Vaše filozofické úvahy
Re: Vaše filozofické úvahy
Pošlite to Záhradníkovi. Branislav je vedúci MHD v BA. Určite sa bude vaším podnetom zaoberať a možno sa dostanete aj do novín.
Ľudia s vlastnou obežnou dráhou si kupujú lístok jeden, a zaberajú miesta dve. Čiže si tam tú tašku kľudne nechaj.weroro napísal:Inak ohľadne tých autobusov, som už dávnejšie premýšľal nad takou vecou: Rád sedím sám na dvoj sedadle oproti druhým dverám, bližšie k uličke (tašku mám položenú vedľa seba na sedadle pri okne). Ak si zaplatím za dve miesta v autobuse, musím pustiť hocikoho sadnúť si vedľa mňa ak ma o to požiada?
Z morálneho hľadiska, ja by som sa nikoho, kto by sedel na dvojsedačke s taškou vedľa seba nepýtal, či si môžem sadnúť. X krát mi niekto držal miesto, a bolo evidentné, že človek tam na niekoho čaká, a aj tak sa tam nie len starí ľudia drbali. Neznášam to.
Uz aby si bol stary a pozeral sa ako caka mlady skolak svojho spoluziaka ktory si ide kupovat listok a ty budes stat pri dverach 
Myslíš keď sa budem ponáhľať o 6:30 autobusom do Kauflandu, pretože paradajky už nie sú za 5,90 za kilo, ale len za 5,84? (Česť výnimkám, ale je ich žalostne málo)
Nedávno som si šiel ráno do Lidla hneď na otváračku kúpiť nejaké jedlo, aby som mal do vlaku, lebo potom by som už nemal čas. Ale nestihol som, lebo starší ľudia čakali na akési vysávače v akcii, či čo to. Normálne s košíkmi pred zamknutými dverami. V rade za sebou.
Nedávno som si šiel ráno do Lidla hneď na otváračku kúpiť nejaké jedlo, aby som mal do vlaku, lebo potom by som už nemal čas. Ale nestihol som, lebo starší ľudia čakali na akési vysávače v akcii, či čo to. Normálne s košíkmi pred zamknutými dverami. V rade za sebou.
Keď idem do nočnej, cez deň spím, a v noci niekedy okolo druhej idem jesť, vtedy raňajkujem, obedujem alebo večeriam?? 
Hensym: no a? mas pocit ze ti dochodci na SK to robia z nudy ze pozeraju na kazdy jeden cent?
Žijeme v rovnakom štáte? Áno, dôchodky sú prachbiedne. To ale nič nemení na tom, že ich výdavky sú väčšinou absolútne minimálne, a tí dôchodci naozaj nemajú kam dávať, a v ich "tajných kasičkách" majú tisíce eur. Každý týždeň vidím v nejakých správach, ako babku/dedka okradli o 1700€, ktoré mal v poličke.
Určite sú dôchodci, ktorí sa musia starať, nemajú peniaze na živobytie, a podobne. Realita je ale skoro vždy taká, ako píšem. Nie zo srandy je tzv. "kaufland syndróm" taký rozšírený.
Určite sú dôchodci, ktorí sa musia starať, nemajú peniaze na živobytie, a podobne. Realita je ale skoro vždy taká, ako píšem. Nie zo srandy je tzv. "kaufland syndróm" taký rozšírený.
Aha. Takze realita je taka, ze dochodci na slovensku vacsinou nemaju kde davat peniaze a tak sa im v polickach len tak povaluju tisice eur?Hensym napísal:Realita je ale skoro vždy taká, ako píšem.
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
...nepovaľujú, lebo sú blbí a súcitní a dajú peniaze každému podomovému obchodníkovi, plynárovi, ktorý prišiel pre nedoplatok, alebo vyhrajú zľavu na dedinskej akcii na super ultra mega masážnu podložku, ktorá stojí 5000€, ale po zľave si ju môžu kúpiť za 3000€ a k nej dostanú úplne zdarma ešte čističku vzduchu a BIO lampu...prípadne majú hlúpe deti, ktoré aj keď majú už 50 rokov, stále si chodia pýtať peniaze na cigarety mamine...po tejto anabáze musím súhlasiť...keď si týmto všetkým prejdú,aj keď svojou vlastnou blbosťou, tak potom naozaj musia striehnúť na zľavy v Kauflande, kedy bude múka o tri centy lacnejšia...
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Môj dedo pochádzal z biednych pomerov, mal 7 súrodencov, z toho 2 zomreli ako bábätká. (pred WW2) Trpieť hladom bol nezriedkavý jav, preto pre neho v mladom veku jesť sladké alebo mastné jedlo bolo zriedkavou sviatosťou. To mu zostalo do dospelosti a vtedy považoval mastné a nezdravé jedlo za akúsi známku luxusu, preto v starobe mal hmotnosť najmenej 110kg, vyzeral trochu ako burgrový američan, napriek tomu mastné miloval.
Tak si ja vysvetľujem kauflandovský syndróm, strach z toho že znova príde bieda.
Dnes mi napadla otázka:
Budú 8. mája pravicoví extrémisti oslavovať ?
Tak si ja vysvetľujem kauflandovský syndróm, strach z toho že znova príde bieda.
Pre mňa je názov jedla úplne irelevantný a nerozlišujem či je niečo obed alebo večera. Je to pre mňa jedlo.Syfon napísal:Keď idem do nočnej, cez deň spím, a v noci niekedy okolo druhej idem jesť, vtedy raňajkujem, obedujem alebo večeriam??
Áno, stáva sa to, považujem to tiež za strach z biedy.majko87 napísal:Aha. Takze realita je taka, ze dochodci na slovensku vacsinou nemaju kde davat peniaze a tak sa im v polickach len tak povaluju tisice eur?
Dnes mi napadla otázka:
Budú 8. mája pravicoví extrémisti oslavovať ?
A čo by oslavovali? Porážku? 
karmista: Pravicoví extrémisti = neonacisti, neofašisit. Tiež nemám rád to slovo extrémista. Veci treba označovať pravým menom.
karmista: Pravicoví extrémisti = neonacisti, neofašisit. Tiež nemám rád to slovo extrémista. Veci treba označovať pravým menom.