Kto zapríčinil 2. WW

Diskusie na politické témy...

Kto zapríčinil 2 sv. vojnu

Rusi
18
5%
Nemci
274
70%
Iný národ
99
25%

Celkom hlasov: 391

ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný
Používateľov profilový obrázok

Re: Kto zapríčinil 2. WW

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

slay napísal:Ponúkať mier potom čo obsadíš celú Európu a ešte aj čo to z Afriky je naozaj veľmi veľmi šľachetné. Dobrá somarina.
vnutit krajine mierovo zmluvu, zbavit ju vsetkych kolonii a nutit ju splacat nehorazne reparacie za to, ze prehrala vojnu,
ktoru ani priamo nerozputala je tiez slachetne...
ak by sa toto nestalo, nenastala by v Nemecku po WW1 situacia aka nastala a Hitler by sa asi ani nedostal do parlamentu,
asi tazko by bola potom nejaka vojna...

mat kolonie po celom svete (spojenci) a branit Nemecku kolonizovat je OK?
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

slay napísal:Ponúkať mier potom čo obsadíš celú Európu a ešte aj čo to z Afriky je naozaj veľmi veľmi šľachetné. :lol: Dobrá somarina.
Zistiti si o tom radsej podorobnosti skor nez tu napises takuto ko*ot.
slay
Addict
Addict

Príspevok od používateľa slay »

kali520 napísal:Zistiti si o tom radsej podorobnosti skor nez tu napises takuto ko*ot.
Na to nemám čas a samozrejme som čakal, že ty mi zakontruješ lepšie než len takto "že je to ko*ot". Tak kedy stihli 32 krát žiadať o ten mier? Rád sa nechám poučiť, namiesto tej jednej vety, si to už mohol jednou vetou zhrnúť. Ja som si skutočne podrobnosti nezisťoval, takže som otvorený. :wink:

//autoeditácia príspevku (05 Máj 2013, 13:46)
Spoiler
ArkanoviTigrovi napísal: vnutit krajine mierovo zmluvu, zbavit ju vsetkych kolonii a nutit ju splacat nehorazne reparacie za to, ze prehrala vojnu,
ktoru ani priamo nerozputala je tiez slachetne...
ak by sa toto nestalo, nenastala by v Nemecku po WW1 situacia aka nastala a Hitler by sa asi ani nedostal do parlamentu,
asi tazko by bola potom nejaka vojna...

mat kolonie po celom svete (spojenci) a branit Nemecku kolonizovat je OK?
Život proste nie je fér.. :wink:
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

slay napísal:Ponúkať mier potom čo obsadíš celú Európu a ešte aj čo to z Afriky je naozaj veľmi veľmi šľachetné. :lol: Dobrá somarina.
slay napísal:Život proste nie je fér.. :wink:
neprotirecis si trosku?
kali520
Darca
Darca

Na to nemám čas a samozrejme som čakal, že ty mi zakontruješ lepšie než len takto "že je to ko*ot". Tak kedy stihli 32 krát žiadať o ten mier? Rád sa nechám poučiť, namiesto tej jednej vety, si to už mohol jednou vetou zhrnúť. Ja som si skutočne podrobnosti nezisťoval, takže som otvorený.
Ale vypisovat blbosti na fore nato cas mas :roll:

Uz len fakt ze spojenci ovladali neporovantelne vacsie uzemie co sa rovna hospodarske bohatstvo ako tretia risa je ten tvoj komentar blbost (a to neratam roky 39, 40 a 41).

Je to asi velmi tazke sa s tym zmierit ze spojenci chceli silou mocou vojnu a na dejepise ti to nikto nepovedal, ze?
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Kapitalisti su vzdy zachranci sveta, to ma proste slay v hlave vyrite a tazko mu to niekto vyhovori.
slay
Addict
Addict

kali520 napísal:Ale vypisovat blbosti na fore nato cas mas :roll:

Uz len fakt ze spojenci ovladali neporovantelne vacsie uzemie co sa rovna hospodarske bohatstvo ako tretia risa je ten tvoj komentar blbost (a to neratam roky 39, 40 a 41).

Je to asi velmi tazke sa s tym zmierit ze spojenci chceli silou mocou vojnu a na dejepise ti to nikto nepovedal, ze?
Tak to si sa teda veľmi nepochlapil. Čakal som odpoveď kedy bolo tých 32 ponúk na mier a v akej situácii, bol som skutočne zvedavý na ten stav, kedy by ten mier mal logiku. Na tu situáciu. Takže zase si len kecal.

Je úplne jedno kto čo ovládal. Ak krajina A dobije krajiny B,C,D,E a F tak potom nemôže zrazu zvyšným krajinám za daného stavu ponúkať mier. To je totálny bullshit. To je ako keby som ti kopol do zadku, a potom čo sa ty otočíš, ti povedal "sorry, mier bratku".

ArkanoviTigrovi napísal:
neprotirecis si trosku?
Nie, neprotirečím. Ja som spochybňoval jeden z bodov, ktoré uviedol kali na obranu nacistického nemecka. To si nijako neprotirečí.
Korag napísal:Kapitalisti su vzdy zachranci sveta, to ma proste slay v hlave vyrite a tazko mu to niekto vyhovori.
Tu vôbec nejde o to kto je záchranca sveta, ani o kapitalizmus ani o nacizmus. Ale na to aby si pochopil o čom som písal nemáš dosť rozumu, tak spamuješ. To je v poriadku, cítim sociálne myslím solidárne.
kali520
Darca
Darca

slay, neviem o tom ze by Britania, USA, Sovietsky zvaz boli obsadene.

Kazdoapdne co ma teraz z voleja napada 8. oktobra (alebo 6, nie som si isty) 1939 bol ponuknuty Hitlerom mier zapadnym mocnostiam zverejneny aj na verejnom sneme s tym ze bude znova obnoveny Polsky stat, dane pevne hranice tohoto statu, s podmienkou vysidlenia tam zijucich nemocov a uznania vychodneho Pruska. A tam okrem spominaneho Polska Hitler ovladal velky prd

Pre viac informacii si mozes priecitat tuto knihu
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

OK, mas svoju pravdu, jedny su zli a druhi dobri... vidim, ze kazde dalsie slovo je zbytocne...
slay
Addict
Addict

kali520 napísal:slay, neviem o tom ze by Britania, USA, Sovietsky zvaz boli obsadene.

Kazdoapdne co ma teraz z voleja napada 8. oktobra (alebo 6, nie som si isty) 1939 bol ponuknuty Hitlerom mier zapadnym mocnostiam zverejneny aj na verejnom sneme s tym ze bude znova obnoveny Polsky stat, dane pevne hranice tohoto statu, s podmienkou vysidlenia tam zijucich nemocov a uznania vychodneho Pruska. A tam okrem spominaneho Polska Hitler ovladal velky prd

Pre viac informacii si mozes priecitat tuto knihu
Ahá takže tie obsadené krajiny si netreba všímať. Uhm,.. ty si skutočne filozof na pohľadanie.

Hmm, tak to je veľmi zaujímavá informácia a vystačíme si len s tým, že "ty si na niečo také spomínaš", alebo, že to mal nebodaj Hitler v nejakom prejave, alebo sa budeme baviť seriózne a existuje aj nejaký oficiálny a historicky potvrdený zdroj, ktorý hovorí o tom kde a ako Hitler tento mier ponúkol, a prečo ho spojenci neprijali a tak.. to by ma celkom uzemnilo a bol by som kľudný. :wink:
kali520
Darca
Darca

slay napísal:Ahá takže tie obsadené krajiny si netreba všímať. Uhm,.. ty si skutočne filozof na pohľadanie.
Logicky sa mier ponuka tomu s kym bojujem nie porazenemu, to bolo jasne uz od zaciatku, ale teba asi nie. Ty si porazeneho stiahol do roviny bojujuceho a na tejto lzi si chcel spochybnit ten bod.
slay napísal:Hmm, tak to je veľmi zaujímavá informácia a vystačíme si len s tým, že "ty si na niečo také spomínaš", alebo, že to mal nebodaj Hitler v nejakom prejave, alebo sa budeme baviť seriózne a existuje aj nejaký oficiálny a historicky potvrdený zdroj, ktorý hovorí o tom kde a ako Hitler tento mier ponúkol, a prečo ho spojenci neprijali a tak.. to by ma celkom uzemnilo a bol by som kľudný.
Tak si seriozne tu knihu objednaj a precitaj.

Dalej pre mna nema vyznam v tejto debate pokracovat, ocividne uz svoj zaver aj tak mas, teraz si len znudeny a potrebujes trochu provokovat.
slay
Addict
Addict

kali520 napísal:Logicky sa mier ponuka tomu s kym bojujem nie porazenemu, to bolo jasne uz od zaciatku, ale teba asi nie. Ty si porazeneho stiahol do roviny bojujuceho a na tejto lzi si chcel spochybnit ten bod.
Lož je na tvojej strane kamoško, lebo ty sa tu tváriš ako keby sa nič nestalo potom čo si nemecko privlastní európu. Ty sa tu snažíš vytvoriť dojem, že ak by teraz nemecko obsadilo francúzsko, poľsko, česko aj slovensko a v zápätí ponúklo zvyšku sveta mier, tak že to je v poriadku :lol:. A to je samozrejme taká hlboká sprostosť, že sa ponižujem už len keď ti taký nezmysel komentujem. S týmto sa absolútne ale vôbec nedá súhlasiť.
kali520 napísal:Tak si seriozne tu knihu objednaj a precitaj.

Dalej pre mna nema vyznam v tejto debate pokracovat, ocividne uz svoj zaver aj tak mas, teraz si len znudeny a potrebujes trochu provokovat.
Ak začneš "dalej to pre mna nemá význam" tak to v tvojom prípade znamená "dostal si ma, tak to zahrám do stratena". Aby som to zrekapituloval, ty mi nedokážeš poskytnúť žiaden historicky relevatný dôkaz o ponúknutom mieri bez toho aby si ma odkázal na nejakú (a opomeniem že veľmi špecifickú) knihu? Tým sa teda tvoje tvrdenie o mieri prepadá niekde na úroveň špekulácie, konšpirácie až výmyslu ktorý sa s obľubou šíri medzi white pride bullshitmi. :wink:

Ešte raz, ja to nespochybňujem, nie som expert na históriu, ale pokiaľ je tvoj jediný tromf nejaká knižka od nejakého nazi zaľúbenca čo spísal hitlerove prejavy, tak to si moc nezahral. A skutočne si myslím, že som od teba toho veľa nechcel, vzhľadom na to na kom je v tomto prípade dôkazné bremeno.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

slay napísal:Lož je na tvojej strane kamoško, lebo ty sa tu tváriš ako keby sa nič nestalo potom čo si nemecko privlastní európu. Ty sa tu snažíš vytvoriť dojem, že ak by teraz nemecko obsadilo francúzsko, poľsko, česko aj slovensko a v zápätí ponúklo zvyšku sveta mier, tak že to je v poriadku :lol:
neviem kto sa tu ponizuje... vidim, ze kali na tvoju uroven...
inak ty si nekompletny? Britania, Francuzsko atd ako obsadili pol sveta? mierom?
dokonca aj fasisticke Taliansko obsadilo Somalsko, kto s tym co urobil?
ano vsetci mohli mat kolonie len Nemecko nie, kazdemu sa to tolerovalo len Nemecku vsetci za to vyhlasovali vojnu...
nedokazes to pochopit?
slay
Addict
Addict

ArkanoviTigrovi napísal: neviem kto sa tu ponizuje... vidim, ze kali na tvoju uroven...
inak ty si nekompletny? Britania, Francuzsko atd ako obsadili pol sveta? mierom?
dokonca aj fasisticke Taliansko obsadilo Somalsko, kto s tym co urobil?
ano vsetci mohli mat kolonie len Nemecko nie, kazdemu sa to tolerovalo len Nemecku vsetci za to vyhlasovali vojnu...
nedokazes to pochopit?
1. Nič ako právo na kolónie nejestvuje.
2. Krajina môže vyhlásiť vojnu.
3. Môže vyhrať a diktovať.
4. Môže prehrať a prijať podmienky prehry.

Ak rozumieš bodom 1 až 4. Tak skús pochopiť, že:
- Nemecko musí držať jazyk za zubami aj za prvú aj za druhú vojnu. Obe prehralo. Spojenci si diktujú. (viď body 3 a 4)
- To, že Nemecko malo pocit menej cennosti a chcelo kolónie je v princípe ok (viď bod. 1 a 2)
- To, že mu potom spojenci vyhlásili vojnu, je zase viď. bod 2. Bola súčasť ich zahraničnej politiky, spojeneckých zmlúv, záujmov, čokoľvek.. v skutočnosti na tom vôbec nezáleží, kľudne to mohli spraviť aj zo srandy.
- A konečne z čoho sa ja v tomto celom smejem je, že nejaký fanatik ako kali, použije na obranu nacistického nemecka argument, že 32 krát (zatiaľ nedokázané) ponúkalo spojencom mier. Čo je to za blbosť? Čo to má dokazovať? Že teraz si už aj oni zobrali, čo im podľa ich názoru patri a "peace bratia"? A keď nie si úplne dementný pochopíš rozdiel medzi obsadením rozvinutej európskej krajiny, ktorá má obchodné a vojenské pakty zo zvyškom sveta a obsadením nejakej riti sveta kde sa voda sypala a piesok lial. Na jedno sere pes a za druhé je treba očakávať následky. Nehovoriac o tom, že medzi napr. britskou či francúzskou expanziou, ktorá bola dôsledkom viac menej toho, že sa ich armáda vyslovene nudila, ktorá nebola postavená na nadradenosti rasy, genocíde, okultizme, ktorá čo je podstatné nenastala od rána do večera a nemeckou nacistickou bleskovkou jedného muža a par prisluhovačov.

Myslím, že všetko je jasné a zrejmé. :wink:
kali520
Darca
Darca

slay napísal:Ty sa tu snažíš vytvoriť dojem, že ak by teraz nemecko obsadilo francúzsko, poľsko, česko aj slovensko a v zápätí ponúklo zvyšku sveta mier, tak že to je v poriadku
Zase klames.
Kolik průkazných mírových nabídek učinila říšská vláda tehdejším válečným spojencům mezi zářím 1939 a začátkem posledního roku války?
Valecny spojenci su ti co valcia nie ti co kapitulovali. Okrem ineho v roku 39 a prva polovica 40 Franzusko obsadene nebolo a Slovensko obsadene nebolo vobec az do roku 44 po SNP, takze dalsie klamstva.
slay napísal:Ešte raz, ja to nespochybňujem
slay napísal:Ja som spochybňoval jeden z bodov, ktoré uviedol kali
Tak sa rozhodni co vlastne robis
slay napísal:nie som expert na históriu
To je aj celkom dost vidiet.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

a tie 4 body mas odkial? :lol:
1. kde som napisal, ze existuje? spomenul som, ze to tolerovali vsetkym okrem Nemecka...
2. kde som napisal, ze nemoze? spomenul som, ze aj ti co mali kolonie vyhlasili vojnu Nemecku ked zacalo kolonizovat...
(napr aj pripojit si Prusko, ktore bolo "Nemecke" 6-7 storoci)
3. to mi je novinka, inak pointa?
4. bod 3

//autoeditácia príspevku (06 Máj 2013, 20:50)
slay napísal:Nehovoriac o tom, že medzi napr. britskou či francúzskou expanziou, ktorá bola dôsledkom viac menej toho, že sa ich armáda vyslovene nudila, ktorá nebola postavená na nadradenosti rasy, genocíde, okultizme, ktorá čo je podstatné nenastala od rána do večera a nemeckou nacistickou bleskovkou jedného muža a par prisluhovačov.
aj Prusko, Alsasko-Lotrinsko?
pepito25
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pepito25 »

Ahojte vospolok.

Politika nikdy nebola cista, urcite nie v krajinach, ktore mozeme nazvat mocnostami. To len na margo toho, ak ide niekto hladat chyby a robit ich vypocet v prospech tej alebo onej krajiny.

Pride mi ale vyslovene nemiestne akymkolvek sposobom sa priklanat a sympatizovat s nacistickym rezimom, ktory sa dopustil takych zverstiev, ake nemaju v modernej historii ludstva takmer obdobu (co do rozsahu, metodiky a doslednosti).

A, Kali, Slovensko nebolo obsadene, ako pises do roku 1944. Bolo iba v podruci nacistickeho Nemecka, bola tu babkova vlada, ktora posielala do koncentrakov, koho Hitler nakazal. Boli sme spolu s inymi krajinami mostikom pre vypady do dalsich statov a ochrannou zonou pri pripadnom utoku z vychodu.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Ten s argument s 32 mierovými ponukami od strýčka Dolfa je naozaj úsmevný. :)

Nebyť priposranosti Západu, tak sa nacisti rozdrvia, kým bol čas. Zaujímavé, že najviac odhodlania ukázalo zrovna ČSR. Tak ale poučili sme sa - zlu netreba ustupovať, ani o milimeter.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

keby nebol zapad chamtivy, nebol by ani priposraty :wink:
slay
Addict
Addict

AkranTiger, Kali myslím si, že ani jeden z Vás nevie o čom hovorí. A ak ja o sebe hovorím, že nie som expert na históriu, tak vy ste totálne nuly, ale čo je horšie, ste zvieratá. Obhajovať čokoľvek na nacizme je zverstvo. Kali tu stále trepe o nacistickom nemecku, na to som zvyknutý, to sa asi už nedá liečiť. Ale ty Arkan si nová osina v zadku, ktorá navyše používa fakt vrcholne debilné argumenty a porovnáva neporovnateľné.

Obaja ste idioti, ale pre zvyšok normálnych ľudí sem pridám filmy z Norimbergského procesu. Chcem od vás počuť obhajobu pre toto, chcem aby ste mi tam ukázali tých 32 mierových ponúk, chcem aby ste mi na tom ukázali kde sú tam ukrivdení a chudáci nemci, chcem aby ste mi na tom ukázali kde je tam kolonializmus. Určite si viete dohľadať aj viac..

Napísať odpoveď