Slaby SSD disk?
Slaby SSD disk?
Nema niekto Crucial M4 256GB?S Crucial V4 256GB som mal velke problemy,no skatka by som rad vedel,ze ci to skore je adekvatne,alebo slabe,osobne by som cakal aspon 7,5 za disk.
-
uplink
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Slaby SSD disk?
Skóre 7.5 kde? Na Ferkovej stupnici?
-
Michaelo
Hardcore addict
Naráža na hodnotenie na Šmejdowsovej prdnici. Toho hodnotenia sa nijako nedrž.
tipujem, že v tom windows ratingu 
-
uplink
VIP
Ďakujem za objasnenie. Aj som to tipoval, ale zaujímalo ma čo napíše autor. Btw. M4 je o dve triedy vyššie od V4.
Sory,admin zmazal foto,kedze som ju zle nahodil.
otestuj ho tu
http://www.filehippo.com/download_asssdbenchmark/
aj ked ten win index je v podstate blbost, tak kazdy normalny SSD by mal tych 7.9 davat
http://www.filehippo.com/download_asssdbenchmark/
aj ked ten win index je v podstate blbost, tak kazdy normalny SSD by mal tych 7.9 davat
-
Michaelo
Hardcore addict
Tomu hodnoteniu by som naozaj nedaval velku vahu. Napr. moj CPU 2500K na 4.5GHz ma len 7,6 a RAM len 7,8 bodu.
Ale ako povedal Roberto, kazde SSD by malo mat tych 7,9 alebo aspon 7,8.
Btw.: mas ho napojeny do 6Gbps slotu v doske a spravnym kablom?
Ale ako povedal Roberto, kazde SSD by malo mat tych 7,9 alebo aspon 7,8.
Btw.: mas ho napojeny do 6Gbps slotu v doske a spravnym kablom?
Ja mam 7,9 a mam M4 128gb. Ale naozaj su to len blbe cisla, neriad sa tym. Inak mas nastaveny AHCI mod?
Rob3Rt0: Praveze Crucial V4 256GB sa v teste spraval normalne,aj z reklamacky mi ho vratili s tym,ze mu nic neni a pritom u mna na nom mrzli programy a bol strasne spomaleny.
Michaelo: Ano,je v spravnom slote,aj v spravnom kabli zapojeny 6GB/s.
Sapo: Hej,AHCI mam nastavene...
Michaelo: Ano,je v spravnom slote,aj v spravnom kabli zapojeny 6GB/s.
Sapo: Hej,AHCI mam nastavene...
Mas SATA 2 alebo SATA 3 ? Aku mas dosku ?
BTW nechcem provokovat, ale moj M4
BTW nechcem provokovat, ale moj M4
skusil by som odinstalovat ten Marvell MV-91xx SATA driver a nechat default od microsoftu.. cize v AS SSD budes mat miesto mv91xx - msahci
je to naozaj malo, este menej akoby ta limitovalo SATA 2
je to naozaj malo, este menej akoby ta limitovalo SATA 2
-
uplink
VIP
Sata 2 dá s prstom v nose 250/250, chyba bude inde. Treba mať SATA 6 GBPS kábel, aj keď na 250/250 stačí 3 GBPS. A hlavne drivery.
Ináč taká prupovítka, či ako sa to volá. Včera som dával klientovi Intel 520 na M4A88TD-V EVO/USB3 a šiel nejako 380 MB/s read a 400 MB/s write. AMD to má riadne nahlodané s tými radičmi, ako tak pozerám
Ináč taká prupovítka, či ako sa to volá. Včera som dával klientovi Intel 520 na M4A88TD-V EVO/USB3 a šiel nejako 380 MB/s read a 400 MB/s write. AMD to má riadne nahlodané s tými radičmi, ako tak pozerám
No ved s tymto mam nevyriesitelny problem uz neviem kolko,Crucial V4 256GB som aj reklamoval a nic,tak sa mi ho podarilo predat a vcera som si kupil tento Crucial M4 256GB,akoze je lepsi urcite nez V4,ale myslim ze to stale nieje ono,moja zostava:
ASUS P7P55D-E,INTEL Core i7-860,GeForce GTX680 4GB OC,CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance,Crucial M4 256GB & WD 2 TB,EUROCASE MiddleTower,Corsair GS700 W
Marvella som odinstaloval,akurat stahujem,tak PC restartnem tak o hodinu.
uplink: SATA 6 GBPS kábel mam zapojeny v SATA III,no s drivermi som si neni celkom isty,doska bude mat dva-tri roky,tak neviem ci vobec na DVDcku od nej mam spravne drivre.
Na DVD v zlozke RAID mam Intel Matrix Storage Manager Driver,JMicron JMB36X Controller Driver a spominany Marvell,mam z toho nieco nainstalovat?
ASUS P7P55D-E,INTEL Core i7-860,GeForce GTX680 4GB OC,CORSAIR DDR3 2x4 GB 1600MHz CL 8 Vengeance,Crucial M4 256GB & WD 2 TB,EUROCASE MiddleTower,Corsair GS700 W
Marvella som odinstaloval,akurat stahujem,tak PC restartnem tak o hodinu.
uplink: SATA 6 GBPS kábel mam zapojeny v SATA III,no s drivermi som si neni celkom isty,doska bude mat dva-tri roky,tak neviem ci vobec na DVDcku od nej mam spravne drivre.
Na DVD v zlozke RAID mam Intel Matrix Storage Manager Driver,JMicron JMB36X Controller Driver a spominany Marvell,mam z toho nieco nainstalovat?
zatial nie, windows si nahodi sam, tie skus, vacsinou funguju najlepsie
-
uplink
VIP
tarezni - ťažko povedať. Ak s tým vydržíš do zajtra, helfnem Ti cez skype a teamviewer. Len musím doobeda vybaviť dvoch klientov a jednu klientku, takže až tak okolo tretej, štvrtej. Kuknem Ti to cez natívne nástroje pre Crucial, FW, ocheckujem integritu disku, etc. Takto Ti zatiaľ helfnúť neviem. V SS Ti pošlem skype.
Rob3Rt0: Ktore mam skusit,si to neak domotal? 
uplink: To by bolo super,ten problem mam uz pol roka,takze urcite nikam neutecie.
uplink: To by bolo super,ten problem mam uz pol roka,takze urcite nikam neutecie.
proste len odinstaluj tie marvell drivery, resetni pc a pozri v AS SSD ci tam mas msahci, to su defaultne drivere od microsoftu pre AHCI, ktore sa nahodia automaticky a mali by fungovat v pohode (ja na nich fungujem, mam M4 128G, na Sapovom screen to vidno tiez)
No ja som odinstaloval vsetky tie drivery (JMicron JMB36X Controller Driver a Marvell) a toto mi vyslo:
podla screenu ti to nebezi v AHCI ale IDE, si si isty ze to mas v biose spravne?
skus toto http://extrawindows.cnews.cz/jak-zmenit ... ce-windows
pozri si aj co robit v pripade BSOD, moze no nemusi sa stat.. respektive ak chces tak to dories potom s uplinkom
skus toto http://extrawindows.cnews.cz/jak-zmenit ... ce-windows
pozri si aj co robit v pripade BSOD, moze no nemusi sa stat.. respektive ak chces tak to dories potom s uplinkom