MS v hokeji, Svedsko, Finsko 2013

O športe...
Betarik
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: MS v hokeji, Svedsko, Finsko 2013

Príspevok od používateľa Betarik »

lotysi su jasne najslabsi .. aj ked mi ich je troska luto .. ale tento rok proste vypadnu .. slovincov nedaju :) vypadla ich 18ka aj 20ka ... nepostutpili na ZOH ... no hrozny rok pre nich ...
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Presne tak, Lotyši sú to čo Slováci len vo väčšej mierke. Ak sa nespamätáme tak podobný osud nás čaká v horizonte možno 10-15-20 rokov.

Rakúšanov by sme mali dať, fakt nebezpečný bude Vanek. Nezabúdajme, že tak dobrého útočníka momentálne slováci nemajú. Nikde. Ani v NHL. A nezabúdajme, že Slováci systém na 1 ofenzívnu superstar dobre poznajú, neraz sme tak hrali na MS a sem tam niečo vyhrali.
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

begbeee napísal:
Nezabúdajme, že tak dobrého útočníka momentálne slováci nemajú. Nikde. Ani v NHL. .
No tak daj este jeden
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak vymenuj. High-end spomedzi útočníkov majú lepší Rakúšania (Vanek je lepší ako Hossa a Gáborík túto sezónu a z dlhodobejšieho hľadiska je to tiež diskutabilné, myslím, že 8 sezón s 20+ gólmi od 2005 má už okrem Vaneka len Ovečkin) Slovinci (Kopitar, bez diskusie) a Dáni možno tak rovnako ako my a Švajčiarska hviezda Brunner môže byť už o rok-dva oveľa lepšia ako čokoľvek naše v NHL (útok).
K!K0
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa K!K0 »

tsssss napísal:prosim vas, mozno trochu odveci, ale na ktorych hracov z NHL sa caka?
Z NHL asi na nijakých ale myslím že sa čaká na tatara/pánika
J.O.S.E
King
King

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Tatár je out, pretože Grand Rapid postúpil do druhého kola, a to isté platí aj pre Pánika v Syracusach. Rátalo sa s nimi pre prípad, že by vypadli v prvom kole play-off AHL, ak sa nemýlim :)

Rakúšania budú nebezpeční, treba ich zlomiť hneď v úvode, inak budú problémy a tiež treba napríklad takému Jurčinovi vysvetliť, že bez prilby sa nehrá, keď mužstvo vyhráva o jeden gól dve minúty pred koncom....inak si myslím, že Austriu :D dáme...

Lotyši sú už nejaký rok v sračkách a vyvrcholilo to odchodom Olegsa Znaroksa z repre, to už len čakali, že kedy vypdnú. To isté Nemci, nemajú na striedačke Uwe Kruppa ale káder majú veľmi silný, no a Cortina tam prišiel tušim od reprezentácie Maďarov, tak Nemci sa v rámci trénerského postu vrátili o level späť, i keď mužstvo a jeho kvalita je evidentne vyššia.
renault
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa renault »

begbeee napísal:Tak vymenuj. High-end spomedzi útočníkov majú lepší Rakúšania (Vanek je lepší ako Hossa a Gáborík túto sezónu a z dlhodobejšieho hľadiska je to tiež diskutabilné, myslím, že 8 sezón s 20+ gólmi od 2005 má už okrem Vaneka len Ovečkin) Slovinci (Kopitar, bez diskusie) a Dáni možno tak rovnako ako my a Švajčiarska hviezda Brunner môže byť už o rok-dva oveľa lepšia ako čokoľvek naše v NHL (útok).
Byt v podpriemernom Buffale jednookym kralom nemoze byt tazke,
a porovnavat ho s Hossom to chce silne prasky
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak aby sme sa nechápali zle, verím, že porazíme Rakúsko aj Lotyšsko, ale Vanek je individualita schopná rozhodnúť zápas. U nás sa tomu približuje asi tak Záborský, ale to je európska úroveň, Vanek je svetová.

//autoeditácia príspevku (menej ako pred minútou)
Posledné 3 sezóny:
Hossa 186 71+94 165 vs. Vanek 196 78+97 175

Vidím to ako veľmi podobnú ofenzívnu kvalitu s tým, že Vanek nie je v defenzíve taká hviezda ako Hossa, ale asi nikto od Hossu a Vaneka v repre nečaká, že tam bude primárne brániť. A ako si sám povedal, Vanek nemá ten luxus, že je na lajne s Toewsom alebo na presilovke s Kaneom.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Neviem prečo sa tu trápite porovnávaním týchto 2 hokejistov keď je to úplne nepodstatné teraz, myslím že sú na podobnej úrovni, obaja skvelý hokejisti tak načo niektorého z nich povyšovať nad druhého...ja verím že Rakušanov dáme, majú síce Vaneka ale on nemá v tíme spoluhráčov ktorí sú na jeho úrovni a je to pre neho ťažké, dal síce dva góly ak sa nemýlim ale aj Záborský dal už 3 či sa mi zdá...jednoducho jeden hráč nerobí tím

Inak Jurčina :D hral sezónu vo Fínsku a nevie že nemôže hrať bez prilby :D

A ešte jedna vec ma zaskočila, že Rusi nezobrali na MS Boborovského do brány, mal super sezónu, ťahal Columbus do PO aj keď to nakoniec nevyšlo, bol pripravený prísť ale neoslovili ho, nemôžem si pomôcť ale ja toho Bryzgalova nemusím :/
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Hossa je lepsi z dlhodobeho hladiska, ale jeho vykony pojdu uz iba dole, o par rokov bude uz za zenitom, naproti tomu Vanek ma najlepsie sezony pred sebou.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja sa netrápim obe sú to hviezdy schopné rozhodnúť zápas. My Hossu ale nemáme Rakúšania Vaneka áno a to ich robí nebezpečnými. Nie je to tak dávno, čo som s prosíkom pozerali, či príde na MS okrem Satana ešte niekto...a stačilo, že prišiel on, kľúčové góly a sem-tam sme porazili aj niekoho lepšieho.

Aj na ostatných treba pozerať s rešpektom. Netreba sa ich báť, ale Rakúšanov sme mávali problém poraziť aj bez Vaneka :D
J.O.S.E
King
King

DanielDevil napísal: A ešte jedna vec ma zaskočila, že Rusi nezobrali na MS Boborovského do brány, mal super sezónu, ťahal Columbus do PO aj keď to nakoniec nevyšlo, bol pripravený prísť ale neoslovili ho, nemôžem si pomôcť ale ja toho Bryzgalova nemusím :/
To nevedel vysvetliť Zinnettula Bilyaletdinov ani pred domácimi novinármi, takže mi sa tu sporiť asi tiež nemôžme. Reagoval, že nevie prečo nezobral Bobra, prečo zobral Koschechkina, a nie Barulina a celkovo preferuje Bryzgalova. Vyjadril sa, že chce vidieť ako chyta pred olympiádou, dať mu priestor aby bol Bryzgalov na očiach. Tiež som toho názoru, že Rusov ak tlačí topánka, tak to je brankársky post v čele s Bryzgalovom. Snáď Rusi dajú v každom zápase o gól viac, ako inkasujú, aj včerajší výkon Bryzgalova proti Američanom nebol ten najšťastnejší, ale bol aspoň ofenzívny hokej doplnený množstvom gólov, na ktorých podiel mal aj americký brankár Bishop. :wink:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Canucks sú vonku, Sedinovci teoreticky voľný pre Švédov... a 4. najproduktívnejší hráč Canucks, Jannik Hansen pre Dánov.
J.O.S.E
King
King

Pär Märts údajne nechce viac nikoho zo švédskych hráčov a tým viac Sedinovcov.....Zetterberg vraj odmietol ešte počas turné trénera po zámorí...Švédi sú doteraz frustrovaní, ako im Česi vyfúkli postup do semifinále :D
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Ou, to som nevedel.. Podľa internetu vyzerá že Hansen a Jensen prídu ak ich budú chcieť.
J.O.S.E
King
King

Švédi a Fíni zistili, že mužstvo nabité hviezdami automaticky nevyhráva zápasy....Švédi poletia veľmi rýchlo z turnaja, avšak Fínov by som tipol aj na medailu. :)
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ja som čakal že Fíni budú čierny kôň turnaja ale nehrajú tak dobre ako som čakal, kandidátov na medaile vidím Rusko a Švajčiarsko, Kanadu som nevidel posledný zápas ale proti SWI nehrali dobre, možno sa to ešte zmení...SWE som videl jednu tretinu proti Čechom tam hrali fajn, ale potom to trápenie s Bieloruskom, aspoň čo som počul lebo zápas som nevidel,teraz pozerám Nemcov a akoby proti Rakúsku ani nechceli hrať, je vidieť že MS sú každým rokom viac a viac vyrovnané, kde sú tie časy keď sme Japoncom dávali 12 gólov a podobne...
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Nemci sa poriadne vytrápili s Rakušanmi dnes. Dúfam, že zajtra budeme viesť po 2. tretiny aspoň o 2-3 góly, nech môžeme ušetriť nejaké sily aj na Rakúsko, s ktorým hráme potom len o pár hodín na druhý deň.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Švajčiari nebudú mať medailu, silné mužstvá môžu poraziť (raz), ale nie porážať. Určite nenašli zázračný recept na všetko.
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

no veď uvidíme, keď budú hrať tak ako doteraz, verím že odídu s medailou ale to ukáže až ďalší priebeh turnaja
Napísať odpoveď