" nesmrtelne " veci ktore pouzivate
-
qwerty-xyz
" nesmrtelne " veci ktore pouzivate
Tema zalozena cisto na rozmyslanie. Vysvetlim nasledovne, sem tam rozmyslam nad tym ze niektore veci co pouzivame ako bezni ludia, su proste za pouzitia v normalnych podmienach neznicitelne desiatky rokov, rad by som bol kolki z vas to pozoruju tiez a na akych vsetkych veciach.
Napr Mobilny telefon mozete pouzivat rok, dva, tri, ale zacne na nom odchadzat bateria, je zastaraly, pokazi sa mu prislusenstvo a casom odide. Preto mam na mysli jednoduche aj zlozite zariadenia ktore vas napadnu a ktore sa daju pouzivat desiatky rokov.
Ku prikladu uvediem niektore:
-- Kruzok na kluce. Pouzivam ho stale, tu kovovu obruc na ktoru nasadzujete kluce, vyhrabal som ju este od deda co ich mal vela, pouziva sa to desiatky rokov a nic tomu neni, dokonca to ani nezhrdzavelo. Stale to sluzi.
-- Kovovy pribor, ma ho doma kazdy, brusil z vas niekto priborove noze ? alebo vidlicku? U nas nie, a pouziva sa to stale brutalne dlho.
-- varna konvica, mam jednu 6 rokov, ide niekolkokrat do dna, ziadne znamky poruchy, uplne jednoducha, nesmrtelna.
-- vreckovy noz mikov, stale stale staaaale sliz, otvara sa zatvara sa, kopec krat v spine, prachu, vode, nic mu nie je.
tychto veci bude urcite viacej, skuste sa rozpisat. na co vsetko prideme.
Napr Mobilny telefon mozete pouzivat rok, dva, tri, ale zacne na nom odchadzat bateria, je zastaraly, pokazi sa mu prislusenstvo a casom odide. Preto mam na mysli jednoduche aj zlozite zariadenia ktore vas napadnu a ktore sa daju pouzivat desiatky rokov.
Ku prikladu uvediem niektore:
-- Kruzok na kluce. Pouzivam ho stale, tu kovovu obruc na ktoru nasadzujete kluce, vyhrabal som ju este od deda co ich mal vela, pouziva sa to desiatky rokov a nic tomu neni, dokonca to ani nezhrdzavelo. Stale to sluzi.
-- Kovovy pribor, ma ho doma kazdy, brusil z vas niekto priborove noze ? alebo vidlicku? U nas nie, a pouziva sa to stale brutalne dlho.
-- varna konvica, mam jednu 6 rokov, ide niekolkokrat do dna, ziadne znamky poruchy, uplne jednoducha, nesmrtelna.
-- vreckovy noz mikov, stale stale staaaale sliz, otvara sa zatvara sa, kopec krat v spine, prachu, vode, nic mu nie je.
tychto veci bude urcite viacej, skuste sa rozpisat. na co vsetko prideme.
-
Andi_Cibula
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: " nesmrtelne " veci ktore pouzivate
Väčšinou sa to u mňa vzťahuje na ručné náradie, dláta ktoré kúpil môj dedko v St. Peterburgu keď bolo mesto známe pod názvom Leningrad neboli ešte nikdy brúsené, povojnová rašpľa na drevo, sada závitníkov Narex, ale aj el. náradie, spájkovačka EVP100 ktorú si otec kúpil keď mal 18 rokov (písal sa rok 1968) a dodnes ju používam na heavy-dute nasadenie. Vŕtačky Narex, ale aj priamočiara píla Bosch, je toho veľa.
Fascinujúci je pre mňa osciloskop National VP-5260A Made in Japan r. 1970 a stopu má ostrejšiu než hociktorý tesla šmejd 20 rokov po ňom, kompletne všetky súčiastky v toleranciách a prevyšujú parametrami dnešnú produkciu.
Ďalšia kapitola vzor58, síce je vo svete málo známy a mýlia si ho s AK47, ale zúčastnil sa takmer všetkých vojen s prítomnosťou krajín východného bloku.
Fascinujúci je pre mňa osciloskop National VP-5260A Made in Japan r. 1970 a stopu má ostrejšiu než hociktorý tesla šmejd 20 rokov po ňom, kompletne všetky súčiastky v toleranciách a prevyšujú parametrami dnešnú produkciu.
Ďalšia kapitola vzor58, síce je vo svete málo známy a mýlia si ho s AK47, ale zúčastnil sa takmer všetkých vojen s prítomnosťou krajín východného bloku.
-
uplink
VIP
MS Natural 4000 - mám ju od začiatku výšky [2003 tuším, možno už bola aj za čias maturity, určite bola, lebo si pamätám ako som sa učil u tety, kde som si ju kúpil, takže 2002/2003], keď som začal chodiť do prvého semestru na EBF, vtedy som ju kúpil v Ageme za 700 SKK, alebo 600 SKK, už ani neviem. Žije do teraz. Mám náhradnú v skrini, ale zatiaľ šlape ako hodinky. Ergo. žije už dekádu 
Kamošova mikina - má ju od strednej, teraz má 30 rokov
[kamoš, nie tá mikina
]
Kamošova mikina - má ju od strednej, teraz má 30 rokov
-
Grim
Darca
...mám v šuplíku nožík na štepenie stromčekov, vyhrabal som ho v zásobách, ktoré ostali na dome, keď sme sa presťahovali po predhcádzajúcom majiteľovi...používam ho na všetko, od šúpania mandariniek po rezanie káblov...značka OPINEL FRANCE...pár krát som ho brúsil a stále funguje...takisto mám starú komunistickú pájkovačku, tiež som zdedil po predchádzajúcom majiteľovi domu...tých pájkovačiek máme niekoľko a všetky fungujú bez problémov...
Tiež asi náradie, nejak si nepamätám že by sme niekedy kupovali kladivo či nejaký pilník. Takisto táčky (fúrik alebo ako sa to povie ..) máme už riadne staré, aj hrdzavé, ale zatiaľ slúžia ako majú. Miešačka to isté, tiež je riadne stará, to isté aj plynový horák.
-
qwerty-xyz
napadol ma este zverak s kovadlinou, taktiez nesmrtelna vec
-
Andi_Cibula
Addict
http://www.eevblog.com/forum/reviews/hp ... ing-scope/
Tento stroj (môj topic) sa napriek veku 25 rokov vyznačuje vyššiu spoľahlivosťou a lepšími vlastnosťami a funkciami než hociktorý dnešný čínsky výrobok a to aj vyššej cenovej kategórie.
Najlepšia kúpa meracej techniky aká sa mi kedy podarila (under 300€)
Prístroj mal jedinú "poruchu" - vybitú zálohovaciu CMOS baterku.
Tento stroj (môj topic) sa napriek veku 25 rokov vyznačuje vyššiu spoľahlivosťou a lepšími vlastnosťami a funkciami než hociktorý dnešný čínsky výrobok a to aj vyššej cenovej kategórie.
Najlepšia kúpa meracej techniky aká sa mi kedy podarila (under 300€)
Prístroj mal jedinú "poruchu" - vybitú zálohovaciu CMOS baterku.
Zverák teda nesmrteľný nie je. Aspoň nie teda u nás v práci. Na jednom sa nám s kolegami podarilo odtrhnúť tú pohyblivú časť zveráku, ktorá sa vysúva. A to bol celkom veľký zverák. Váhovo odhadujem tak na 20-25kg.qwerty-xyz napísal:napadol ma este zverak s kovadlinou, taktiez nesmrtelna vec
Za nezničiteľné považujem gola sady značky TONA/NAREX vyrobené ešte za socializmu. Doteraz sa tie sady u nás v robote používajú a okrem viditeľného opotrebovania nemajú žiadne iné poškodenie.
tiez som mal tricko ked som bol mensi, teraz ho sestra nosi na doma, nic mu neni, jak nove nenatiahnute nic.
V dnesnej dobe uz elektronika neznicitelna neni.
V dnesnej dobe uz elektronika neznicitelna neni.
Staré náradie rozhodne. Nie je náhoda, že sa nie len mne, ale j všetkým ostatným nové veci menia vždy, ale staré tam držia dekády, kým sa nestratia. Karika na kľúče a samotné kľúče tiež, žiadne škrabance, hrdza, nič.
Celkovo staré veci, stará kuchynská elektronika, napríklad naša stará rýchlovarná kanvica zn. Rowenta, už zo 20 rokov mať bude, a stále fičí. Každý deň šla, a stále ide aj 5 krát. Pred rokom som kúpil našim novú, čisto kvôli dizajnu, a už včera odišla, oco to ale spravil, neviem kde bola chyba.
Samozrejme staré mobily. Známa Nokia 3310 teda nie je označovaná ako nezničiteľná zo srandy. Máme doma ešte 2, obe idú, jednu z nich používal pár rokov oco, a to oco je známy ako mobilý terminátor, snáď všetko čo mal pokazil, utopil, rozbil. Neviem, či jedna z tých 3310 nezažila aj pár sekúnd pod vodou v Hrone.
A ešte ma napadol žltý kovový stojan na vianočný stromček. Síce už máme plastový, ale ten žltý sme používali dobrých 15 rokov, zažíval stalingrad (pohodený medzi náradím), a stále tam tie centimetrové kohútiky na rozoberanie fungovali a išli otáčať ako po masle. Farba ako nová, bez hrdze. Aj keď používalo sa to raz za rok (aj keď to môže byť niekedy nevýhoda).
No a nakoniec staré oblečenie, nejaké mikiny, bundy, kožáky čo prežili môjho otca, atď... Kamarát mal pred pár dňami na sebe 30 ročný oblek, resp. sako, a vyzeralo to jak kúpené.
Celkovo staré veci, stará kuchynská elektronika, napríklad naša stará rýchlovarná kanvica zn. Rowenta, už zo 20 rokov mať bude, a stále fičí. Každý deň šla, a stále ide aj 5 krát. Pred rokom som kúpil našim novú, čisto kvôli dizajnu, a už včera odišla, oco to ale spravil, neviem kde bola chyba.
Samozrejme staré mobily. Známa Nokia 3310 teda nie je označovaná ako nezničiteľná zo srandy. Máme doma ešte 2, obe idú, jednu z nich používal pár rokov oco, a to oco je známy ako mobilý terminátor, snáď všetko čo mal pokazil, utopil, rozbil. Neviem, či jedna z tých 3310 nezažila aj pár sekúnd pod vodou v Hrone.
A ešte ma napadol žltý kovový stojan na vianočný stromček. Síce už máme plastový, ale ten žltý sme používali dobrých 15 rokov, zažíval stalingrad (pohodený medzi náradím), a stále tam tie centimetrové kohútiky na rozoberanie fungovali a išli otáčať ako po masle. Farba ako nová, bez hrdze. Aj keď používalo sa to raz za rok (aj keď to môže byť niekedy nevýhoda).
No a nakoniec staré oblečenie, nejaké mikiny, bundy, kožáky čo prežili môjho otca, atď... Kamarát mal pred pár dňami na sebe 30 ročný oblek, resp. sako, a vyzeralo to jak kúpené.
Hneď ma napadla značka makita, apoň čo sa mojich skúseností týka.
Používam stroje tejto značky, najstarší kus má vyšše 23 rokov, sú využívané extrémne často, a často v extrémnych podmienkach a nikdy ma ani jeden nesklamal.
Fakt niekedy až nechápem jak to tí šikmáči robia
Používam stroje tejto značky, najstarší kus má vyšše 23 rokov, sú využívané extrémne často, a často v extrémnych podmienkach a nikdy ma ani jeden nesklamal.
Fakt niekedy až nechápem jak to tí šikmáči robia
-
Andi_Cibula
Addict
Makita sú perfektné nástroje, radosť pracovať s tým 
Toto je ten spomínaný japonec
(kamarádové fotky)
https://picasaweb.google.com/1043785931 ... 1097389570
Toto je ten spomínaný japonec
https://picasaweb.google.com/1043785931 ... 1097389570
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
3310, obcas ju pouzivam z recesie...
bicykel Ukraina, to sa fakt neda normalnym pouzivanim znicit
bicykel Ukraina, to sa fakt neda normalnym pouzivanim znicit
-
mirak2
Hardcore addict
mam doma niekolko desatroci stare knihy a nic im nie je... aj to sa rata?
moje Koss Porta Pro povazujem za nesmrtelne
jackb: Veru, až na ten labilný kábel okolo jacku. To ale vyriešili 25th anniversary Porty. Škoda, že v normálnych je ten kábel fakt taký napinič.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tých vecí je naozaj veľa, napr. môj otec má starý mobil Sagem, má už okolo 10 rokov a baterka mu stále drží takmer týždeň, čo je IMO neuveriteľné.
Ja osobne mám doma Logitech G15 v2, má čosi cez 5 rokov (viem, nie je to 10, ale na gming klávesnicu je o dosť) a stále funguje, posvietenie, display, všetko bez chyby.
Samozrejme sa to vzťahuje na rôzne veci typu kladivá, potom riad (kým vám tanier a pod. nespadne, tak sa sám od seba nerozbije) a pod. veci.
Ja osobne mám doma Logitech G15 v2, má čosi cez 5 rokov (viem, nie je to 10, ale na gming klávesnicu je o dosť) a stále funguje, posvietenie, display, všetko bez chyby.
Samozrejme sa to vzťahuje na rôzne veci typu kladivá, potom riad (kým vám tanier a pod. nespadne, tak sa sám od seba nerozbije) a pod. veci.
Prívesok na svojich kľúčoch.. vlastnoručne robený z kúska plexiskla počas Technických prác na ZŠ.. asi najstaršia vec, ktorú mám každodenne v rukách, má už asi 20-22 rokov..

Niektoré šatstvo mám od základnej a stále vyzerá ako nové, pár tričiek, jedna bunda a nejaké kraťasy.
Nejakú techniku si veľmi nespomínam, ale napriek tomu, že ACER je zaznávaná značka, tak môj prvý notebook kúpený niekedy v roku 2006 stále fachčí, pravda okrem baterky, už má iného majiteľa v rodine a obcestoval pol Európy, v nie práve ukážkových podmienkach. Dobrý výkon podľa mňa. A vyzerá, že ešte pár rôčkov potiahne.
Nejakú techniku si veľmi nespomínam, ale napriek tomu, že ACER je zaznávaná značka, tak môj prvý notebook kúpený niekedy v roku 2006 stále fachčí, pravda okrem baterky, už má iného majiteľa v rodine a obcestoval pol Európy, v nie práve ukážkových podmienkach. Dobrý výkon podľa mňa. A vyzerá, že ešte pár rôčkov potiahne.
ASUS A9RP toto sa snad ani nikdy nepokazi.... uz som to prestal pouzivat davnejsie lebo HW uz neni v "mode" ale v zasade mu nic nechyba....
Ford Focus I, 1999, 2.0 16v moje druhe auto, uz na nom moc nejazdim ma najazdenych cez 270 000km, dalsia vec ktorej velmi nerozumiem, na tom aute som sa tak vyblaznil ze keby vedelo tak ma asi dokope do kocky maggi ale ono to poslusne jazdi tak ako ma bez akychkolvek problemov... Ani som to nepredal tak spolahlive zelezo uz dnes malo kde najdete.
Nokia 5110 este aj baterka funguje asi pol dna... neni co dodat toto sa vlastne ajtak pokazit neda
DESKTOP PENTIUM133 spolu s 14" CRT a 900MB HDD dokonaly stroj na drtenie Age of Empires I, stale ide, takisto ho nepouzivam.
Tak uvazujem ze mam doma kopu harabudria asi by som to uz mal povyhadzovat
Ford Focus I, 1999, 2.0 16v moje druhe auto, uz na nom moc nejazdim ma najazdenych cez 270 000km, dalsia vec ktorej velmi nerozumiem, na tom aute som sa tak vyblaznil ze keby vedelo tak ma asi dokope do kocky maggi ale ono to poslusne jazdi tak ako ma bez akychkolvek problemov... Ani som to nepredal tak spolahlive zelezo uz dnes malo kde najdete.
Nokia 5110 este aj baterka funguje asi pol dna... neni co dodat toto sa vlastne ajtak pokazit neda
DESKTOP PENTIUM133 spolu s 14" CRT a 900MB HDD dokonaly stroj na drtenie Age of Empires I, stale ide, takisto ho nepouzivam.
Tak uvazujem ze mam doma kopu harabudria asi by som to uz mal povyhadzovat