Kúpa bicykla

O športe...
CheZteR
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa bicykla

Príspevok od používateľa CheZteR »

http://cykloabc.sk/index.php?lid=2595
co tento? preco je taky lacny?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Pretoze je to horsky bicykel s Acera sadou. Da sa povedat, ze je to taka najnizsia pouzitelna sada.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a na bezne jazdenie po asfaltkach? :? co ine ak nie toto "najlacnejsie pouzitelne"
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Na bezne jadenie to postaci, nemusel by to byt zla kupa.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Chcel by som si kupit nejaky MTB na vikendove bicyklovanie. Bicykel som mal uz velmi davno (admiral kid rider :D) a predpokladam, ze sa odvtedy vela veci zmenilo. Byvam pri kuchajde a teda mam relativne kusok Kamzik a okolite lesy, kde by som chodil asi najcastejsie. Sem tam by som sa mozno vybral na hradzu, pripadne aj niekam smer rakusko. Na co sa mam zamerat pri kupe? Mam 185 cm, aka velkost je pre mna vhodna? 22", 24"? Kedze neplanujem nejako casto bikovat, tak je rozopocet do +- 400 s tym, ze by som chcel v ramci ceny aj rohy, pripadne nejake ine prislusenstvo, ktore by sa mi mohlo potencialne hodit (tachometer, pumpa, svetlo? netusim). Nejake napady?

Btw urcite chcem MTB aj ked budem chodit aj po ceste (nemam problem si poslapat)..
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

TommyHot.. konkrétny model Ti neporadím, poradím Ti však obehať všetky obchody s bicyklami v Tvojom okolí... obchodom typu Tesco, Hypernova, Carrefour, Billa sa vyhni... ideálne je navštíviť nejaký čisto cyklistický obchod typu Kaktus bike a podobne... prípadne môžeš pozrieť niečo v Exisporte, Intersporte... ale v BA určite máte dosť cyklistických obchodov. Veľkosť rámu by som tipoval na 22", ale závisí to nie len od Tvojej výšky, ale aj od samotnej geometrie rámu. Ja mám napr. 182cm a bike 19"ku.. pretože Merida má (vtedy mala) trochu iné číslovanie. Čiže bolo by vhodné si ten bike vyskúšať, ako sa Ti sedí. Doporučujem Ti pozrieť hlavne nejaké minuloročné modely, ktoré budú určite lacnejšie a čo sa týka funkčnosti takmer identické ako tohtoročné modely. Takto si vytipuj pár modelov, ktoré by sa Ti pozdávali a hoď ich sem.

Rohy by mala mať väčšina bikov.. tachometer ok, pumpa ok, svetlo - ak budeš jazdiť aj po zotmení, určite ber... ostatné... možno nejaká kapsička pod sedlo a do nej nejakú sadu kľúčov, sadu na opravu defektov, prípadne rovno náhradnú dušu.... ďalej asi budeš potrebovať dokúpiť košík a fľašu na vodu.

:)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

No mam tu v koloseu nejaky shop (http://www.bicykle-pp.sk/) s obrovskym vyberom, ale vraj je to tam trochu drahsie, neviem co je na tom pravdy, kedze ceny bikov mi vobec nic nehovoria. A asi neodporucas kupovat bike len cisto cez net? Neznasam skusanie a nakupovanie...
brm
Darca
Darca

Cez net si ho môžeš kúpiť, ale ideálne by bolo, aby si si ho predtým niekde naživo vyskúšal, či sa ti na ňom bude dobre sedieť - či je správna veľkosť. Ak Ti nesadne, pôjdeš ho na poštu poslať naspäť? Si vyber niečo v kamennom obchode a potom pobehaj internetové obchody, kde ich predávajú najlacnejšie.

Ten link.. Author, Cannondale, Scott, Merida, GT.. týmito značkami neurobíš chybu, čo sa týka kvality. Asi najlacnejšie budú Author, Merida.. potom GT.. a Scott Cannondale bude nahodená vyššia cena.. si myslím.

matki
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa matki »

Ja naopak odporucam kupovat cez net. Sam som si tak pred rokom kupit z bike-discount.de. Sice som si vtedy pomerne dlho pockal na expediciu, lebo som kupoval na zaciatku sezony, ale teraz by to uz nemal byt problem. Ked ho uz ale poslali, za par dni som ho mal doma, perfektne zabaleny. Rovnako ceny su neporovnatelne.
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

Nojo, cenovo je urcite lepsi net, ale ak netrafis velkost, pripadne ti nebude sediet celkovo geometria... Posielat to znova spät, nedajboze do zahranicia, to uz sa ti pekne predrazi..

Tiez radim to, co brm, tj. v kamennom obchode pokukat, vyskusat a potom si prezriet ceny na internete.
mastermind
VIP
VIP

Príspevok od používateľa mastermind »

matki napísal:Ja naopak odporucam kupovat cez net. Sam som si tak pred rokom kupit z bike-discount.de. Sice som si vtedy pomerne dlho pockal na expediciu, lebo som kupoval na zaciatku sezony, ale teraz by to uz nemal byt problem. Ked ho uz ale poslali, za par dni som ho mal doma, perfektne zabaleny. Rovnako ceny su neporovnatelne.
Co ti ja viem. Pozrel som tu stranku a ceny Merida bikov boli odporucane ceny pre koncove obchody.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tak nakoniec som si kupil v tom obchode v koloseu Scott Aspect 50. Aj s prislusenstvom (rohy, kosik, flaska, taska, nahradna dusa, zhadzovaky na plast, dvojcestna pumpa) ma stal 427 po zjednanej zlave.
Prílohy
2013-05-15 17.39.37.jpg
Kufor
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Kufor »

http://www.coolbike.sk/produkt/scott-as ... 12-m-modra + prislusenstvo z Lidlu :)

Ale vyzera pekne, nech dlho vydrzi ;)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

V tom obchode po zlave vysiel tiez na tak isto a hlavne som si ho mal moznost aj vyskusat a sedi mi uplne perfektne. Navyse mam obchod hned pod barakom, takze aj pripadny servis sa mi bude riesit uplne pohodlne. Dik, snad vydrzi :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Ahojte,

Prosím Vás, dnes som si doniesol domov nový bike. Chcel by som sa opýtať, je nejaká "hyper" aplikácia na android, ktorá mi bude merať kilometre, vzdialenosť akú som prešiel, priemernú, maximálnu a minimálnu rýchlosť, etc? Niečo ako má nike run pre iPhone a iPod?

Ďakujem za Vaše rady!
krankenwagen
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krankenwagen »

Nike+ running je aj pre Android, ak by si chcel prave to: https://play.google.com/store/apps/deta ... sgps&hl=sk

//isteho casu som pouzival tuto: https://play.google.com/store/apps/deta ... com.strava
Nemal som jej co vytknut, splna vsetko.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

krankenwagen - ďakujem. No, neviem či potiahne nike run aj bicykel, ako technicky áno, ale či má na to uspôsobené premenné. Viem len že ho má kamoš čo beháva triathlony, ironmanov a podobné veci. Vyskúšam tú Tvoju appku, ďakujem za tip, K :plus:

http://micoach.adidas.com/#!/mobile

toto som tiež vygooglil, máte s tým niekto skúsenosti?

Akurát som prečítal dve mini recky, tak ten Strava Cycling vyzerá byť top, ďakujem ešte raz, idem do toho.
johny29
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa johny29 »

Ja pouzivam:
Endomondo - s premium uctom na webe mas celkom slusne statistiky
Strava - pouzivam len na kopce,porovnavas si vykon na segmentoch.
Endomondo ma oproti Strave presnejsie nastupane metre a auto pause.
brm
Darca
Darca

Ja tiež teraz od kúpy nového mobilu začal používať Endomondo.. aj vo free verzii sú celkom pekné štatistiky.
A potom je ešte Sports Tracker, ale ten som ešte nestihol vyskúšať vzhľadom na počasie a zdravotné problémy.

uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Hehe, ďakujem chalani, každému K+. Teraz ste mi poplietli hlavu :D...už mám na mobile tú "Stravu", tak uvidím čo to dá. V podstate potrebujem len koľko som zašiel, priemernú rýchlosť, keď budem mať Zephyr, tak spálené kcal a to je tak asi všetko. Len aby som mohol potom večer onanovať nad číselkami, maximálka, priemerka a tak. Nič extra :) a nech to nejako vyzerá.

Tak brmov výstup z jeho behu ma presvedčil, idem do endomonda. A ročne je to 20 dolárov, to je lepšie ako Strava, tá je moc drahá.

Ďakujem ešte raz!

Weeey, trochu som sa šprtal v Endomonde, vyzerá to hyper, teším sa ako zajtra pôjdem von na bike! ^_^
Napísať odpoveď