zdroj. kód v .cmd na odstránenie hesla
zdroj. kód v .cmd na odstránenie hesla
chcel by som sa spýtať...cez súbor .cmd sa dá zmeniť heslá používatelov...existuje aj nejaký príkaz na vymazanie hesla? že užívatelské konto zostane bez hesla?
-
pipiak
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
Re: zdroj. kód v .cmd na odstránenie hesla
nemyslim si ze je to mozne, jedine ze by si nabootoval napr z usb a tam by si spustil nejaky skript ktory by ti spravil co chces.
-
audiotrack
VIP
stačí keď mu ako heslo nastavíš prázdny reťazec. Heslo meníš cez príkaz kde USERNAME je názov účtu, a PASSWORD je heslo. V tvojom prípade ak chceš heslo zmazať, tak to bude net user USERNAME (teda bez hesla)
Kód: Vybrať všetko
net user USERNAME PASSWORD-
weroro
Flash coder
net user nazov_uctu *Re: zdroj. kód v .cmd na odstránenie hesla
ďakujem za odpovede .. ale ja som myslel príkazový script v .cmd ... proste súbor .cmd, ktorý po otvorení zmaže heslo .. viem spraviť skript na zmenu hesla ale neviem script na jeho odstránenie .. samotné vynechanie (že proste heslo, ktoré chcem nadstaviť, vynechám a nenapíšem ho) nefunguje
-
weroro
Flash coder
však použi môj postup.
napíseš
potom stlačíš enter a systém ťa požiada, aby si zadal nové heslo bez toho, aby si poznal to staré.
Ak tam nezadáš nič a iba stlačíš enter, tak sa už aktuálne heslo (to, ktoré nevieš a potrebuješ sa ho zbaviť) zmaže a heslo sa úplne odstráni.
pozri na obrázok. zadal som tam net user Admin * (Ja sa prihlasujem do môjho PC ako Admin)
dal som enter a systém si vypýtal aby som dal nové heslo, bez toho aby som poznal to staré. Ja som tam nenapísal nič a iba som stlačil enter, potom ma systém požiadal aby som zopakoval to heslo čo som zadal a keďže som žiadne nenapísal, tak som zase stlačil enter a tak som si zrušil heslo do PC.
napíseš
net user nazov_uctu *Ak tam nezadáš nič a iba stlačíš enter, tak sa už aktuálne heslo (to, ktoré nevieš a potrebuješ sa ho zbaviť) zmaže a heslo sa úplne odstráni.
pozri na obrázok. zadal som tam net user Admin * (Ja sa prihlasujem do môjho PC ako Admin)
dal som enter a systém si vypýtal aby som dal nové heslo, bez toho aby som poznal to staré. Ja som tam nenapísal nič a iba som stlačil enter, potom ma systém požiadal aby som zopakoval to heslo čo som zadal a keďže som žiadne nenapísal, tak som zase stlačil enter a tak som si zrušil heslo do PC.
no ja by som stým chcel zrušiť kamarátove heslo .. čiže by som to chcel spraviť v príkazovom skripte v súbore .cmd aby to len otvoril a bola vykonaná práca .. tam ten tvoj príkaz funguje cez príkazový riadok a on by to musel potvrdzovať a ja nechcem aby vedel o čo ide 
-
weroro
Flash coder
takto (toto napíš do súboru CMD):
príkaz %username% zistí, kto je akurát prihlásený a zmení mu to heslo. Je to písané z hlavy a ak to nebude fungovať, tak sorry, je to iba moja teória.
Títo mladí "Hackeri" !
@ECHO OFF
net user %username% nove_heslo >NULL
exitRe: zdroj. kód v .cmd na odstránenie hesla
jj tento príkaz poznám len ono to nefunguje ked tam na miesto hesla nenapíšeš nič ... a práve pre to som sa pýtal či na to neexistuje nejaký samostatný príkaz 
-
weroro
Flash coder
Asi nie. Skúšal som tam šľahnúť <NULL> ale už to bola chybná syntax
nj to už nejde .. ale musí byť nejaký príkaz, ktorý to dokáže
-
weroro
Flash coder
Prečo tam chceš silou mocou prázdne heslo (žiadne heslo) ? Mohol si to urobiť tak, že heslo by bolo rovnaké ako meno užívatela.
pretože sa chcem pomocou niečoho dostať do jeho systému (v tom mi bráni heslo), ale pritom mu nechcem dať heslo ktoré by potom nepoznal (čiže by sa nedostal do vlastného systému)
-
weroro
Flash coder
A ty si myslíš, že je až taký sprostý (nepoznám ho), že keď zistí, že má zmenené heslo do systému, tak ho nezmení na iné?
BTW: Moja sestra sa raz dávno hrala s príkazom NET a tiež mi zmenila heslo na prázdne (zmazala ho) a týždeň som sa nevedel dostať do svojho PC, lebo to proste človeka nenapadne, že by mohol mať "žiadne" heslo, keď tam mal pred tým 16 miestne
BTW: Moja sestra sa raz dávno hrala s príkazom NET a tiež mi zmenila heslo na prázdne (zmazala ho) a týždeň som sa nevedel dostať do svojho PC, lebo to proste človeka nenapadne, že by mohol mať "žiadne" heslo, keď tam mal pred tým 16 miestne
-
Grim
Darca
...tak si tam daj nejaké heslo a potom mu normálne v Ovládacom Paneli heslo zmažeš klasickou cestou...
Grim to je dobrý nápad to ma nenapadlo
až sa cítim trápne ... takže to popíšem teraz trochu detailnejšie ... chcel by som to spraviť cez Telnet
chcem to skúsiť či by to šlo napojiť sa do kamarátovho pc týmto spôsobom .. a teraz si nejsom na 100% istý či sa to podarí .. a keď by sa to nepodarilo tak nemu by tam to heslo zostalo ... možte mi trošku potvrdiť alebo vyvrátiť moju teóriu či by sa mi to cez ten Telnet podarilo?
//autoeditácia príspevku (10 Nov 2010, 22:41)
inak weroro to som trochu nepochopil ked tam máš prázdne heslo čiže žiadne tak si ho predsa nepýta nie? či?
//autoeditácia príspevku (10 Nov 2010, 22:41)
inak weroro to som trochu nepochopil ked tam máš prázdne heslo čiže žiadne tak si ho predsa nepýta nie? či?
čaute ked ja keď som to skúšal cez príkazovy riadok cez ten net user meno * a potom to chcelo heslo a nešlo mi tam nič písať tak som dal 2x enter a napísalo prístup je odmietnutý prosim pomôžte 
-
weroro
Flash coder
V novších verziách Windowsu je toto povolené iba ak si Administrátor (super Administrátor), inak ti to odoprie prístup.
btw: Keď zadávaš nové heslo, tak ti to tam nezobrazuje, preto sa ti zdalo, že sa tam nič nepíše.
btw: Keď zadávaš nové heslo, tak ti to tam nezobrazuje, preto sa ti zdalo, že sa tam nič nepíše.
To co tu omielate je prihlasenie sa na system v sieti pomocou uzivatelskeho profilu zadefinovaneho pre dane PC. Takze nic so zmenou hesla to nema spolocne. Cele zle
Zmenu hesla vo Win vies urobit len cez c:\windows\system32\config\SAM tabulku a na to potrebujes specializovany program (software), ktory potom mozes vsunut do batch suboru (*.bat) - subor prikazov v CMD. Samotne to nepojde. SAM tabulka ma hash a ten porovnanvas s koliziami ... Ked si pozriete tento link dole, 99% z vas sa na to hned vy.... . Pomer casu, zlozitosti na vysledok je extremne neumerna.
http://www.windowsecurity.com/articles- ... Part2.html
Zmenu hesla vo Win vies urobit len cez c:\windows\system32\config\SAM tabulku a na to potrebujes specializovany program (software), ktory potom mozes vsunut do batch suboru (*.bat) - subor prikazov v CMD. Samotne to nepojde. SAM tabulka ma hash a ten porovnanvas s koliziami ... Ked si pozriete tento link dole, 99% z vas sa na to hned vy.... . Pomer casu, zlozitosti na vysledok je extremne neumerna.
http://www.windowsecurity.com/articles- ... Part2.html