Tera Online - The Exiled Realm of Arborea - "Lineage 2 a ½"
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Tera Online - The Exiled Realm of Arborea - "Lineage 2 a ½"
Čaute,
Čo hovoríte na chystané mmorpg TERA online?
http://www.tera-online.com/
Vzhľadom na to že som roky hrával Lineage 2, trochu Aion a dosť dlho WoWko, už len z videí a z gameplayu mi je jasné že sa bude jednať o mílnik v oblasti MMO. Target systém prejde na realtimový, uvidíme ako to zvládnu herné servery. Ako chuťovku sem dávam trailer spravený 100% z gameplayu:
http://www.uplink.sk/hojo/tera-trailer.mp4
oplatí sa počkať na nastreamovanie, 100%. Tak intenzívne vyzerajúce ingamové boje som ani v mnohých offlinových RPGčkach nezažil.
Čo dodať, Tera nebude WoWkiller - to je isté, ale určite nabúra pevnú základňu fanúšikov WoWka. Tak isto bude odlišná od ostatných MMO vďaka nontarget systému. Bude náročná na HW a viac toho asi nenapíšem. Z tých desiatok videí a previews čo som prečítal a pozrel si viac nedovolím tvrdiť.
Ja osobne som sa zapísal aj do druhého betatestu, teda vyplnil som aplikačný formulár, či ma vyberú to netuším.
Trochu gossipu: Tera online je údajne "ukradnutý" engine bývalými vývojarmi NC Softu od chystaného Lineage 3. Momentálne NC Soft čaká ako sa daná situácia vyvinie a ako sa ľuďom zapáči Tera Online a podľa toho sa zachovajú pri dokončovaní Lineage 3.
edit: video stahujem ku sebe na server, budem ho hosťovať u seba, aby netrebalo čakať na youtube.
Čo hovoríte na chystané mmorpg TERA online?
http://www.tera-online.com/
Vzhľadom na to že som roky hrával Lineage 2, trochu Aion a dosť dlho WoWko, už len z videí a z gameplayu mi je jasné že sa bude jednať o mílnik v oblasti MMO. Target systém prejde na realtimový, uvidíme ako to zvládnu herné servery. Ako chuťovku sem dávam trailer spravený 100% z gameplayu:
http://www.uplink.sk/hojo/tera-trailer.mp4
oplatí sa počkať na nastreamovanie, 100%. Tak intenzívne vyzerajúce ingamové boje som ani v mnohých offlinových RPGčkach nezažil.
Čo dodať, Tera nebude WoWkiller - to je isté, ale určite nabúra pevnú základňu fanúšikov WoWka. Tak isto bude odlišná od ostatných MMO vďaka nontarget systému. Bude náročná na HW a viac toho asi nenapíšem. Z tých desiatok videí a previews čo som prečítal a pozrel si viac nedovolím tvrdiť.
Ja osobne som sa zapísal aj do druhého betatestu, teda vyplnil som aplikačný formulár, či ma vyberú to netuším.
Trochu gossipu: Tera online je údajne "ukradnutý" engine bývalými vývojarmi NC Softu od chystaného Lineage 3. Momentálne NC Soft čaká ako sa daná situácia vyvinie a ako sa ľuďom zapáči Tera Online a podľa toho sa zachovajú pri dokončovaní Lineage 3.
edit: video stahujem ku sebe na server, budem ho hosťovať u seba, aby netrebalo čakať na youtube.
Re: Tera Online - The Exiled Realm of Arborea - "Lineage 2 a ½"
tak ak je hento naozaj Gameplay
... tak je to dychvyrážajúce. Mám taký pocit, že som ani nedýchal
Počujem o tom prvý krát ale vyzerá to brutálne. Asi tiež pokukám nejaké info.
-
uplink
VIP
Som sa prihlásil do betatestu čo by mal byť niekedy v decembri. Je to gameplay, na youtube je kopa videí z gameplayu, stačí mrknúť. Sú aj dve oficiálne, kde prezentujú archera a sorcerresku:
http://www.sector.sk/novinka/56612/tera ... elnika.htm
viac info na sectore. Ako ja som dlhé roky fičal na target systéme a vždy ma hnevalo že vlastne to hrám ako bot. Len dávam do rady skilly, ktoré môj avatar [character] vykoná, ale nebolo v tom nič, čo by vyžadovalo skill. Tak isto aj Lineage 2 je len o tom mať čo najlepší armor a ak ide človek head on pvp a nie ako pk, tak je to len o tom kto v akom poradí postláča skilly a ako komu vyjde povedzme mortal/deathblow, alebo nejaký critical, proste žiadne extra úsilie netreba vyvinúť. Podobne je na tom WoWko, avšak tam je fajn že tam sa dá aspoň skákať a používať prostredie, ale keď príde na kontaktný boj, tak je to opäť len o tom správne použiť a načasovať skilly.
A tu prichádza TERA. Tu treba správne načasovať skilly, namieriť a odpáliť daný spell, alebo útok, samozrejme že pohybujúci a skákajúci cieľ sa ťažko triafa. Takže to bude riadny challenge odpálkovať nepriateľa, alebo niekoho v PvP. Verím že už nebudú hrať až takú rolu levely, ako je to napr práve vo vyšsie spomínanom WoWku, alebo Line, poprípade RO, alebo Ultime, Everqueste a inde. Konečne sa ukáže aj pravý hráčov skill [podobne ako v CS/S, TF/TF2, Q3TA a iné]. Takže je dosť možné že aj keď stretnete lvl 20 sorcku, tak ju ako lvl 12-15 povedzme warrior sundáte, lebo sorcka Vás nebude vedieť trafiť a vy ho umlátite od chrbta. Čo nehrozí ani vo WoWku, ani nikde inde.
http://www.sector.sk/novinka/56612/tera ... elnika.htm
viac info na sectore. Ako ja som dlhé roky fičal na target systéme a vždy ma hnevalo že vlastne to hrám ako bot. Len dávam do rady skilly, ktoré môj avatar [character] vykoná, ale nebolo v tom nič, čo by vyžadovalo skill. Tak isto aj Lineage 2 je len o tom mať čo najlepší armor a ak ide človek head on pvp a nie ako pk, tak je to len o tom kto v akom poradí postláča skilly a ako komu vyjde povedzme mortal/deathblow, alebo nejaký critical, proste žiadne extra úsilie netreba vyvinúť. Podobne je na tom WoWko, avšak tam je fajn že tam sa dá aspoň skákať a používať prostredie, ale keď príde na kontaktný boj, tak je to opäť len o tom správne použiť a načasovať skilly.
A tu prichádza TERA. Tu treba správne načasovať skilly, namieriť a odpáliť daný spell, alebo útok, samozrejme že pohybujúci a skákajúci cieľ sa ťažko triafa. Takže to bude riadny challenge odpálkovať nepriateľa, alebo niekoho v PvP. Verím že už nebudú hrať až takú rolu levely, ako je to napr práve vo vyšsie spomínanom WoWku, alebo Line, poprípade RO, alebo Ultime, Everqueste a inde. Konečne sa ukáže aj pravý hráčov skill [podobne ako v CS/S, TF/TF2, Q3TA a iné]. Takže je dosť možné že aj keď stretnete lvl 20 sorcku, tak ju ako lvl 12-15 povedzme warrior sundáte, lebo sorcka Vás nebude vedieť trafiť a vy ho umlátite od chrbta. Čo nehrozí ani vo WoWku, ani nikde inde.
-
Andr3w
Light Professional
uplink: podla mna to bude nieco podobne ako na styl AoC, hral som to len chvilu ale prave toto sa mi na tom pacilo ze to nebolo len stale o tom istom ale utok sa dal premysliet ci ked sa vsetko spravne postlacalo aj dost dobre vylepsit.
Teru urcite skusim, vyzera to zaujimavo tak snad sa to chyti
Teru urcite skusim, vyzera to zaujimavo tak snad sa to chyti
Polozim vam par otazok nezozerte ma.z googla mi vyslo ze mmorpg je rpg ale multiplayerovka kde hraju naraz tisicky uzivatelov.teraz k otazkam..hra sa musi original kupit.potom musi sa este nieco dalsie platit?nejake mesacne poplatky ze mozem behat po ich servroch alebo za odomykanie itemov? v zivote som mmorpg nehral len parkrat este ako prvak na strednej som mal moznost hladiet ako sa hraje lineage ale viac neviem.dik za zodpovedanie otazok.k tej hre. kvoli tym polonahym ceckanam by som to aj skusil co to je
-
Andr3w
Light Professional
-hra sa nemusi kupit, zalezi od toho o aku mmorpg sa jedna, niektoru staci stiahnut a mozes hrat FREE, inu ako wow, guild wars a pod. musis kupit bud krabicovu verziu alebo to uz ide aj elektronicky
-free vacsinou neplatis aspon nie cas straveny v hre, vacsina free titulov ale v poslednej dobe stavia na to ze ti hru ponuknu zadarmo ale uz nejake tie itemy alebo vylepsenia uz nieco stoja, WoW, AoC, L2 za tie platis mesacne normalne poplatky za cas straveny v hre, cize ako sa pytas aj aj, platis aj za itemy aj za cas, zalezi od konkretnej hry
Ked si ale vyberes nejaku FREE hru tak si ju stiahnes a hras akurat budes o nieco znevyhodneny oproti hracom ktory si nejake tie veci dokupuju
u platenych je to vyrovnane, plati sa len cas a itemy aj ked nejake sa kupit daju nezohravaju velku rolu ako to je v pripade tych FREE
-free vacsinou neplatis aspon nie cas straveny v hre, vacsina free titulov ale v poslednej dobe stavia na to ze ti hru ponuknu zadarmo ale uz nejake tie itemy alebo vylepsenia uz nieco stoja, WoW, AoC, L2 za tie platis mesacne normalne poplatky za cas straveny v hre, cize ako sa pytas aj aj, platis aj za itemy aj za cas, zalezi od konkretnej hry
Ked si ale vyberes nejaku FREE hru tak si ju stiahnes a hras akurat budes o nieco znevyhodneny oproti hracom ktory si nejake tie veci dokupuju
u platenych je to vyrovnane, plati sa len cas a itemy aj ked nejake sa kupit daju nezohravaju velku rolu ako to je v pripade tych FREE
Re: Tera Online - The Exiled Realm of Arborea - "Lineage 2 a
takze som si dnes stiahol teru updater , kedze je uz free to play, updater sa nainstaluje a potom ked ho chcem spustit ziadna reakcia. .. nejaka rada? kde moze byt problem
//autoeditácia príspevku (05 Feb 2013, 17:09)
tera.exe je v procesoch chvilu spustena a potom zmizne ..
btw L2 uz nie je plateny.. podla mna top mmorgp
//autoeditácia príspevku (06 Feb 2013, 13:59)
takze som to spustil a teraz nastal taky problem , ze pri patch progress to ostane stat na 28percentacha a dalej nic
//autoeditácia príspevku (05 Feb 2013, 17:09)
tera.exe je v procesoch chvilu spustena a potom zmizne ..
btw L2 uz nie je plateny.. podla mna top mmorgp
//autoeditácia príspevku (06 Feb 2013, 13:59)
takze som to spustil a teraz nastal taky problem , ze pri patch progress to ostane stat na 28percentacha a dalej nic
-
Royalflush
Guru wannabe
Tak keďže to je už F2P, tak to idem skúsiť, pridá sa niekto? 
takze som to rozbehol uz aj ja , vyzera tu paradne
Ja to chcem tiez skusit ale kym mi to stiahne s mojim pomalym netom....
-
Emkej
Light Professional
hráte to niekto?
-
uplink
VIP
Ja som to hral, ale okrem enginu a atmosféry to nemá čo ponúknuť. Proste je vidieť že BlueHole studios nie sú NC Soft. A Ku Lineage 2. Je zle rozvrhnutý, je to GIGA grindovačka. Aby si človek zahral, tak MUSí za*ebať s hrou 2 roky minimálne. Ako seriózne. Kým si zoženiete R99 zbrane a armor, šperky. Kým ich naenchantujete na maximum, kým si vynechantujete skilly, milión krát Vám rupnú, celé zle. Lineage 2 v poslednej kronike upravili, aby šlo rýchlejšie expiť, ale nič to nemení na fakte že na plnohodnotné hranie potrebujete mať trpaslíka [buffy], hierophanta [buffy], blade dancera [dance], dark elfského buffera [buffy] a elfského buffera [buffy], aby ste mali plný potenciál postavy. Tzn. že ak idete 2-3ja, tak si to jednoducho nezahráte, nehovoriac o tom že bufferov, síce majú druhú formu, ale viacmenej treba ťahať. Je to proste zle spravená hra. V každom MMORPG by ste mali vedieť dosiahnuť po mesiaci [čistý playtime čiže troch-štyroch mesiacoch normálnych] TOP, aby ste sa mohli zabávať na olympiáde, PvP turnajoch, arénach a neviem kde všade. Ináč je to nedoriešené. Lineage 2 je taký LEN na neoficiálnych serveroch. Tam sa za ten mesiac-dva dáte na slušnú úroveň a v treťom a štvrtom mesiaci si na*ebete elementy do zbraní a armorov a ste TOPka a môžete ísť na oly s armorom aspoň +6 [vtedy sa zvyšujú bonusy] a zbraňou +16-20 [podľa normálneho nastavenia serveru a samozrejme bez divine scrollov, to je podvod] a skilly máte na +10.
-
Emkej
Light Professional
ja som myslel teru
nie L2
-
uplink
VIP
Ja som to hral, ale okrem enginu a atmosféry to nemá čo ponúknuť. Proste je vidieť že BlueHole studios nie sú NC Soft. zvyšok je porovnanie s Lineage 2. Jednoducho je to zlá hra, zdĺhavá, preľudnená, nudná, questy sú repetitívne, choď, zabi, prines, urob. Raidy sú nudné, nie je to to čo to malo byť.
-
Kok
Light Professional
akurat to stahujem tak potom podam nejake info
možno taká hlúpa otázka ale našiel som 2 stránky http://tera-europe.com/en/home.html a http://tera.enmasse.com/ z každej je iní klient alebo je to jedno z kade stiahnem ? resp. z kade ste sťahoval Vy ? 
jou dik to som teda stiahol, ide to bez problémov, až na to že niekedy nevidím ľudí čo mám v skupine 
-
Emkej
Light Professional
asi nieste v rovnakom channely