Takže:
Mám externý HDD HD Personal Media Drive (typ hd1600s). Je výborný, mám ho už niekoľko rokov. Má hliníkové telo a vstavaný ventilátor (ktorý sa spúšťa automaticky pri záťaži), 7200ot. a 2MB medzipamäť, lenže kapacitovo má iba 160GB a preto mám v úmysle vymeniť jeho vnútrajšok za cca 2TB. Vnútrajšok boxu obsahuje 3,5" HDD. (zatiaľ neviem akého rozhrania, ale to nebude problém zistiť).
Plánujem ho používať ako centrálne úložisko pre router Netgear 3500 ktorý je vybavený USB portom (funguje to, to už mám odskúšané). Robusnejší obal mi nevadí keďže sa nebude vôbec prenášať a tiež mi je jasné, že adaptér bude musieť byť v zásuvke non-stop. Problém je ale v nepretržitej prevádzke HDD, ktorá nebude potrebná a moc by mi pohlo keby sa mi podarilo nejako vyriešiť uspávanie po nejakom čase nečinnosti.
Chcem sa preto spýtať:
1. - pomohlo by mi zohnať interný 3,5" HDD s funkciou automatického uspávania, ktorý by som vložil do spomínaného boxu? (obdobne ako je to riešené pri niektorých 2,5"HDD?)
2. - Ak áno na čo sa pri kúpe zamerať resp. aký by ten HDD mal byť aby zohľadňoval túto požiadavku?
PS - Vopred ďakujem za všetky reakcie.
PPS - Google som už pozeral.
//autoeditácia príspevku (22 Máj 2013, 7:11)
Nikto neodpísal, tak napíšem aspoň čo som zistil. Snáď sa to niekomu bude hodiť.
Takže: skúšal som pripojiť 1TB 2,5" externý HDD. Funguje to dobre, len HDD musí byť naformátovaný v NTFS. Problémom je o dosť nižšia rýchloť prenosu cez router oproti pripojeniu napriamo. Router síce zvláda prenos 1000MB/s, ale v NB nemám gigovú sieťovku a nemám ani na to zodpovedajúce káble, takže na rýchlejší prenos môžem asi zabudnúť.
Ďalším problémom je to spomínané uspávanie, ktoré mi stále nefunguje. Pokiaľ by mal niekto nejaký nápad, vrele ho uvítam.