Lagy

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
asiskas
Novice
Novice

Lagy

Príspevok od používateľa asiskas »

Dobrý deň,
Chcem sa spýtať či niekto z vás nevie prečo mi lagujú hry keď hýbem s myškou lebo keď s ňou nehýbem tak mi ide v pohode ale ak začnem hýbať s myškou tak mi začne lagovať hra. Dúfam že mi niekto pomôže.
nosooo
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Lagy

Príspevok od používateľa nosooo »

s takymto vysvetlenim asi tazko
asiskas
Novice
Novice

nosooo napísal:s takymto vysvetlenim asi tazko
tak ja ti to neviem vysvetliť skrátka keď začnem v hre hýbať s myšou tak to začne sekať.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

PC nestíha načítať okolie, ktoré nebolo vidno pred pohybom myšky.

Aký máš teda PC?
asiskas
Novice
Novice

Michaelo napísal:PC nestíha načítať okolie, ktoré nebolo vidno pred pohybom myšky.

Aký máš teda PC?
HP Pavilion dv6750ea ale tie lagy začali len tak z ničoho nič lebo ešte pred nedávnom mi to nerobilo.
sledge13
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa sledge13 »

takze mas notebook,mozno sa ti prehrieva,skus si odsledovat teploty,ak by boli vysoke prefukat notas :)
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

ten notas nie je nic moc, na tom si vela zial nezahras..
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Keby napíšeš, či sa jedná o multiplayer alebo singleplayer, tak by sme boli múdrejší ;)

U single player hier je to sekanie spôsobené nedostatočným výkonom PC (malá zbernica alebo pamäť grafiky? tažko povedať)

u multiplayer hier to môže byť tzv. stuttering, ktorý je zapríčinený nestabilným internetovým pripojením (WIFI). Ak na desatinu sekundy vypadne internet a hra nepozná tvoju poslednú pozíciu, tak si ju vypočíta s posledných dát a presné otočenie hráča býva vypočítané s určitými nepresnosťami, prípadne sa nedopočítava vôbec.

Lagy sú zvýšená odozva, čo spôsobuje dojem, že ťa zastrelia, keď už si skrytý za stenou alebo naopak, po niekom strielaš a jemu sa nič nestane, pretože už nie je tam, kde ho vidíš. Lagy sú v podstate už od 17 odozvy milisekúnd vyššie, pretože vtedy sa obraz na monitore obnoví skôr, ako má hra aktuálne údaje o pozíciach ostatných hráčov... (pri 60 snímkoch za sekundu)

EDIT: moja odozva býva 30-150ms :smt006
asiskas
Novice
Novice

Solo_Kamen napísal:Keby napíšeš, či sa jedná o multiplayer alebo singleplayer, tak by sme boli múdrejší ;)

U single player hier je to sekanie spôsobené nedostatočným výkonom PC (malá zbernica alebo pamäť grafiky? tažko povedať)

u multiplayer hier to môže byť tzv. stuttering, ktorý je zapríčinený nestabilným internetovým pripojením (WIFI). Ak na desatinu sekundy vypadne internet a hra nepozná tvoju poslednú pozíciu, tak si ju vypočíta s posledných dát a presné otočenie hráča býva vypočítané s určitými nepresnosťami, prípadne sa nedopočítava vôbec.

Lagy sú zvýšená odozva, čo spôsobuje dojem, že ťa zastrelia, keď už si skrytý za stenou alebo naopak, po niekom strielaš a jemu sa nič nestane, pretože už nie je tam, kde ho vidíš. Lagy sú v podstate už od 17 odozvy milisekúnd vyššie, pretože vtedy sa obraz na monitore obnoví skôr, ako má hra aktuálne údaje o pozíciach ostatných hráčov... (pri 60 snímkoch za sekundu)

EDIT: moja odozva býva 30-150ms :smt006
s WIFI problém nieje skôr ten singleplayer dá sa to nejak vyriešiť ?
Solo_Kamen
King
King

no... skús vypnúť v PC všetky programy a služby, ktoré nepotrebuješ... napríklad taký skype zožerie pár Mhz... alebo firewall, ak sa nebojíš alebo si odpojený od siete :)
Tiež v systéme vypni všetky grafické efekty, napríklad Aero je úplne nepotrebné, vyzerá to síce pekne ale ked je prvoradý výkon, musíš sa toho vzdať ;)

dalej môžeš skúsit vyčistit registre systému cez CCleaner alebo niečo podobné. V CCleaner si tiež môžeš zrušit zapínanie niektorých programov po štarte

Prípadne ak ti začne sekať hra až po chvíli od spustenia, tak to môže byť prehriata grafika, ako hovoril sledge13. Skús notebook vyčistiť od prachu, alebo ho radšej poslať vyčistit do servisu.

Hádam som pomohol :smt006
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa pcsiete »

Solo_Kamen napísal:no... skús vypnúť v PC všetky programy a služby, ktoré nepotrebuješ... napríklad taký skype zožerie pár Mhz... alebo firewall, ak sa nebojíš alebo si odpojený od siete :)
Tiež v systéme vypni všetky grafické efekty, napríklad Aero je úplne nepotrebné, vyzerá to síce pekne ale ked je prvoradý výkon, musíš sa toho vzdať ;)

dalej môžeš skúsit vyčistit registre systému cez CCleaner alebo niečo podobné. V CCleaner si tiež môžeš zrušit zapínanie niektorých programov po štarte
Ja si myslím že mu tieto veci nepomôžu. Skôr by bolo lepšie aby udal hru. Ja to tipujem na slabú pamäť grafickej karty, alebo hru postavenú na nejakom frameworku, napr. Minecraft (Java).
BTW processor pracuje stale (except HLT), skype zabera ms podiel na striedani threadov
Solo_Kamen
King
King

Pokial viem, tak napr. aero využíva grafickú kartu, takže to pomôže určite. Niektoré hry ho dokonca vypínajú automaticky, keď sa spustia. Určite sa po jeho vypnutí uvolní nejaká ta pamäť na graf. karte. Niekedy aj pár megabajtov spraví dosť.

P.S. ak máš nejaký lepší nápad, ako zdvihnúť v hrách FPS, tak sem s ním, budeme radi :wink:
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Môžem ti rovno povedať že 2D pamať zaberá minimum, ak aj je na grafickej karte spoločná pamäť pre obidve. Záleží od grafickej karty, ale o mixovanie farieb priehľadionosti (alpha) a o gradienty sa kľudne môže starať procesor, čiže v tej oblasti veľa nevyriešiš.
Solo_Kamen
King
King

staršie procerosy sa pri novších hrách tiež zvyknú pekne dusit a ver mi, vtedy už sa každý hertz a každý snímok za sekundu počíta. Je rozdiel, keď máš zapnutých v systéme XY hovadín a keď vypneš úplne všetko, čo sa dá.

Ako majitel PC zo roku 2007(na budúci rok kupujem nový :smt059 ) o tom už viem svoje
pcsiete
Medium Star
Medium Star

Áno, ale vôbec sa nejedná o hertze, ale o podiel milisekúnd na striedaní threadov. Procesor beží stále.
Napísať odpoveď