dobry vecer,
potreboval by som poradit v stravovani.mam 16 rokov a puberta u mna asi az teraz zacala naplno kedze som zacal jest 3x-4x viac ako doposial.s tym ale prisli aj problemy s priberanim,neni som najstihlejsi a tak mi vdaka mojmu hladu pribudaju kila,nie je to zatial nic extremne,vazil som nejakych 66-67 a teraz sa to pohybuje od 68-70kg.(len pre info meriam cca 178-180cm.)chcel by som vediet ako sa mam spravne stravovat aby som dokazal schudnut(vizualne, je mi jedno co mi pise vaha)a nabrat svaly(zacinam cvicit).absolutne nemam sajnu ohladom tychto veci tak budem za kazdu radu vdacny.upozornujem ze keby som mal na desiatu zjest jablko/banan or whatever tak asi skapem lebo to mna nedokaze nasytit.
vdaka za kazdu radu.
Uprava stravy
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Uprava stravy
Ak sa chceš udržať v "norme" tak jedz ráno, na obed, večer, kľudne desiata aj olovrant, akurát nejedz nič po siedmej, maximálne si daj vývar nejaký, alebo polievku. Zvyšok Ti poradia iní, teda čo konkrétne jesť. Toto čo som Ti napísal ja Ti zabráni v nadmernom a nekontrolovateľnom náraste telesnej hmoty. A pi veľa vody, t.j. máš ~180 cm a 70 kG, do kritickej hranice máš ešte 10 kG smelo, čiže pi tak 2-3 litre v zime, väčšinu doobeda, 3-5 litrov v lete, väčšinu sa snaž doobeda.
Re: Uprava stravy
Heisenberg, co mam v okoli ludi tak si velmi chvalia http://www.martinus.sk/?uItem=100617 . Je to zalozene na tom, ze nezalezi kolko toho jes, ale ake jedla... V knihe je vysvetleny princip (semaforova metoda jedal- potraviny su ako semafor - mozes jest rovnake farby, alebo kombinovat zelene a oranzove potraviny, oraznove a cervene potraviny, ale nesmies jest zelene a cervene potraviny v jednom jedle. V ramci dna mozes jest potraviny vsetkych farieb, takze na ranajky mozes mat kludne oranzovo-zelene potraviny a na obed oranzovo-cervene) aj recepty. Ked jes spraven jedla, mas ich jest naozaj kym nie si najedeny (cim sa Macingova lisi od vacsiny diet a ratania kalorii), pretoze ak si telo pyta, chybaju mu ziviny. A tiez prizvukuje ze treba co najviac obmedzit lepok, cukor (med je zasadite sladidlo, toho mozes kolko chces
) a dbat na spravny pitny rezim.