Letná brigáda

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
elty
Novice
Novice

Letná brigáda

Príspevok od používateľa elty »

Pred mesiacom som si našiel na internete ponuka práce do zahraničia, konkrétne do Rakúska-Graz, náplňou mala byť práca na sadoch(lesná škôlka), poslal som životopis spolu s foto. Po zhruba mesiaci sa mi ozvali, že majú záujem, objasnili mi danú prácu, v prílohe boli aj fotky, ubytovanie a pod. Vycestovať sa malo myslím 9.5. lenže požadovali zálohu do 6.5. vo výške 40€ za ubytovanie. Nezdalo sa mi to tak som si vypýtal presnú adresu spoločnosti pre ktorú budem pracovať plus, miesto ubytovania, najprv trvali na tom že na stretnutí budem o všetkom oboznámený, avšak trval som na týchto informáciach tak mi ich poskytli(našiel som ubytovanie, sedeli ceny, tak isto aj spoločnosť pre ktorú som mal pracovať). Chcel som napísať mail priamo tej spoločnosti, že či vážne tá osoba s ktorou som komunikoval hľadá pre nich ľudí). Nenapísal som. Zrejme fatálna chyba. Deň pred zrazom v Ba bolo stretnutie zrušené(z dôvodu nedostatku ubytovania). A tu začal problém, síce pani s ktorou som komunikoval trvala na tom že odchod bude zrejme 21.5(zajtra) ale od vtedy nereaguje na maily, čiže všetkým nám je jasné, o čo tu ide. Nechal som sa pekne o****!
Viem že už zrejme peniaze nedostanem, ale chcel by som upozorniť tých ktorí by o podobnej ponuke niekedy uvažovali aby sa nedali nachytať, sám sa divím sebe že som to peniaze poslal, asi som si len povedal, veď je to len 40 €, kto by chcel kvôli tomuto peniazu páchať trestnú činnosť, ale ak mu poslali prachy viacerí...
Na základe korešpondencie v mail a čísla účtu mi banka asi meno danej osoby neposkytne, pravda?
Meno danej osoby mi je taktiež na dve veci keďže nie je pravé. Viac by mi záležalo na tom ak by som sa dostal k menu osoby ktorá za týmto stojí, ako za vrátením peňazí, ale šanca tu už asi nie je že ?
seth82
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Letná brigáda

Príspevok od používateľa seth82 »

Ja len toľko k tomu:

http://www.upsvar.sk/media/sprostredkov ... e_id=13211

4. Poplatok za sprostredkovanie zamestnania sa vyberá až po sprostredkovaní zamestnania. Podľa zákona o službách zamestnanosti žiadny iný poplatok sprostredkovateľ nemá právo od Vás vyžadovať! Neplaťte čo nemusíte! ( žiadne registračné alebo administratívne poplatky.......)

Niekedy mám pocit, že toto by malo byť vytlačené na obrovských billboardoch popri cestách, namiesto tých reklamných...
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

on neplatil poplatok za sprostredkovanie zamestnania....

trestná činnosť to tiež nie je, je to len priestupok...samozrejme, že ti banka nedá osobné údaje,ale môže ich však dať policajtom
elty
Novice
Novice

Najhoršie na tom je to že o tomto viem. Ono to bolo vlastne tak, že nepýtali peniaze za sprostredkovanie práce ale ako zálohu za ubytovanie, ktoré malo byť samostatné, nezávislé na spoločnosti pre ktorú mala byť práca vykonávaná. Z druhej strany ma malo hneď napadnúť prečo si to teda sakra nemôžem zaplatiť priamo na stránke kde sa dá to ubytovanie zaplatiť...Viem je to moja chyba a veľká, horšie ako stratu peňazí vidím v tom že sa na takejto vecí druhý ľudia obohacujú.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

PhYs0c: Prečítaj si to pravidlo ešte raz. Vlastne obaja. Až do konca. Tú druhú vetu vyznačenú boldom začínajúcou slovom "podľa".

Je jasné, že firmy sa to snažia obchádzať a preto si vymýšľajú kadejaké iné dôvody, prečo by im mal niekto za niečo zaplatiť alebo "dať zálohu". Kontrakt má byť vždy obojstranný, platiť 40 eur ako zálohu za ubytovanie, pričom druhá strana nemá absolútne žiadnu záruku toho, že tá prvá jej niečo vôbec poskytne, spadá presne do tej druhej vety, štátne orgány sú vo väčšine prípadov hlúpe, ale UPSVAR vie, prečo pravidlo štyri napísal v takom znení, ako ho napísal...
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

ani ty nemáš právo prísť a zastreliť ma, ale nikto ti v tom nezabráni...takže tak
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ech...

//autoeditácia príspevku (20 Máj 2013, 18:46)
Ináč téma na upozorňovanie o brigádach tu tuším je, ibaže neviem ako sa volala a hľadať sa mi to nechce...Najlepšie by bolo, ak by si poskytol mená tých ľudí alebo firmy...
Prílohy
missing...
missing...
tumblr_mbzxt23X8c1r3zat8.jpg (5.91 KiB) 2040 zobrazení
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

elty
Novice
Novice

Osoba s ktorou som komunikoval a daný job inzerovala:
RNDr.Lýdia Krankl,zástup.spoločnosti Ledolt
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

je ta firma vobec v obchodnom registri?
A na internete neni ziadny feedback na nich (pozitivny, ani negativny)...takej "firme" by som asi nedoveroval
Innocence
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Innocence »

Čaute, ja využijem túto tému, aby som sa poinformoval trošku. S kamarátom sa nám núka celkom slušná brigáda v Bratislave-Krasňanoch a momentálne riešime ubytovanie. Najlacnejšou alternatívou je asi intrák, tak by som sa rád opýtal (vzhľadom že BA dobre nepoznám), čo by pre nás bolo najvýhodnejšie - t.j. cena ideálne okolo tých 100 EUR/mes. + vzdialenosť čo najmenšia. Je v tomto smere niečo vhodnejšie ako Mlyny?
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

elty napísal:Osoba s ktorou som komunikoval a daný job inzerovala:
RNDr.Lýdia Krankl,zástup.spoločnosti Ledolt
Od tých ruky preč, odrb.
Laster
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Laster »

Innocence napísal:Čaute, ja využijem túto tému, aby som sa poinformoval trošku. S kamarátom sa nám núka celkom slušná brigáda v Bratislave-Krasňanoch a momentálne riešime ubytovanie. Najlacnejšou alternatívou je asi intrák, tak by som sa rád opýtal (vzhľadom že BA dobre nepoznám), čo by pre nás bolo najvýhodnejšie - t.j. cena ideálne okolo tých 100 EUR/mes. + vzdialenosť čo najmenšia. Je v tomto smere niečo vhodnejšie ako Mlyny?
Internáty na Mladej Garde, zavolaj im a opýtaj sa na cenu, potom by si cestoval asi tri zástavky električkou.
wendysek_89
Novice
Novice

Príspevok od používateľa wendysek_89 »

Dobrý den,

jedná se o podvod. Prosím všechny, kdo zaplatili zálohu za ubytování, aby mi poslali zprávu, zřejmě budeme podávat trestní oznámení. Čím více nás bude, tím lépe!

Děkuji.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Pozdravujem tých, ktorí sa aj napriek tomu do toho dali a tých, ktorí neverili, že mám pravdu...
projexin
Novice
Novice

Príspevok od používateľa projexin »

Oznamujem tým, ktorí naleteli na podvod " Letná brigáda" či "Vianočná Výzdoba Viedne" a poslali 40,- EUR ako zálohu za ubytovanie na účet 4202947401/8360, že banka mi oznámila identifikáciu majiteľa účtu, takže môžme podať spolu trestné oznámenie. Prosím nahláste mi údaje na mail [email protected].
Napísať odpoveď