Kde si študenti informatiky hľadajú brigády/prácu??

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
strejdabob
Amateur
Amateur

Kde si študenti informatiky hľadajú brigády/prácu??

Príspevok od používateľa strejdabob »

V novinách píšu o tom, ako sa technické uni sťažujú, lebo strašne veľa študentov informatiky nedokončí ani Bc. lebo už si nájdu celkom dobre platenú prácu. Kopa študentov informatiky programuje na dohodu... ALE kde si študent, ktorý nemá známosti nájde takú brigádu? Bývam v KE a čo si prejdem portály ako profesia.sk a podobné (aj tak sú na všetkých tie isté inzeráty), tak je tam iba niekoľko desiatok pozícií, veľmi špecializovaných, všade chcú niekoľkoročnú prax atď... Mám radšej napísať do firiem, poslať životopis (v ktorom aj tak nič nebude, lebo skutočne za peniaze vo firme som ešte neprogramoval)?
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Kde si študenti informatiky hľadajú brigády/prácu??

Príspevok od používateľa beardie »

Skolske studentske fora, spoluziaci, nastenky v skole...
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

špecifická ponuka je oveľa lepšia ako obecná, z ktorej sa nič konkrétne nedozvieš..programuješ?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ak chceš robiť programátora, tak je okno trochu neskoro začať riešiť reálne programy v poslednom roku školy... a ak máš aspoň ale také skúsenosti aby malo zmysel ťa do firmy vziať (hoc na brigádu), tak nejaké portfólio snáď máš...
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

ja som si nasiel v 3. rocniku pracu na nastenke v skole. mal som len 1 jediny projekt, na ktorom som mohol prezentovat, ze daco viem a prijali ma. teda najskor si ma vyskusali na jednom projekte a potom ma zobrali.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

najme zametnany spoluziaci :D
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Este v casoch ked som sa hraval CS1.6 som isiel na hrat na jeden server a vsimol som si, ze tam boli celkom rozumni admini. Zavital som teda na ich web a navtieral som im, ze by som chcel robit admina a bla bla. Postupne som sa dostal vyssie, kde som sa spoznal s majitelom neziskovky, ktora prevadzkovala tieto servery. Zistil, ze uz niekolko rokov riesim linuxy z pohladu administracie a bezpecnosti vlastneho riesenia (mal som doma taky maly serverik) a popri tom viem aj robit weby. Spravil zo mna hlavneho admina (co som ako mlady susnak bral ako poctu :D ) a zaroven som im zacal spravovat servery (web, db, cs1.6 a par dalsich sluzieb + bezpecnost). Popri tom sme s ich dizajnerom vytvorili novy web atd. Takto som mal niekolko rokov praxe v obore a aj ked som to nemal zaplatene, uz mi nic nic nestalo v ceste a v case ked moji rovesnici roznasali noviny, ja som sa davno pohyboval v oblasti IT aj s relativne zaujimavymi sumami.

Vela mladych v IT si neuvedomuje, ze ma oproti full time pracujucim vyhodu volneho casu. Netvrdim, ze ma kazdy ist robit 1-2 roky zadarmo, ale ak nie je ina moznost, tak to vidim ako velmi dobre investovany cas, ktory rapidne zvysuje sance mladeho cloveka na trhu prace. To samozrejme plati aj o inych odvetiach. Pokial ma studak viac casu, tak je to uplny ideal ako ziskat obrovske skusenosti v oblasti ktora ho bavi a ktorej sa chce v buducnosti venovat.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

^
Nechapem preco by si mal robit 2 roky zadarmo ked existuje moznost tvorby externych zaverecnych praci. Nahlasis si to v skole, najdes si veduceho a zamestnas sa niekde za male prachy, ktore ale nemusia byt zas tak male, lebo ako student nemusis platit ziadne odvody. Ty ich ako programator budes stat par korun a za odmenu si napises zaverecnu pracu + uplne bez problemov mozes mat za sebou 3 roky skutocnej programatorskej praxe (nie len eshopy pre lokalne masiarstva a podobne) v den ked opustas vysoku skolu.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ja som len napisal moj pribeh a ako sa mi podarilo zarabat v IT este predtym, nez som isiel na vysku.. Na vyske uz som mal firmu, tak som nepotreboval riesit nejake externe zaverecne prace...
Napísať odpoveď