Prvá partnerka

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...

Správny vek na prvú partnerku

<15
7
6%
15-17
46
37%
18-19
43
35%
20-22
17
14%
>23
11
9%

Celkom hlasov: 124

kathleen
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Re: Prvá partnerka

Príspevok od používateľa kathleen »

Paragon napísal:Viem, dnešná móda je držať sa za ruky v 13 - tke, ale mňa zaujíma, podľa vašich skúsenosti, zhruba kedy by bolo správne zohnať si po prvý krát partnerku. Tak, aby to malo význam, oboch to posúvalo ďalej. Áno, viem, človek by sa mal riadiť tým, čo chce / cíti, ale predsa-len nemyslím si, že vzťah v 15 - tke má súper význam -> človek zabije čas, ktorý môže venovať niečomu "užitočnejšiemu" na úkor nie veľmi úprimného a vážneho vzťahu. +- Aké to je ? ;) - mám sa ponáhľať / "užívať" si pokoj?
To zavisi od tvojej zivotnej predstavy. Kamarati, co su rodinne zalozeni a chceli si okolo 25 rokov zalozit rodinu, ti hladali vazny vztah uz na strednej. Ti, co randili pre zabavu od 13tich, to mali ako dobrodruzstvo a hobby, niektori z nich si skomplikovali zivot a niektori su dobrodruhovia dodnes:) A potom su typy, co maju prvu babu v 25 a v 27 sa ozenia.

Pockaj si na babu, pri ktorej nebudes mysliet na to "uzitocnejsie". Pokial chces uprimny vztah. Taky vztah sa neda "zohnat", na taky treba dozriet.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Vazny vztah IMHO nema zmysel riesit skor ako v takych nejakych 21r
Dovtedy si asi treba trosku vyskusat, uzit zivota, zabavit sa, trosku si poplakat skrz rozbite ruzove okuliare, naopak okusit chut zakazaneho ovocia no a po "vyblazneni" sa je myslim vhodny cas zacat brat veci vazne a postavit sa veciam zodpovedne a nerobit vsetko intuitivne a "z cistej lasky nebeskej" ale vo vztahu aj uvazovat do buducna a nielen na seba.
kathleen
Light Professional
Light Professional

Ked niekto nestuduje a zaraba od 18r, je samostatny, tak moze si zalozit rodinu aj ako 20r. A ked nasiel tu pravu, neviem preco by mal robit este nejake nezmysly ako zakazane ovocie etc. :roll: Uzivanie si moze mat aj negativne nasledky, taketo "vzorce" su uplne odveci.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Neviem u mna to tak bolo ze som sa potreboval v puberte dobre vybujacit a vsetko si poskusat, teraz uz je cas sa ukludnit a trosku rozumu do toho vlozit.
Myslim ze by ma mrzelo keby som ako dedulo kdesi na smrtelnej nemal na co spominat :)
PS ako moze dopadnut "vazny" vztah ktory sa zacne niekde povedzme pri 15-16 rokoch, no skusme hadat...
hd_
King
King

Príspevok od používateľa hd_ »

Hegy napísal:PS ako moze dopadnut "vazny" vztah ktory sa zacne niekde povedzme pri 15-16 rokoch, no skusme hadat...
Dopadnúť môže hocijako. Napríklad u mojich rodičov trvá už vyše 40 rokov do dnes. :wink:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

jablka, hrusky, jablka, hrusky
doba sa zmenila
moj otec si v tom veku kupil desiatu za 0,50 kčs, to sa dnes už asi nestane (tak ako ine veci)
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Tiez si myslim, ze velka cast dnesnych "detskych" vztahov stroskota. Ja osobne poznam asi len 2 mlade pary, ktore su spolu od detstva... Je to sposobene tym, ze dnes sa problemy vo vztahu uz neriesia, ale rovno sa zahodi cely vztah a hlada sa novy.

kathleen ako zistim po dvoch rokoch, ze je dotycna ta prava? podla mna to zistis az pri uplne vyhrotenych situaciach, kde spoznas jednak seba, ale aj tu druhu osobu...
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

Urcite by som vedel najst 13 rocneho/nu na vyssej mentalnej urovni ako niektori 40tnici takze... je to diskutabilne, ale dispozicia na detsku lasku je samozrejme vysoka. :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

tak tak... a podla mna prezit od puberty zivot s jednou zenskou je jak vypustit mladost oknom...
proste urcite si treba trosku uzit a potom sa udomacnit
je to aj o mentalite nikoho nenutim byt promiskuitny ale u mna to tak bolo, tuha nieco zazit, skusit, nejake dobrodruzstva, pokusy a omyly a samozrejme, ako som uz inde pisal, "tu pravu" nenajdes ze ahoj Zuzka ty si ta prava ale zistis to az po par mesiacoch mozno rokoch, clovek si predsa musi vyskusat co mu vyhovuje,...
SRneC
Addict
Addict

Takze, keby si nasiel v 18stich nejake dievca, ktore by bolo ako ideal pre teba, po par mesiacoch ju nechas lebo sorry gŕŕl, mladost vola? :D Ked niekomu nevychadzaju vztahy, pripadne ani ziadny nezacne, tak ide dalej a skusa, to je normalne.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

no tak to isto nie :)
ak by sa nahodov nasla idealna zena tak sa jej drzim jak kliest :mrgreen:
bohuzial v zivote nic nieje uplne idealne takze mozes bud povedat ze OK tato je ta prava alebo niesi o tom presveceny a myslis ze tam vonku je pre teba este nejaka lepsia.
Niekedy sa clovek rozhodne zle.
Vzdy je to o prioritach a co clovek chce a ocakava :)
elty
Novice
Novice

Príspevok od používateľa elty »

Ja poznám pár ktorý je spolu ona od 13 on od 17 a teraz on má 40 :)(stále sú svoji a spolu) Nespojilo ich dieťa a ani ju jej otec nevymenil za 3 ťavy na púšti :D, sú spolu z lásky. Je to veľmi nezvyčajný jav, ale zas konfrontácia proti tým ktorý tvrdia že taký neexistuje (netvrdím zas ale, že bude trvať na veky večné). Je to veľmi individuálne. Dá sa nájsť hranica pri ktorej je vyššia pravdepodobnosť dlhodobé súžitia ako v inej ale rozhodne nie pre všetky vzťahy, veľmi veľa faktorov to ovplyvňuje. Môže tu pribudnúť názor: "bola iná doba", áno bola, avšak nie natoľko, aby podobný vzťah nemohol začať písať svoj román aj dnes :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja drzim palce kazdemu kto chce od "puberty" po smrtelnu postel zit s jednym partnerom.
Neviem cim to je ja si to predstavit neviem a potrebo/val/ som par rokov na zorientovanie sa v tom co som, kto som, co chcem, na com mi zalezi, co su moje zivotne priority... Od puberty po dnes sa vela hodnot pomenilo a teda aj ta partnerka uz ma ine prednosti.
Priklad: ked som mal 16 priorita bol vzhlad a prvotny dojem
teraz naroky uplne ine.
ppt
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ppt »

Hegy napísal:... potrebo/val/ som par rokov na zorientovanie sa v tom co som, kto som, co chcem...
Je pravda, ze my - ostatni - sme mali stastie v tom, ze sme svoju sexualnu orientaciu zistili daleko skor. :mrgreen:
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

No ano ja som radsej 2x meral a 1x rezal :mrgreen:
SRneC
Addict
Addict

No proste si zatial ziadnu schopnu nenasiel, tak si ten cas aspon nejako pozitivne vyuzil. :lol:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

ak mu v mladosti všetky vzťahy stroskotali, nemusí to znamenať, že nenašiel žiadnu schopnú. Môže to tiež znamenať, že je ko*ot a všetky mu dali košom :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

SRneC napísal:No proste si zatial ziadnu schopnu nenasiel, tak si ten cas aspon nejako pozitivne vyuzil. :lol:
Tomu ver :mrgreen:
Ale tak teraz je dobre uz mam tu svoju vyvolenu :D, fakt je to ze na to aby si spoznal zensku poriadne potrebujes par mesiacov ... hlobkeho spoznania... :smt033
kathleen
Light Professional
Light Professional

Hovorim, ze ide o to, aku mas predstavu o zivote. Ja som si mladost uzivala cestovanim a zazitkami s kamaratmi. A aj dalej budem :) Vlacit sa s niekym, ked pre mna nie je vynimocny a nelubim ho, je pre mna strata casu. Od mladosti ocakavam ovela viac ako nejake "chatove zazitky".
Kebyze si mam zalozit rodinu, tak niekedy po 30-ke. Ale urcite dovtedy nebudem ohrievat postele chalanom za pekny usmev ani za darceky. Na to si seba samu prilis vazim :)

//autoeditácia príspevku (23 Máj 2013, 15:34)
TommyHot napísal:Tiez si myslim, ze velka cast dnesnych "detskych" vztahov stroskota. Ja osobne poznam asi len 2 mlade pary, ktore su spolu od detstva... Je to sposobene tym, ze dnes sa problemy vo vztahu uz neriesia, ale rovno sa zahodi cely vztah a hlada sa novy.

kathleen ako zistim po dvoch rokoch, ze je dotycna ta prava? podla mna to zistis az pri uplne vyhrotenych situaciach, kde spoznas jednak seba, ale aj tu druhu osobu...
niekto to nezisti ani po 7mych rokoch, ked si zije v ruzovom oblaciku. miesto toho, aby sa ludia bavili o hodnotach a mali realne zazitky (cestovatelske, angazovanie sa v spolocnosti), tak sebastredne vysedavaju na kave a bavia sa o serialoch.
vyhrotenu situaciu mozes zazit aj na vylete v horach, nemusis cakat, kym pride tretia svetova a zomrie polka zemegule.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Co ja viem baby to isto vnimaju inac, cakaju svojho princa dokonaleho, ja som na ceste za kvalitou zvolil kvantitativny postup :)
Cakat az dojde ta prava nejak samo od seba to je dnes asi az moc naivna predstava a na to, aby si zistil(a) ci to je prave on(a) tak sa nejaka ta postel medzicasom aj ohreje :oops:
Napísať odpoveď