Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

O športe...
kali520
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness

Príspevok od používateľa kali520 »

gogo956 napísal:iba za predpokladu ze mas dostatocny prijem esencialnych aminokyselin
inac nie
Takze ked nebudem jest esencialne amynokyseliny (zivocisne bielkoviny) nenaberem ani gram svalu. Sam sa zamysli nad tym aka to je hlupost, vyvratena mnohymi vegan kulturistami, priklad Alexander Dragatz http://www.veganfit.sk/profile/alex/ alebo Dušan Dudaš http://dolezite.sk/Rozhovor_s_kulturist ... e_164.html

Tak isto aj kvalita rastlinnych bielkovin je velmi podcenovana viac tu http://dolezite.sk/Rostlinne_bilkoviny_1.html

Telo si navyse dolezite stavebne prvky a aminkyseliny v krajinych pripadoch vie vytvorit samo.

Osobne si tiez myslim ze z evolucneho hladiska nas traviaci trakt neni stavany na zivocisnu stravu lebo ta vytvara kysle prostredie co dava podnet k rozmnozovaniu sa kvasinky Candida albicans, tak isto zivocisna strava organizmus a traviaci trakt znacne toxikuje, co ti povie bars jaky odbornik na vyzivu alebo trochu mudrejsi gastroentrolog, dokazane aj v odkazoch vyzsie, myty o stravovani.

Clovek homo sapiens ako vyssi vyvojovy druh ktory sa vyvinul z opice je podla vsetkeho skor plodozravec ako vsezravec. Dokazom je aj traviaci trakt ktory mame znacne odlisny od tvorov ktore konzumuju maso. Dalsi dokazom je chrup ktory je viac podobny zivocichom ktore sa zivia plodmi najma opice, a uplne odlisny od tipickych vsezravcov ako je svina alebo medved, co znamena ze nas chrup z fyzilogickeho hladiska neni stavany na kusanie a zuvanie masa ale skor plodov.

A aby bolo potom jasne nie som vegan ani vegetarian, maso konzumujem dost casto, snazim sa tu len vysvetlit fakty a to su:
1. Da sa naberat svalstvo aj bez esencialnych aminokyselin, len je to zdlhavejsi proces.
2. Zivocisna strava je pre ludske telo viac toxicka, po jej zkonzumovani vznikaju hnilobne procesy a mnoho odpadu ktory nasledne organizmus toxikuje co v extremnych pripadoch moze mat za nasledok vznik roznych chorob az po rakovinu. Tak isto vytvara kysle prostredie ktore je pre ludsky organizmus nevhodny.
3. Clovek je podla vsetkeho plodozravec, co znamena ze ak chce byt niekto fest zdravy, mal by konzumovat iba plody za suroveho stavu (vitarianstvo) najme ovocie, zeleninu, orechy, semena atd atd...
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

kali520

spajas dokopy viacero odlisnych veci a mam pocit ze v tom mas trochu chaos. Ale nebudem ta presviedcat. :)
etc.
Professional
Professional

Príspevok od používateľa etc. »

gogo956 V poriadku, ja som mu dal príklad čo sa týka stravy ;)
kali520
Darca
Darca

gogo956 napísal:kali520

spajas dokopy viacero odlisnych veci a mam pocit ze v tom mas trochu chaos. Ale nebudem ta presviedcat. :)
Mohol by si byt trochu konkretnejsi?
Papes38
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Papes38 »

chcel by som od vas radu cvicim 2 mesiace zatial bez alebo z mylimy vysledkami strava je celkom dobra si myslim ale chcel by som kupit prvy protak no neviem aky pozeral som na toto http://www.protein.sk/e-1514-whey-prote ... -authority je za dobru cenu a chcel by som od vas radu ci je dobry a ak ste ho mali aka je chut dakujem
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

Nemal som, ale vyzerá v pohode. Pri výbere pozeraj na obsah bielkovín, sacharidov a tukov. Čím viac bielkovín, tým lepšie. Sacharidy si vieš upravovať sám pridávaním malty. Ďalej je to individuálne. Treba vyskúšať. Niekomu zapasuje, inému nemusí.
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

Papes38: mam tu tri krabice od neho, banan jahoda vanilka. popravde, urcite sa najde lepsi ale za tu cenu myslim ze dobry a aj chut nie je zla. vanilka sice chuti troska umelo, ale znovu by som isiel do bananu a jahody
Papes38
Expert
Expert

Hellboy248 neni moc chutovo sladky ?
Hellboy248
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hellboy248 »

Papes38: podla mna nie
Papes38
Expert
Expert

a nemal nahodov niekto cokoladovy ?
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Papes38:
Cokoladove, ci uz proteiny alebo gainery nic nepokazia.. v podstate tam netreba davat ziadne umeliny a z mojich osobnych skusenosti sa z cokolady ani neprejes.. Mimochodom ked chces tlacit cenu pri proteine co najnizie tak v pribliznej cene najdes aj proteiny od vyrobcu stilmass .. maju aj vlastnu stranku alebo aj na proteine priamo maju v predaji stilmass.. skus to pozriet.. bude to lepsie ako FA
muay thai
Light Expert
Light Expert
Bydlisko: In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti Amen ;)

Príspevok od používateľa muay thai »

Najlepsie clovek urobi ak do nadoby naleje mlieko, prida piskoty, tvaroh a podla chuti banan, skoricu, med, horku cokoladu, najlepsie vsedko do kopy. Nikomu neberem nazor ze ako sa pri doplnkoch zlepsil, aky narast sily, objemu ... ale o tom je placebo :? :wink: :smt006 :smt043
sa54d
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sa54d »

A máš aj nejaký konkrétnejší recept? kolko mlieka,piškót? Aby to chutilo nejak ksvetu
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Emkej »

to čo muay thai napísal mi príde ako totálna blbosť
muay thai
Light Expert
Light Expert
Bydlisko: In nomine Patris et Filii et Spiritus Sancti Amen ;)

Príspevok od používateľa muay thai »

Len by ma zaujimalo preco ti to pride ako blbost, tvoj nazor ti neberem, ale si zamestnany vo firme kde nieco take vyrabaju? vidis ako to vyrabaju? vies ze to co je v reklame nemusi byt pravda? Ja si len nechcem zasvinit telo kym som este mlady, ok mozno je to blbost a ja som len paranoidny ale istota je istota.

Recept nemám, riad sa intuiciou :)
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

muay thai.. tvoj recept by bol mozno fajn tak na veceru, nech telo berie bielkoviny z tvarohu... tie ochucovadla, ako su piskoty a cukry su dobre akurat tak do objemu... skratka kvalitny rychlovstrebatelny protein ti tvoj recept urcite nenahradi... Nepopieram, ze zdrava strava, ktora je pestra na sacharidy a bielkoviny aspon 7x dodna nema byt, to je potom blbost si kupovat aj protein ak zaklad (strava) nebude v mnozstve ako sa tu pisalo urcite mnohokrat... treba jest aspon kazde 3 hodky a pocitat si minimalne 2g bielkovin na KG hmotnosti...
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

keby som to bral tak ako píšeš tak nejem nič, pretože čo je dnes zdravé/neumelé? samozrejme, že neverím reklame, ale niekedy napr. človek nemá vôbec čas jesť a proteín je rýchla alternatíva a ako písal Šu-Do tvaroh je fajn pred spaním ale napr. po tréningu je lepší nejaký rýchly proteín. Netvrdím, že tvoj recept je zlý ale napísal si akoby to nahrádzalo všetko čo je na trhu a to teda blbosť je podľa môjho názoru už len napr. taký kreatín, ktorého účinky sú vedecky potvrdené xy štúdiami mi ako placebo nepríde
kali520
Darca
Darca

muay thai nepise zas az tak blbosti. Poslednu dobu som voci doplnkov vyzivy dost skepticky. Tiez nemam doma laboratioriu aby som si mohol overit ci zlozenie vyrobku presne sedi s tym co je napisane na etikete, ci tam su presne tie amynokyselni ktore su napisane a ci tam neni miesto toho nejaka skrobova muka a to nehovoriac ci je to robene ozaj poctivou filtraciou a ci je to hydrolizovane ako pisu.

Koniec koncov ked uz dnes dokaze niekto oje*** na potravinach (drbanie vody do sunky a masa v neuveritelnom mnozstve a k tomu s drzosout napisat ze stavnate bravcove zadne. Zerem pangasa a cele sa mi to rozsype ako je to napychane vodou), je celkom logicke ze taketo praktiky sa deju aj pri doplnkoch vyzivy.

Ano doplnky vyzivy su certifikovane a poctivo kontrolovane povie kazdy predajca tak isto ako mne hovoril jeden nemenovany pred tyzdnom, kazdopadne on sa tym zivi a potrebuje tychto vyrobkou co najviac predat tak je jasne ze o tom bude basnit snad aj cely den. Pravda je ale taka ze tieto vyrobky su certifikovane, kontrolovane primarne na to aby neobsahovali zdraviu skodlive alebo nebezpecne latky ako je napr Yohimbin a Vanad a aj napriek tomu sa tieto nebezpecne latky do niektorych vyrobkou dostali http://new.biomag.sk/show_article.php?id=197

Samozrejme zlyhal ludsky faktor, niekto bud chcel velmi zarobit alebo sa nato uplne vykaslal a neriesil nejaku poctivu kontrolu. Kazdopadne je to vrchol nezodpovednosti a jeden z dovodov preco neverit predajcom a dodavatelom, ktori su tiez samozrejme prevazne z ameriky a ti predsa do nejakej riti sveta slovenska budu radsej za penaize posielat to co oni vyhadzuju do smeti, tu to aj tak nitko nerieisi.

Certifikovanie tychto vyrobkou vzhladom aj na povahu slovenskych uradov, protekciu a korupciu v nich nemusi byt vzdy poctive.

Nechcem tu vytvarat nejaku konspiraciu, ale kazdy kto ma zdravy rozum vidi dnesny svet a jeho fungovanie rozhodne nebude bezhlavo verit tymto doplnkom. Uz len fakt ze vacsina tychto doplnkov obsahuje napr aspartam co je silno neorotoxicka latka tiez aj vyuzivana ako chemicka zbran vo Vietnamskej vojne a je uradmi uplne bezne tolerovana (tak isto sa vyskytuje aj v inych potravinach) uz asi o niecom svedci.

emkej a to co ty pises neni az tak pravda. Umeliny su skroro vsade suhlasim ale mam rozum a snazim sa im vyhybat a ked to nejde aspom volim moznost mensieho zla. Ak si mam vybrat medzi tvarohom a proteinom kde podla zlozenia (ktoremu samozrjeme v oboch pripadoch nemusim verit, ale nic ine mi neostava) tvaroh nema ziadne ine latky okrem svojich vlastnych a protein ktory tam ma aspartam, oxid kremicity a ine bohvie ake sladidla, dovezeny z druheho konca sveta, tak vo vybere urcite nebudem vahat.

Co sa tyka casu na stravovanie neber to zas az tak tragicky a skus is precitat tiet oodkazy ktore som uz uviedol na predoslej strane
http://www.hojko.com/post1973030.html#p1973030
http://www.hojko.com/post1973243.html#p1973243

A mozno stipkou logiky zase prides k niecomu takemu za jak na svetlo sveta prisiel sutazny silovy sport tak sa do neho slizsky votrel aj byznis.
Emkej
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

áno samozrejme, že sa umelinám budem snažiť vyhýbať a jasné, že bezhlavo neverím, mne len išlo o to, že napísal, že tvaroh s piškótami ti nahradí všetko, veď som to aj napísal či nesúhlasíš ani s tým? alebo myslíš, že aj kreatín obsahuje nejaké umeliny? myslím na čistý monohydrát
S časťou, že v doplnkoch nemusí byť to čo sa píše a môžu priniesť viac škody ako úžitku súhlasím, veď ja som to ani nepopieral :)
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

cavte, chodil som cvicit dake 2 roky dozadu, a vcelku ma boleli klby.. Teraz by som chcel znovu zase zacat postupne, mohli by ste mi nieco poradit na klby..? nech tolko nebolia pri namahavom cviceni?
Napísať odpoveď