konvertovanie pripony PNG do pripony ICO
konvertovanie pripony PNG do pripony ICO
Ahojte, prosim viete mi niekto poradit? potrebovala by som LOGO vo formate PNG prekonvertovat do formatu ICO? Nejaky jednoduchy sposob.. dakujem pekne
Re: konvertovanie pripony PNG do pripony ICO
otvor ho v skicare a uloz do formatu BMP
potom uz len prepis priponu
potom uz len prepis priponu
dakujem za radu, lenze ak to chcem ulozit v skicary ako priponu BMG neponukne mi to logo a tym padom mi to nejde preulozit...
vytvoris novy subor, preulozit nemozes kedze vobec nemas logo v bmp
ja som amater v tychto veciach...keby som ti logo poslala v prilohe, vies mi to urobit? bolo by to super..
tak este raz
otvoris to logo v malovani (skicar)
das ulozit v bmp (nenastane prepisanie lebo logo v bmp este neexistuje)
na novovytvorenom logu v bmp formate prepises priponu bmp na ico (musis mat nastavene zobrazovanie pripon)
otvoris to logo v malovani (skicar)
das ulozit v bmp (nenastane prepisanie lebo logo v bmp este neexistuje)
na novovytvorenom logu v bmp formate prepises priponu bmp na ico (musis mat nastavene zobrazovanie pripon)
ok dakujem, skusim to.
-
weroro
Flash coder
- Kontaktovať používateľa:
moderova napísal:potrebovala by som LOGO vo formate PNG prekonvertovat do formatu ICO
BTW: Neuč ľudí robiť blbosti. Vieme, že to funguje, ale 70% prehliadačov kontroluje MIME type súboru a nie príponu. V takom prípade sa nič nezobrazí. A aj keby nešlo o favicon, tak som zvýraznil požiadavku, ktorú si prečítaj 10x.wladas napísal:otvor ho v skicare a uloz do formatu BMP potom uz len prepis priponu
myslel som ze ico format je obycajny beztratovy format, cize bmp
dakujem pekne, islo to urobit cez tu stranku 
-
weroro
Flash coder
Aj PNG je bezstratový formát a nie je to BMP. BMP je nekomprimovaný formát (RAW). Dokonca je aj rozdiel medzi dátovou veľkosťou BMP a ICO (Ale minimálny, čo bude spôsobené rozdielnou hlavičkou).wladas napísal:myslel som ze ico format je obycajny beztratovy format, cize bmp
-
uplink
VIP
iCO sú dve verzie, je stará verzia a nová verzia [pre laikov]. Nová má plne 8 bitový alfa kanál a 16 bitovú farebnú škálu, "stará" verzia má o niečo nižšie tieto parametre, ale tuším ma stále 8 bitov pre alfu. Ale nie som si istý, písal som teraz z brucha bez googlu, len na základe favicon čo konvertujem cez tie weby.