Snaha o zarobok?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
CuCu
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Snaha o zarobok?

Príspevok od používateľa CuCu »

Dobry vecer, potreboval by som radu, ide o to ze moja priatelka pracovala dnes posledny krat ako brigadnickav kednej krcme, vsetko v pohode, az ked vcera vecer prisla majitelka ze chyba z penazenky na automaty 40€ zrazu to zacala znova ratat a uz chybalo 120€ , bolo to tak ze priatelka tam robila v piatok poobede do vecera, kym ju vecer o 9 tej nevystriedala majitelka a vtedy tam tie peniaze na 100% boli potom robila celu sobotu do vecera, kedy ju opat vystriedala majitelka a poslala ju domov, ze ma prist este posledny krat dnes, ako boli uz dlhsie dohodnuty, ked sme odisli tie peniaze tam 100% boli, a dnes ked vecer prisla, zacala hovorit, ze nedostane vyplatu, kym sa nezisti kde zmizli tie peniaze, je v tej krcme aj kamera, z ktorej vidno aj kusok do skladu, kde tie peniaze zmizli z penazenky, najzaujimavejsie, ze priatelka tu penazenku chytila do ruky len raz a to v piatok vecer ked som jej pomahal, a peniaze tam boli, pretoze sme to rozmienali a nasledne zratali, a dnes povedala teda ze daju zaznam z kamery na policiu preskumat a ozvu sa jej, problem je v tom, ze do skladu sme normalme chodili, stale, ako nam bolo treba, a nwm ako sa to bude na policii riesit, ale ak niekto znas tam bol chvilku dlhsie tak uz je mozne ze budeme obviney ze sme tie peniaze vzali my? A chcel by som vediet ako sa branit proti tomuto, pretoze majitelka tam bola tie vecery, a jedine ona to mohla spravit, pretoze my sme to nemali za potrebu a nikdy by nas to nenapadlo....je mozne ze chceli zarobit na nej lebo uz tam bola posledny krat? a z pocutia co tam chodili zakaznici sme zistili ze je zadlzena. Naozaj nevieme co mame robit, poctivo tam pracovala, ja som jej obcas pomahal, a ako naschval ked ide skoncit, tak toto? ( ta kamera co tam je tak znej vidno len cast zo skladu, konkretne tam kde je ta penazenka vidno len na chrbat, a su tam aj ine veci ako mikrovlnka atd, kde sme sa zdrziavali, preto sa bojim ze si budu mysliet ze sme to my ked sa to dostane na policiu) naozaj nevieme co stym, radi by sme chceli vediet ako postupovat pri tomto....dakujem
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Snaha o zarobok?

Príspevok od používateľa TommyHot »

Nebude nikto z vas obvineni, pokial nebude jasne preukazane, ze ste tie peniaze ukradli. Zaznam, kde ani nie je vidiet co robite v sklade, nema takmer ziadnu vahu. Problem ale moze byt v tom, ze ak si nebol u nich zamestnani, tak si nemal co liezt do skladu.

Btw ak jej nezaplati, tak sa treba obratit na urad prace.
CuCu
Medium Expert
Medium Expert

tym padom nas nemaju preco obvinit, a to ze som bol v sklade bolo normalne, vedela majitelka ze priatelke pomaham a nic proti tomu nemala.
A ak jej nevrati peniaze? Myslis ako ze ak nedostane vyplatu? Potom chapem. Ja vidim problem len v tom, ze tie peniaze sme mali zratane, a ona na druhy den vecer ked prisla nam oznamila ze chybaju, tak to pride, akokeby sme ich vzali my, popritom to ke tak, ze ich mohla vziat jedina ta majitelka. Ach ako dokaze rozculit niekto taky...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Obvinit vas samozrejme mozu, ale este vam musia dokazat vinu a to je so zaznamom, na ktorom sa nic nenachadza velmi problematicke. Ale naozaj skor by som sa bal toho, ze si chodil do skladu, ked si nebol zamestnanec. To, ze jej to nevadilo vtedy, neznamena, ze jej to nebude vadit aj pri pripadnom sude. A nech sa tvoja priatelka obrati na urad prace, neviem ako na slovensku, ale v cechach zvykne v niektorych pripadoch zamestnancom vracat peniaze a potom to nejakym sposobom vymahat od firmy... Mozno to funguje aj u nas rovnako. Ak nie, tak nech sa urcite obrati na inspektorat prace a ak sa nic nevyriesi, tak treba podat trestne oznamenie.
Jaccobinho
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Jaccobinho »

Obviniť vás môžu len keď sa jednalo o trestný čin - a o ten by sa jednalo až keď by sa jednalo o sumu, ktorá je nad hranicou aktuálnej minimálnej mzdy ;) Polícia to ani nebude riešiť, keďže je to len priestupok
PhYs0c
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PhYs0c »

a keby povedala, že vyplácala výhru v hodnote 120€, ako by majiteľka zistila, že to je/nie je pravda?
Flambar1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flambar1 »

S tym vyplacanim vyhry to velmi neprejde. V mojom okoli bol problem, ze zmizli € z podniku a zametnanec povedal, ze vyplacal vyhru a zabudol to zapisat kde to zapisuju, ale potom to skontrolovali. Hraci automat si zapamata vraj posledne vyhry asi za 15 dni niekedy aj viac.

Nie je to overene ci je to pravda alebo nie, ale toto som pocul prednedavnom.
CuCu
Medium Expert
Medium Expert

no takze vraj dali zaznamy z kamery na policiu na expertizu .... Ze v stredu sa ozve ze budu vysledky, neviem ako to funguje, ale nechapem ako to chcu ztoho posudit, ale ok...... Rad si pozriem pripadne obvinenia a podozrive "pohyby" v sklade, alebo ako sa to posudzuje :D noo a stym ze keby povie ze tie peniaze vyplatila by sa to nedalo, kedze automat si pamata vyplacane vyhry....no ja som fakt zvedavy, ako toto dopadne, este napokon ja ztoho budem mat problemy.. :/ naozaj nechapem ako uz ludia sa snazia zarobit....
Napadlo nas, ze by sme sa jej povyhrazali aj my, pretoze co ke vela to vela, ale neviem ako to funguje, ked napriklad pokial viem, je zakazany predaj kusoviek, a tam to fici, ci by sa to dalo nejak preukazat v pripade ze by to bolo nutne, alebo to, ze jej dovolili robit viac ako 9hodin tyzdenne, ak sa nemylim, tak brigadnik takto moze odrobit do tyzdna len nejaky takyto pocet hodin, a ona robievala aj 40 hodin tyzdenne...ale to uz neviem, ci sa da s takymito vecami nieco robit....
Flambar1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Pozri vtejto dobe kazdy o*ebuje len aby si zarobil. A zase ak to, ze to majitelke nevadi, ze pomahas a chodievas do skladu a mal si svedkov, ktori to poculi a dosvedcisa ti to tak by si nemal mat ziaden problem alebo nieco podla mna.

Tak tie kusovky mozes dokazat lahko ak posles nejakeho kamarata s kamerov natoci to, budete mat dokaz a povyhrazat sa hej, ale zase by sa to mohlo otocit aj proti vam. Zase ak ste nic nespravili tak nemate sa coho bat. Ale zase tie cigarety by som natocil preto ak by este nieco bolo. Do zalohy ako ;-)
CuCu
Medium Expert
Medium Expert

dosvedcit by to nebol problem... Tak tie kusovky by boli jedna vec, to by sa dalo pri najjorsom, taktiez tabulka zakaz predaja kus. Cigariet tam chyba, tj pokuta 331 € dalo by sa vela roho najst, v pripade, ze by to fakt prehnala....a ano nemame sa coho bat, ale zbytocne nas len zatazuje hlupostamk co vobec nepotrebujeme riesit... Som zvedavy co jej povie po tej "expertize" ak vobec nejaka prebehne, neviem ako to funguje ...
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Mmarek9122 napísal:Tak tie kusovky mozes dokazat lahko ak posles nejakeho kamarata s kamerov natoci to, budete mat dokaz a povyhrazat sa hej, ale zase by sa to mohlo otocit aj proti vam. Zase ak ste nic nespravili tak nemate sa coho bat. Ale zase tie cigarety by som natocil preto ak by este nieco bolo. Do zalohy ako ;-)
Pred sudom by takato nahravka neobstala, kedze dotycna s jej vytvorenim nesuhlasila...
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Ak by na nahravke bol dokaz o priestupku tak ziaden suhlas nie je potrebny..
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Som momentalne trochu pripity, takze sa mi nechce hladat konkretny zakon, ale verim, ze tak niekto urobi za mna. Dokaz ziskany protizakonne sa pred sudom nemoze pouzit. V opacnom pripade by uz tolko nahratych ludi sedelo v base, ze by sme to nemali z coho dotovat...
Phase
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Phase »

Takze ked natocim vrazdu bez suhlasu vykonavatela tak to nie je obstojne pri sude, hej? :D
Flambar1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Ale zase ked je to protizakonne tak to je jedno ci je to so suhlasom alebo bez podla mna. Aspon sa to bude riesit prinajlepsom pre tu osobu priestupkom ak nie niecim horsim.
CuCu
Medium Expert
Medium Expert

napadlo ma, ze stej ich kamery vidno na bar, a taktiez vidno aj ako sa predavaju tie kusovky, ale to len postreh :D
Flambar1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

No potom mate o problem menej, ale zase nebolo by zle kedby ste mali aj Vy video z tej kamery zeby sa to potom dalo aj dokazat. Zase keby som na vasom mieste nerobim si tazku hlavu z toho ak mate ciste svedomie. Zatazuje nezatazuje myslite na nieco ine a hlavne nieco pekne a potom jak pridu vysledky z expertizi potom sa ozvi. Dovtedy aj tak nevies co dalej. Teraz musis len cakat.
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

No len ak vidno na kamere tvoju frajerku, ako predava kusovky... Aby ste si nenarobili viac problemov. A ked si predavaju smeny, tak si nerataju kasu ? Ak jej chybali peniaze hned v piatok, mala zavolat. A nie povedat to na dalsi den. Smenu si prebrala ona tak dalej to neriesim. To su zakladne veci, ked mate spolocnu kasu. Mala frajerka podpisanu aspon hmotnu zodpovednost ?
Nedajte sa zastrasit "expertizov nahravky u policajtov".
cssco
Star
Star

Príspevok od používateľa cssco »

Kniha pokladne a este hmotna zodpovednost by mali byt veci ktore si preverte v prvom rade.
Mimochodom ak ma na zmluve min.mzdu nema co robit s hotovostou. A to ze ty si tam absolutne nemal co robit je druha vec. Ci pomahas nepomahas to inspektorat prace nezaujma. Nemas papier nemas tam co robit ale to iba tak pomimo to je na inu temu
CuCu
Medium Expert
Medium Expert

hmotnu zodpovednost podpisala, ano.
Dnes volala, ze vraj bud jej to strhnu z vyplaty, alebo sa to bude riesit cez sud, ako povedala vraj majitelkina pravnicka....ako to chcu riesit cez sud, ked niesu ziadne dokazy? Naozaj nevieme, co stym....ako dalej?
Napísať odpoveď