Aka vysoka skola ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
viper1993
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Aka vysoka skola ?

Príspevok od používateľa viper1993 »

Na FEI si posielal maturitu z tohto roku uz? Ci minule roky? Lebo nic take odomna nepytali.
Radioactive_Mouse
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Radioactive_Mouse »

Je to na stranke " Po zmaturovaní a bezprostredne po obdržaní maturitného vysvedčenia zašlite jeho overenú kópiu na Pedagogické oddelenie fakulty"
_Michal_
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa _Michal_ »

viper1993 napísal:Na FEI si posielal maturitu z tohto roku uz? Ci minule roky? Lebo nic take odomna nepytali.
Maturuje tento rok, zatiaľ som im nič neposielal - je tam ešte dosť času na to, ale na stránke majú, že keď dáš externú z matiky aspoň na 40% dostaneš +20 bodov.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Myslíte, že postačí 65,2 boda na 4-ročné FIIT?
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

Ahojte, chcel by som si podat na nejaku VS socialnych prac a jedina co ma napada je tato:
http://www.vssvalzbety.sk/
Dalo by sa dohodnut na nejakom termine mozneho nastupu s nimi? Pretoze na ich stranke toho moc neni popisane. Odrazdza ma ten krestansky nadych skoly, ako to tam funguje, nemate niekto skusenosti?
Popripade ak poznate inu VS podobneho zamerania?
Diky za rady.
// nevie nikto poradit?
_Michal_
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa _Michal_ »

Máte už všetci pridelené body za maturitu na FIITke ? Ja stále nie, pritom list som posielal už 10.5.
Hensym
VIP
VIP

Mne pridelili dnes, ale ja som si menil prihlášku zajazdy, inak by som ich tam mal už pár dní dozadu.
Určite im napíš, najlepšie priamo k tým, čo majú na starosti prijímanie.

K mojej otázke s bodmi: Neviete, aký bol minimum po minulé roky?
Fruicik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Fruicik »

Ahojte,poprosil by som vás o radu,posral som TSP na MUNI- fakulta informatiky(áno,dá sa to ...).Zatiaľ som prijatý bez prijmačiek na VSB a skúsim sa dostať na VUT,lenže mojim cielom je štúdium na MUNI.Tak som rozmýšlal že by som prvý ročník (aspon sa pokúsil) spraviť na jednej z týcho škôl a potom prestúpil na MUNI,lenže sa neviem dopátrať ako je to s uznávanim kreditov z týchto škôl ? Odhadujem že pri VSB by asi nastal problem. Musel by som opakovať prvák(čo sa mi moch nechce) alebo robiť nejaké rozdielové skúšky? niečo som vygooglil ale nie som z toho múdry. Ďakujem.
Hensym
VIP
VIP

Neviem ako je to z iných škôl, ale myslím, že keď prestupuješ napríklad z STU, tak sa tam platí hádam 600€, či koľko. Ale fakt neviem.
Fruicik
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa Fruicik »

díky,ale na mysli som mal najmä to že ak by som na VSB dokončil 1.ročník tak čo by ma čakalo pri pokuse o prestup na MUNI a za akých podmienok by som mohol nastúpiť do druhého ročníka (a ešte k tomu na aký odbor)? :)
Pascalwb
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Pascalwb »

Hensym napísal:Myslíte, že postačí 65,2 boda na 4-ročné FIIT?
Preco si si dal 4? S bodmi neviem ako to je, ja ked som isiel tak brali vsetkych. Kapacitu maju teraz hadam aj vyse 1000.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Fruicik napísal:Ahojte,poprosil by som vás o radu,posral som TSP na MUNI- fakulta informatiky(áno,dá sa to ...).Zatiaľ som prijatý bez prijmačiek na VSB a skúsim sa dostať na VUT,lenže mojim cielom je štúdium na MUNI.Tak som rozmýšlal že by som prvý ročník (aspon sa pokúsil) spraviť na jednej z týcho škôl a potom prestúpil na MUNI,lenže sa neviem dopátrať ako je to s uznávanim kreditov z týchto škôl ? Odhadujem že pri VSB by asi nastal problem. Musel by som opakovať prvák(čo sa mi moch nechce) alebo robiť nejaké rozdielové skúšky? niečo som vygooglil ale nie som z toho múdry. Ďakujem.
Neplatí sa nič, ak bakalára ukončíš za max. 4 roky (v ČR sú štátom preplácané 4 roky bakalára a 3 roky magistra). Funguje to tak, že by si išiel normálne na prijímačky a ak by ťa prijali, tak by si si mohol dať uznať predmety s podobnou anotáciou, aké sú na FI MUNI, ktoré si úspešne ukončil na VŠB. Myslím, že sa uznávajú max. C-čka, ale nie som si úplne istý, či sa uznávajú aj všetky kredity za tieto predmety - pravdepodobne asi áno, treba si to ale overiť na študijnom oddelení.
Hensym
VIP
VIP

Pascalwb napísal:
Preco si si dal 4? S bodmi neviem ako to je, ja ked som isiel tak brali vsetkych. Kapacitu maju teraz hadam aj vyse 1000.
Pretože keď som si nahlasoval maturitné predmety, tak ešte na trojročné štúdium maturita z matematiky potrebná nebola. Tento rok sa to ale zmenilo, a maturita z Matematiky je potrebná. S bodmi z externej maturity z CJ prejdeš iba do 4-ročného štúdia.

Teoreticky berú všetkých, ale vždy je oveľa viac prihlásených ako ich limit, nie? Tuším som pozeral aj nejaké štatistiky, len neviem, koľko bodov mi treba, aby som bol nad čiarou.
Pascalwb
Addict
Addict

jaj to som nevedel, ja ked som isiel tak 4 roc. nebolo a brali maturitu bud AJ alebo mat.
Hensym
VIP
VIP

A koľko bodov si mal? (Body sú percentil buď z AJ alebo z Mat, prípadne nejaké extrabody za diplomy).
Nadeo
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Nadeo »

Zoberu ta viacmenej urcite. Ked nie priamo tak na odvolanie.. Otazka je, ci tam fakt chces ist, pretoze to nieje lahka skola. Rozhodne ziadne take ako stredna, ze sa staci ucit cez akademicky. (som si isty, ze to uz vies ale len sa mi to zdalo vhodne pripomenut, kedze na eube mam par spoluziakov z FIIT :lol: )
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Pilifo napísal:
Neplatí sa nič, ak bakalára ukončíš za max. 4 roky (v ČR sú štátom preplácané 4 roky bakalára a 3 roky magistra). Funguje to tak, že by si išiel normálne na prijímačky a ak by ťa prijali, tak by si si mohol dať uznať predmety s podobnou anotáciou, aké sú na FI MUNI, ktoré si úspešne ukončil na VŠB. Myslím, že sa uznávajú max. C-čka, ale nie som si úplne istý, či sa uznávajú aj všetky kredity za tieto predmety - pravdepodobne asi áno, treba si to ale overiť na študijnom oddelení.
áno, uznávajú sa do C ale iba pri opakovaní ročníka. Teda predmety absolvované na tej istej fakulte z ktorých si mal C a lepšie nemusíš robiť znova. Ak prestupuje, tak je to všetko silno individuálne. Napríklad C na trenčianskej uni je niekde na úrovni F na STU :) A tiež sylaby predmetu určite nebudú rovnaké ako na muni. Takže nikto nepovie čo mu uznajú a čo nie. Možno mu uznajú väčšinu predmetov, a možno jeden alebo dva (ak vôbec nejaký)

ja som po bc napríklad prestupoval na muni, a chcel som si spraviť lineárnu algebru III ktorá mala prekvizity jednotku a dvojku (tie som pochopiteľne nemal). Ale mal som iné predmety ktoré to na 90% pokrývali tak som profesorovi poslal ich sylaby a on ma zobral aj tak. Vtedy to ani cez študijné nemuselo ísť. Ale jeho prípad bude zrejme riešiť študijné možno s konzultáciami s profesormi daných odborov keďže za tie predmety bude chceť aj kredity
Hensym
VIP
VIP

Nadeo: Som si samozrejme vedomý - viem, že mi tá škola zožerie skoro všetok čas. :) To je aj výhoda toho 4-ročného štúdia, že keby si náhodou v nejakej oblasti zaostával, v 4-ročnom ideš od úplnych základov, ktoré v 3-ročnom preskakuješ, a preto viac ľudí vyletí.

Akým spôsobom odvolať sa? Myslíš, že to má cenu? Ak totiž budem za limitom prijatých (pr. 1000), tak nevidím dôvod aby ma dodatočne prijímali na odvolanie. Alebo má FIIT nejaký špeciálny postup?
Pascalwb
Addict
Addict

Tak zoberu dajme tomu 1000 ludi ale realne tam pojde len 800 napriklad. Ale podla mna, oni nemaju problem zobrat aj nad kapacitu. Lahko to zredukuju.

Poradie neviem, to si nepamatam. Isli sme tam asi 6 zo SS zobrali vsetkych, uz sme len 2 :lol:
Skusky su v pohode, to je vyhoda, vsetko pisomne a za 2 dni sa da v pohode na skusku naucit. Horsie su tie niektore zadania, ale ked to clovek zacne robit co najskor tak sa to da. Sem tam si zanadavat na niekoho. Ja som teraz 2. par predmetov sa menilo organizacne, taka fyzika sa zjednoduchsila aspon co som pocul. Zapoctovky sa menia len minimalne. Ma to aj + aj -.

To 4 je vlastne 1. rocnik rozdeleny na 2
Aky odbor si si dal?

Nadeo: To mi pripomenulo :D, jeden si na zaciatku 1. rocnika dal tusim prihlasku na ekonomocku, a potom cez cviko zakrical, ze ho zobrali a odisiel :lol:
Hensym
VIP
VIP

Odbor Informaika.

K tej príhode > :lol:
Napísať odpoveď