Voda vs. Vzduch (CPU)
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Voda vs. Vzduch (CPU)
Hmm, vodu na X4 965? Trochu overkill, nie? NH-D14 all the way, ak mávaš v lete doma horúčavy, tak to bude trpieť rovnako ako voda, musel by si mať celý systém. A pri všetkej úcte, ale do X4 965 sa určite neoplatí ivenstovať viac ako NH-D14, aj to je moc. Ja by som mu dal max NH-U12P SE2, alebo ten nový 120mm chladič od Noctuy, či 140 či čo je to za koťuhu.
-
Clean_Up
Professional
uplink » Áno, do istej miery máš pravdu, je to trochu prehnané, ale momentálne mám boxový, ten chcem vymeniť a preto hladám niečo poriadne, aj keď možno na tento CPU trochu prehnané, ale nevadí. Chcem preto výkonnejší, aby mi vydržal ešte aspoň dva ďalšie procesory, ktoré budem mať po 965.
Lebo nechcem kupovať stále s výkonnejším CPU aj výkonnejší chladič. 
-
uplink
VIP
Tak si kúp Gelid Tranquillo rev. 2 hm? Moc OC nedá, ale OCovať ten CPU je trochu zcestné, keď akékoľvek nové AMD ho rozmláti na maderu v jeho bývalej cenovej.
-
dobi235
Light Professional
ja som zas pocul/cital ze na tych corsairoch pumpa casto vydava divne zvuky ze "vrndží" a pod..
-
Michaelo
Hardcore addict
To sa stáva často na všetkých pumpách ak tam máš vzduch. Mne to síce vôbec nespravila, ale väčšina ľudí ktorým to robila, stačilo trochu potrepať s hadičkami a pumpou aby vyšiel vzduch, alebo jej ubrali voltáž (pumpa potrebuje max 12.0V, no niektoré vetvy dávajú až 12.1V a to je na tú pumpu priveľa).
Btw.: podľa mňa 1 z 1000 kusov nie je často. Hlavne keď vieš čím to je, a že sa to dá do 5 minút opraviť.
Btw.: podľa mňa 1 z 1000 kusov nie je často. Hlavne keď vieš čím to je, a že sa to dá do 5 minút opraviť.
-
dobi235
Light Professional
tak to uz neviem ale cca rok aj nieco dozadu som tiez nad tym rozmyslal ale nakoniec som zobra noctuu a nelutujem
ale zase chce niekto viac taktovat tak by som isiel asi do vody 
pokial ide cloveku nielen o chladiaci vykon ale aj hlucnost, tak menej ako http://www.alza.sk/corsair-cooling-hydr ... .htm#popis nebrat. Tie najednoduchsie vodniky su neefektivne a pri OC nestihaju.
-
MichalkoOo
Zablokovaný
prečo minimálne h110? :O H100 má rovnaký chladiaci výkon len iné fany.
-
Michaelo
Hardcore addict
No, lebo tie fany pri H100 sú hlučné. Mám tam NOCTUA NF-F12 PWM a aj tie sú na stredných otáčkach hlučné.
Ale samozrejme, stačí v pohode H100, aj H90 je dobrá, ak nemá niekto hore slot na radiátor.
Btw.: Tuto je video porovnanie H100 a H100i. Vyzerá to tak že H100i je o dosť lepšia, a ak má niekto hlučnú H100, môže ju vymeniť za H100i s doplatkom.
Škoda že môj je pomerne tichý, hneď by som menil (viem že H100i mala zo začiatku problémy so SW, no už sú fixnuté).
Ale samozrejme, stačí v pohode H100, aj H90 je dobrá, ak nemá niekto hore slot na radiátor.
Btw.: Tuto je video porovnanie H100 a H100i. Vyzerá to tak že H100i je o dosť lepšia, a ak má niekto hlučnú H100, môže ju vymeniť za H100i s doplatkom.
Škoda že môj je pomerne tichý, hneď by som menil (viem že H100i mala zo začiatku problémy so SW, no už sú fixnuté).
-
MichalkoOo
Zablokovaný
fany sa tam dajú hodiť arctic F12.. Jeden stojí 5€
taketo zjednodusene systemy sa nemozu vyrovnat plnohodnotnemu vodnikovy. Pokial chce niekto chladit nejaky z hladiska tepelneho vyzarovania nenarocny procak na defaultnych frekvenciach-tak ok/ale to zase cele straca potom zmysel/. V pripade vecsieho OC ale bude sklamany. Prave som namontoval H110 na FX8320. Fany nie su zle, ale nakolko idu na 1500ot tak hucia ako vysavac. Tak som ich vymenil za ine ktore maju iba 800ot. lenze tym potencial na razantnejsie OC hned zmizol.
Nehovoriac o tom, ze cerpadlo dost pocut a citim sa trochu ako pri vodopade. V podstate sklamanie za dost penazi.. Komu nevadi hluk s fanov, tak ten s tym uchladi vela,kto chce ticho a vykon zaroven, tak ten nech ide do profi rieseni.
Nehovoriac o tom, ze cerpadlo dost pocut a citim sa trochu ako pri vodopade. V podstate sklamanie za dost penazi.. Komu nevadi hluk s fanov, tak ten s tym uchladi vela,kto chce ticho a vykon zaroven, tak ten nech ide do profi rieseni.
-
Michaelo
Hardcore addict
Ak ti hučí pumpa, skús s tým trochu potriasť, či tam nie je trochu vzduchu. Ak neprestane, tak reklamovať samozrejme.
Btw.: zapojil si ho vôbec do USB? Vieš že to má SW na kompletné ovládanie chladiča aj fanov priamo cez SW, že?
Btw.: zapojil si ho vôbec do USB? Vieš že to má SW na kompletné ovládanie chladiča aj fanov priamo cez SW, že?
pokial viem tak usb a soft ma iba H110i a ja mam H110. Ale nic by to aj tak nemenilo na podstate ze s takym malim radiatorom sa neda robit velke oc s tym aby to bolo aj tiche. Plnohodnotny vodnik ale zase zacina niekde na 300€ a to uz sa vecsine ludi neoplati kupovat. apropo ta pumpa zase az tak hrozne nehuci,ale pre niekoho kto ma rad ticho je to aj tak dost rusive.btw nekupi niekto http://www.alza.sk/scythe-mugen-3-pcgh- ... 341886.htm bez fanov?
stary je skoro presne 4mesiace,cena dohodou