Pozicka - kupa auta
Pozicka - kupa auta
Zdravim, chel by som sa informovat, ci ma niekto skusenosti s pozickamy, konkretne, ci si takto niekto poziciaval na auto a ako to vsetko funguje. Tento mesiac mi konci skusobna doba a rad by som si zadovazil nejake lacne auticko (do 1500-2000e). Ak teda uz budem po skusobnej dobe, teda normalne zamestnany, je sanca, ze by som to nejak vyriesil? Ake s tym mate skusenosti, celkovo s pozickou? Najradsej by som, ak by som si niekde "pozicial" tu dvojku (prip. 1500 by bol ideal) a splacal to napr. po 100 eur mesacne, nech to mam cim skor z krku.
Re: Pozicka - kupa auta
Brat si pred pár mesiacmi požičiaval šestku na auto, tiež ihneď po skúšobnej dobe. Neviem kde, a neviem ako spláca, no ak chceš, môžem vyzistiť. 
ak mozes, opytaj sa ho, ako to vsetko riesil, budem ti vdacny.
riesil som prednedavnom cez zuno aj ked nie na auto ale na cokolvek dali mi najnizsi urok aky som dostal. cca necelych 12% pobehal som vsade a tam boli naj aj vzhladom na vek 20.
2000 to radsej vyckaj a odloz par vyplat pokial byvas s rodicmi
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak ti po skusobnej daju na dobu neurcitu zaloz v zune ucet a zober odtial. Ak na dobu urcitu (zvycajne rok) tak mozes zobrat tiez v zuno ale musis to splatit do tych 9 mesiacov ktore ti este zostavaju v tej dobe 1 roku. Ja som bral cez postovu banku 3000€ dal som si to na 1 rok splacam po 292€ a celkovo zaplatim cca 3300€ (najprv som mal na 2 roky potom som to znizil preto to pri kalkulacii 292x12 vychadza viac , uz som mal nieco splatene) a ak to splacas pekne nacas tak je to vsetko ok a staci ti potvrdenie otom ze robis viac ako 3 mesiace. Inak ak mas moznost radsej fakt odloz 3-4 vyplaty ale cez to zuno preplatis vcelku malo 
Dik za odpovede, tak v zune účet mám už cez rok, no vôbec som ho nikdy nepoužíval. Teraz mám účet mt. Používam v slsp, tak neviem či by nerobili problém, v zune. Odložiť, je to by šlo, no nie som zrovna typ človek, ktorý si dokáže takto naodkladat peniaze, resp. Aspoň zatiaľ, mám 20 a nesedí doma pred TV. Ešte ma napadlo, ako je to s tym, ak človek nahodou príde o prácu? Co sa robí v takom prípade?
-
Scorpion90
King
Co by sa robilo? Banku to nezaujima, splacat musis dalej. Mozes sa s nou sice dohodnut na zmene splatkoveho kalendara, ak by si mal problemy so splacanim, ale je to len na lubovoli banky, ci ti to schvalia. Idealne je poistit sa proti strate zamestnania.
Este by som ta chcel upozornit, ze kupou auta sa vydavky nan len zacinaju. Viem, ze tuzba vlastnit auto je castokrat silnejsia ako racionalna uvaha, ci si ho mozem dovolit, ale predsa len by bolo mozno lepsie popremyslat, ci najskor nenasetrit povedzme 2-3 tisic eur, a potom za 1000-1500 kupit nieco. V pripade problemov tak mas vankus, ktory ti pomoze.
Este by som ta chcel upozornit, ze kupou auta sa vydavky nan len zacinaju. Viem, ze tuzba vlastnit auto je castokrat silnejsia ako racionalna uvaha, ci si ho mozem dovolit, ale predsa len by bolo mozno lepsie popremyslat, ci najskor nenasetrit povedzme 2-3 tisic eur, a potom za 1000-1500 kupit nieco. V pripade problemov tak mas vankus, ktory ti pomoze.
chcel som napisat ze pozickou 2000€ by som hladal auto tak za 1000€ ak sa na nom chces aj vozit...
ale nejdem mudrovat ..just sayin..
ale nejdem mudrovat ..just sayin..
Auto je ciste pasivum nato je dobre mysliet a servis okolo neho moze ist hodne do penazi.
Na auto sa vybavil obyčajný spotrebný úver v domácej banke SLSP.
3000€ na 3 roky po 100€.
Strašne záleží koľko je tvoj príjem, ale nepredstavuj si to naivne, že pri plate čo ja viem 500€ budeš v pohode splácať 200€ úver.
3000€ na 3 roky po 100€.
Strašne záleží koľko je tvoj príjem, ale nepredstavuj si to naivne, že pri plate čo ja viem 500€ budeš v pohode splácať 200€ úver.
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ak zije u rodicov a zarobil by 500€ tak ked sa uskromni kludne aj 300€ splatky si moze dat
No to isto
Ak odrátame bývanie+stravu, tak po 300€ mu zostane 200, z toho ešte mobil, poistka, benzín, servis, dochádzanie do práce, kofolka sem-kofolka tam... to je nič. Aj 200€ by mu bolo dosť.
Hlavne nech nekupuje haraburdu jak mas ty
To patrilo komu? Ja som svoje auto na pôžičku nekupoval.
No fakt ostava to ze auto treba nejako udrziavat, tankovat, servisovat.
Clovek si spociatku neuvedomi to ze treba kupovat pneumatiky (zima/leto) menit olej, brzdove oblozenia, filtre, naplne... Ze treba auto obcas povysavat, poumyvat, vymenit ziarovku... Ze obcas sa nieco pokazi... ze benzin je uz dost draha polozka... poistku treba zaplatit, STK, EK... je tam fakt dost veci co si clovek hned neuvedomi, niektore treba riesit raz za X, ine zase denne, v kazdom pripade su to vydaje s ktorymi ludia obvykle nekalkuluju...
A uz tu pisal nedavno nejaky chalanisko na strednej ze by si chcel kupit bmw/volvo/mb/jaguar... stary... snazil som sa mu nejak vysvetlit ze cim vacsie a premiovejsie auto, tym to bude drahsia zalezitost i ked auto ako take uz hodnotu nema stale je to 2 tonova krava, ktora 2xviac zere, ktora ma 3x drahsie podvozkove diely, predimenzovane brzdy teda zase drahe jak svina a je jedno ci je auto nove alebo 20 rocne tie brzdy su rovnako velke a rovnako drahe, takisto vsetko co som spominal sa len nasobi, teda odporucam sa uskromnit nestruhat gangstra v 20rocnom BMW ako to byva zvykom u dost vela ludi je to absolutne bezpredmetne a taky clovek mi pripada viac vtipny ako nebezpecny ale to uz na inu temu... Moje srdiecko sa vyplakalo, mozeme porkacovat

Clovek si spociatku neuvedomi to ze treba kupovat pneumatiky (zima/leto) menit olej, brzdove oblozenia, filtre, naplne... Ze treba auto obcas povysavat, poumyvat, vymenit ziarovku... Ze obcas sa nieco pokazi... ze benzin je uz dost draha polozka... poistku treba zaplatit, STK, EK... je tam fakt dost veci co si clovek hned neuvedomi, niektore treba riesit raz za X, ine zase denne, v kazdom pripade su to vydaje s ktorymi ludia obvykle nekalkuluju...
A uz tu pisal nedavno nejaky chalanisko na strednej ze by si chcel kupit bmw/volvo/mb/jaguar... stary... snazil som sa mu nejak vysvetlit ze cim vacsie a premiovejsie auto, tym to bude drahsia zalezitost i ked auto ako take uz hodnotu nema stale je to 2 tonova krava, ktora 2xviac zere, ktora ma 3x drahsie podvozkove diely, predimenzovane brzdy teda zase drahe jak svina a je jedno ci je auto nove alebo 20 rocne tie brzdy su rovnako velke a rovnako drahe, takisto vsetko co som spominal sa len nasobi, teda odporucam sa uskromnit nestruhat gangstra v 20rocnom BMW ako to byva zvykom u dost vela ludi je to absolutne bezpredmetne a taky clovek mi pripada viac vtipny ako nebezpecny ale to uz na inu temu... Moje srdiecko sa vyplakalo, mozeme porkacovat
tiež som po skúšobnej dobe zobral pôžičku na auto, bolo to v Tatra banke, bral som vtedy 1700e s dobou splacania 2 roky po cca 90e mesačne + mal som našetrených ďalších 1000e, takže mi to stačilo na to čo som chcel.. peniaze došli na účet približne 10 minút po podaní žiadosti.splácam to v pohode 12 splátok mám už za sebou, nejak extra to nepociťujem, proste som spokojný aj keď viem že nejakých 400e preplatím, ale keď je človek nedočkavý
nevýhoda je ale že zaspávam s pocitom že som niekomu niečo dlžný 
nie je jednoduchsie si nasetrit a kupit si za hotove ... auto za 1500 - 2000€ neni nijaky zazrak cize treba pocitat s opravami (cize rocne min 1000€ ) .... potom co nebudes jazdit alebo splacat????
Ročne 1000€? Však za to vymením motor s prevodovkou a ešte mi ostane...
ked dost jazdis tisicka taky fukot...