Umyvacka riadu

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

Umyvate riad pred vlozenim do umyvacky riadu?

Ano, umyvam
1
3%
Iba zbezne oplachnem
21
55%
Nie, neumyvam
16
42%

Celkom hlasov: 38

mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Umyvacka riadu

Príspevok od používateľa mirak2 »

tato tema vam bude asi pripadat maximalne dementna, ale hadam sa o tom s mamou, od kedy sme kupili umyvacku riadu
problem: umyvat, ci neumyvat riad pred vlozenim do umyvacky?
v navode je pisane oplachnut - da rozum, ze tam asi nebudem pchat hrniec plny nedojedenych spagiet
moja mama riad najprv poumyva (najarovanou hubkou riadne poumyva, oplachne a da do umyvacky na quick program) - nedokazem jej nijak raz vysvetlit, ze to co robi je turboblbost a ze na to je umyvacka, aby umyvala
ja iba oplachnem teplou vodou fakt najhorsiu spinu, nech tam nedavam aj zvysky jedla a pohodicka aj na quick program, len zriedka sa stane, ze to neumyje a ostane na priboroch alebo tanieroch nejaka viditelna spina...
ako to robite vy?
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Umyvacka riadu

Príspevok od používateľa Michaelo »

Oplachnut a dat do umyvacky. Ak je tam zaschnute jedlo, tak napustit vodou, vyliat, oplachnut a prejst hubkou (nie drhnut).

To co robi ona je blbost, to by ho mohla este jemne prejst hubkou, ususit a odlozit do linky.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Jednoznačne opláchnuť, pretože ak tam zostanú veľké kúsky z jedla, tak ich budeš nachádzať postupne všade tam, kam sa môžu zaseknúť. Úplne zaschnuté riady neumyje ani tá najlepšia umývačka, možno budeš nútený strkať to tam aj na druhýkrát. Teda nie umývať pred vložením, ale opláchnuť/zbaviť sa zvyškov jedla...
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Ja som zvyknutý vždy napríklad špinavý tanier dať do drezu, napustiť ho vodou a nechám ho tam, mama to potom zoberie keď sa toho nahromadí viac a dá to do umývačky.

(inak, ja sa o niečom podobnom doma tiež hádam s mamou, ale ide o sušičku, ona vždy prádlo najprv vyvesí na vešiak a potom ho len 'dosuší' v sušičke, ja by som to najradšej rovno z práčky drbol do sušičky, nie?)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Jasne rovno z pracky do susicky ved nato susicka je. A ak bema clovek 10 rocnu pracku tak dnes z tych pracok to oblecenie ide takmer suche.
pinco
Darca
Darca

Príspevok od používateľa pinco »

mirak, tvoja mama robí jasne hlúposť. Ani nemusíte mať doma umývačku, keďže všetko poumýva ona. Zbytočne míňa dvojnásobne vody. Takisto prostriedku na čistenie. Stačí opláchnuť. Hrubú špinu kľudne len rukou dať dole a strčiť do umývačky.

S tou sušičkou detto.

To je ako keby som pred vysávaním pozbieral najprv viditeľné smeti a potom už len vysávačom pozbieral drobný prach.

Tak ale mame nevysvetlíš, poznám to.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

seth82 napísal:Jednoznačne opláchnuť, pretože ak tam zostanú veľké kúsky z jedla, tak ich budeš nachádzať postupne všade tam, kam sa môžu zaseknúť. Úplne zaschnuté riady neumyje ani tá najlepšia umývačka, možno budeš nútený strkať to tam aj na druhýkrát. Teda nie umývať pred vložením, ale opláchnuť/zbaviť sa zvyškov jedla...
Presne takto to je.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Stačí si položiť otázku, aký význam má umývačka, keď to mama umyje už vopred? Treba si uvedomiť, že ak to umyje, tak jej je umývačka na tri veci, a míňa nie len svoj čas, ale aj náklady za vodu a elektrinu. Do umývačky sa má vložiť špinavý riad, avšak opláchnutý pod horúcou vodou a zbavený kúskov jedla.
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Oplachnut najvacsie zvysky a dat do umyvacky na normalny program, ziadny quick. To by sa mi asi hnusilo.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

mamin argument je, ze riad je krajsie vylesteny z umyvacky alebo co... a ja normalny program nemam :D mam quick, intensive, glass, eco a automat... a tiez sa mame nepaci intensive, lebo strasne dlho trva :D eco je odveci, lebo zohrieva vodu iba na nejakych smiesnych 30-40 stupnov....
no nedohadam sa pravdy, naposledy dokonca zacala do stojanu na pribor davat noz cepelou hore, pretoze vraj ked dam cepelou dole, tak prechadzaju konce cepeli cez ten spodny kosik stojanu a zavadzaju v pohybe umyvaciemu ramenu... meral som to pred nou, 2 cm rozdiel, nie, stale to robi po svojom. a je jej jedno, ze sa na tom clovek moze porezat (s vidlickami sa mi to stalo uz vela krat, nenavidim to)
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

U nás to ani neoplachujeme. Ak tam niečo zostane neumyté (výnimočne), potom to namočím, zoškrabnem, opláchnem a dám znovu do umývačky.

Je to predsa rovnaké ako s práčkou. Tiež je zbytočné veci pred tým prepierať. Max výmimočne nejaké veľmi špinavé...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

netreba nic umyvat, staci zoskrabat zvysky hned po jedle
u nasich to je presne naopak...ak ma foter pristihne ze sa co i len dotknem baterie kvoli oplachnutiu riadu tak hned peni :D
Napísať odpoveď