HTC One S

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

HTC One S

Príspevok od používateľa brm »

Nenechal som na seba dlho čakať a zakladám túto tému k HTC One S.. keďže mám niekoľko začiatočníckych - časom snáď aj pokročilejších otázok k tomuto telefónu.

Včera večer som chcel mobil pripojiť k PC, aby som si stiahol nejaké fotky do PC a natrafil som na jeden dosť nepríjemný problém. Čo som mal pár krát v rukách Android, stále, ak som ho pripojil k PC, buď sa ma pýtalo, či sa má zobraziť ako disk, či synchronizovať alebo iba nabíjať... prípadne sa dali tieto veci nastaviť v Nastaveniach. Lenže ak pripojím One S k PC, vyhodí mi hore v oznamovacej časti ikonku, že USB pripojené, taktiež mi spočiatku vypisovalo, že aj USB ladenie spustené (načo je to ladenie dobré?)... a v PC sa mi otvorila zložka s nejakým malým diskom, z ktorého chce inštalovať HTC Sync Manager. Lenže ja som chcel telefón pripojiť ako disk. Preto som šiel do Nastavení.... lenže nikde v nastaveniach som nenašiel položku Pripojiť k PC.

Skúsil som pozrieť web, zistil som, že po aktualizácii telefónu na JB má s týmto mnoho ľudí problém. Niektorým pomohlo odinštalovanie HTC Sync Managera a nahodenie HTC Sync - mne nepomohlo. Niekoľkým pomohlo zmena nastavenia USB siete (zdieľať Internet do mobilu, z mobilu atď), mne nepomohlo. Jediný spôsob, ako sa dostať na internú pamäť telefónu je cez Počítač - Prenosné zariadenia - HTC One S, čo je však dosť nepraktické, keďže som zvyknutý pracovať s Total Commanderom.

Má s týmto niekto skúsenosť? Ako dostať do Nastavení bežnú voľbu na Pripojenie k PC? Ako dostať internú pamäť telefónu ako disk v Total Commanderi?

Skúšané na dvoch PC s Windows 7 64b, Android 4.1.1 (od výroby), HTC Sense 4+, Číslo softwaru 3.19.401.101 (včera stiahlo aktualizáciu), HTC SDK API 4.65

Môj ďalší "to do list" k One S:
- presun Kontaktov z E52 a WM 6.1 - splnené :D
- presun sms z E52 a WM 6.1 - splnené :D

Ak niekto bude potrebovať pomoc s importom smsiek:
smsky z Nokie do Androidu: http://www.simail.si/nokia2androidsms/
smsky z WM 6.1 do Androidu: http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1023510
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Re: HTC One S

Príspevok od používateľa CheZteR »

usb ladenie vypni
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Mne po pripojení nájde telefón v tento počítači, normálne mi tam naskočí ďalšia zložka H alebo aká a môžem veselo presúvať, no v Total Comannderi mi ho neukazuje. Cez TC to robím pravým klikom na zložku ktorú chcem poslať, vyberiem odoslať, a keď je mobil pripojený tak tam je kolonka s mojím mobilom a kliknem na ňu.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

brm - kontakty z oboch zariadení vyexportuj do .csv-čiek, naimportuj do gmailu [google contacts] a o zvyšok sa postará mobil, resp. keď mu zapneš synchronizáciu kontaktov.

Na tie smsky som do dnešného dňa nedošiel, tak ak niekto poradí, budem tiež happy.

P.S.: HTC popdporuje export smsiek, do vlastných zariadení, čo je geniálne. Ostatné mobily to nemajú až také easy, mimo starých Nokií.
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

Ak myslis klasicky mass storage, tak to android jelly bean uz nepodporuje. Subory prenesies iba cez mtp. Jedina moznost, by bol downgrade na ics. Kontakty ako pise uplink, exportuj do .csv a hod do outlooku alebo gmailu a sync. Btw: mass storage nepodporuje ani desire x, onex atd. Vsetko s jb.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Na tie sms by nesla appka mobiledit na pc ktora je na trhu uz niekolko rokov?
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Mne ale na One X mass storage ide. Po pripojení mi v Tento počítači naskočí ikona Htc One X a po otvorení vidím všetke súbory čo mám v mobile.
brm
Darca
Darca

Aha.. tak to ma strašne sklamala absencia Mass storagu. Dúfam, že čoskoro príde minimálne nejaká appka, ktorá ten Mass storage bude opäť podporovať. Čiže tým pádom ani vy nemáte v nastaveniach tú voľbu Pripojiť k PC.. že či synchronizovať alebo disk alebo iba nabíjať?

Lukas9206.. toto čo popisuješ ide aj mne.. ale to mám iba v Tento počítač... ale ja to chcem mať ako nejaký USB disk s priradeným písmenkom.. aj v Total Commanderi. Možno sa bude dať do TC nejaký plugin.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

skusal si vypnut to usb ladenie? ak to mam zaskrtnute na ics tak mi mass storage nejde
brm
Darca
Darca

Áno, to ladenie som vypol a aj tak nejde... to bude tým upgradom na JB.... teraz pozerám ďalšie fóre, všade na to nadávajú..... krok späť, praktiky ako v iOS.. čo je aj pravda.

Inak ak zapnem ladenie, objaví sa mi jeden disk, ale ten je taký malý a je na ňom iba inštalačka HTC Sync managera... a nie je možné tam ani nič zapisovať.
Walky
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Walky »

lukas9206: to co popisujes je MTP a nie USB mass storage
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

co sa tyka sms tak ja som siel s e52 na huawei sonic a sms som v pohode prekopcil cez daku freeware appku blbsie je ze neviem aku, to su 3 roky dozadu :D ale ide to a lahko :DDDD kontakty som sprcol cez nokia manazera a tam som dal vyrobit vcs a tie som nakopcil do huaweiu :))) moc som nepomohol viem ale islo to :D
brm
Darca
Darca

Presun kontaktov a sms som ešte veľmi neriešil, akurát ako som už písal inde, včera som to chcel presunúť prostredníctvom aplikácie na presun údajov, čo už má One S priamo v sebe.. no Xperia X1 mi chcela presunúť iba Kontakty a aj to pri 10% padlo... a E52ku ani nechcelo spárovať, že nepodporuje. Dnes sa tomu hádam viac povenujem. Ale dík za info, že to ide... skúsim aj ten MobilEdit, mám ho doma inštalnutý..

:)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

neveim nazov ale ted ma napadlo bola to daka somarina ktora sluzila na zalohu sms s tym ze bola vydana aj pre symbian aj pre android cize vystupny format bol ten isty

kukni toto tvari sa to funkcne neskusal som ale
http://www.phone-transfer.com/
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Za robotu na hodinu zaplatí 35 eur? Hmm, to mi moc nevonia. Keby to bolo za 5 evri, nepoviem.
brm
Darca
Darca

Kontakty presunuté - staré mobily zosynchronizované s Outlookom, následný export kontaktov do .csv a import do gmailu. Akurát mám tam teraz veľký bordel a ak som mal pri niektorých kontaktoch viac čísiel, nie vždy mi skopírovalo úplne všetky čísla!!! Idem si to prekontrolovať a porobiť poriadok...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Gmail má hľadanie duplikátov. Najprv si to poupravuj tam a potom to naimportuj do HTCčka.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:Za robotu na hodinu zaplatí 35 eur? Hmm, to mi moc nevonia. Keby to bolo za 5 evri, nepoviem.
sak sa treba zahrat na jacka sparova :-D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Yarrr :-)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Vysvetlite mi niekto tu debatu o eurach nejak som to nepochopil a to som uz precital vsetky prispevky :D
Napísať odpoveď