HTC One | Kovový pomstiteľ, alebo spása ktorá došla neskoro

Všetko o mobiloch, PDAčkach...
uplink
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: HTC One | Kovový pomstiteľ, alebo spása ktorá došla nesk

Príspevok od používateľa uplink »

Ak sa mám priznať, ešte som moc nefotil, ale z toho čo vravia druhí, tak je to nič moc. Btw. dnes 2d 16 hrs a mám 24% a to som ho totálne bil posledné dva dni.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Sakra neviem ako to robis no mne bezny pracovny den mobil vydrzi max do vecera. Dost surfujem ale...
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Uplink, nechcem tu spochybnovat tvoje slova, no tak ako pise Arkaz... urcite si ten telefon posledne dva dni "nebil" ako spominas, inac by ti tolko nevydrzal. A to nie su len moje slova a nechcem ti tvrdit, ze kecas, no bud ho pouzivas poriadne, ako ty vravis, "bijes", no v tom pripade by si ho najneskor daval do nabijacky uz vecer. To je fakt.
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Arkaz - mám ten šetriaci režim pre procesor a dáta zapnutý. A tak isto sa takto správa až po cca piatom cykle, pred tým to bola katastrofa.

STomko - porovnávam to využitie s tým, čo som robil s Xperiou P, Samsung Galaxy S III a iPhone 5, tie nevydržali ani 1/3nu z toho, čo robím s tým HTCčkom. Samozrejme že nehrám 4 hodiny v kuse nejakú 3D hru. Ale volám ako mi hrdlo ráči, aj s BT. Počúvam hudbu minimálne 1.5-2 hodiny v kuse v leteckom móde a to najdôležitejšie, používam na noc letecký mód, ako na každom mobile. E.g. 10 minút s cut the rope = ~1% batérie. To len pre obraz.
mulatt
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mulatt »

a kolko % ti zhltne pri leteckom rezime?lebo mne bez neho 2-3% co je zanedbatelne
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Presne tak isto, 2-3% počas noci. Však som sem dal aj grafy, ako žeriem batériu, tam je vidieť poklesy že ho nešetrím počas dňa. A letecký mód v noci mám hlavne preto, aby sa mi nedalo dovolať a aby zbytočne nežiaril :)
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Lebo ja ked pridem do prace a nieje co robit tak browsujem aj 3 hodiny v kuse aj ked sice na minimalnom jase ajtak baterku to poriadne cucne. Potom trochu nejaka ta hra ,hudba,a zas browsovanie a uz je vybitô :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Tak 3 hodiny browsovania, s tým má problém aj tablet, čo má 10 000 mah batériu, mu to scucne 33% života pri najlepšom :). To zas fyzika nepustí a nemôžeš čakať že 2000 mah batéria Ti vydrží večne :). Ako 3 hodiny na nete. Skús si to s iPhonom 5, alebo s Xperiou P :P :) resp. tam by si sa po tie tri hodiny ani nedostal. Čo som teraz zohnal známemu taxikárovi iPhone 5, tak mi hovorí že mu 20 minút pozerania telky online scucne 20% baterky. Deal with that :)...na One X-e ktorý som predal mulattovi išli 3 90 minútové filmy, on sám ich na ňom pozeral [ex majiteľ].

Čiže 3 hodiny na wi-fi, resp. 3G [HSPDA/HSUPA] je myslím si že viac ako obstojné :)

Nehovoriac o tom že "konkurenčné" zariadenia majú 1/4nové rozlíšenie od HTC One! Tým pádom potrebujú 4x menšiu výpočtovú silu na vykreslovanie obsahu, etc. etc. etc.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Tak potom mi nezostava nic ine ako so sebou nosit nejaky powerbank :-/
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Arkaz - si si pomýlil zariadenie :D si chcel tablet, nie mobil :D mobil nie je na 3 hodinové browsovanie po nete :) a nabku v robote nemôžeš mať?

Keď si to matematicky vezmeš, dám ako príklad môj tablet. Acer A700. Má skoro také isté rozlíšenie ako HTC One [trochu väčšie], 1 GB ram a Tegru 3. Vydrží tak 5-11 hodín, podľa "nálady" a toho čo na ňom robíš. Má masívnu 9800 mAh batériu.

A teraz HTC One. Má fhd, 1GB RAM, Adreno 320 a 4 jadrový Snapdragon 600 [Krait 300]. Vydrží ako si napísal 3 hodiny browsovania, nejakú hru a potom hudbu a browsovanie. Tak nech nežerem 4-5 hodín intenzívneho vymlacovania batérie. A teraz tá "funny" part. Má 2300 mAh batériu.

Čiže fyzikálne má 4.2x menšiu batériu, avšak vydrží 50% z toho čo tablet s 9800 mAh batériou.

Týmto príspevkom som chcel len zmeniť uhol pohľadu, že je to stále mobil s malou batériou a oproti tabletom sa drží dovolím si povedať najlepšie na trhu. Pri 25% kapacite batérie vydrží 50% toľko čo tablet. To nie je zlý "obchod", hm? :)
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Je to vsak validny point. Ked sa na tym zamyslim, tak fony isli strasne dopredu co sa HW tyka, ale baterky zostali stucknute na jednom bode, tj jeden den pouzivania.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

alebo si nos so sebou do roboty nabijacku a maj mobil pripojeny k pc alebo do siete..ci nemas taku moznost?
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Slayter - problém je v archemodely "mobilu". Je to mobil. Vieš ako dlho vydrží telefonovať? Oveľa viac ako staré modely. To že na nich teraz ľudia hrajú hry, browsujú po nete, etc. to je trend, ktorý technológia nestihla [alebo nechcela] dohnať. Má to všetko svoju logiku, minimálne na marketingovom poli. Ja osobne verím že existuje nejaká technológia pre batérie, ktoré by dali mobilom životnosť niekoľko mesiacov, ak nie rokov, avšak marketing a ekonomický ťah to nedovoľuje. Jednoducho musia predávať staré technológie, aby boli v zisku. Musia predávať neefektívne technológie, aby sa zariadenie čím skôr opotrebovalo a musel si si o rok kúpiť nové.

Vezmi si že by si mal mobil s kapacitou 1000 000 mAh, čiže 1000 Ah s parametrami HTC One. Čo by ťa po roku donútilo si vziať mobil s 2K displayom a 4 GB ram? Alebo nejakou inou nepotrebnou vecou? Jedine a práve tá vybúchaná batéria, nič viac, nič menej. Takže je to taký dvojsečný meč celé.
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Jasne tablet stale chcem ale ten len tak na doma popripade na cestu do chorvatska do auta malemu na rozpravky a tak. Ale tablet do prace by som ajtak netahal nato zas ten mobil staci :D A nabijacku tam mozem mat aj mam kde mat len ma to serie ze proste tie MT dnes nic nevydrzia :D Nato by sa mali vyrobcovia sustredit a nie na pocet jadier ,velkost uhlopriecky a velkost ram omg.. keby bola doteraz najvacsia uhlopriecka 4,3 tak mam 4,3 :D
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Arkaz - príspevok pre Slaytera nad Tebou, explained :) marketing.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

no a znovu sa to hybe smerom k starej debate o "perfektnom mobile" a dovodoch preco este nebol predstaveny :D nezostava nam nic ine len cakat :)

/pises rychlejsie :D
q0s
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa q0s »

Chlapi,ti ,co ste si objednali HTC One z Telekomu,je blokovany? Viem,ze vela telefonov-hlavne tych novsich,nie su blokovane..Dokonca ani low-end Wildfire S nebolo blokovane,ale clovek nikdy nevie.Nemohli by ste odskusat? Dakujem:)
nosooo
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa nosooo »

Pokial si ho kupis za plnu sumu tak by nemal byt blokovany
q0s
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa q0s »

Za plnu sumu nikdy nie je blokovany,ale normalne na pausal..Mal som vela HTC-ciek z Telekomu a neboli blokovane,vsetky isli aj na ostatne siete,ale aktualne uz nemam inu micro SIM ako Telekom,takze nemozem odskusat
Slayter
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Slayter »

Je to tak, v telekome to tak funguje dlho; plna cena, si odblokovany.
Napísať odpoveď