Takze opisem vam situaciu: Mam Golf IV, 1.4 a pred rokom a pol sa mi pokazilo servo, vytieklo, tazko isiel volant, divne zvuky vydavalo. Odniesol som to jednemu automechanikovi, vymenil ho za druhe, ale nie nove. Mal tam nejake pouzite, ale povedal, ze je ako nove, ze nic mu nie je, ze ma len par tisic kilometrov. Zobral za to 200€ aj s opravou. Teraz, po roku a pol, zase zacalo kvapkat zo serva, vsimol som si to ked som menil gumy za letne. Jak sa zvidlo auto na jednu stranu tak tam zacal kvapkat olej od manzety aj na jednej aj druhej strane. Tak som mu ho odniesol, s tym, ze sme presli odvtedy len cca 5000km (jazdim malo) a ze kvapka, tak ze vyzera to zle, ze asi zas vytecie. Tak mi povedal, ze bud mi da naspät peniaze alebo vymeni za druhe. Tak som mu povedal, nech vymeni. Tvrdil, ze ho vymenil, no ja neviem ci to naozaj vymenil a teraz asi po 3 tyzdnoch zase vytieklo cele servo, ale teraz tak vytieklo, ze uplne .. tazko ide volant, divne zvuky vydava .. tak ako prvykrat ked sa pokazilo, ked ho menil prvykrat.
A teraz neviem co mam robit. Mam mu to tam zas odniest naspät a tlacit nanho, nech ho zas na svoje naklady vymeni ? Co by ste robili na mojom mieste ? Chcem to auto predat, ale kedze vytieklo servo takto ho nikto nekupi, takze urobit sa to musi. Ja si myslim, ze naposledy ked bolo unho auto, ze on to servo nevymenil, ale dokazat mu to neviem.
Poradte co robit (opakovane pokazene servo)
Re: Poradte co robit (opakovane pokazene servo)
Ja osobne by som trval na výmene s tým, že budem pri ňom, keď to servo bude meniť. Takto ty nemôžeš vedieť, či ho vôbec vymenil. Je dosť možné, že len pretesnil manžety a považoval to za vybavené.
len toto, že dal tam použité servo, určite sa bude oháňať tým, že to nebolo nové, že na to nie je záruka atď.
A presne toto si myslím, že len zatesnil manžety, lebo dal tam také kovové, neviem ako sa to volá, také čím pritiahol manžetu ku kovovej tyči, ktorá z nej ide.
A presne toto si myslím, že len zatesnil manžety, lebo dal tam také kovové, neviem ako sa to volá, také čím pritiahol manžetu ku kovovej tyči, ktorá z nej ide.
To čo tam dal je takzvaná SK páska. Teda ak myslíme to isté. A oháňať sa môže koľko chce. Pokiaľ by malo to servo naozaj tak málo "nabehaných" km ako hovoril, tak by nemohlo predsa celé vytiecť. Spomínal si, že po troch týždňoch ti vytieklo úplne celé. Takže mu môžeš dať reklamovať jeho robotu. Pokiaľ by sa vykrúcal, tak pýtaj naspäť svoje peniaze a nech si to jeho servo s nabehanými "pár tisíc km" môže nechať. Ešte taká otázka. Bolo to robené v servise alebo je to nejaký garážmajster?
hej presne SK páska to je.
To prve co tam dal pred rokom a pol malo vraj nabehanych len par tisic kilometrov. O tomto co tam vraj vymenil teraz pred 3 tyzdnami neviem nic. Nie je to riadny servis, len taky garazmajster.
//
Este taka vec ma napadla, ze prvykrat ked menil servo tak som musel ist aj na geometriu, pretoze nevedel nastavit geometriu lebo nema na to veci. A teraz ked druhykrat vraj vymneil servo tak netrebalo ist na geometriu .. tak zato si myslim, ze to nevymenil. Keby vymenil si myslim, ze zas by trebalo ist na geometriu lebo geometriu stale nevie nastavit ... a urobil to neja kpodozrivo rychlo, za par hodin.
To prve co tam dal pred rokom a pol malo vraj nabehanych len par tisic kilometrov. O tomto co tam vraj vymenil teraz pred 3 tyzdnami neviem nic. Nie je to riadny servis, len taky garazmajster.
//
Este taka vec ma napadla, ze prvykrat ked menil servo tak som musel ist aj na geometriu, pretoze nevedel nastavit geometriu lebo nema na to veci. A teraz ked druhykrat vraj vymneil servo tak netrebalo ist na geometriu .. tak zato si myslim, ze to nevymenil. Keby vymenil si myslim, ze zas by trebalo ist na geometriu lebo geometriu stale nevie nastavit ... a urobil to neja kpodozrivo rychlo, za par hodin.
Asi pred piatimi dňami mi začalo neuveriteľné hučať servo, prehlušilo to aj zapnutú muziku. Bolo už neskoro tak som šiel domou a neriešil to. Na druhý som naštartoval, ale už to nebolo také hrozné. Hučalo to je jemne, dá sa povedať že som musel pozorne počúvať aby som niečo počul. A ja ako antimechanik do aut sa vyvážam na aute ďalej. No včera keď som zrobil 30km to bolo opäť počuť celkom nahlas. A najviac to hučalo keď som na voľnobehu jemne pridal (do takých 1500 až 1800 otáčok) a krútil volantom, vtedy to znelo celkom hrozne. Mám taký pocit že to robí iba keď idem na dlhšiu trasu. Jednoducho čím viac volantom krútim tým viac to hučí
Samozrejme je to len môj pocit. Čo s tým môže byť?
dolej donho olej (ATF) a popozeraj, ze ci ti nahodou nepresakuje hadicka nejaka...