Starostlivosť o bicykel

O športe...
obuk
Light Expert
Light Expert

Starostlivosť o bicykel

Príspevok od používateľa obuk »

Zdravím nevedeli by ste mi poradiť niekto kto máte cestný bicykel ako sa oň starať ako ho čistiť mazať ako často a pod. Ďakujem.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Starostlivosť o bicykel

Príspevok od používateľa hojko »

A co ta presne zaujima??? Mazem, ked vidim, ze je retaz sucha alebo ked uz vrzga. Ked zmoknem, tak sa ho snazim doma oplachnut hadicou, osusit handrou a ked je cely suchy, tak premazem retaz silikonovym olejom. Urcite na retaz nepouzivaj WD40 a ani na ine veci, lebo je to za par dni vyschnute a akurat sa na to nalepi prach.
obuk
Light Expert
Light Expert

vieš v obchode mi povedali že cca. po každych 100km ju mám čistiť naftou a potom umyť a namazať len ja som ešte nikdy nemal takýto bicykel, tak ani neviem ako ho správne vyčistiť tou naftou a potom umyť, a treba kolesá dofukovať častejšie ako na horskom lebo na ňom som fúkal cca 1x do mesiaca a neviem či to je len pocit tu sa mi zdá že kus sfukujú . to je asi všetko čo mi vŕta v hlave.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

wow, cistit naftou po 100km? este som necistil naftou a to ma uz 700km za sebou a ani nevyzera ze by potrebovala
ja na cestaku mazem vzdy po vyjazde, to je asi jedine co na nom robim, pokial ide vsetko ako ma
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Čiže každých 100km sa musíš zastaviť na pumpe a prečistiť reťaz? :)

Ako píše hojko.. keď je reťaz suchá, treba namazať... a keď už na nej máš maglajz, tak ju prečisti. Ja čistím reťaz podľa okolností.. doma nastriekam nejaký teflónový olej (okrem WDčka) a potom ju handrou vytriem.. a strieknem nanovo olej... na záhrade mávam viac možností a tak to robím precíznejšie... sa mi osvedčilo Codi.. prípadne ak nájdem nejaké riedidlo.

A dofukuješ podľa potreby...
obuk
Light Expert
Light Expert

ok ďakujem za rady to je asi všetko ale ak by vás napadlo niečo čo by som mal o vedieť o starostlivosti a tak, tak budem vďačný za každú informáciu
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

100km a nafta je nezmysel, hlavne, ak niekto najazdi denne 100-200km. To by musel cistit stale. Dajme tomu, ze po 1000km to vycistit, dokonca niekto odporuca rovno menit retaz po 1500km alebo ju minimalne obratit. Pred asi dvomi tyzdnami boli v Lidli cistice retaze, kupil som si dve plechovky, bolo to asi za 1.50 eur a pohoda, krasne to vycistilo, nechal som to uschnut a potom som to namazal silikonovym olejom.

Co sa tyka sfukovania, tak je to individualne, mozno trosicku prepusta ventil, ved napokon ten tlak je uplne iny ako na horskom bicykli. Cestak sa fuka na nejakych 7-9 bar. V porovnani s horskym bicyklom je to uplne niekde inde, ten sa fuka na 1.5-3 bar, v pripade velkych balonov aj viac. Ked ti cestak sfukne o 1 bar, tak to uz je citit. Ked ti sfukne horak o 1 bar, tak si myslis, ze mas defekt :)
Napísať odpoveď