lupezne prepadnutie svedok?
lupezne prepadnutie svedok?
Zdravim bol som s 2 hlupakmi vypit a dostali skrat vhlave a napadli 2 ludi jeden skoncil v kriakoch a druheho zacali nahanat ja som isiel za nimi nevladal som uz behat tak som tam dosiel pomali a potom isli za jednymclovekom a uz prislo policajne auto zo strachu som zacal utekat aj oni a potom som sa odnich odpojil a isiel som domov pocul som ze ich policia chytila atd a asi sa zacne vysetrovanie. Chcem sa spytat ked som nikomu neublizil a ani nikoho neokradol budem za svedka? Mobil som pocas toho ne al takze som ani nemohol volat policiu mam aj svedka ako som mobil nasiel na 2. Den s kamaratom v lese. Ti dvaja chlapci akoncili v cpz. Budem asi potrebny pri vysetrovani budemsve Alebo budem mat aj problemy??
Re: lupezne prepadnutie svedok?
Závisí, čo povedia obvinení, čo povedia napadnutí, prípadne iní svedkovia. Ak Ťa nikto z nich nebude spomínať, nebudú Ťa volať... ak niekto z nich spomenie, že si tam bol aj Ty, určite Ťa zavolajú minimálne za svedka - či Ti bude hroziť aj niečo viac už bude závisieť od konkrétneho vyšetrovania, ako sa vyvinie.
Inak iba hlupáci chodia piť s hlupákmi...
Inak iba hlupáci chodia piť s hlupákmi...
To máš tak. Pokiaľ si nikoho nebil, nič neukradol, tak ťa nebudú stíhať za tie skutky.
Neprekazenie a neoznámenie zločinu (pokiaľ si to vôbec mohol urobiť) je trestné u zločinov s hornou hranicou trestu najmenej 10 rokov, takže by si ani z tohto nemal byť stíhaný. (U obyčajnej lúpeže je trest 3 až 8 rokov, iba vo vyšších odsekoch je to viac)
Jedine si musíš dať pozor na krivé obvinenie, krivú výpoveď...
Môžeš sa prihlásiť ako svedok, alebo to necháš tak a budeš sa tváriť že kým si pribehol tak sa nič nedialo a teda si nič nevidel.
Nakoniec, o lúpež by išlo len vtedy ak by tá bitka bola s úmyslom krádeže tých vecí. Inak by mohlo ísť o krádež, kde už je trest len do 2 rokov, teda aj 0 ...
Zisti si, či sú tvoji hlúpi priatelia obvinení z trestného činu a potom sa rozhodni čo ďalej.
Neprekazenie a neoznámenie zločinu (pokiaľ si to vôbec mohol urobiť) je trestné u zločinov s hornou hranicou trestu najmenej 10 rokov, takže by si ani z tohto nemal byť stíhaný. (U obyčajnej lúpeže je trest 3 až 8 rokov, iba vo vyšších odsekoch je to viac)
Jedine si musíš dať pozor na krivé obvinenie, krivú výpoveď...
Môžeš sa prihlásiť ako svedok, alebo to necháš tak a budeš sa tváriť že kým si pribehol tak sa nič nedialo a teda si nič nevidel.
Nakoniec, o lúpež by išlo len vtedy ak by tá bitka bola s úmyslom krádeže tých vecí. Inak by mohlo ísť o krádež, kde už je trest len do 2 rokov, teda aj 0 ...
Zisti si, či sú tvoji hlúpi priatelia obvinení z trestného činu a potom sa rozhodni čo ďalej.
uz som nieco zistil nakoniec to nebola ziadna kradez iba bitka ale ja ako som pisal nic som nespravil len oni to kus dokazili a začali zo stresu vraviet ze ma nepoznaju jeden povedal ze byvam tam druhy tam atd ale ja v podstate teraz budem dačo ako svedok aasi a nemohol som urobit lebo som ani mobil pri sebe nemal a bol som rad ze som neskolaboval na ulici z toho behania hore kopcom bol som v totalnom šoku !!! a teraz je taka vec ze oni dvaja vraveli ze sa snimi poriadne ani nepoznam no a ked si ma tam zavolaju policajti a budu sa pytat ze jak dlho sa pozname abo co ? mam povedat ze dlhsie po sa snimi poznam dlhsie ale tak ked to asi poviem tak budu mat oni problemy co ? a ked to nepoviem ja tak budem mat ja problemy co ?