Chemia syntéza
Chemia syntéza
Zdravím, môže mi niekto povedať ako napríklad vyrábajú tie Research chemicals z ktorých sa vlastne vyrábali drogy v crazy shopoch? Na jednom videu kde rozprával vyučujúci z Farmaceut. fakulty v BA hovoril že to zvládne vyrobiť človek s štredoskolskou chémiou
Re: Chemia syntéza
slzny plyn ako bromaceton sa da doma spravit s trochou znalosti a tak isto prakticky na kolene vyrobis ak mas ingrediencie metamfetamin. Zohnat ingrediencie na vyrobu trinitrotoluenu je tiez malickost ale to uz by som bez spravnej aparatury urcite neskusal ale mas toho plny internet ale ako ked uz nieco take chces skusat tak vela veci vyzaduje aspon ake take znalosti alebo su nelegalne.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Chemia syntéza
Esenciálne je dodržovanie technologického postupu, čistoty a disciplíny. Žiadne také že "kávová lyžička = 10g"... váhy, teplomer, dostatok skla a mať aj ponatie o technológii, počítať molové množstvá a vzorčeky je síce pekné ale niekedy je to vzdialené praxi, mnoho procesov prebieha v nadbytku nejakej zúčastnenej látky, lebo koncentrácie a kvalita dostupných surovín kolíše.
Ako príklad, kúpil som peroxid 30% a HCl 30% každý od iného výrobcu ... a samozrejme sa od seba líšili aj keď etikety sľubovali to isté.
A čpavková voda, no nazdar, tam tie percentá sú rozlietané a etiketa je klamstvom.
Jo a pH meter vie tiež uľahčiť život, stojí to pár korún na eBay.
Ako príklad, kúpil som peroxid 30% a HCl 30% každý od iného výrobcu ... a samozrejme sa od seba líšili aj keď etikety sľubovali to isté.
A čpavková voda, no nazdar, tam tie percentá sú rozlietané a etiketa je klamstvom.
Jo a pH meter vie tiež uľahčiť život, stojí to pár korún na eBay.