Magio DSL - zapojenie problem

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
leone1121
Novice
Novice

Magio DSL - zapojenie problem

Príspevok od používateľa leone1121 »

Zdravím,

Dnes mi doniesol kurier magio box a router Vigor 2700 (objednal som si magio cez DSL). Doteraz som používal modem do ktoreho bol pripojeny kabel od internetu. Ale teraz musim prejst na tento wifi router, dnes som ho zapojil (presne podla manualu okrem telefonej zásuvky) ale magio nejde (co je normalne, kedze nebol aktivovany) ale ani internet v PC nejde. Je treba okrem káblu od internetu prípajat aj pevnu linku (to je problem kedze by bolo treba vrtat a ine veci)?.

Spravil som to takto:
Internetovy kabel -> rozbocovac (line) -> červený kabel (DSL) -> wifi router (ADSL2+) -> Ethernet kabel -> MagioBox (konektor 4) & PC

Zkúsil som aj bez rozbocovaca ale aj tak nic.
rados915
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Magio DSL - zapojenie problem 1112035001

Príspevok od používateľa rados915 »

Pri zmene služby sa menia aj prihlasovacie meno a heslo. Skús zavolať na infolinku a vypýtať si aktuálne prihlasovacie údaje ku programu, ktorý máš. Ja som si niekedy cez leto nechal zvýšiť upload z 256 na 512kbps a v momente, ako mi to zmenili, tak mi nešiel net. Ale ani sa neunúvali mi poslať nové prihlasovacie údaje. Tie som sa dozvedel až po zavolaní na infolinku. Potom už asi ani nepovažovali za potrebné mi ich dodatočne poslať. Ale mne to bolo jedno, keďže som svoj problém vyriešil.

Inak tie údaje sa zadávajú v nastavení routru. V prehliadači napíš adresu 192.168.1.1, Meno: user, heslo: user. Vľavo v menu klikni na Internet Access a napravo je v ISP Access Setup. Tam treba do kolóniek Username a Password zadať tie nové údaje. Ak sa teda zmenili. Ale myslím, že zmenili, len ti ešte nedošla obálka s novými údajmi.

Každopádne, infolinka to istí, tam ti povedia ako sa veci majú. Číslo je 0800 123 777, voľba 3 pre spojenie s operátorom, dovoláš sa denne od 7 do 22, volanie je zo SR zadarmo, priprav si Číslo adresáta, ktoré nájdeš na faktúre, pre overenie a tiež asi budú pýtať adresu, kde je zriadená služba a možno dátum narodenia osoby, na ktorú to je písané.
Napísať odpoveď