Kvalitné slúchadlá do 150€

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Kvalitné slúchadlá do 150€

Príspevok od používateľa Johnnny »

No prave preto rozmyslam, ze ich vymenim za nieco v podobnej kategorii, no menej narocne. Zvukovo mi sedia, ale pri rocku by mohli byt este malinko agresivnejsie. Menit by som ich chcel prave za ATH ktore sa v zahranici predavaju za skvele ceny a predbezne sa rozhodujem medzi AD900 a A900X. Izolacia pre mna nie je az tak dolezita co hra do karat AD900x, ale svetlejsie sluchadla nez K701 by som uz nechcel ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Naročne su aj ATH. Nie su ale až tak naročne ako K701. AD900 maju trošku menej detailu, ale lepši soundstage. Tiež ale patria k svetlym sluchadlam. Každopadne za tie prachy (okolo 200 eur nemaju okrem K 701 veľa konkurentov. Snaď jedine Shure SRH940, tie su ale ešte svetlejšie alebo DT880. To su tiež skvele sluchadla, z tychto su najbasovejšie, avšak nijako vyrazne. Na rock z tychto asi naj voľba. Resp. na rock Grado SR225, to ale treba určite počuť, nie každemu ich zvuk sadne. Love it or hate it. Nič medzi tym.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ja som SRH 940 nechcel aj preto, ze boli uzatvorene. Premyslam, ze tie AD900x by stali za vyskusanie. Svetlost mi nevadi, ale trosku agresivnejsie od K701 by byt mohli. Chyba mi to ale len len pri rocku. Pri ostatnych zanroch som nadseny a mozno by to bolo ovela viac v poriadku aj u K701 keby som mal kvalitnejsie nahravky ...
Ryan Giggs
VIP
VIP

V tvojom pripade by som asi najskor riesil DT880. To su take najuniverzalnejsie sluchadla. A idealne vyskusat doma. sluchatka.net poziciavaju.
theeggo23
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa theeggo23 »

Chcel by som sa ešte opýtať, doma máme staršiu hifi-vežu
http://www.220-electronics.com/aiwa-nsx ... -volt.html
Stačila by utiahnuť 80 ohmove DT 770 tky? Bol by tam vôbec nejaký rozdiel od notebooku?
Keby som prepojil ntb (ako zdroj hudby) s vežou cez cinch, následne slúchadká pichol do veže bolo by to porovnatelné s fiio e10 ?
Predpokladám že keď fiio je aj dac tak kvalitou zvuku asi nie, ale čo hlasitosť?
Dík za odpoveď
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ani vykonom, ani kvalitou to zdaleka neobstoji. A stavim sa ze to bude horsie aj ako z NTB. Tie sluchadlove vystupy na veziach su len nato aby boli. Nema to sluchadlovy zosilovac, je to len "odbocka" zo stereo zosilovaca. Je tam vacsinou vysoka vystupna impedancia a to nikdy nerobi dobrotu. A moze to aj dost sumiet. Ved tam skus pichnut hociake sluchadla ktore mas momentalne doma. Aj spunty. A porovnaj s NTB.
meridan
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa meridan »

Ja mam zapojene DT770 250ohm v hifi vezi Daewoo ami517 dpr. Tiez uz stara, kupoval som ju v roku 2002. A hraju cez nu ovela lepsie nez priamo zo zvukovky Creative X-fi titanium, alebo aj z dj mixpultu Behringer VMX100. Tiez mam tu vezu prepojenu z tej zvukovky Creative kablom 3,5mm jack to 2 x cinch. V hlasitosti tam ani nie je rozdiel, ale v celkovej kvalite zvuku. Cez vezu je zvuk detailnejsi a viac priestorovy aj basy su take plnsie a vobec to nesumi ani na inych sluchadlach. Priamo cez zvukovku je zvuk na DT 770 viac zastrety a menej detailny, akoby sa niektore zvuky stracali.
Takze si myslim, ze na 80ohm by ta Aiwa aj mohla stacit, ale to by bolo najlepsie najprv vyskusat a porovnat priamo z tymi DT770. Je pravda, ze ta moja veza bola ked som ju kupoval jedna z najdrahsich vo svojej triede, takze tam moze byt lepsi sluchadlovy vystup, nez na tej Aiwe, ale nemusi.

Ja uz som tu daval na toto otazku:
http://www.hojko.com/externy-prevodnik- ... 78312.html

Som si to ale zatial rozmyslel s tou kupou, lebo zacinam tvorit elektronicku hudbu, tak by som uz chcel nejake kvalitne studiove monitory a zvukovku. Radsej si dosetrim, takze som zatial ten BV Audio headamp nekupoval, a uvidim potom podla toho aku budem mat zvukovku ci bude k nej potrebny.
V kazdom pripade cez tu moju vezu hraju DT770 250ohm celkom slusne, aj ked urcite to z nich nedostane maximum.
Ryan Giggs
VIP
VIP

meridan napísal:Ja mam zapojene DT770 250ohm v hifi vezi Daewoo ami517 dpr. Tiez uz stara, kupoval som ju v roku 2002. A hraju cez nu ovela lepsie nez priamo zo zvukovky Creative X-fi titanium, alebo aj z dj mixpultu Behringer VMX100.
To samozrejme zaleži na konkretnej veži a na konkretnej zvukovke. Preto pišem, že to ma vyskušať. Ja mam svojho času veľmi drahu vežu od Panaka a ten sluchadlovy vystup je prišerny aj v porovnani s integrovanou zvukovkou. Každopadne, reč je o porovnani s Fiio E10. A tam neobstoji žiadna veža.
meridan
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa meridan »

Ryan: mas pravdu v porovnani z Fiio E10 asi nie a ja som prehliadol podstatny fakt, ze ak ako DAC bude pouzivat len integrovanu zvukovku, tam by mu ta veza nepomohla a take sluchadla by boli zbytocne.
A inak myslim si, ze DT770 su na elektronicku hudbu dobra volba a podla mna su aj fakt velmi pohodlne a slusne izoluju od okolia. Aj ked sa pod nimi dost potia usi :D
Ďuri12
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Ďuri12 »

Čo sa týka zvuku, odporúčam Superlux. Sú to lacné slúchadlá, no zvuk majú na úrovni slúchadiel za 150-200€- Dokonca mi ich odporučilo niekoľko hudobníkov a aj v muzikery mi zamestnanci odporučili aby som si kúpil Superlux namiesto oveľa drahších slúchadiel. Bohužiaľ je táto značka dosť odsudzovaná kvôli cene. Veď dobré slúchadlá nemôžu stáť 20€ :roll: Stačí si prečítať recenzie :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Superluxy su za tie prachy velmi dobre. Na urovni 150-200 eurovych sluchadiel vsak nehraju. To si prehnal. Na tu spominane sluchadla nemaju. Podobnych (aj lepsich) vyrobcov je vsak viac (Samson, Takstar...).
Napísať odpoveď