prikazovy riadok

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
frajo102
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

prikazovy riadok

Príspevok od používateľa frajo102 »

caute , chcel by som sa nacit nejake veci v prikazovom riadku vo windowse. nejake tie typi a triky. napr ako zmenit heslo a taketo halusky.

DIK
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

frajo102
Expert
Expert

no aby som bol presnejsi ked dam do prikazoveho riadku ze cmd tak sa mi otvori cierne okno. A do toho by som potreboval nejake tie prikazy. a este otazka ked nejsom admin a chcel by som zmenit heslo do compu da sa to?
vivaSlovakia
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa vivaSlovakia »

no ved otvori sa ti to "cierne okno" a tam pises prikazy.. ktore najdes v odkazoch ktore tu su postnute :wink:
frajo102
Expert
Expert

no lebo ja hladam nieco na zistenie hesla. S kamosom som sa stavil ze do tyzdna zistim heslo na skolskych kompoch. Uz som sa to pokusal ale vypisalo to ze access deined. Ja sa v skole dostanem na komp v poho lenze tam su dvaja uzivatelia jeden je student druhy ucitel a pochopitelne ucitel je admin. a nato potrebujem heslo
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

frajo102
Expert
Expert

diky. cele som to precital a zistil som ze sa to da len s pomocou nejakych programov a to je nanic... da sa to aj bez programov? :?:
stuka
Light Professional
Light Professional

Re: prikazovy riadok

Príspevok od používateľa stuka »

nechcem zakladat novu temu na takuto blbost, ale potrebujem radu:)
jednoducho potrebujem takyto vysledok (vysledok bude presmerovany do suboru)

Priklad: Aktualny cas: 15:50

ked to robim ja tj echo Aktualny cas: && time /t

tak urobi toto:

Aktualny cas:
15:50

ja viem totalna blbost :) ale ma to stve...treba nejak cez premennu?
slipknot1506
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa slipknot1506 »

co je ARP prikaz ?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

zobrazuje a upravuje ARP tabuľku, ktorá slúži na preklad IP adries na MAC adresy
klokyno
Light Star
Light Star

Re:

Príspevok od používateľa klokyno »

Zdravím,
viem že je to staré 3 roky ale brm nedávaj ani odkazy že sa tu niečo také riešilo ja niekedy chodím otcovi do jednej školy pomáhať a stačí čo tam niektoré individuá urobia už len cez obmedzený prístup, a nie čo by tam urobili ešte cez admina.. Niekedy sa im možno ani nedivím keď sa im AutoCAD (samozrejme že nie najnovší, ale akási 2007čka) spúšťa minimálne 2 min. a podobné srandy, ale ten administrátor za to nemôže keďže s P4 2,5GHz, 512 ram, a grafika takú už ani v technickom múzeu nezoberú, sa nedajú robiť zázraky..
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Re: Re:

Príspevok od používateľa weroro »

klokyno napísal:... ale ten administrátor za to nemôže keďže s P4 2,5GHz, 512 ram, a grafika takú už ani v technickom múzeu nezoberú, sa nedajú robiť zázraky..
Hm, odkedy mi odišlo chladenie na doske a odpálila sa, tak fungujem na P4 2GHz 512MB RAM 128MB Grafika a viem na ňom čarovať viac, ako ty na desiatich i7-čkách :) Nejde o to aký na dupaný je stroj, ale o to aký je schopný jeho používateľ.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

weroro napísal: Hm, odkedy mi odišlo chladenie na doske a odpálila sa, tak fungujem na P4 2GHz 512MB RAM 128MB Grafika a viem na ňom čarovať viac, ako ty na desiatich i7-čkách :) Nejde o to aký na dupaný je stroj, ale o to aký je schopný jeho používateľ.
copy that, a pasuje to aj na toho správcu v tej škole. To je taký problém kúpiť radix a nech sa hrajú koľko chcú, po reštarte bude všetko all right?
klokyno
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa klokyno »

audiotrack napísal:copy that, a pasuje to aj na toho správcu v tej škole. To je taký problém kúpiť radix a nech sa hrajú koľko chcú, po reštarte bude všetko all right?
Audio použil si slovíčko "kúpiť" a to v Slovenskom školstve je pojem neznámy, a je jedno či to stojí 5€ alebo 100€...

weroro ja nevravím že viem lepšie robiť s Pc a ani môj otec, ale pochybujem že by to niaky IT technik spravoval za 150€/mesašne (cca. 60 pc), a to tam trávi pri tých pc cca. 130 hodín mesačne keďže robí aj nočné na vrátnici a tam sa to snaží spojazdniť... viem že reakcia bude že otec je neschopný ale v živote si také nič nespravoval v takom množstve a s takými odbornými používateľmi... ;)
slipknot1506
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa slipknot1506 »

zdar potreboval by som poradiť s prikazom na posielanie sprav cez lan ... hladal som na nete a našiel som len net send na XP a msg na win7 ale problem je v tom že mne pri prikaze msg vyhodi chybu tak sa chcem spytať či neexistuje ešte nejaký iný prikaz ... napadlo ma či to nemôže byť tým že mám 64bitový systém :smt081
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

slipknot1506 napísal:...ale problem je v tom že mne pri prikaze msg vyhodi chybu ... či to nemôže byť tým že mám 64bitový systém :smt081
keď nevieme čo si napísal a akú chybu si dostal tak sú to len tipovačky. Možno je to chyba tvojho windowsu, možno si to zle napísal, možno čokoľvek iné
Napísať odpoveď