tej budovy alebo čoho zvlášť?? resp na každý vyčnievajúci objekt zvlášť??
- pretože to o čom sme sa bavili predtým bolo 2D, takže iba obrázky pred sebou + pohyb kamery+ v AAE alebo čom detaily/ prípadne toto isté ale na vymodelovaný objekt (skala, kopec,...) textúra + nejaké obrázky, ale na takto veľký objekt textúru, aby bol každý kúsok kde chcem- resp. môžem hodiť na nejaký zložitejší objekt iba základnú textúru ako "náter" a detaily vo forme okien, dverí, alebo iných vecí tam priložím zvlášť iba ako obrázok pricapený tesne k objektu??- môžem to spraviť aj tak?? ďakujem
//autoeditácia príspevku (11 Máj 2013, 17:38)
a keď si zoberiem napríklad takéto video-
tak to "camera mapping" budem musieť robiť na každú stranu tej budovy alebo čoho zvlášť?? resp na každý vyčnievajúci objekt zvlášť??
- pretože to o čom sme sa bavili predtým bolo 2D, takže iba obrázky pred sebou + pohyb kamery+ v AAE alebo čom detaily/ prípadne toto isté ale na vymodelovaný objekt (skala, kopec,...) textúra + nejaké obrázky, ale na takto veľký objekt textúru, aby bol každý kúsok kde chcem- resp. môžem hodiť na nejaký zložitejší objekt iba základnú textúru ako "náter" a detaily vo forme okien, dverí, alebo iných vecí tam priložím zvlášť iba ako obrázok pricapený tesne k objektu??- môžem to spraviť aj tak?? ďakujem
myslím že pri postupe touto cestou by nemal byť problém
len aby si nečakal že video na rovnakej úrovni budeš mať za hodinu na prvý krát- bude to chcieť veľa času práce a skúsenosti- ale postup by bol- malo by to takto fungovať
btw. ak chceš nejaký objekt (napríklad vežičku) umiestniť do reálneho sveta, (nie do tvojho vymodelovaného), nepotrebuješ ani cinemu, iba photoshop a AAE... nakreslíš si čo potrebuješ- samozrejme bez pozadia, hodíš si to AAE spolu s nejakým videom a pomocou záchytných bodov dáš kam chceš
btw. ak chceš nejaký objekt (napríklad vežičku) umiestniť do reálneho sveta, (nie do tvojho vymodelovaného), nepotrebuješ ani cinemu, iba photoshop a AAE... nakreslíš si čo potrebuješ- samozrejme bez pozadia, hodíš si to AAE spolu s nejakým videom a pomocou záchytných bodov dáš kam chceš