UPC internet + switch na viac PC

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
melon
Light Star
Light Star

UPC internet + switch na viac PC

Príspevok od používateľa melon »

Caute, mam problem s pripojenim viac pocitacov na internet. Prestahoval som sa do noveho domu, v kazdej izbe je RJ-45 vystup, dokopy ich je 6. Zatial som vyuzival len 3, no raz som si zobral do zimnej zahrady NTB a chcel som sa cez kabel pripojit na net no nepripojilo ma. Takisto som chcel pripojit TV na net a ani to neslo. Ale co su 3 PC stale zapojene na net tak tie ficia bez problemov. Mam Fiberpower 50, UPC modem a switch zyxell GS-108B v2. V UPC mi hovorili ze nie je problem zapojit do siete viac nez 3 zariadenia naraz. Vzdy ked sa pokusam cez NTB pripojit na net, tak mi vypisuje ziadne alebo obmedzene pripojenie. IP pocitaca vyhodi, ale DNS a MAC nevidim. Ked vypnem modem aj switch a potom pripajam po jednom zariadeni z hociktorej izby tak ide aj NTB aj dve dalsie zariadenia, ked chcem pripojit 4. zariadenie tak to uz nejde. Nestretol sa s tymto problemom niekto?
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: UPC internet + switch na viac PC

Príspevok od používateľa uplink »

Ak máš starý modem od UPC, tak Ti udrží maximálne 3 MAC adresy. Najjednoduchšie riešenie je router. Modem > Router a za routrom môžeš mať koľko chceš switchov.

Ináč nové modemy už "nehrajú" na MAC adresy, proste fičia na všetko čo je v okolí. Avšak tie staršie ešte fungujú na obmedzený počet MAC adries.

Samozrejme možno máš aj inú anomáliu, o ktorej neviem. Každopádne skús zapojiť ostatné zariadenia od routru ďalej.
melon
Light Star
Light Star

uplink napísal:Ak máš starý modem od UPC, tak Ti udrží maximálne 3 MAC adresy. Najjednoduchšie riešenie je router. Modem > Router a za routrom môžeš mať koľko chceš switchov.

Ináč nové modemy už "nehrajú" na MAC adresy, proste fičia na všetko čo je v okolí. Avšak tie staršie ešte fungujú na obmedzený počet MAC adries.

Samozrejme možno máš aj inú anomáliu, o ktorej neviem. Každopádne skús zapojiť ostatné zariadenia od routru ďalej.
Vsetko bolo na novo vytvorene v oktobri 2012 takze by mal byt modem novy. Funkcnost switchu + kablov vystupov v dome overena na 100%. Cize by som mal este dokupit hocijaky router, dat ho za modem a za nim nechat ten zyxell switch?
karci201krat
Novice
Novice

Príspevok od používateľa karci201krat »

uplink.
hovori ti nieco routing table?
co obsahuje podla teba?
3 adresy nie su dane routerom, ale podmienkami pripojenia UPC.
tam je limit :)

melon.
UPC dovoluje pripojenie maximalne 3 PC.
kontroluje to prave prostrednictvom MAC adries na jedne WAN IP.
jedine riesenie je spravit klon MAC adresy z dalsieho pc.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Davnejsie som u jedneho pana toto riesil mal net od upc a chcel wifi no na modeme od upc nebola. Stacil klon MAC adresy a potom sa na wifi alebo vystupy toho routru pripojilo cokolvek bez obmedzenia.

Karci201krat- tymi 3 pc si myslel 3 zariadenia s MAC adresou nie?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

karci201krat - v tom prípade som mág, lebo mám u klientov cez UPC viac ako 3 stroje bežne zapojené a nič, dokonca ani NATkovanie nemám na routri zapnuté, ktoré aj tak nemení MAC adresu, len iP.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

to ma potom dotycny napr 5 verejnych IP ?
melon
Light Star
Light Star

Na UPC.sk som zistil, ze je asi povolene mat zapojenych aj viac zariadeni, predpokladam z tohto ze vaic nez 3 http://www.upc.sk/helpdesk/najcastejsie ... 78501.html
Skusim kupit TP-link router a vyskusam niekedy buduci tyzden http://www.alza.sk/tp-link-tl-r402m-d185039.htm
Potom dam vediet.

//autoeditácia príspevku (29 Aug 2013, 21:41)
Takze kupil som D-Link DIR-501 http://www.alza.sk/d-link-dir-500-1-d264959.htm a vyriesilo to problem, zapojil som tento router za modem a pred switch a funguje mi aj WIFI a zapol som naraz 4 pocitace, takze urcite sa bude dat viac zapojit, takze toto bolo moje riesenie problemu. Takze velke dakujem UPLINK
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

melon napísal: Mam Fiberpower 50, UPC modem a switch zyxell GS-108B v2. V UPC mi hovorili ze nie je problem zapojit do siete viac nez 3 zariadenia naraz.
zasuvky su funkcne (pocitace v sieti vydis)
melon
Light Star
Light Star

Ano su funkcne, pocitace vidim v sieti aj ked som este nemal router.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

... takze ak som to spravne pochopil... mas zapojeny upc modem ... z neho ti ide switch ... a z neho ti ide 6 kablov do zasuviek s toho 3 idu a 3 nejdu ????
melon
Light Star
Light Star

strapaty napísal:... takze ak som to spravne pochopil... mas zapojeny upc modem ... z neho ti ide switch ... a z neho ti ide 6 kablov do zasuviek s toho 3 idu a 3 nejdu ????
Takto:
1. Mam zapojeny UPC modem, z neho idu data do switchu a do switchu je zapojenych 7 patch kablov ktore su zvedene v stenach do zasuviek do izieb. Ked som sa do domu nastahoval, postupne som pripojil 3 pocitace do izieb. V dome nebolo wifi a chcel som pripojit v zimnej zahrade NTB do zasuvky cez kabel... ale internet na NTB som nerozbehal, ostatne tri pc islo bez problemov. Dostal som radu nech skusim odpojit vsetky pc, restartovat modem aj switch a postupne pripajat PC, ok spravil som to v opacnom poradi, prvy NTB a potom ostatne pocitace, net isiel na prvych troch pripojenych zariadeniach a 4. pocitac sa nepripojil.
2. Teraz po novom mam zapojeny UPC modem > router/WIFI > switch > 3pc, ntb a TV, vsetky zasuvky su funkcne a net ide vsade bezproblemov.

PS: zasuvky isli vsetky vzdy, len ked si chcel zapojit v poradi 4. zariadenia tak neslo z ktorejkolvek zasuvky.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

tak tu ti pomoze len UPC .... bud novy firmvare alebo to oni blokuje na MAC .... switch ma vsetky zasuvky rovnocenne .... mozes este vyskusat naklovovat do NB mac adresu z niektoreho PC (prepises ju aby mali rovnaku ) ... ak ti to pojde tak je to na sto pro blokacia na mac adresu a v UPC ta odubali ....
melon
Light Star
Light Star

Strapaty - ja som uz problem vyriesil tym routerom, teraz nemam ziaden problem s tym, ja som len vysvetlil v bode 1 ako som to mal zapojene ked mi to neslo.
Napísať odpoveď