Autom do Svajciarska

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Scorpion90
King
King
Používateľov profilový obrázok

Autom do Svajciarska

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Na jesen sa chystam do Svajciarska / Basel / za kamaratom na navstevu a zaroven ho aj zobrat spat na Slovensko

Pojdem pravdepodobne sam a ak neratam CR, tak v podstate to bude moj prvy vylet autom do zahranicia. Preto by som bol rad, ak je to niekto taky, kto podobnu cestu absolvoval / nemusi byt nutne Svajciarsko /, aby mi poskytol nejake dolezite tipy, triky, rady..

Co som si zatial predbezne zistoval, na svajciarskych hraniciach si musim kupit dialnicnu znamku, kt. oni volaju VIGNETTE. Ako je to s dostupnostou rakuskej dialnicnej znamky v BA?
Po nemecky neviem ani ceknut, ako je to u rak/nem/svajc policajtov s anglictinou?
Na co davat pozor?
Pojdem do Baselu, ako idealna cesta sa mi javi na Vieden/Salzburg/Mnichov/Zurich. Ako alternativu mam cestu na Innsbruck. Pozna niekto tieto trasy?

Za kazdu radu budem vdacny
PS: Podobnu temu som nenasiel..
Lubenečko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Autom do Svajciarska

Príspevok od používateľa Lubenečko »

V mobile si nezabudni aktivovať roaming ak náhodou by si nemal. A na škodu by nemuselo byť, keby si mal nejakého "priateľa na telefóne" ktorý vie po nemecky ... nikdy nevieš :)

http://auto.sme.sk/c/5465633/autom-do-z ... arsko.html
http://auto.sme.sk/c/5493699/autom-do-z ... mecko.html
http://auto.sme.sk/c/5457591/autom-do-z ... kusko.html
Scorpion90
King
King

Kamarata na telefone budem mat..toho, pre ktoreho idem. Zije tam, komunikuje plynule, tak dufam, ze nebude problem..

Inak, tie clanky mam precitane, len su trosku starsieho data, otazna je otazka aktualnosti.. :)
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

Odpoviem len ciastkovo. Rakusku dialnicnu kupis snad na kazdej pumpe v BA.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Rakusku dialnicnu znamku kupis hocikde, napriklad na kazdej Shell pumpe ich maju, dokonca je jedno, ci ide o Bratislavu, Zilinu alebo Liptovsky Mikulas. Na 10 dni stoji tusim 8.30 alebo 8.60, uz si nepamatam. Ked vo Svajciarsku alebo Lichtenstajnsku povies, ze chces "highway stamp", tak budu vediet co od nich ziadas. Vyjde na priblizne 30-35 eur, vari 40 CHF, je platna kalendarny rok, teda plati na rok 2013. Pozor si davaj na rychlost a predpisy na ceste, ako v Rakusku, tak aj vo Svajciarsku.

Cesta Bratislava-Vieden-Linz-Salzburg-Mnichov a smer Svajciarsko mas najrychlejsiu cestu a ides stale po dialnici.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Oplati sa ti ist samemu autom?
Zbezne zratane: nalepky 35+10 euro, nafta pri spotrebe 6 l/100 km 180 euro (je to z BA okolo 950 km, krat 2), sme na 225, return austrian z VIE stoji 210 na oktobrove datumy
Scorpion90
King
King

Urcite sa mi to oplati, ked aj nie financne, zazitkovo urcite. Zvazujem ale, ci nezobrat nejakeho spolucestujuceho za fin.odmenu, ale to by bolo zrejme zbytocne riziko. Navyse naspat ideme dvaja, takze sa mi cast nakladov vrati. Predbezne v planoch je aj nejaky ten vylet - spomina sa najma Monaco, Nice. O tom je vsak este velmi predcasne hovorit.
-
Naplanovane je to tak, ze piatok poobede by som siel do BA, pozhanal rak.dial.znamku, prespal u kamaratov a v sobotu okolo 8-9 by som vyrazil. Vtedy bude pravdepodobne najmenej aut na dialnici. Do vecera by som aj s prestavkami mal byt v Baseli

Nebol niekto v poslednej dobe v Mnichove? Ked som tadial siel naposledy / busom /, tak cely Mnichov pripominal jedno velke stavenisko a vsade boli same obchadzky. Tomu by som sa najradsej vyhol, ak to teda bude este aktualne.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Ozvim trosku temu. 17. februara idem do svajciarska a neviem ktoru cestu zvolit. ci popri mnichove alebo na insbruck. do svajciarska idem do mestecka Arosa. Za rady dakujem =)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Na Mnichov by som asi nesiel, kedze sa v Nemecku od rakuskych hranic robi a opravuje strasne vela ciest. Je tam vela zuzenych pruhov, zvyknu sa tvorit kolony. Isiel som v 2016 viackrat NZ - Frankfurt, roznymi trasami, a vsade je to takmer rovnake. A ked pozeram na mapu, tak ja by som isiel Innsbruck uz len kvoli tym cestam a moznostiam (ale nie po dialnici cely cas, ked na to mas auto). V sucasnosti za Viednou smerom na Nemecko je tiez relativne dost usekov, ktore sa opravuju, a tiez mozes ratat s mensimi, ci vacsimi kolonami a zuzenymi pruhmi.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

no ja som v novembri siel priamo do mnichova a nebolo to nic hrozne resp nepamatam si ze by som vobec stal v nejakej kolone preto som zvazoval aj tuto variantu. co myslis tym ked na to mam auto? akoze ci zvlada aj ne cesty ako dialnice ci ? :D idem s volvom xc70. vraj cesta na insbruck je krajsia a kusok sa ide cez lichtenstajnsko no pojdem tak aby som vo svajciarsku bol cca o 23-00 takze to ako je cesta pekna ma az tak netankuje. podla vsetkeho je to aleasi jedno ktoroutrasou pojdem. tak ci tak mam roamingove data a navigujem s Waze tak uvidime co vymysli :)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Je pravda, ze naposledy som konkretne smer Mnichov isiel asi v septembri, tak sa veci mozno pomenili. Ale tie kolony zavisia aj od konkretneho dna, atd. - nehovorim, ze je to pravidlom, mal som aj ja pohodlne cesty vacsinou, ale musel som viackrat aj obchadzky robit kvoli zdrzaniam. A viem, ze na prechode pri Passau zvyknu byt kolony a spomalenia na nemeckej strane kvoli kontrolam v navaznosti na migrantov. Myslel som, ze ak by si mal nieco, ako ja, tak vyjst z dialnice, a po kopcoch a zakrutach sa tam poprehanat, a nie nudne sa vozit po dialnici. S XC70 nebudes mat urcite ziadny problem, a tiez ta ani nezaujima okolie, tak nie je o com. Stastnu cestu.

EDIT: Opraveny model auta.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

S XC90 problem nebude, kedze pise, ze ma XC70 :D
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

celkovo ti to poradit neviem, lebo neviem ako to vyzera na nemeckych dialniciach, ale mozem ti povedat toto:
- medzi Vorarlbergom a Tirolskom je tunel v noci medzi 20:00 a 05:00 ciastocne uzavrety a riadeny semaforom, tu pravdepodobne postojis.
- v Innsbrucku je v noci kvoli rekonstrukcii uzavreta jedna vetva dialnicneho tunelu v smere zo zapadu na vychod (pre teba cestou spat) a obchadzka je priserna, bud by si to mohol obist cez mesto alebo po dialnici smerom na Brenner, kde to robi asi 10 kilometrovu zachadzku. dost na hovno oznacenu zachadzku. by si sa tu stratil.
cez den by to malo byt v pohode. zapchy by snad byt nemali, detiska maju cely tyzden prazdniny. v nedelu poobede a vecer to bude o dost horsie, kazdy pojde naspat z dovoleniek.
para: prechod pri Passau ho nemusi zaujimat, do Nemecka na 99% pojde pri Salzburgu (kontroly su aj tam, ale je tam len minimalne zdrzanie, nekontroluju ani nezastavuju)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Tak, tak, od Salzburgu na Mnichov a juznym obchvatom (aj ked tusim v lete velku cast prerabali a bola obchadzka severnou castou ked som tadial isiel) dalej, potom smer Feldkirch a odtial do Vaduzu a dalej do Svajciarska. To je narychlejsia trasa. Cez Innsbruck mi pride trasa neprijemna, mne ta cesta od Rosenheimu vadi, v noci je hrozna, malo aut, spinave odpocivadla s pumpami, navyse prechod obchvatom cez Innsbruck je podla mna hrozny a da sa tam zabludit aj s navigaciou.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

co sa tyka odpocivadiel, tak si musel mat smolu, lebo co ja mam skusenosti, tak su o dost cistejsie ako tie na Slovensku :D a ten obchvat Innsbrucku pokial ides priamo z vychodu na zapadu alebo naopak a nie su ziadne uzavery, tak je uplne v pohode. horsie to je, ked ides z Talianska od Brenneru, tam ked chces ist na vychod, teda v mysli doprava, tak ked sa rozdeluje dialnica musis ist dolava a ked sa nesustredis a nesledujes naveste, tak odbocis zle. stava sa to aj miestnym :D na openstreetmaps su tie cesty pekne naznacene
Napísať odpoveď