Ako sa zlepšiť v komunikácii s ľuďmi ?

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Neill
Novice
Novice

Ako sa zlepšiť v komunikácii s ľuďmi ?

Príspevok od používateľa Neill »

Prajem príjemný deň, :)
som tu nový tak sa trošku predstavím. Mám 17 rokov a niekedy v 15-tke som sa začal venovať veciam ako je reč tela, komunikácia medzi ľuďmi, manipulácia s nimi, atď... Na tieto témy mám už prečítaných aj pár kníh, skúšal som mnoho týchto vecí aj v praxi ale pri tej komunikácii mám stále problém. Nach sa snažím ako chcem nedokážem si tento skill nijako zlepšiť. Vždy keď s niečím začnem určím si nejaký cieľ. Pri tomto prípade to nebolo inak a trošku vám to popíšem ( niečo z mojej histórie)... Keď som bol ešte dieťa nebál som sa ľuďom hovoriť pravdu, ktorá sa im nepáčila. Samozrejme moje okolie na to pozeralo furt negatívne a hovorili mi nach radšej nič nehovorím. A myslím si, že tu nastal problém, ktorý má obmedzuje do teraz. Nie som človek čo má problém zaradiť sa do spoločnosti. Pokiaľ som v kruhu kamarátov debatujem, vtipkujem a pod. ale problém nastane v momente keď sa dostanem do spoločnosti ľudí čo nepoznám. Prestanú mi po rozume chodiť témy na rozhovor, vtipy,... akoby vo mne nastal dáky blok. A tu sa dostávam k tomu vytýčenému cieľu. Chcel by som sa dostať na úroveň, že sa budem dokázať s hocikým zoznámiť a normálne aj porozprávať bez toho aby som musel násilne v hlave vymýšľať témy. Absolútne neviem ako by som sa v tomto mohol zlepšiť keďže na diskotéky veľmi nechodím a dávať sa do reči s neznámou osobou niekde napríklad v krčme mi príde nezmyselné, možno aj riskantné pokiaľ to nie je sympatické dievča :D ... Snáď vás môj sloh veľmi nevyčerpal. Za každé veci k téme budem vďačný :) .
Odpusťte mi štylistiku a pravopisné chyby ale píšem to na rýchlo...
Soviet
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Ako sa zlepšiť v komunikácii s ľuďmi ?

Príspevok od používateľa Soviet »

Nemysli nato, co si dotycny o tebe mysli, ked trepnes kravinu. Ak je debilny, tak aspon hned zistis, ze nemas si s nim co povedat a vyriedis nepotrebnych ludi.
Famine
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Famine »

Zacni citat normalne knihy nie take pseudoknihy :smt006 a zacni komunikovat, tak sa vyriesi tvoj problem a komunikaciou :) rychlo musis na sebe zapracovat lebo po skole pride cas hladania si prace a nespravis robry dojem na zamestnavatela ak zo seba nevydas ani jedno slovo, musis komunikovat, musis sa vediet predat, svet patri komunikativnym ludom a ti nekomunikativny radsej nech ostanu doma :smt006 dufam ze som pomohol
bindo011
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa bindo011 »

Neil, už len to, že si svoj problém uvedomuješ je prvý krok k tomu, aby si sa zlepšil. Knihy ti môžu pomôcť pokiaľ budeš to, čo si sa v nich dočítal realizovať vo svojom živote a to zo začiatku nepôjde bez toho, aby si sa do toho musel tlačiť. Je to v pohode, že pokiaľ ideš do niečoho nového, je ti to nepríjemné a vždy so všetkým to tak aj bude. Začiatky nikdy nebývajú ľahké a hlavne pri zlepšení komunikačných skills to môže byť zo začiatku obzvlášť ťažké. Zmeniť svoju osobnosť si vyžaduje disciplínu, trpezlivosť a chuť chcieť dosiahnuť, to, čo si si vytýčil. Daj si jednoduchší cieľ, napríklad každý týždeň sa zoznámiť s jedným novým človekom. Na začiatok to úplne stačí a postupne budeš latku stále dvíhať vyššie. Čo je pri komunikácií veľmi dôležité je improvizácia, vymyslieť nejakú tému alebo činnosť, keď si už všetko dostupné vyčerpal. Improvizácia je veľmi dôležitá, poznám jeden perfektný spôsob ako sa v nej zlepšiť, ktorý som čítal v nejakej knihe. Zober si do ruky hocijaký časopis alebo knihu, otvor a na prvé slovo, ktoré uvidíš vymysli krátky príbeh, ktorý sa viaže na tvoj život a povedz ho nahlas. Môžeš to opakovať koľko len chceš, kľudne si hovor tie príbehy sám, keď nemáš nikoho pri sebe. A ešte niečo, keď kecáš neanalyzuj, počúvaj kto ti čo hovorí a podľa toho reaguj. Nie do hlavy, no von z nej!
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Raz za cas sa stane nevidana vec, a Famine napise rozumny prispevok. Myslim, ze tu sa prave jeden stal.

btw. v nonstopoch po Prahe som postretaval strasne mnozstvo zaujimavych ludi. Vzdy sa da najst sposob ako sa s niekym dat do reci, aj v krcme.
Neill
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Neill »

Famine: Nemysli si o mne zase, že som nejaký nerd, geek alebo čosi... Chodím normálne do spoločnosti, len tie komunikačné schopnosti nie sú to čo by som chcel... Ja považujem komunikáciu za základ, dobrej práce a lepšej budúcnosti. A čítam aj normálne knihy len po pri tom sa mi občas dostanú do ruky aj tieto tak si ich rád prečítam :)

bindo011: Tvoj príspevok mi veľmi pomohol nie len motivačne ale aj to cvičenie s tým časopisom sa mi pozdáva a pustím sa do toho hneď ako začne tento týždeň.

Zatiaľ vám veľmi pekne ďakujem za rady :smt059
kathleen
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa kathleen »

Skus sa niekde angazovat medzi ludmi, s ktorymi ta nieco spaja. Myslim mladeznicke organizacie. Tam stretavas novych ludi v kuse a zrazu komunikujes, ani nevies ako :)
Napísať odpoveď