Po - stravny listok v hodnote 2,00 €... aj ked naposledy co som bol tak davali zdrama Redbull, ale to len nejake slecny tam behali, takze to asi nie je furt
"Darcovstvo krvi"
Re: "Darcovstvo krvi"
Tak v Kosiciach pred - kava, caj, horuca cokolada
Po - stravny listok v hodnote 2,00 €... aj ked naposledy co som bol tak davali zdrama Redbull, ale to len nejake slecny tam behali, takze to asi nie je furt
-
Reli.C
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
dá sa to zmáknuť v pohode. no ako tu už niekto písal tak dá sa ísť aj skôr ako za 3 mesiace. ja zvyknem chodiť tak cca. 10 dní pred uplynutím 3-mesačnej lehoty. takže problém darovať 4x v roku by nemal byť. samozrejme musíš chcieťmico5000 napísal:... ja len že je to dosť tu asi nik nebol 4 krát v roku či ?
no ja sa nesnažím nejak extra. akurát čo si po odbere vypijem nejaký ten čajisko troška posedím a to je asi tak všetko. ale niekedy keď sa zíde dobra patria tak tekutiny sa dopĺňajú niekde večer v baretwardykamen napísal:... ako doplnate tekutiny po odbere?Ja sa snazim doplnit tekutiny flasou vina, robi to niekto podobne?:)
/momentálne mám 16 odberov. ďalší termín mám koncom februára.
Ja chodím darovať do Nitrianskej nemocnice, mám za sebou 5 odberov - po 18 som pol roka nemohol kvôli tetovaniu a raz ma vyradili (ze mam prísť o týždeň) pre málo bielych krviniek a spomenul som si až o tri mesiace
. V Nitre je to vážne dobré, milý prístup, asi aj preto sa na odber stále teším.
Keď už píšete o tom, čo ponúkajú:
- pred odberom: keks (žltý nápis "KEXÍK" na modrom obale), neobmedzené množstvo minerálok, čaju na oboch poschodiach, vyšetrenie
- po odbere: buď croissant 7Days alebo krátku bagetu, neobmedzené množstvo minerálok, čaju na oboch poschodiach, 2,00€ stravný lístok, káva a čokoláda z automatu zdarma, pekný pocit
Keď už píšete o tom, čo ponúkajú:
- pred odberom: keks (žltý nápis "KEXÍK" na modrom obale), neobmedzené množstvo minerálok, čaju na oboch poschodiach, vyšetrenie
- po odbere: buď croissant 7Days alebo krátku bagetu, neobmedzené množstvo minerálok, čaju na oboch poschodiach, 2,00€ stravný lístok, káva a čokoláda z automatu zdarma, pekný pocit
to je tak asi vsade, tie "kexíky" maju aj v BA taktiez ten 7days som zabudol, asi maju nejaku partnersku dohodu s vyrobcom, tak ako s "vaša stravovacia" gastráčmi
od kedy som pisal naposledy, ze som mal moznost, ale nenasiel odvahu ist sa toho zmenilo... pri testoch mi nasli privela vapnika, potom nasledovali ine vysetrenia a viem, ze krv nikdy nebudem moct ist darovat
ale vazim, si ludi, ktori to robia, aj ked dufam, ze az tak skoro nebudem potrebovat ich pomoc
-
lacijawa
Star
- Kontaktovať používateľa:
Minulý piatok som bol darovať ako čerstvá 18tka
Košice(Nová nemocnica), pre mňa úžasný pocit, že som niekomu mohol pomôcť takouto formou
O tri mesiace zase 
a idem v pondelok teda hádam budem môcť(podla toho čo som si prečítal vyzerá že áno)
chcel som darovat krv, ale v podmienkach citam, ze darovat krv nesmie clovek, ktory bol posledny rok na operacii. tyka sa to operacii vseobecne alebo len nejakych zavaznejsich?
zavaznejsich, spytaj sa pri vyplnovani papierov 
ja som bol na operacii oci a nevadilo
ja som bol na operacii oci a nevadilo
Pri tych operaciach sa hlavne jedna o to, ze ci si pocas operacie dostal transfuziu. Takto mi to aspon povedala doktorka pri odbere na Kramaroch
Tak dnes uz to mam prvy krat za sebou aj ja
Vsetko prebehlo v poriadku, zle mi neprislo, ani teraz mi nie je. Pred odberom som dostal caj a zopar bebe keksov, po odbere kavu, nejaku CBA "horalku" a vodu. Pri odchode som este vyfasoval 2 eurovy stravny listok, a ako prvodarca aj pero a odznak.
Super skusenost, jedine
(vlastne je to
) je, ze tam bolo veela ludi a zabil som tym asi 2 hodiny. Ale aj tak nemam namiesto toho co robit, vsakze
O tri mesiace som tam zase!
Bol som v nemocnici v LM
Vsetko prebehlo v poriadku, zle mi neprislo, ani teraz mi nie je. Pred odberom som dostal caj a zopar bebe keksov, po odbere kavu, nejaku CBA "horalku" a vodu. Pri odchode som este vyfasoval 2 eurovy stravny listok, a ako prvodarca aj pero a odznak.
Super skusenost, jedine
O tri mesiace som tam zase!
Bol som v nemocnici v LM
Ja tam vždy strávim tak 45 minút.
Ako je to s drogami a darovanim krvi?
Bez šance.
Dotazník:
http://www.ntssr.sk/o-darovani-krvi/dotaznik-darcu-krvi
Dotazník:
http://www.ntssr.sk/o-darovani-krvi/dotaznik-darcu-krvi
Trvalo nemôžete darovať krv v prípade:
1. pozitivity testov na AIDS (HIV), žltačku typu B alebo C a na syfilis,
2. návyku na vnútrožilové alebo vnútrosvalové podávanie drog,
3. promiskuitného spôsobu života s častým striedaním sexuálnych partnerov
4. poskytovania platených sexuálnych služieb,
5. nepredpísaného užívania anabolických steroidov alebo hormónov,
6. liečby poruchy zrážania krvi (napr. hemofílie) krvnými prípravkami.
Dočasne nemôžete darovať krv v prípade:
7. návštevy oblasti s endemickým výskytom malárie v posledných 6 mesiacoch alebo po prekonanej
malárii,
8. kvapavky alebo inej pohlavnej choroby v posledných 12 mesiacoch,
9. po pobyte v oblastiach s vysokým výskytom AIDS alebo hepatitídy posledných 12 mesiacov,
10. po pobyte v oblastiach endemického výskytu infekcií, ktoré sú prenosné krvou (napr. vtáčej chrípky,
ochorenia Dengue, Chikungunya, západonílskej horúčky ) za posledný 1 mesiac,
11. sexuálneho správania, ktoré Vás vystavuje riziku získania závažných infekčných ochorení prenášaných
krvou (posledných 12 mesiacov intímny kontakt s osobou, ktorá by spĺňala kritériá uvedené v bodoch
1 – 6 ),
12. po absolvovaní niektorých úkonov (operácia, endoskopia, katetrizácia ciev, transfúzia krvi, tetovanie,
piercing, aplikácia náušníc, akupunktúra) v posledných 6 mesiacoch,
13. alergického ochorenia, ak máte
ano tu sa pise o vnutrozilnom cize vsetko ostatne je "okej" right?
Marihuana sa tu rozoberala: http://www.hojko.com/post1937901.html#p1937901
Môj názor: Musíš si rozmyslieť, prečo chceš darovať krv a či ju vďaka tráve takto nekvalitnú chceš niekomu darovať.
Kto ide darovať krv, by sa predtým mal poriadne vyspať, nepiť alkohol, nefajčiť a nejesť mastné. Po tráve (ak by sa nejakou náhodou stalo
) by som išiel darovať krv min. 3-4 týždne.
Názor doktora z tej témy:
Môj názor: Musíš si rozmyslieť, prečo chceš darovať krv a či ju vďaka tráve takto nekvalitnú chceš niekomu darovať.
Kto ide darovať krv, by sa predtým mal poriadne vyspať, nepiť alkohol, nefajčiť a nejesť mastné. Po tráve (ak by sa nejakou náhodou stalo
Názor doktora z tej témy:
Volal som na NTS informacie, tam ma prepojili k MUDr. Mirkovi Peprnemu, odbornikovi pre transfuziologiu a pytal som sa, odpoved bola "na to forum mozete napisat, ze kto fajci marihuanu NIEJE (zdnoraznil to dost jasne) vhodny na darovanie krvy.
Nefajcim nepijem a marihuana znekvalitnuje krv?
Mozem sem postnut svoj aktualny krvny obraz lebo doktor povedal ze mnohi mi ju mozu zavidiet, ze je ukazkova.
Ja si myslim ze je siroka skala legalnych produktov ci uz ide o pitie alebo potraviny ktore znehodnocuju ludske telo v neporovnatelnej mierke proti napr. Marihuane, ja osobne si nemyslim ze by to malo mat vplyv (ak tak iba pozitivny kedze trava potlaca mnoho nebezpecnych radikalov), ale niesom si isty vlastne preto som sa pytal.
Mozem sem postnut svoj aktualny krvny obraz lebo doktor povedal ze mnohi mi ju mozu zavidiet, ze je ukazkova.
Ja si myslim ze je siroka skala legalnych produktov ci uz ide o pitie alebo potraviny ktore znehodnocuju ludske telo v neporovnatelnej mierke proti napr. Marihuane, ja osobne si nemyslim ze by to malo mat vplyv (ak tak iba pozitivny kedze trava potlaca mnoho nebezpecnych radikalov), ale niesom si isty vlastne preto som sa pytal.
aby si sa "pochvalil" ze ju uzivas? 
Kazdy mame svoje zaluby
ale ja to skorej povazujem ako cestu mensieho zla co sa nejakeho odreagovania tyka a vobec. Travu fajci dnes uz kdekto uz to neni taky underground stuff jak pred 10 rokmi
Nepovedal som, že marihuana znekvalitňuje krv rovnakým spôsobom, ako tabak, alkohol a pod.
To že máš pekný krvný obraz je super, ale oni ťa netestujú na tieto látky.
To že máš pekný krvný obraz je super, ale oni ťa netestujú na tieto látky.