ALU + Pneu
-
Sphinx
Addict
- Kontaktovať používateľa:
ALU + Pneu
zdravim potreboval by som poradit nakolko som si nie isty, chcem prezut auto na letne pneu a musim kupit disky+nove pneu na Renault Laguna Grandtour III (2009) 2.0dci 110kw
teraz tam mam 215/55/r17 na oigo diskoch a chcem tam nahodit
http://www.miral.sk/product/hrs-h-412-silver-3434/ + http://www.pneueu.sk/produkt/27850-bravuris-2 pripadne nieco v tom rozmere z ich ponuky do 60€ za kus no neviem ci je to dobra kombinacia ci bude sediet guma na alu ak by mal niekto skusenost alebo vedel poradit bol by som vdacny
teraz tam mam 215/55/r17 na oigo diskoch a chcem tam nahodit
http://www.miral.sk/product/hrs-h-412-silver-3434/ + http://www.pneueu.sk/produkt/27850-bravuris-2 pripadne nieco v tom rozmere z ich ponuky do 60€ za kus no neviem ci je to dobra kombinacia ci bude sediet guma na alu ak by mal niekto skusenost alebo vedel poradit bol by som vdacny
Re: ALU + Pneu
" vyrábané na Taiwane." na nase cesty? Nebojis sa?
A Barum bravuris su za tie peniaze skvele pneu toho by som sa neobaval
A Barum bravuris su za tie peniaze skvele pneu toho by som sa neobaval
-
RATZINGER666
Darca
HRS disky? to pocujem prvy krat... to su nejake kopie HRE?
disk je iba 7 palcovy, to je tak akurat na tu 205ku gumu... sediet budu urcite... ale bravuriusy by som asi urcite nebral, iked otazka je, ci v tom rozmere a s tym rozpoctom zozenies nieco lepsie... a tie disky tiez nebudu ziadna vyhra... v podstate si si zvolil to najlacnejsie, co sa da zohnat a tak to aj zhruba bude vyzerat...
preco chces iny rozmer pneu? mas ich zapisane v TP?
disk je iba 7 palcovy, to je tak akurat na tu 205ku gumu... sediet budu urcite... ale bravuriusy by som asi urcite nebral, iked otazka je, ci v tom rozmere a s tym rozpoctom zozenies nieco lepsie... a tie disky tiez nebudu ziadna vyhra... v podstate si si zvolil to najlacnejsie, co sa da zohnat a tak to aj zhruba bude vyzerat...
preco chces iny rozmer pneu? mas ich zapisane v TP?
-
Sphinx
Addict
zvolil som rezim slovenske cesty = nevrazat do drahych kolies .. ak vydrzia 2 sezony tak splnili ucel vela nenajazdim nakolko jazdim na sluzobnom cize vrazat 120+ za alu a pneu je vela ,rozmer chcem iny koli cene gum , -+ 50€ na jednej
-
RATZINGER666
Darca
uz len prave kvoli tym cestam by som volil nieco lepsie... uvidis na jar, ked budes tu blatovu zliatinu vyvazovat... dva roky to snad vydrzi...
no inak Ti poradit neviem... zozen jazdene plechace a daj si tam poriadne gumy, ked chces setrit...
no inak Ti poradit neviem... zozen jazdene plechace a daj si tam poriadne gumy, ked chces setrit...
zle uvazujes staci ti jedna solidnejsia a zhanas novy disk lebo tie blatove sracky ti odmietnu aj opravit pretoze prekalenim sa material stane este krehsi.
Ak nechceš vrážať do kolies tak sériové plecháče a barum gumy mozem len odporučiť.
-
Sphinx
Addict
Plech nechcem... na take auto ohavu dat bol by hriech, obzriem nieco znackove
Pekná puklica nie je špatná 
Pokiaľ ten rozmer nemáš zapísaný v TP, ani ho nekupuj. Ak neplánuješ zapísanie toho rozmeru do TP, tak sa ti to môže vypomstiť. Neprejdeš cez STK, ak máš na aute iný rozmer pneumatík ako máš zapísané v TP. Taktiež sa môže stať, že natrafíš na policajta, ktorému nebudeš sympatický a môže sa stať, že ti bude chcieť znepríjemniť deň. Ak už chceš ušetriť, tak kúp jazdené disky alebo kúp iba pneumatiky v tom rozmere ako máš teraz a nechaj to len prezuť.
S STK suhlas ale policajt ti uz moze vyliezt na hrb v tomto pripade, v malom TP /karticke/ uz rozmery gum a kolies niesu takze v zasade na mieste ti nedokaze skontrolovat ci mas dobre obutie.Noobsz DJ napísal:Pokiaľ ten rozmer nemáš zapísaný v TP, ani ho nekupuj. Ak neplánuješ zapísanie toho rozmeru do TP, tak sa ti to môže vypomstiť. Neprejdeš cez STK, ak máš na aute iný rozmer pneumatík ako máš zapísané v TP. Taktiež sa môže stať, že natrafíš na policajta, ktorému nebudeš sympatický a môže sa stať, že ti bude chcieť znepríjemniť deň. Ak už chceš ušetriť, tak kúp jazdené disky alebo kúp iba pneumatiky v tom rozmere ako máš teraz a nechaj to len prezuť.
Pred STK by si musel raz za 2 roky dojst na druhom obuti, to je jedine co by asi prekazalo avsak ak mas sikovnych znamych nemusis ani to.
Este jedna vec je tu vela ludi tvrdi ze poistovne z toho saleju, ja mam sice opacnu skusenost ale tak mozne to je ze by z toho bol problem.
Policajt si to môže overiť ak by veľmi chcel. A ku tým poisťovniam. Pokiaľ by sa stala nehoda a mal by aute nahodený iný rozmer ako je zapísaný v TP, bude to pre poisťovňu iba plus. Nebudú ti musieť vyplatiť ani cent z poistky nakoľko si nemal auto v spôsobilom technickom stave. Takých prípadov je na internete požehnane. Preto by som radšej nedával iný rozmer pneumatík na auto, ako je v TP zapísané. Ale to je už jeho vec, ako si spraví.
Ktora STK kontroluje kolesa na aute? Este som sa s tym nestretol.
Pojazdná 
Napríklad u nás v meste kontrolujú technici dokonca aj rozmer pneumatík. Brat mal zapísaný vo veľkom TP rozmer pneumatík pre 15" disky a rozmer alternatívnych diskov 17", pri ktorých vôbec nebol napísaný rozmer pneumatík. Tak mu ten rozmer zapísali policajti a bolo to podľa nich v poriadku. Na tých 17" diskoch išiel na STK a povedali mu, ž neprejde, nakoľko nemá v TP zapísaný ten daný rozmer pneumatík, ktorý na tých diskoch bol.heker napísal:Ktora STK kontroluje kolesa na aute? Este som sa s tym nestretol.
Rozmer diskov a pneu zapisuje obvodny urad pre cestnu dopravu a pozemne komunikacie, ci ako sa to presne vola a pri zmene sa robi este novy technicak u policajtov. Ako je mozne, ze ak to mal zapisane, tak mal problem na STK?
To nevadi, raz sa strenesheker napísal:Ktora STK kontroluje kolesa na aute? Este som sa s tym nestretol.
STK v prvom rade kontroluje ci vozidlo koresponduje s udajmi v TP
E: nijako, z diskusie vychadza ze to zapisane nema
E2: rozmery zapisuju policajti do TP
Heker ma pravdu, kolesa zapisuju na Obvodnom urade - http://www.centrumkolies.sk/rady/o-kole ... -preukazu/
U policajtov sa uz len meni TP, ak je to potrebne.
U policajtov sa uz len meni TP, ak je to potrebne.
Brat si v tej dobe prepisoval auto na seba a policajti mu nechali zapísaný iba rozmer disku. Rozmer pneumatík ku nemu nebol zapísaný. A kvôli tomu neprešiel cez STK, lebo nemal na aute pneumatiky, ktorých rozmer je zapísaný v TP. Vôbec ich nezaujímalo, že disky v TP zapísané má, ale pneumatiky nie. Proste ho nepustili a bolo. Musel prísť na novú kontrolu na diskoch s pneumatikami, ktorú sú zapísané v TP.